Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aynen öksürük 2 ay sürdü.
Umarım olmaz ablacım

burada da epey yazıldı aslında denk gelmemiş demek :)

o kadın çaya tereyağı atıp öyle için de demişti.
:)
:) Aslında bazı söyledikleri yanlış değil, ama covid dönemi için geçerli değil. Onun özel diyeti sayesinde zamanında 24 kilo verdim. Cidden işe yarıyor, kitabını okuyup, başlamıştım diyete. Ama bunun dışında bazı söylemleri cidden feci.
Bu arada yurtdışına falan çıkacağımız yoktu. Ailenin tüm aşı randevularını ben aldım, bir sürü doktor dinledim tabi öncesinde. Bütünüyle anlamasam da makaleler okudum vs. Biontech'te karar kıldım. 50 yaşın üstü annemle babama, kardeşime, bana Biontech uygulandı. Tek sebebi varyant koruyuculuğu idi. Çünkü o dönemde Sinovac, bu konuyla ilgili herhangi bir rapor paylaşmamıştı. Ben de bugün olacakları öngörerek, tercihimizi bu yönde yaptım. Şükür, ağır yan etki falan da yaşamadık. Üçüncü doz gerekli derlerse de yine alırım randevu. Aile hikayemiz hastaneyle çok haşır neşirdi bizim, travmamız çok maalesef. Bir daha düşmek mi! Allah korusun, aşımızı olur, evimizde otururuz.

ben en çok ot yemek zayıflatsa inekler 100lerce kilo olmazdı lafına katılıyorum. bence gebelikte şeker yüklemesi konusunda da haklı ama bazı şeyleri de çok saçma geliyor.
ben de seneler önce yoğun bakımda yatmış biri olarak ne demek olduğunu iyi biliyorum. ben de aynı nedenlerle biontech i seçtim
anneannem 90 yaşında, onlara hemen aşı çıkmıştı ve o dönem biontech gelir mi gelmez mi belli değildi. 2 doz oldu. ama 3. doz biontechi de oldu.

Kuzum, bu aşı karşıtı olup, covidin yaratacağı hasarı hafife alanlar, gerçek bir hastane dramı yaşamamışlar. Yedi yaşında çocuğun 12 saatlik ameliyata girdiği ve çıktığında yaşayıp yaşamayacağı belli olmadığındaki çaresizliği yaşayan bilir.
Hastaneler çaresizlikle dolu. İnşallah tecrübe etmezler tabi. Ama öyle üstten üstten konuşup bana bir şey olmaz, atlatırım demeye gelmez. O yatağa yattığında anlarsın ancak. Aslında yatakta yatandan çok, kapının dışında bekleyenler de çekiyor.
Keşke similasyonla falan ön gösterimi yapılsa karşıtlara, yaşayacaklarını görseler eminim birçoğu aşı olur.
Çünkü konuşmak kolay, yaşamak zor.

olmak istemeyen olmasın. kimseye de silah zoruyla yapılmıyor. ama bunun yaptırımına karşı gelmesinler ve insanları provake etmesinler.
dün fahrettin kocanın instagram paylaşımına "aşı bir işe yaramaz, tedbirlere virüse en etkili yöntemler" yazanı gördüm.
e madem tedbir yetiyordu neden milyonlarca insan evimde oturdum diyip hasta oldu ?
burada bile en az 15-20 kişi kargocudan başkasını görmedim, sürekli dezenfekte ettim ama gene de oldum yazdı ?
demek yetmiyor.
bağışıklığın güçlü olması da yetmiyor.
önemli olan virüse bağışık olmak çünkü.

Ast, ben sağlıkçı değilim. Sadece gündemi takip eden, okuyan biriyim. Bu mutasyon nasıl oluyor sister? Bu virüslerin silsilesi aynı işte, konak bulurlarsa yaşıyorlar. Ve mutasyonu da öyle geçiriyorlar. Bu da demektir ki hasta olmaya devam edenler oldukça, bu bela daha çok mutasyon geçirecek. Bundan sonra teta varyantı da çıkar, epsilon varyantı da. Al işte aşının neden gerekli olduğuna kanıt. Benim mantıkta mı sıkıntı var, aydınlatın beni gözünüzü seveyim ya.

bağışık olursan vücudun onunla savaşıp yok ettiği için zamanla sana vermeyecek şekile evriliyor. aksi halde öldüre öldüre gidiyor ve bir gün "ulan yaşayacak adam kalmadı, artık durayım" diyor. ama o bir gün 10 sene sonra da gelebilir. sıkıntı orada.
yani ya öle öle bağışıklık kazanacağız yada aşıyla.
karar vatandaşların.

Ben düz mantıkla bile çözdüm mevzuyu. Bunu anlamak niye bu kadar zor, anlamıyorum işte Ast.
Aşı sayesinde kim bilir kaç defa kaptığım virüsü alt ettim üç aydır. Benim vücudumda yaşayamadığı için evrilemedi. Ama yaşayabildiği vücutlarda daha da güçlenerek, bulaştırıcılığı artarak evriliyor, tabi öldürücülüğü de. E bu hiç iyi bir şey değil.

zaten anlaşılmayan bu madem aşılıda sıkıntı yok neden bizi kendi halimize bırakmıyorsunuz diyorlar.
ee ama sende daha tehlikeli ve hızlı ilerliyor hastalık.
daha risklisin hem kendin hem çevren için.

zaten anlaşılmayan bu madem aşılıda sıkıntı yok neden bizi kendi halimize bırakmıyorsunuz diyorlar.
ee ama sende daha tehlikeli ve hızlı ilerliyor hastalık.
daha risklisin hem kendin hem çevren için.
Aynen öyle, senin bünyende daha da öldürücü olmaya hazırlanıyor virüs. Ve daha da beteri, bizim olduğumuz aşıları da yetersiz hale getiriyor. Çünkü virüs geliştikçe aşıyı da güncellemek gerekiyor zannımca.

evet, öngördükleri varyantlara göre hazırlıyorlar ama ne kadar şiddetli devam ederse değişmesi o kadar mümkün oluyor

Varyant hayat eve sıgar uygulamasında yazıyor dımı benımkı rısklı dıyor tıklıyorum bulas kayangım yazıyor sadece

Bılen varsa yazarmısınız
Varyantlı olduğu nasıl analsılıyor
Ben persembe eve gırdım pozıtf kımsede yok evde benden baska ılacı verdı gıttı
Oyle oturuyorum evde acab bısey olur mu korkusuyla valla
Hayat eve sıgar da sadece rısklı yazıyor 14 gun karantına tıklayınca bulas kayangım var sadece o da annem cıkıyor

6 gunum bugune kafar ıyıydım ama burnum tıkandı suan nefes almak zorlastı
Ayy valla bu hastalık herseyı gectım ınsanı yapayalnız bırakıyor resmen ya
Pskılojık acıdan da perısanlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…