Cok teşekkür ederımmEvet orada yazıyor.E nabızda görünmüyor.
Inan ben kafayı yemek uzereyım artık coronayım mutasyonlu degılım dıye göbek atıcak haldeyım (ınlh bır an önce kaybolur bu vıruss
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cok teşekkür ederımmEvet orada yazıyor.E nabızda görünmüyor.
Çok geçmiş olsunCok teşekkür ederımm
Inan ben kafayı yemek uzereyım artık coronayım mutasyonlu degılım dıye göbek atıcak haldeyım (ınlh bır an önce kaybolur bu vıruss
Geçmiş olsun. Çoğu hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da moral çok önemli. İnşallah tez zamanda şifa bulursun6 gunum bugune kafar ıyıydım ama burnum tıkandı suan nefes almak zorlastı
Ayy valla bu hastalık herseyı gectım ınsanı yapayalnız bırakıyor resmen ya
Pskılojık acıdan da perısanlık
Nevroş sen sinovac mı oldun?Ben mesela
Varyantı bile hafif atlattım.
Sinovac işe yaramadığı için değil.Dış ülkeler sinovac aşısını kabul etmedikleri için biontech 3. ve 4.doz olarak yapılıyor.
Dış ülkelerin kabul etmeme sebebi belkide Çin düşmanlığı
Son 5 yılın TÜİK nüfus verilerini inceledim. Her yıl nüfus Türkiye'de 1 milyon 100-200 bin civarında artarken bu 2021 yılına girerken 450 bin olarak açıklanıyor. Haydi doğum göç biraz azaldı diyelim, kalan 600-700 bini nerede? Veriler hep saklandı maalesef K Kazen . Geçen yıl en iyimser verilerle en az 500 bin vefat vardı covidden ya da virüsün sebep olduğu kalp krizi, organ yetmezliği gibi sebeplerden. Çoğunun sebebine covid ya da bulaşıcı hastalık yazılmadı. Şimdiye kadar açıklanan vefat 54 bin, üstelik ben bu yılı saymadım bile. Bir arkadaşımın annesi vefat etti covidden birkaç ay önce. Söylediği şey şu: "O gün annemin yattığı hastaneden 9 covid vefatı çıktı hepsinde vefat nedeni olarak doğal ölüm yazıyordu. "
Tarih Bugünkü Vaka Sayısı Bugünkü Test Sayısı Bugünkü Vefat Sayısı 19.Ağu.21 19.320 292.538 216 19.Ağu.20 1.303 87.223 23
vaka sayısı 14.8 katına çıkmış
yapılan test sayısı 3.3 katına çıkmış
vefat ise 9.3 katına çıkmış geçen sene 21 Ağustos itibari ile....
Kesin öyledir iyiki görmemişim yani:))bu saçmalığı göz ardı etmiş olabilirsin ablacım :)
Son 5 yılın TÜİK nüfus verilerini inceledim. Her yıl nüfus Türkiye'de 1 milyon 100-200 bin civarında artarken bu 2021 yılına girerken 450 bin olarak açıklanıyor. Haydi doğum göç biraz azaldı diyelim, kalan 600-700 bini nerede? Veriler hep saklandı maalesef K Kazen . Geçen yıl en iyimser verilerle en az 500 bin vefat vardı covidden ya da virüsün sebep olduğu kalp krizi, organ yetmezliği gibi sebeplerden. Çoğunun sebebine covid ya da bulaşıcı hastalık yazılmadı. Şimdiye kadar açıklanan vefat 54 bin, üstelik ben bu yılı saymadım bile. Bir arkadaşımın annesi vefat etti covidden birkaç ay önce. Söylediği şey şu: "O gün annemin yattığı hastaneden 9 covid vefatı çıktı hepsinde vefat nedeni olarak doğal ölüm yazıyordu. "
Bizim komşunun babası vefat etti kasımda.Oda normal defnedildi dedi.Yani korona değilmiş gibibu şey gibi bir durum mu acaba mesela eniştem kanserdi ve hastaneydi. vefat sebebi kalp krizi yazıldı. hücreler artık her yerini sarmış ve kalbi dayanamamıştı. ben de çok şaşırmıştım kanser yazmamasına.
ama kalp krizi geçirdikten sonra öldüğü için o yazılıyormuş.
covidde de durum bu sanırım. adam kalp krizi geçirip ex oluyorsa o yazılıyor demek.
ha covidken oluyorsa, bu pandemi olduğu için bence covid yazılmalı. kanseri yazmamasını anlarım ama pandemi halinde covid yazmaması değişik geliyor.
Korona kendisi direkt öldürmüyor ki. Sebep oldugu şeyler, solunum yetmezligi, kalp krizi, çoklu organ yetmezligi vs öldürüyor.bu şey gibi bir durum mu acaba mesela eniştem kanserdi ve hastaneydi. vefat sebebi kalp krizi yazıldı. hücreler artık her yerini sarmış ve kalbi dayanamamıştı. ben de çok şaşırmıştım kanser yazmamasına.
ama kalp krizi geçirdikten sonra öldüğü için o yazılıyormuş.
covidde de durum bu sanırım. adam kalp krizi geçirip ex oluyorsa o yazılıyor demek.
ha covidken oluyorsa, bu pandemi olduğu için bence covid yazılmalı. kanseri yazmamasını anlarım ama pandemi halinde covid yazmaması değişik geliyor.
Bizim komşunun babası vefat etti kasımda.Oda normal defnedildi dedi.Yani korona değilmiş gibi
Korona kendisi direkt öldürmüyor ki. Sebep oldugu şeyler, solunum yetmezligi, kalp krizi, çoklu organ yetmezligi vs öldürüyor.
Verilerin dogru islenip raporlanabilmesi icin koronanin neden olduğu ölümlerde bu da belirtilmeli bence. Korona nedeniyle kalp krizi, korona nedeniyle solunum yetmezligi gibi.
Boylece bundan beş sene sonra geriye dönük istatistik cikarilirken vefatlarin kaci neyden oldu, korona en cok hangi sebeple ölüme neden oldu bunlar da net cikar ortaya.
Bir de mesela kullanimi bitirilen ilacla tedavi edilen hastalarin kaci niye vefat etti, diger ilaclarda vefat yuzdesi ve sebebi ne vs bunlarin hepsi belirtilmeli ama nerde....
Cunku belli bir ölüm sayisi gorunmek zorunda. Binlerce vaka sıfır ölüm olmaz.yani bana mantıksız geliyor yazılmaması anlayamıyorum
kendi içlerinde bir mantığı var mı bilemiyorum ve merak ediyorum
evet keşke o detay verilse. öte yandan şu da var ama; coronadan şu kadar ölüm oldu da deniyor. o zaman kafalarına göre corona yazdıkları da oluyor direkt.
Cunku belli bir ölüm sayisi gorunmek zorunda. Binlerce vaka sıfır ölüm olmaz.
Ha nedir mesela direkt kalp durmasina mecbur korona yaziyorlardir da kalp krizine sadece kalp krizi yaziyorlardir gibi.
Mesela benim babam miyokardit gecirirken kalp durmasi sonucu vefat etti ama ölüm raporunda sadece kalp durmasi yaziyor.
Özellikle Türkiye de şeffaf olunsa iyi olur.Halkın gözü korkar belki.Malum tedbirlere uymuyoruzbu konu dünya çapında böyle işliyor bence. bir politika güdülerek yapılıyor elbette ama keşke şeffaf olunsa.
Özellikle Türkiye de şeffaf olunsa iyi olur.Halkın gözü korkar belki.Malum tedbirlere uymuyoruz
Allahım acil şifalar versin inşallah.6 gunum bugune kafar ıyıydım ama burnum tıkandı suan nefes almak zorlastı
Ayy valla bu hastalık herseyı gectım ınsanı yapayalnız bırakıyor resmen ya
Pskılojık acıdan da perısanlık
Sürekli yeni mutasyon çıkıyor, vakalar arıyor, zaman geçtikte rahatlamak yerine daha da endişeleniyorum ben
Eşimle iki doz aşımızı olduk ama yine de korkuyorum tekrar korona olmaktan. Bir kere geçirdik maalesef eşim, iş yerinde kapmış. Genç olmama rağmen hiç kolay geçirmedim
Şimdi tekrar olmaktan çok çok çok korkuyorum. Hala evden çalışıyorum ama belki ofise de dönebiliriz. Nasıl olucak bilmiyorum
Benim gibi hala koronaya karşı çok temkinli olan var mı?