- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 34
300 mü? abla burda rezidans var 300 e.
şuan oturduğum ev 3+1 site içi gayet güzel, yani ortalama bi ev 170 bin.
evet sare malesef istanbulda 300'den aşağı ev bulmak neredeyse imkansız.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ozaman çok uçuk yahu. biz iki kişi çalışırken 170 e nası ev alırız hesabındayız. zor çok zorevet sare malesef istanbulda 300'den aşağı ev bulmak neredeyse imkansız.
düşün sarecim kayın validem anlatır Türkiyeye geldik biz kadınlar çalışıyoruz buranın erkekleri farklı gözle bakıyorlar bize.. asılanlarmı dersin ,, onların kafalarına göre kadının çalışması olmazmışş filan ,,filann sonra sonra başlamışlar kadınlarımız çalışmaya bakmışlarki bu macırlar ev alıyorlar araba alıyorlar da kafalarına dank etmişş.. hepsinin sare hepsinin evleri ve arabaları var ama çalışıyorlar en yaşlısı ayda 1000 tl alsam karımdır der kızım bana..benim memleketimin sanayisinde bayan olarak yürüyemezdin, sonra bulgar göçmenleri bir geldi (ki bizde eski göçmenlerdeniz) işe girdiler falan onların sayesinde bizde sanayide çalışmaya başladık.
gerçekten çok çalışkanlar, yaşlıyım keyif yapayım derdinde değiller. macırları o sebeple takdir etmişimdir hep.
evet evet öyle ben skalayı çok düşük tuttum o bile hyal yani bir çok insan için.
ozaman çok uçuk yahu. biz iki kişi çalışırken 170 e nası ev alırız hesabındayız. zor çok zor
bizim en az 5-6 sene nerede olacağımız belli değil o sebeple planın 1+1 almak 80-90 a falan 500 e kiraya vermek en azından kendi kendini ödesin, yarın elimizdeki toplu parayla yerleşik hayata geçtiğimizde oturacağımız evi alabiliriz. inşallahNormal fiatını dedim işte,semte görede değişiyor fiatlar.
O fiata ev çok iyiyimiş,aslında imkan olacak alacaksın oradan bir tane yatırım amaçlı ola cak.
bizim en az 5-6 sene nerede olacağımız belli değil o sebeple planın 1+1 almak 80-90 a falan 500 e kiraya vermek en azından kendi kendini ödesin, yarın elimizdeki toplu parayla yerleşik hayata geçtiğimizde oturacağımız evi alabiliriz. inşallah
Gerçekten tembel olduğumuzu mu düşünüyorsun?ben ev almaya kalktığımda hiç bir banka bize kredi vermedi nedenlerine gelince gösterilen bodrolardaki maaşa kredi çıkmaz dediler.. ve emlakçı halletti işimizi.. 20 tl bir birikim vardı oda düğünlerde takılan ıvırlar zıvırlar idi..veee haklısın inşaat gırla yapılıyor ama fiyatlar uçmuşş.. ve haklısın asgari ücret çok azzz.. ama bir örnek vermek istiyorum.. bizim iş yerinde arkadaş evlendi verdiği kira bin tl her ay bin tl. kendisi burada 1300 alıyor eşi 1400 alıyor ve kirada 3 ay oturdular düğünlerinde takılanlar 25 tl yi bulmuş bizim gibi yaptılar emlakçıya gittiler ve 180 tl ye ev sahibi oldular ayda 1200 kredi ödeyecekler evet bende istiyorumm ev fiyatlarına dur denilsin,, kiralara dur denilsin,, ama kira veren insanlara soruyorumm neden ev sahibi olmuyorsunuz her ay 900 lira yada 1000 lira havaya atıyorsunuz paranızı dedğimde.. ki bu ailede çalışan sayısı en az iki yada 3 kişiler.. oooo 10 seneyi kim ödeyecek deyip almadıklarını görüyorum ve her sene tatile gittiklerini,, ellerinde en son çıkan cep telefonlarını,, görüyorumm...bulgaristan göçmenlerine evliyim ben ve inan türkiyede beğenmediğimiz o para ile çalışıyorlar hepsinin evi var arabası var ve bunları 5 yada 10 sene içinde yapıyorlar .. peki bunlar neden memnunlar ve ağızlarında sizin yerli halk çok tembel diyorlarr..
İnsanlar açlık sınırında yaşayabilmek için bile bu kadar emek harcıyor gerçekten.Gerçekten tembel olduğumuzu mu düşünüyorsun?
Ben hiç öyle bakamıyorum. Bu kadar uzun mesai saatleri ve bu maaşlar ile zaten insanların canı çıkıyor.
Akşam metrobüste insanların yüzlerindeki o bıkkın ifade, ev geçindirme telaşlarını dinlerken hiç tembel gibi görünmüyor yurdum insanı. Daha çok sömürülmüş görünüyor...
İstanbul dışında iş sahası olsa kaçacak bu insanlar ama Anadolu işsizlik bakımından o hale getirildi ki kaçamıyolar bile. Mecburiyetten biraz. Gitseler memleketlerinde ne yapacaklar?
Yoksa İstanbul'da ev sahibi olmak zaten herkesin harcı değil. Bu tuhaf rakamlar, bu faizler ile...
İnsanlar açlık sınırında yaşayabilmek için bile bu kadar emek harcıyor gerçekten.
Yoksulluk sınırı memur maaşının üzerindeyken o parayla ev almaktan falan bahsediliyor ya,hayretler içindeyim.
istanbulda 120 den tutunda 350 ye kadar ev varr ben evlenen çiftler için diyorum atıyorum 1200 kadın alsa 1300 yada üstü erkek alsa .. zaten verdikleri kira 1000 tl ev alınma yolları bana daha mantıklı geliyor.. veee evet bizim insanımızın bir çoğu tembell o metrobüslerde asık suratlılar çalışmayı sevmedikleri için, az çalışıp çok kazansa bile bunlar gene suratları asık olurrr..en azından benim çevremdekilerden gördüklerimi anlatıyorumGerçekten tembel olduğumuzu mu düşünüyorsun?
Ben hiç öyle bakamıyorum. Bu kadar uzun mesai saatleri ve bu maaşlar ile zaten insanların canı çıkıyor.
Akşam metrobüste insanların yüzlerindeki o bıkkın ifade, ev geçindirme telaşlarını dinlerken hiç tembel gibi görünmüyor yurdum insanı. Daha çok sömürülmüş görünüyor...
İstanbul dışında iş sahası olsa kaçacak bu insanlar ama Anadolu işsizlik bakımından o hale getirildi ki kaçamıyolar bile. Mecburiyetten biraz. Gitseler memleketlerinde ne yapacaklar?
Yoksa İstanbul'da ev sahibi olmak zaten herkesin harcı değil. Bu tuhaf rakamlar, bu faizler ile...
boşş lakırdılarr..Ama o oyle demek istemediciler de gelmis.
Aliskinlar tabi uzun adamin soyledigi sozlerin aciklamasini yapmaktan. Aliskanlik olmussa demek![]()
istanbulda 120 den tutunda 350 ye kadar ev varr ben evlenen çiftler için diyorum atıyorum 1200 kadın alsa 1300 yada üstü erkek alsa .. zaten verdikleri kira 1000 tl ev alınma yolları bana daha mantıklı geliyor.. veee evet bizim insanımızın bir çoğu tembell o metrobüslerde asık suratlılar çalışmayı sevmedikleri için, az çalışıp çok kazansa bile bunlar gene suratları asık olurrr..en azından benim çevremdekilerden gördüklerimi anlatıyorum
neden o surat aslık biliyormusun. sabahın 5de kalkıyor. hazırlanıyor işe giderken yollarda 3 saaat 4 taşıt değiştiyor. trafikte ayakta 3 saat yol.
dönüşte 6 da çıksa evine 9 buçuklarda varıyor.günde 6 saati sadece işle giderken geçiyor
ben çoğunun uyuduğunu görüyorum otobüslerde. kısaca çalışmayı sevmedikleri için değil, 1500 liraya bu işkenceleri yaşadıkları için,yorgun oldukları için böyleler
bende saatın 6.buçuğunda kalkıyorum kayınvalidem evime geliyor oğluma bakmak için oda fedakarlık yapıyor . oğlumun beslenmesini hazırlıyorum ve öpüşüp ayrılıyoruz evden işime gidiyorum ve mutluyumm valla saat 10 da işbaşı yapılan yerler varsa haber verin bizde girek haa bende isterdim çalışmadan aylık gelsin bana yada maaşım en az 5000 bin olsun sabah 10 akşam 5neden o surat aslık biliyormusun. sabahın 5de kalkıyor. hazırlanıyor işe giderken yollarda 3 saaat 4 taşıt değiştiyor. trafikte ayakta 3 saat yol.
dönüşte 6 da çıksa evine 9 buçuklarda varıyor.günde 6 saati sadece işle giderken geçiyor
ben çoğunun uyuduğunu görüyorum otobüslerde. kısaca çalışmayı sevmedikleri için değil, 1500 liraya bu işkenceleri yaşadıkları için,yorgun oldukları için böyleler
istanbulda 120 den tutunda 350 ye kadar ev varr ben evlenen çiftler için diyorum atıyorum 1200 kadın alsa 1300 yada üstü erkek alsa .. zaten verdikleri kira 1000 tl ev alınma yolları bana daha mantıklı geliyor.. veee evet bizim insanımızın bir çoğu tembell o metrobüslerde asık suratlılar çalışmayı sevmedikleri için, az çalışıp çok kazansa bile bunlar gene suratları asık olurrr..en azından benim çevremdekilerden gördüklerimi anlatıyorum
sende 3 saat ayakta 4 vesayit değiştiriyormusun. ve sende gece 10larda anca evine geliyor musunbende saatın 6.buçuğunda kalkıyorum kayınvalidem evime geliyor oğluma bakmak için oda fedakarlık yapıyor . oğlumun beslenmesini hazırlıyorum ve öpüşüp ayrılıyoruz evden işime gidiyorum ve mutluyumm valla saat 10 da işbaşı yapılan yerler varsa haber verin bizde girek haa bende isterdim çalışmadan aylık gelsin bana yada maaşım en az 5000 bin olsun sabah 10 akşam 5
Öncelik ev almak değilde çocuklarımızın beslenmesini,eğitimini en üst düzeyde karşılamak olmalı aslında.Bu hayatta yapılacak en doğru yatırım çocuklarımız için olandır bunu bir anlasalar keşke.Hele ki çocuk sahibi isen hayat daha zor haklısın. Kendinden kısabiliyorken çocuğuna hayır demek oldukça zor.
Aslında parkon, asgari ücretle geçinip tek başına ev geçindirip ev alan insanlar da duymadım değil. Şimdi imkansız demeyeyim. Ama İçler acısı daha doğru bir terim olur.
İstanbul'un olaylı çok sıkıntılı bir semtinde, 1 maaş asgari, eşi ev temizliğine giderken küçük çocuklarını (3-4 yaşlarda) tek başına yalnız bırakıp ev alan insanlar biliyorum. Ev almak dediğim borcuna girmek elbette. Evde inan yiyecek doğru düzgün ekmekleri yok, köyden aileden gelme 2 kilo bulguru ve peynir yağı saymazsak. yeter ki bu şehirde başımızı sokacak evimiz olsun mantığında bu şartlarda yaşıyorlar adı yaşamak yani...
Kışın en soğuk günlerde bile buz gibi odada oturuyorlar. Battaniye altında. Giyecek kısmını zaten tanıdıkların eskisi ile geçiriyorlar işte.
Ev sahibi oldular hesapta yalan değil, gelin görün ki evin içi hiç sanılan gibi güllük gülistanlık değil. İşsiz de değiller görünüşte, iş beğenmiyor da değiller. Yani maalesef herkes yaşadığını biliyor bu hayatta.
Hadi canim bossa o zaman az otede oyna tukkanin önünü kapatmaboşş lakırdılarr..![]()