- 16 Haziran 2011
- 15.143
- 64.496
- 798
Iyice okudu mu herkes?
Iste CHP nin SOma icin verdigi önergede konustugu seyler..
Birileri felaketlerden kahraman bir CHP cikarma pesinde ama iste ciplak gercekler bunlar..
Soma icin verilen önergede konusulanlar yukardakiler..
Yani Samil Tayyar cok hakli.
Verilen önergeler sorunlari gidermek icin degil, Mecliste istedikleri konuda konusmak icin veriliyor.
Soma icin önerge ver 1 mayis neden taksimde kutlanilamiyor diye sor..
Sonrada " ama biz önerge vermistik" de..
hay sizin partinizze de hay sizin siyasetinize de . yakında başımıza taş yağacak taş. demedi demeyin. kurtarsın o zaman sizi siyasetçileriniz önerge verip.
sanki siyasetten çok anlarsınız. nedir be siyaset. ne? kim daha uzağa işeyecek o mu? yada kim daha çok s.....cak o mu. bu b......kmu yani. kaç adam yarattınız be siyasetten. kaç adam olmayacağı adam yaptınız. kaç insan öldürdünüz be kuyruğum dik dursun diye . sağı, solu, ortası, milliyetçisi, bilmem necisi kaç vatan kurtardınız be..............bırakın insanlar yaprak gibi toprağa vakitsizce düşerken parti gıygıylarını . kapayın siyasete bulanmış çirkin ağızlarınızı. sizin hiç canınız yanmadı mı beee. susun artık susun. sessizce ağıt yakıp vakti zamanı gelince konuşun.
Ya kimsenin chpyi savunduğu yok. Chp bir şeylerin farkında olarak bu işin peşini kovalamadıysa zaten en şerefsiztir. Yeter artık devlet olarak hepsi suçlu. Bunun chpsi mhpsi yok. Türkiye cumhuriyetinin ayıbıdır yaşanan olay.
hay sizin partinizze de hay sizin siyasetinize de . yakında başımıza taş yağacak taş. demedi demeyin. kurtarsın o zaman sizi siyasetçileriniz önerge verip.
sanki siyasetten çok anlarsınız. nedir be siyaset. ne? kim daha uzağa işeyecek o mu? yada kim daha çok s.....cak o mu. bu b......kmu yani. kaç adam yarattınız be siyasetten. kaç adam olmayacağı adam yaptınız. kaç insan öldürdünüz be kuyruğum dik dursun diye . sağı, solu, ortası, milliyetçisi, bilmem necisi kaç vatan kurtardınız be..............bırakın insanlar yaprak gibi toprağa vakitsizce düşerken parti gıygıylarını . kapayın siyasete bulanmış çirkin ağızlarınızı. sizin hiç canınız yanmadı mı beee. susun artık susun. sessizce ağıt yakıp vakti zamanı gelince konuşun.
Anlayan birilerinin çıkmasına çok sevindim bende bundan bahsettim işte çaresizliğinde umudunu kaybettiğinde o mucizeninde ne demek olduğunu çok iyi yaşadık biz yıllar öncede. Yapılabileceğimiz tek şey onlar için dua. Öldü diye çıkarıp morga kaldırılıp sonra morgtan sağ dönen insanların mucizelerini yaşadık biz umudumuzu kaybetmeden dualarımızı iyi dileklerimizi gönderelim.
Yarın yine yapalım siyasetimizi kimse demiyor ki suçlular kader denilip örtbas edilsin en ağır şekilde cezalansın katliama sebep olanlar !
Evet.Baska baslıkta konusulsun kim konusacaksa benim gücüm tamamen tükendi artık yemin ederim.
Siyaset hayatımızın vazgeçilmez bir parçası kesinlikle. Çünkü inandıklarımızı temsil eder. Ancak şu noktada siyaseti bulaştırmasak?? Herkes savunduğu ya da karşı olduğu şeye uygun bir kılıf bulmasa. Tek vücut olsak, zor mu?
Bir kere daha paylasayim...
CHP soma icin verdigi önerge mecliste konusulurken, hangi konulari ele almis
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
51 milletvekili arkadaşımızla birlikte verdiğimiz araştırma önergesi üzerinde söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
1 Mayısa iki gün kaldı. İki gün içinde dünyanın dört bir tarafında; Havanadan Tokyoya, Moskovadan Washingtona kadar her yerde işçi sınıfında tatlı bir telaş var, bayramlarını kutlamak istiyorlar. Bu kutlamaların yapılacağı meydanlarda hazırlık yapılıyor, güzergâhlar belirleniyor, kutlama törenleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapılıyor. Oysa Türkiyede, işçiler istedikleri meydanlarda bayramlarını kutlayamıyorlar. Başbakanın, valinin, İçişleri Bakanının dayattığı bir meydandaki kutlamalara, Türkiyede İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyeti hazırlanıyor, 40 bin tane polisle. 40 bin tane memur, 40 bin tane gösterici bir yere toplandığında başlı başına bir haberdir ama herhâlde dünyanın hiçbir yerinde, 40 bin kişi, bir hak, bir özgürlük kullanılmasın, bir bayram kutlanmasın diye hazırlık yapmaz. 50 tane yeni, gıcır gıcır, dumanı üstünde TOMA. Dışarıya elektrik verebilen, dokunanın çarpılacağı, yeni mücadele gücü olan TOMAlarla hazırlık yapıyorlar, sanki polis teçhizatının sergileneceği bir polis bayramı. Böyle bir anlayışı şiddetle kınıyoruz. İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın göz bebeği bir kentte, 2014 yılında 40 bin polis 1 Mayıs hazırlığı yapıyorsa, bu o Vali için, İçişleri Bakanı için, Başbakan için ve iktidar partisi grubu için bir utanç vesilesidir, bunun altını çizmek istiyorum.
Bunun yanında, 1 Mayısın bayram olması için, AKP, son günlerde sürekli Onu biz bayram yaptık. diyor. Bu, dilinden düşüremediği millî iradeyi küçümsemektir. 1 Mayıs 2009 tarihinde, 4 siyasi parti grubunun uzlaşısıyla bu Meclisten geçmiş, bayram olmuştur ama, ne o gün siyasi parti grupları ne iktidar partisi ne Başbakan, 1 Mayısı Türkiye emekçi sınıfı, işçi sınıfı söke söke bayram yapmıştır, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
O tarihlerde, utanmadan, sıkılmadan AKPnin il başkanlığının bastırdığı bir afişi dikkatlerinize sunmak istiyoruz: 1 Mayıs, hem bayram hem Taksimde kutlu olsun. diyor.
Bunu iktidar partisi milletvekillerinin dikkatine sunuyorum, ümit ediyorum bununla ilgili söyleyecek bir sözünüz vardır. İktidar partisi grubuna sataşıyorum, çıkın, cevap verin, deyin ki: 1 Mayıs Taksimde kutlanacak müjdesini bu afişe asan bizler 1 Mayısı yasakladık, gerekçemizde budur. deyin.
ÜNAL KACIR (İstanbul) Yenikapıyı yeni yaptık, Yenikapı yoktu o zaman.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) Yenikapıyı yeni yaptınız. Yenikapı âdeta şudur: Bir işçi sınıfı kendi sınıf mücadelesinin gereği olarak kendi mücadelesinin sembolü olan bir alanda şehitler verdiği, kayıplar verdiği 1977 1 Mayısını, taziyesini kutlayacağı bir yerde.. Şimdi, dünyada ve Türkiyede kaybettiği itibarını geri kazanmak isteyen birilerinin özgürlükçü, tarihle hesaplaşan, taziye mesajlarını verdiği bir noktada kendi ülkesindeki 1 Mayıs 1977nin taziyesini ve Gezi şehitlerinin taziyesini veremiyorsa o yaptığı taziyenin de bir kıymet yoktur, içtenliği yoktur, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
Ayrica Kontesin yazdigi yaziyida paylasayim..
Simdi anlasildi mi?
parti marti bahane olan garibna oluyor yazdım..bundan 60 yıl önce rahmetlik kayınvalidem kalabalık bir ailenin kızı,fakirler..12 yaşında okuldan alınıp çalışmaya gönderilmiş denetim yapıldığında küçük olanları saklarlarmış gizli köşelere...
Neymis bu konu siyasete alet ediliyormus, bana gore de daniskasini siz yapiyorsunuz...
Insanlar olani soyluyor, onerge red edilmedi mi?, basbakan olmek madenciligin dogasinda var demedi mi?, orneklerle aciklayip bu kazalar icin olur o kadar demedi mi?, daha 9 ay once enerji bakani madenin guvenligini ile ilgili soru soranlara ulkenin refahini bozmak isteyenler var takilmayin (aaa ne kadar da benzer!!) diyip madenin guvenligini ovmede mi?, Sili'de madenciler 69 gun sonra kurtarilirken, burda metan ve karbonmonoksit gazi riski olan bir ortamda sadece maksimum 45 dakika dayanabilen maskeler dagitilmadi mi?, soma holdingin komurleri secim calismalarinda dagitilmiyor mu?, ve daha neler neler...
Simdi konu su birileri olani soyluyor, cani yaniyor, haksizlik nasil olur bu diyor, birileri de cikip hala destekledigi partiyi savunuyor... Objektif bakamiyor, insan olumune sebep olan apacik ihmaller varken, hala holiganca partisini ovme, koruma, kollama pesinde... Bir de isyan eden insanlara siyaset yapma diyor... Bu laf kapanin elinde kaliyor anladigim kadariyla, siyasi gorusunu savundugunuz, dogru buldugunuz parti ile ayni mantalitedesiniz, net goruluyor, bunda bir sorun yok ama en azindan bugun biraz vicdan sahibi olun ve ne yanlis ne dogru gorun ve beraber ses cikaralim gerekiyorsa...
Bu s.dik yarisi degil, vicdan muhasebesi, vatandaslik gorevi...
Cunku bu bir kaza degil, cinayet, katliam!!!
Offffff hala neyin savunması bu ya. Soru önergesinin içi boşmuş !! 2002'den beri iktidarsın. Yeri geldi kendi çıkarların için tek gecede yönetmelik değiştirdin, yeri geldi sözde dünyaya kafa tuttun. İş çalışma koşullarında iyileştirmeye gelince diğer partilere çamur atılıyor. Madem çok ilgiliydiniz, madem bukadar önem veriyordunuz, titizleniyordunuz. Gerekli çalışmaları, gerekli düzenlemeleri yapsaydınız. Kimse de engel olmazdı. Madem önünüze gelen önergenin içi boştu. Siz uğraşıp bir önerge hazırlasaydınız. Bununla ilglili çalışmaları yürütseydiniz. Öncü olsaydınız. İlgilenilmemiş işte bariz belli kabullenin yahu...
Ayrıca bugün konuşmayacakta ne zaman konuşulacak. Yarın herkes hayatına kaldığı yerden devam edecek. Ateş sadece düştüğü yeri yakacak. Unutup gidecek. Tıpkı diğerleri gibi.
ilk defa sanal bir ortamda bu kadar sinirleniyorum. resmen titiryorum . resmen
parti marti bahane olan garibna oluyor yazdım..bundan 60 yıl önce rahmetlik kayınvalidem kalabalık bir ailenin kızı,fakirler..12 yaşında okuldan alınıp çalışmaya gönderilmiş denetim yapıldığında küçük olanları saklarlarmış gizli köşelere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?