Türkiye Yasta ....

Acı yüreğimizi dağlarken konuyu getirmek istediğiniz nokta gerçekten bu mu ? Düşüncesi yakıp yıkarken insanı , bekleyenler ne halde düşünebiliyor musunuz ?

okypete nin sabah açtığı konuda da yazmıştım. Aynısını burada da yazmak isterim. Konu aşağıda.

http://odatv.com/images/2014_05/2014_05_14/samil-tayyardan-skandal-soma-aciklamasi-1405141200_m.jpg[/IMG][/SIZE]

Şamil Tayyar'dan skandal Soma açıklaması

14.05.2014 01:05

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV’de yayınlanan Son Söz programında Soma’da yaşanan iş cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalefeti [B]“etten püften”önerge vermekle suçlayan Tayyar, “Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclis’i tıkamak.” dedi.
SOMA MESELESİNİN HAYATİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ…
CHP’nin Soma önergesinin Meclis'i tıkamak için verildiğini savunan Tayyar şunları söyledi, “Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclis’i tıkamak.Onun araştırılması değil. O gün onunla ilgili bir gazete haberi çıktıysa muhtemelen bilemiyorum. Hemen onu önergeye dönüştürüp vermişler. Eğer bu konuda ciddiyseniz bu konunun hayati olduğunu düşünüyorsanız tıpkı 4+4’te olduğu gibi içki düzenlemesinde olduğu gibi nasıl ortalığı karıştırdıysanız aynısını burada yapınız.
ÖNERGEYİ GEÇİRMEK İÇİN NE YAPTINIZ
HSYK ve MİT kanunu çıkarırken kıyamet koparsaydınız bu araştırma önergesini verirken de kıyameti koparsaydınız. Hiç kimse sesinizi duymadı. Muhtemelen içeride ya 5 kişi vardı ya 10 kişi vardı. O da konuşan kişiler grup başkanvekilleri ve grup yönetimleri hepsi bu.Ondan sonra biz bunu vermiştik reddettiler. Sen kabul edilmesi için ne çaba harcadın? Verdikleri önergenin ciddiyetini kendileri kavramamış.
http://odatv.com/n.php?n=samil-tayyardan-skandal-soma-aciklamasi-1405141200
ideo için linke tıklayabilirsiniz...

Bağırmadan , kavga etmeden iletişim kuramayız çünkü değil mi ? Dinlenebilmek için gereken ön koşullar mıdır açıklamasında işaretlediğim yerler ? Yazık desek neye yarar. Ecel , kader , vade bu kadarmış demek daha mı kolay.

Soma da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet , geride kalan yakınlarına dayanma sabrı diliyorum. Başımız sağ olsun.

Siyaset hayatımızın vazgeçilmez bir parçası kesinlikle. Çünkü inandıklarımızı temsil eder. Ancak şu noktada siyaseti bulaştırmasak?? Herkes savunduğu ya da karşı olduğu şeye uygun bir kılıf bulmasa. Tek vücut olsak, zor mu?

parti marti bahane olan garibna oluyor yazdım..bundan 60 yıl önce rahmetlik kayınvalidem kalabalık bir ailenin kızı,fakirler..12 yaşında okuldan alınıp çalışmaya gönderilmiş denetim yapıldığında küçük olanları saklarlarmış gizli köşelere...

Neymis bu konu siyasete alet ediliyormus, bana gore de daniskasini siz yapiyorsunuz...
Insanlar olani soyluyor, onerge red edilmedi mi?, basbakan olmek madenciligin dogasinda var demedi mi?, orneklerle aciklayip bu kazalar icin olur o kadar demedi mi?, daha 9 ay once enerji bakani madenin guvenligini ile ilgili soru soranlara ulkenin refahini bozmak isteyenler var takilmayin (aaa ne kadar da benzer!!) diyip madenin guvenligini ovmede mi?, Sili'de madenciler 69 gun sonra kurtarilirken, burda metan ve karbonmonoksit gazi riski olan bir ortamda sadece maksimum 45 dakika dayanabilen maskeler dagitilmadi mi?, soma holdingin komurleri secim calismalarinda dagitilmiyor mu?, ve daha neler neler...
Simdi konu su birileri olani soyluyor, cani yaniyor, haksizlik nasil olur bu diyor, birileri de cikip hala destekledigi partiyi savunuyor... Objektif bakamiyor, insan olumune sebep olan apacik ihmaller varken, hala holiganca partisini ovme, koruma, kollama pesinde... Bir de isyan eden insanlara siyaset yapma diyor... Bu laf kapanin elinde kaliyor anladigim kadariyla, siyasi gorusunu savundugunuz, dogru buldugunuz parti ile ayni mantalitedesiniz, net goruluyor, bunda bir sorun yok ama en azindan bugun biraz vicdan sahibi olun ve ne yanlis ne dogru gorun ve beraber ses cikaralim gerekiyorsa...
Bu s.dik yarisi degil, vicdan muhasebesi, vatandaslik gorevi...
Cunku bu bir kaza degil, cinayet, katliam!!!

Son düzenleme:

Evet.Baska baslıkta konusulsun kim konusacaksa benim gücüm tamamen tükendi artık yemin ederim.

Soma da hastane önünde protesto varmış polis gözaltı yapıyormuş. Halk Başbakanı hastaneye bekliyormuş... (Hayat tv)

siyaset her zaman konuşulur .. yarında konuşulur bir günde ...
ama madenciler için edilecek dua nın yarın edilmesi bir gün edilmesi bir anlam taşımaz .. bugün çok çok duaya ihtiyaç var ... bugün onlar için bişeyler yapmak istiyorsak kalan gücümüzü sadece dua ya harcamak ... yarın yine yaparız siyasetimizi siyaset kaçmıyor ... evet çok mucizeler yaşadık ki eminim o mucizelerin nedeni de tek yürek olup etttiğimiz dualar içimizden geçen mucize istekleriydi...

Offffff hala neyin savunması bu ya. Soru önergesinin içi boşmuş !! 2002'den beri iktidarsın. Yeri geldi kendi çıkarların için tek gecede yönetmelik değiştirdin, yeri geldi sözde dünyaya kafa tuttun. İş çalışma koşullarında iyileştirmeye gelince diğer partilere çamur atılıyor. Madem çok ilgiliydiniz, madem bukadar önem veriyordunuz, titizleniyordunuz. Gerekli çalışmaları, gerekli düzenlemeleri yapsaydınız. Kimse de engel olmazdı. Madem önünüze gelen önergenin içi boştu. Siz uğraşıp bir önerge hazırlasaydınız. Bununla ilglili çalışmaları yürütseydiniz. Öncü olsaydınız. İlgilenilmemiş işte bariz belli kabullenin yahu...

Ayrıca bugün konuşmayacakta ne zaman konuşulacak. Yarın herkes hayatına kaldığı yerden devam edecek. Ateş sadece düştüğü yeri yakacak. Unutup gidecek. Tıpkı diğerleri gibi.

keşkeeeeeeeeeeeeeee

weiss olayı nasıl saptırıyorsun sen cidden? Sana cevap veriyor arkadaşlar ve kendi görüşüne uygun olmayanları dikkate almayıp "okudunuz mu" diye yine aynı şeyi paylaşıyorsun. Sayende sinirlerim o kadar hopladı ki yorumlarını takmayayım diye sigara üstüne sigara yaktım. Bak birkaç sayfa öteye git sana açıklama yapmışlar zaten yazdırma tekrar.

Aynen öyle. Nedir bu akp savunması falan. Tabi ki başta kim varsa kabak onun başına patlar. Amaaaan bizim halkımızın ödü kopar başbakanımıza bir şey olmasın. Aman ha. Ne farkeder ben parti olarak bakmıyorum ki. Bir ihmal varsa başbakanın boynunun borcudur bunu ortaya çıkarıp bizleri rahatlatmak. Çıkıp iş kazası diyip sıyrılmak birilerinin de parti uğruna savunmaya geçmesi ne çirkin. Şu an mecliste olan tüm partiler sorumludur bu meseleden zaten. Ama en çok başbakan. Bunda bir anormallik yok.

Kızları da mı çalıştırıyolarmış madende?

Hiçbirşey demiycem. Bugün yeterince küfrettim, kahroldum. yeterince midem bulandı. Şimdi burdaki bazı yorumları da okuyup iyice bulandırmiyim. tartışmaya hiiiç ama hiiiç gücüm yok. Sadece çok üzgünüm.

Senin ile hemfikirim canim, ne yazikki. Keske hiç ihmal olmasaydi, keske suçlu olmasaydi, keske o madenciler yasasaydi ((

içi boşmuymuş madem içi boştu bir başbakan olarak içini doldursaydında işleme alsaydın..

vefat edenleri kavunların buzhanesine götürülmüş..
tarım la uğraşan gibi buzhane yapmış kavunları için.. ama insanlar için bile bukadar tedbir alınmadı

ilk defa sanal bir ortamda bu kadar sinirleniyorum. resmen titiryorum . resmen

Hayır yaani biraz önce dua edelim umudumuzu yitirmeyelim Allahtan ümit kesilmez diyorduk hangi ara akp & cehape'ye sıdık yarısına döndü.Eeee hani yas tutuyoduk biraz önce aglıyodukk. Daha 2 saat önce asagıda 300den fazla insan var sayıyoduk ne cabuk unuttuk.
Hepimiz bir kapatalım çenemizi hepimiz.

Bundan 60 yıl önce iş kanunları diye bir şey yokmuş ki..
İnsanlar zaten yeni kurulan bir düzende bir şeyler yapmaya çalışıyormuş.
Şimdi milyon tane iş kanunu var.
Sabah da burada diyenler oldu işletmelerde ağır sanayide 17 yaşında çocuklar çalıştırılıyormuş. 10 yıldan fazladır bu işin içindeyim kurumsalından, orta ölçeklisine, küçük işletmesine kadar gördüm 17 yaşından küçük çalıştırmak cesaret işi hem de maden ocağında. Bir sürü kanunu var, cezası var. birleri demiş “benim çalıştığım yerde var.” Yani buna izin veren iş veren kadar suçlusun o zaman göz yumduğun için. O zaman buraya gelip de 15 yaşında çocuk nasıl çalıştırılmış diye sorgulayamazsın.

Dil dursa .. tende can durmaz..

Şikayetim var....

yazdım sildim...

Ne kadar dil döksek bu ülke düzelmez... 12 senedir ... neyse...

Allah insanları gerçekleri görme yetisi versin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…