Türkiye´ye gelin gideceklerin paylaşım alanı

geç oldu cikayim artik erken kalksam iyi olacak son 3 gün... hazirliklara devam
insallah daha sonra yine konusurz, sanada kolay gelsin simdiden a.s.

ben calismayi düüsnoyrum aslidna ncm..evde cok SIKICI cünkü...napicam ki evde...ev hanimligi bana göre degil...ama zaman göstericek tabiki...hadi sana iyi geceelr..kolay gelsin cnm..

merhaba arkadaşlar
bende zamanında almanyada türkiyeye yerleşenlerdenim
3 yildir evliyim 1.5 yildir türkiyede yaşıyorum
evliliğimizin ilk 1.5 yilini almanyada yaşadık
türkiyeye yerleşme gibi bi fikrimiz olmadığından orada evimizi dayadık döşedik
sonra baktıki türkiyeye yerleşmişiz
bende aranıza katılmak isterim eğer müsade ederseniz

Hosgeldin gülüm..! Hem seviniriz hem memnun kaliriz aramiza katilirsan.! a.s.
Nasil alisabildinmi? Bizim gibi yeni gidecek olanlara tavsiye veya nasihatlarin varsa seviniriz..! Calisiyormusun? Öncelikle hangi sehirde kaliyorsun? :1hug:

hiç zorlanmadım canım tavsiyem herkese almanyanın kahrını çekmeyin derim kadınlıgınızı tam manasıyla yaşayın.. çünkü burda kadınlara genelde eşleri deger veriyor.. yok severek evlendim almanyanın pozitif yönü gece dışarı cıkabiliyosun hemde tek başına sokakta sigara içebiliyosun:) negatif yönü havası ben almanyaya adım attıgım anda içim daralıyo.. ve kanunları cok sıkıyo... aynısın pozitif yönüde türkiye için gecerli havası vs.. ben almanyaya giriş cıkıs yapıyordum maalesef daha yapamıcam karar vermem gerekiyomus ya orası ya burası anlıcanız beni postaladılar

Hosgeldin gülüm..! Hem seviniriz hem memnun kaliriz aramiza katilirsan.! a.s.
Nasil alisabildinmi? Bizim gibi yeni gidecek olanlara tavsiye veya nasihatlarin varsa seviniriz..! Calisiyormusun? Öncelikle hangi sehirde kaliyorsun? :1hug:

sağol canım hoşbuldum a.s.
evet alıştım
samsunda yaşıyorum. Hof'dan (Nürnberge yakın) yerleştim buraya
ilk başlarda biraz zorluk çektim
çünkü ailem almanyada halen
onlardan ayrılmak çok koydu çünkü onlar benim için dünyada herşeyden önce geliyorlar :1hug:
ilk başlarda çok ama çok ağladım
hergün annemlen konuşuyorduk saatlerce ve o ağlıyordu ben ağlıyordum ağlamaktan konuşamıyordum
çünkü ben hiç istemiyordum türkiyeye gelmek. Ben üniversitye mezunuyum hep orada bi işe girmekti hayalım ve amacım. Zaten evlenir evlenmezde almanyaya yerleştik ama eşim alışamadı hiç sevmedi oraları nefret etti. Zaten hiç gelmek istemedi benim okulum bitmediği için mecbur kabul etmişti.
buraya yerleşir yerleşmez 1 ay sonra dayanamadım ailemin yanına gittim çok özlemiştim 2 hafta kaldım sonra buraya dönünce hemen işe girdim
çok şükür çok güzel bir işim ve maaşım var
şimdi herşey çok iyi eşimde sağolsun herzaman çok destek oldu herzaman beni teselli etti mutlu olmam için elinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor coksekeriremsu
ailemi halen özlüyorum ama ilk başlardaki gibi zor gelmiyor
işim gereği çok sık gidip geliyorum almanyaya
ailemde gelip gidiyor firsat buldukça
zaten eşiminde oturması var 6ayda bir giriş çikiş yapiyor onulada herzaman gidip geliyoruz
kisacası artık almanyaya dönmek dahi istemiyorum
buradaki çevrem çok genişledi yeni yeni arkadaşlarım dostlarım oldu
ordaki arkadaşlarımlan paylaşabileceğim bişey kalmadı ne yazikki artık sadece msneden görüşüyoruz ne var ne yok gibi ama onun dişinda paylaşabileceğim konu pek yok
gidincede pek görüştüğüm söylenemez bazı akşamları biyerlere gidip oturuyoruz okadar
zaten gidince ailemi görmek bana yetiyor

sizlere tavsiyem
mutalaka ama mutlaka çalışın
yoksa alışmanız çok daha zor olur
burada imkanlarınız çok iyi eğer orada eğitiminizi güzel bi şekilde tamamladıysanız
dil avantajınız oluyor hiç yoksa
ben çok rahat iş buldum hemde bikaç tane elimde çok seçenek vardı ve tercih yaptım
çalışınca insanin çevresi genişliyor ve etrafanda kafa dengi insanlar oldukça insan daha rahat ayak uyduruyor
helede bayanlar için arkadaş şart insan eşiylen herşeyi konuşsada bayanlan konuşmuş gibi olmuyor erkek nede olsa herşeyi çok iyi anliamiyabiliyor
benim çok yakın arkadaşlarım var ve çok samimi bir komşum var

onun dışında orada söylenenlere kulak asmayın
yok alışamasın yok sen buraya alışıksın oraya ayak uyduramasın
neden uyduramim? türk değilimiyim benim vatanım değilmi almanyamı benim vatanim? alman vatadanşı olamam rağmen beni hiç birzaman kabul etmeyen ülkemi benim vatanım ordaki suratsız insanlarmı benim insanım? hadi canım
türkiyem gibi varmı be, türk insanında en azından yürek var. Almanyada ben yaşıyorum sanırdım şimdiki yaşantımlan kıyaslarsam ot gibi yaşamışım onca yil bildiğimiz ot
burda her imkan elim altına ordada öyleydi mutlaka ama ne var söyleyin bana orda
saat 9dedimi kaldırımlar kapanıyor resmen
sokakta insan bulabilene aşk olsun
burası böylemi
hayat var en azindan
o yüzdne hiç korkmayın arkadaşlar sevdiğiniz yanınzda olacak
bu grub çok hoşuma gitti açanın ellerine sağlık a.s

Princess in Love, gel bi yanaklarindan öpeyim seni...coksekeriremsu
icime su serptin diyebilirim yani..her kafadan kirk ses cikinca insan ne düsünüp ne hissedecegini sasiriyor..kendi dogrularini unutuyor..! cok sagol gülüm..sen beni sevindirdin..ALLAHta seni sevindirsin her daim..! :1hug:

birazda cesaret isi diye düsünüyorum...birseyleri denemeden bilemezsin..bu isi biraz ticaret isine benzetiyorum..Ticarete atilmadan bilemezsin ki isin yürüyüp yürümeyecegini..daima keskeler ile yasamak istemeyenlerde cesaret edip ilk adimi atiyor..herkesin attigi adim HAYIR getirsin..!

a.s.

milletin dediklerini boş ver sen
banada çok dediler işte felancanın kızı gitti türkiyeye alışamadı geri geldi
işte bilmem kim gitti 3 ay duramadı boşandı geldi
ay banane felancının kızından
kız belki kocasınlan mutlu olamadı olamazmı
sadece ülke için ayrılsaydı eşide beraberinde gelirdi dimi
bunun türkiye ile ne alakası var
çoğu kişinikide kiskançlık
senelerdir yurt dışında yaşıyorlar vatan hasreti ile yanıp tutuşuyorlar ama cesaret edip geri dönemiyorlar
öyle olmasa neden her sene yazın türkiyeye izine gelsinlerki
madem türkiyeye alışmak zor ayak uydurmak imkansiz? neden hersene koşa koşa geliyorlar ozaman
kendilerinin yapamadığını başkasının yapması hoşlarına gitmiyorda ondan
yoksa boşu boşunamı diyorlar almanyada ne varki asıl hayat türkiyede? hepimiz bu tür lafları çok kez duymuşuzdur
inanın kızlar benim ailemde benim birlikte dönmüş olsalardı burda olsalardı ozaman ben almanyaya gezmeye bile gitmezdim artık
ne varki neresini gezecem

sağol canım :1hug:
allah müstakbel eşinlen seni sadece türkiyede değil dünyanın neresine giderseniz gidin her daim mutlu eder inşallah
birbirinize sevginiz saygınız hiç bitmedikten sonra nerede yaşadığın hiç önemi yok

Türk vatandasin o zaman? giris cikisina izin vermedilerse?

Cok cok haklisin gülüm..düsüncelerim seninkiler ile hemfikir.! Anladigim kadariyla sende alman vatandasisin..herhangi bir sorun yasadinmi türk veya alman makamlarindan? bende öyleyim cünkü..! Bana kimisi diyor, almanlar seni vatandasliktan cikartir TRye yasarsin uzun süre..Sacmalamayin dedim, gerekli makami aradim sordum..öyle bisey yok dediler ama yinede icime kurt düsüyor iste..!

Bilgi verirmisin?
:1hug:

@kumral meleğim o topiğie yorum yazdım

@hoşcakal
ben çifte vatandaşım canım
2000 yili öncesi olanlardanım
biz 96da geçmiştik
hiç bir sorun yaşamadım
giriş çıkışda yapmak zorunda değilim
uzun süre başka yerde yaşarsan çıkarırlar diyenlerede benden selam söyle saçmalamayı kesinler bi zahmet
nerde yaşarsam yaşarım beni almanyayamı bağlıcaklar
ben 1 sene amerikada yaşadım sorun olmadı türkiyede yaşaıncamı sorun oluyormuş
o yüzden kafana takma
eğer çiftevatandaş değilsen senin için sadece türkiyede şu sorun olabilir resmi bir kurumda yani devlet dairesinde çalışamasın çünkü onun için türk vatandaşlığı şart bide sana almanaya konsoloslukta yanlış olmasın ama mavi kart galiba vermeleri lazım o olmasa türkiyede 3 ay kalabilirsin ve giriş çıkış yapmak zorunda kalırsın çünkü 3 ay dan sonra vizeye ve oturuma ve çalışma izinine tabii tutarlar seni
ama onu konsolosluktan hallediyrosun zaten
benim bi arkadaşım daha var ona öyle bi kart verdiler hiç bi sorun yaşamiyor oda türk vatandaşlığından çıkıp almana girmişti ve çifte vatandaş olamamıştı

princess allah senden bin defa razi olsun.. ne diyim daha baska...isnallah esile her zaman mutlu olursun..icimize ne kadar su serptiginin farkidna bile degilsin sen!!!sırnaşık şey agzina saglik cnm..bende trye gelin gideceklerdenim..antalyaya yerelsecegim isnallah..gelcek ay dügünüm...vede bana da denmeyen kalamdi..yok falanca gitmsi yapamamis..yok alisamamis onlara...bende diyorum ki"ben süper antalyamiza gidiyom..nyie alisamiyim ki???""coks agol yaaa icimizi rahatlaltin..demekki oluyomu oralarda degil mi??bide ben almnca,ingilicze vede fransizca biliyorum..herhalde is bulabilrim antalyada degil mi???sengözlerimebaksanabbize briaz haytaidnan anlatsana..hangi sehirdesin??vede kac yasidnasin???bide detayli olarak avantajlar vede desavantajlardan bahsedersen trnin seviniriz coook öptük seni cnmm benim!!!allah her daim mutlu etsin ne diyim!!!a.s.:enbuyukkk:

arkadaslar ben biseyi anlamdim!!ben türk vatandasiyim..vede 6 aya bir giris cikis yapmam lazim diye biliyom...bi tanidigin kizida öyle yapiyomus kac yildir..oda tdren evli....niye 3 aya bir gelmem lazim??anlamadim??benim bildigim 6 ay abir giris-cikis lazim haksiz miyim?

canım önce şunu cevaplim
evet doğru almanyaya 6 ayda bir giriş çikiş yapmak zorundasın eğer türk vatandaşıysan
bu 3 aylık kural ozaman senin için zaten geçerli değil
3aylık kural bitek alman vatandaşları için geçerli
yani türk uyrukluda olsa artık alman vatandaşlığına geçmiş birisi türkiyede en fazla 3 ay kalabiliyor vizesiz
eğer 3 aydan fazla kalacaksa ya giriş çıkış yapacak ki bu çok saçma olur yada oturum felan alacak
yada almanyadaki türk konsolosluktan mavi kart alacak (yada pembeymiydi ya emin değilim)
bunu bağlı olduğunuz konsolosluğua arayıp öğrenebilirisiniz arkadaşlar

canım çok sağol
naptimki
eğer yardımım dokunuyorsa ne mutlu bana
ben almanyanın hof (bayern, nürnberge yakıns sayılır) kentinden yerleştim buraya yani samsuna
26 yaşındayım
1.5 yil oldu işte
3 yildir evliyim
1.5 yilda almanaya yaşadık eşimlen
hiç türkiyeye yerleşme gibi bir düşüncem olmadığı için orada son model ev dayadık döşedik şimdi o evim öylece duruyor çünkü kendi evimiz olduğu için hiç bozmadık gittikçe orda kalıyor işte
ben burda çalışıyorum, geldikten 2 ay sonra işe başladım
inşallah sende alışırsın tatlım
çok kolay iş bulursun
antalya turizim merkezi hiç bişey yapamasan otelerde çalışırsın
çok avantajin olur
buarada bende geçen hafta antalyadaydım :1rolleyes: 1 hafta tatil yaptık belekte bir otelde
çok güzeldi
inşallah çoooook mutlu olursun tatlım

bide ne biliyom cogu insan sey diyo:yok trde yasanmaz hani sartalri coook kötü,ordaki insanlar sürünüyo falan..yani öyle lanse ediyolr ki sanki trdekielr sokakta yasiyo,ekmek bulamiyo..ok bazi insanlar öyle belki..ama issiz olan yada evsiz olan her ülkede var..bu trye ait bisey degil kid egil mi ama?princess snein isin ne?nerde calison?vede yasam kaliten almanya gibi mi?rahat misinzi kisacasi??(bu arada bende nürnberg tenim.-)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…