• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye´ye gelin gideceklerin paylaşım alanı

eğer çiftevatandaş değilsen senin için sadece türkiyede şu sorun olabilir resmi bir kurumda yani devlet dairesinde çalışamasın çünkü onun için türk vatandaşlığı şart bide sana almanaya konsoloslukta yanlış olmasın ama mavi kart galiba vermeleri lazım o olmasa türkiyede 3 ay kalabilirsin ve giriş çıkış yapmak zorunda kalırsın çünkü 3 ay dan sonra vizeye ve oturuma ve çalışma izinine tabii tutarlar seni
ama onu konsolosluktan hallediyrosun zaten
benim bi arkadaşım daha var ona öyle bi kart verdiler hiç bi sorun yaşamiyor oda türk vatandaşlığından çıkıp almana girmişti ve çifte vatandaş olamamıştı

Evet gülüm, konsoloslukta arastirmami yaptim ben zaten...eskiden pembe kart vardi ama artik sadece mavi kart gecerliymis..! Bendede var mavi kart..o kart hem oturumum hemde calisma iznim oluyormus..! Insan endiseleniyor iste..! Is konusunu burdan arastiriyorum ama tabi oraya varip daha detayli bi arastirmaya koyulurum! HAYIRLISI :nazar:

Son düzenleme:
canım nerde çalıştığımı burda yazmak istemiyorum
ben betriebswirtschaft studieren yaptım ve betriebswirtin oldum
meseleğim uygun bi işte çalışıyorum okadar söyliyebilirim
vallah milletin dediklerine çok kulak asmayin derim tekrar ve tekrar
herkes kendine baksın
tabiki maddi durumu zor insanlar çok var türkiyede bunu kimse inkar edemez
ama ben kendi adıma konuşuyorum
benim almanyada ailemin kendi firmasi var ve maddi durumumuz allah şükürler olsunki çok ama çok iyidi hiç bir eksiğim sıkıntım olmadı bugüne kadar ve eşime ben şart koşmuştum eğer türkiyedede aynı şekilde yaşiyabileceksem gelirim türkiyeye diye
ve sana bitek şunu söylim almanyada yaşadiğim hayatın 2 katını belkide daha fazlasını yaşıyorum burda hamd olsun
hem eşimin hem benim işimiz ve maaşlarımız çok çok iyi çok şükür
türkiye standartların üzerinde almanyada bile en iyi firmada çalışsaydım bukadar maaş alamazdım
yani burda maddi imkan birazda senin elinde tabiki asgari ücretlen çalışan insanlar var hemde sayısı çok fazla ama biliyormusun ben bazen diyorumki burdaki insanlar tembel. Nedenmi? orada zor durumda olan bir insan ek iş yapiyor dimi? bi taksi şöförlüğü yapiyor yanı sıra? ama burda yapmıyorlar çok azı yapiyor bunu yani insanlar ağlamaya alışmışlar. Demiyorki ben bi ikinci iş daha yapimde ailemi daha rahat geçindirim. Yada maddi sıkıntı çeken ailelerde bayanlar demiyorki bende bi işe girimde çalışım bi ipin ucundanda ben tutim. Eee 500 milyonlan nereye kadar dimi? bir elin nesi var iki elin sesi var demişler boşuna dememişlerdir dimi. Ama yok hem az çalışıp hem çok kazanmak isityor bazıları eeee yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Ama sana bişey diyimi çoğu ağlayanlarada inanma. Burda insanlar lüks yaşıyorlar herkesin evinde herşey var her sene en güzel yerde tatil yapiyorlar ona rağmen para yok para yok diye ağlayan insanlar var. Tabii bu herkes için geçerli değil maddi durumu çok çok kötü olan insanlarda var bu kesin çünkü almanyadaki gibi sosyal sistem yok işsizlik parası denen şey sifir çocuk parası sifir. Ama biryanadanda diyorumki eğer işsizlik parası olsa daha çalışan kalmaz çocuk parasıda verseler nufüs 70 milyon değil 150 milyon olur kesin. Tembel insanda çok. Alışmışlar dilenmeye. Her sokak başında dilencilik yapan gencecik kadınlar görebilirsin. İşte onlara çok kızıyorum. Hiç bişeye yapamasan git bi evin merdivenlerini yika ama çalış dimi. Yok giden gelene el uzatmak allah rizası için deyip duygu sömürüsü yapamk insanların vizdanlarını sizlatmaya çalışmak daha kolay. Öylelerine çok sinir oluyorum.

sırnaşık şey
yok canım kaçmam
elimden geldince yardım etmek isterim

Gülüm, bende suan kendi meslegimde calismiyorum fakat bir cok alman sirkette devam ettirme imkanim olacak insALLAH! Tabi bunlarin hepsi varsayim...neye NIYET neye KISMET...bilinmezlerde yasiyoruz..! HAYIRLISI herseyin ve herkes icin..! :nazar:

a.s.

Son düzenleme:
2 gune yolcuyum bende, bir ayada dugunum paylasimlarinizi okumak cok cok iyi geldi
insallah hepimiz mutlu oluruz:) topigi açan arkadasimizada tesekkur etmek isterim, duygularima tercuman oldunuz :utangac:

2 gune yolcuyum bende, bir ayada dugunum paylasimlarinizi okumak cok cok iyi geldi
insallah hepimiz mutlu oluruz:) topigi açan arkadasimizada tesekkur etmek isterim, duygularima tercuman oldunuz :utangac:

Rica ederim gülüm...Hersey bizim icin..!! :1hug:

ALLAH senide, hepimizide mutlu mesut kilsin..her daim..! Telaslarini bitirip ev hanimi oldugunda bizleri unutma...bizimle yasadiklarini, ortami, cevreyi, tecrübelerini paylas olurmu..!

a.s.

Son düzenleme:
sagol canim gerçekten benim gibilerin dusuncelerini duygularini, tecrubelileri okumak güzel
bende paylasirim insallah tabii Allahim o gunu gostersinde

Kızlar başlığınızı görünce ilk etapta Türkiyeden evlenip tekrar Almanyaya yerleşeceklerden filan sandım sizi :) öyle değilmiş. Buraya yerleşen de varmış.

Ben yurt dışında yaşamıyorum. Burada evleneceklerdenim. Ama bende bir şehirden bir başkasına gidicem ve ailemden uzakta kalıcam.

Size bikaç söyleyeceğim var o yüzden rahatsız ettim sizi :)

Uzaktan bir tanıdığımız vardı.Kadın Almanyada, kocası burda askeriyede çalışıyor. O yüzden eşini Türkiyeye istemiş. Hanım akrabası ve kıza hiç sorulmadan verilmiş. Kız nişanlandığını duyunca çok ağlamış gitmem ben orda nasıl yaşarım filan demiş ama mecbur gelin gelmiş. Kadının tek dediği iyiki eşimle evlenmişim ve eşim iyiki beni Türkiyeye getirmiş. Kadın çalışmıyor tek eşi çalışıyor ve ona rağmen diyorki yaşam standartım Almanyadakinden çok daha iyi. Arada Almanyaya gidiyorlar, hiç bir sıkıntısı yok yani. Önemli olan eşiniz, gerçekten bu çok önemli.

Ayrıca ailemi özlerim onlarsız yapamam gibi şeyler herkeste geçerli. Sizde birazda Almanyadan gelmek ve uyum sorunu olacak. Bende annemden ayrı bir memlekete gidiyorum şimdiden bir tuhaf oluyorum napcam ben diye ama napalım ekmek nerde biz de orda. Anladığım kadarıyla siz 6 ayda bir giriş çıkış yapacaksınız ayrıca aileleriniz de Türkiyeye tatile gelecek değil mi. O zaman bence sorun yok çünkü benimle ailemle görüşme imkanından daha çok imkanınız olacak. Türkiyede bile ailesinden ayrı şehre giden ve gittiğinden itibaren hergün telefonla arayıp karşılıkla ağlayan ana kızları da biliyorum. Ne de olsa gelin gidiyorsunuz yani.

Allahım hayırlı evlilikler verip utandırmasın inş önemli olan bu. Hepinize iyi günler

selen aycim cok dogru söyledin... Türkiye'de olup ailesiyle daha az görüsenleri bilirim bende..
Yazlari giderdik buyuk ailemlerin yanina, istanbul'dan beklerlerdi komsular kizlarini 4 gözle..
Ben sahsen uyum sorunuda yasayacagimi pek sanmiyorum, burayi hiç benimsememistim.. güzellikleri düsünüyorum:) ah ah hasret... ben kucuklugumde yurda gitmek isteyip sonra $i$ gozlerle 'anneeee" dedigim için geri dönen bir insanim, gün boyu annemden ayri kalsam elimde telefon sürekli gel gel diyen biriyim.. Belkide kardesim bacim falan olmadigindandir, alisacagiz insallah..
Yarin yolcuyum ya zaman nasilda cabuk geçti, 3 yildir bugunu dusunurdum, yasamasi bir baskaymis dusuncesinden, ve gerçekten gun yaklastikca duygularda yogunlasiyor.. Arkadaslardan vedalar..
sadece biz degil, ayni sehire gelin gidenlerde bunlari yasiyorda.. hayirlisi artik:)

selen aycim cok dogru söyledin... Türkiye'de olup ailesiyle daha az görüsenleri bilirim bende..
Yazlari giderdik buyuk ailemlerin yanina, istanbul'dan beklerlerdi komsular kizlarini 4 gözle..
Ben sahsen uyum sorunuda yasayacagimi pek sanmiyorum, burayi hiç benimsememistim.. güzellikleri düsünüyorum:) ah ah hasret... ben kucuklugumde yurda gitmek isteyip sonra $i$ gozlerle 'anneeee" dedigim için geri dönen bir insanim, gün boyu annemden ayri kalsam elimde telefon sürekli gel gel diyen biriyim.. Belkide kardesim bacim falan olmadigindandir, alisacagiz insallah..
Yarin yolcuyum ya zaman nasilda cabuk geçti, 3 yildir bugunu dusunurdum, yasamasi bir baskaymis dusuncesinden, ve gerçekten gun yaklastikca duygularda yogunlasiyor.. Arkadaslardan vedalar..
sadece biz degil, ayni sehire gelin gidenlerde bunlari yasiyorda.. hayirlisi artik:)

Uyum herkes için geçerli değil elbet. Ben bazı akrabalarımızı tanıyorum geliyorlar tatile doğru dürüst Türkçe kelime bilmiyorlar elbet zorlanırlar herkes öyle değil tabi.

Yinede dediğim gibi asıl önemli olan eş. Allah utandırmasın hepimizi yuvamızda mesut bahtiyar etsin inş
:teselli:

Son düzenleme:
Amin canim, insallah
sulu göz birde burda var:) 2 gundur gôzlerim $i$ $i$ dolaniyordum, simdi biraz indiler:) yine $i$irmeyim diyorumda elimde degl :dance:

hakkimizda herseyin hayirlisi, cok dogru ya, eslerimizle aramiz iyi oldugu surece tek derdimizde biraz uzaklik olsun, içimiz ferah oldugu surece hersey atlatilir..
bana musade son hazirliklar var malummm...

merhaba selan_ay!!aramiza hosgeldin!!bende trye gelin gideceklerdenim..vede cook heyecanli...benim teo sorunum annemlerden uzak kalmak....cok özlerim herhalde...baslardada cok aglarim orasi kesin..ama allah esiyle mutlu etsin dedigin gibi..en önemlisi o...benidme trye gitmeme tami tamina 2 hafta kaldi...14 gün sonra bende antalya yolcusuyum.-))bugün öyle duygulandim ki evde ynalizken basladim aglamaya..napiyim birden icim ciz etti....olur böyle ama her evlenicek genc kiza snairim...ee koaly dgeil ayrilmak aileden...rabbim bizi insallah esimizle mutlu eder!!sen kac yasidnasin?vede dügünü ne zaman?

Selam kizlarrrrr bende geldimmmmm.....:lepi:

Selen_Ay hosgeldin gülüm..! Dediklerine birebir katiliyorum..! Paylasimlarin icin tesekkürler ve devamini bekliyoruz her daim!! :1hug:

Kizlarrrrr hizinizi ve cesaretinizi azaltmayin..!! Güzel düsünelim, güzel olsun..! :nazar:

Daha ne var ne yok kizlar? :smiley-cool:

Back