Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kızlar dünyadaki milyonlarca ölümlerden sadece 1 genç ölüm var. O da 39 yaşında, ve obezite hastası. Yani ölümler 70 yaş ve üzerinde oluyor.

Kendileri hariç her şeyi yediklerinden🤢

O anlamda değil, bu zamana kadar Çin temaslı pozitif vakadan hiç bahsedilmedi, ve uzun zamandır Çinle temas kaldırılmamış mıydı? Yeni bir vakaysa demek ki virüsün kuluçka süresi 14 gün değil, 89 yaşında adam bu virüsü 1 ay taşıyıp nasıl belirti vermez? Eskiyse neden yeni haberimiz oldu?

75 yaşındaki kayınpederimi tutamıyoruz bizde 856 tane hap kullanıyor kesinlikle dayanmaz olur da korona bulaşırsa ama enterasan bi kendine güveni var. Eve filan bağlasak mı diye düşünmüyor değilim 🙄

Benim k.p de sokaklarda Allahtan kahvehaneler kapandi. Bugün dısari cikma dedim benim fısfısım var bana birsey olmaz dedi . Istersen parcalan anlamiyorlar.oyüzden SUSTUM.

Kızlar dünyadaki milyonlarca ölümlerden sadece 1 genç ölüm var. O da 39 yaşında, ve obezite hastası. Yani ölümler 70 yaş ve üzerinde oluyor.

İtalyada iki tane 40 yaş altı var mesela. Bu bilgi doğru olmayabilir oransal olarak düşük ama var

Ben de şu an onu konuşuyordum eşimle, hep Avrupadan temasla virüs geldiği söylenmemiş miydi? Çinle uzun zamandır temasımız yok diye biliyorduk.
Hep söylüyorum komik geliyor bana yalnızca yurtdışına çıkmış insanlarda olduğunu düşünmek. Hiç mi turist gelmedi bu ülkeye allah aşkına. Avrupa temaslı abd temaslı umreden geldi vs denmesi de insanlarda ohh ben yurtdışı temaslı değilim bana bi şey olmaz rahatlığı yaratıyor.

Dün gece buradan bir arkadaşla konuşurken yukardaki mesajda yarın muhtemelen ilk ölümü açıklayacaklar, yolunu şimdiden yapıyorlar demiştim ve maalesef haklı çıktım. O kadar alıştık ki artık hep aynı şey. Önden alıştırıyorlar arkadan resmi açıklama geliyor. Vaka sayısı da 98 olmuş. Arkadaşlar panik yapmayın ama lütfen dikkatli olun. Yaşananlar şaka değil daha virüs bulunalı 1 hafta oldu. Ben bir bu kadar insanın da karantinadan korkup belirti gösterdiği halde hastaneye gitmediğini düşünüyorum çünkü haberlerde karantinadan kaçanları duyuyoruz, görüyoruz.
Burda da herşey böyle başladı. Şimdi Fransa'da karantina altındayız. Basit bir grip demeyin lütfen evinize misafir dahi kabul etmeyin.
Dün Ahmet Çakar ölü var demiş zaten programında. Ne bileyim alıştırarak söylüyorlar belki de dediğiniz gibi.

Link vermeyeyim yeni bandan çıktım korkuyorum :)) karantina gunlerinde kadınlar kulübü olmasan yapamam :))
Yıkanabilir maske yazın. Çıkan sonuçlardan.
3lu maske 50 liraydı. 10lu maske 140 lira...eş dostla toplasirsaniz daha ekonomik olur.

Teşekkür ederim 😊

Hayır, yanlış bilgilendirme.
Genç ölümler mevcut.
Ama bu bir ölüm durumu değil, vücutta ne gibi hasarlar bırakıldığı bilinmiyor.
Mesele o aslında.
O anlamda değil, bu zamana kadar Çin temaslı pozitif vakadan hiç bahsedilmedi, ve uzun zamandır Çinle temas kaldırılmamış mıydı? Yeni bir vakaysa demek ki virüsün kuluçka süresi 14 gün değil, 89 yaşında adam bu virüsü 1 ay taşıyıp nasıl belirti vermez? Eskiyse neden yeni haberimiz oldu?
Çin den başka ülkelere geçip gelmiş olabilir çalışan.
Direkt gelmemiştir.

Çoğumuzun anne babaları var o yaşlarda.
Genç olmak rahatlatıcı birşey değil şu durumda

Benim k.p de sokaklarda Allahtan kahvehaneler kapandi. Bugün dısari cikma dedim benim fısfısım var bana birsey olmaz dedi . Istersen parcalan anlamiyorlar.oyüzden SUSTUM.

Ellerini yıkıyor sürekli sözde gözler yarım yamalak görüyor köpürttüğünden bile emin değil. Tee Allaha emanet yaşıyor.

Hep söylüyorum komik geliyor bana yalnızca yurtdışına çıkmış insanlarda olduğunu düşünmek. Hiç mi turist gelmedi bu ülkeye allah aşkına. Avrupa temaslı abd temaslı umreden geldi vs denmesi de insanlarda ohh ben yurtdışı temaslı değilim bana bi şey olmaz rahatlığı yaratıyor.
Bir de karşımızdaki insanın yurtdışından gelip gelmediğini bilemeyiz ki temasını bilelim. Anca tanıdık olması lazım.

Asansörde karşılaştıkları adam geçen hafta yurtdışından geldiyse nereden bilecek insanlar?

Fransa'da 3 yaşında çocuk ölmemiş miydi?

Virüs şüphesiyle mi? eğer öyleyse bencillik yapmayın gidip yatın lütfen

Yok canim oyle birsey olsa 6 yasinda cocugum var riske atip eve gelirmiyim hic. Ben nisanda 3 operasyon gecirdim omiriligim yirtildi ama hala sikayetlerim siddetli agrilarim var gecenlerde bayildim yine doktor yatis verdi şu virüs ortaminda hastaneye yatmak istemedim. Zaten virüs suphesi olsa kimseye istermisin diye sormazlar rahat ol

İtalyada iki tane 40 yaş altı var mesela. Bu bilgi doğru olmayabilir oransal olarak düşük ama var
O iki tanenin biri bu 39 yaş obezite hastası, diğeri madde bağıntısıymış. Ama yoğun bakımdaydı, ölmüş demekki. Milyonda 2 genç ölüm çok düşük oran. Çocuk sıfır.
Yaşlılar korunmalı yani. Virüs 70 yaşın üstünde tutunuyor demekki. Rakamlar ortada.

Öncelikle ölüm sayısı milyonlar düzeyinde değil. An itibariyla 7854 ölü var dünya genelinde. Virüsü dünyaya ilk duyuran Çinli doktor 34 yaşındaydı ve maalesef o da hayatını kaybetti. Bunun dışında 40 yaş altı başka ölümler de var diye biliyorum özellikle Çindeki sağlık çalışanlarında.

X