Türkiye Yasta ....

yüreğim sıkışıyor gerçekten nefes alamıyorum
yüzlerce insan öldü
yorumlara bak, tepkiye bak
dayanamıyorum valla dayanamıyorum ben artık:14:

Tepkiye bak? insanların tepkisizliği yüzünden bu durumda bu ülke. ölen öldü diyip 2 gün sonra unutalım mı? tepkimizi göstermeyelim mi? orda ölen sizin yakınınız olsaydı tepkisiz mi kalıcaktınız söyleyin? bu hükümetin görevi denetlemek, işçinin güveniğini sağlamak. bunu beklemek de benim hakkım. tepki göstermek de hakkım. sustukça paramızı da çalarlar hayatımızı da. benim de içim acıyo, ben de sabahtan beri ağlıyorum; ama kimse tepki göstermezse aynı şeyler gene yaşanır.ve hiçbir tedbiri almamak üzere.

Çok gerildim sanırım bu konudan ötürü, kusura bakma anlayamadım yazdığını

rica ederim. hepimiz gerildik. ben kendi adıma yaşama standardımdan utandım, oturduğum evden, kullandığım telefondan yediğim yemekten utandım. kendimden utandım. insanlar canı pahasına evine ekmek götürmeye çalşıyor. biz bazen nelerin derdine düşüyoruz. bundan utandım

Carpitmak mi:))

Bakin Önergeyi veren CHP degil mi?

ISte CHP adina söz alan ilk milletvekilin konusmasi

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
51 milletvekili arkadaşımızla birlikte verdiğimiz araştırma önergesi üzerinde söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
1 Mayısa iki gün kaldı. İki gün içinde dünyanın dört bir tarafında; Havana’dan Tokyo’ya, Moskova’dan Washington’a kadar her yerde işçi sınıfında tatlı bir telaş var, bayramlarını kutlamak istiyorlar. Bu kutlamaların yapılacağı meydanlarda hazırlık yapılıyor, güzergâhlar belirleniyor, kutlama törenleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapılıyor. Oysa Türkiye’de, işçiler istedikleri meydanlarda bayramlarını kutlayamıyorlar. Başbakanın, valinin, İçişleri Bakanının dayattığı bir meydandaki kutlamalara, Türkiye’de İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyeti hazırlanıyor, 40 bin tane polisle. 40 bin tane memur, 40 bin tane gösterici bir yere toplandığında başlı başına bir haberdir ama herhâlde dünyanın hiçbir yerinde, 40 bin kişi, bir hak, bir özgürlük kullanılmasın, bir bayram kutlanmasın diye hazırlık yapmaz. 50 tane yeni, gıcır gıcır, dumanı üstünde TOMA. Dışarıya elektrik verebilen, dokunanın çarpılacağı, yeni mücadele gücü olan TOMA’larla hazırlık yapıyorlar, sanki polis teçhizatının sergileneceği bir polis bayramı. Böyle bir anlayışı şiddetle kınıyoruz. İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın göz bebeği bir kentte, 2014 yılında 40 bin polis 1 Mayıs hazırlığı yapıyorsa, bu o Vali için, İçişleri Bakanı için, Başbakan için ve iktidar partisi grubu için bir utanç vesilesidir, bunun altını çizmek istiyorum.
Bunun yanında, 1 Mayısın bayram olması için, AKP, son günlerde sürekli “Onu biz bayram yaptık.” diyor. Bu, dilinden düşüremediği millî iradeyi küçümsemektir. 1 Mayıs 2009 tarihinde, 4 siyasi parti grubunun uzlaşısıyla bu Meclisten geçmiş, bayram olmuştur ama, ne o gün siyasi parti grupları ne iktidar partisi ne Başbakan, 1 Mayısı Türkiye emekçi sınıfı, işçi sınıfı söke söke bayram yapmıştır, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
O tarihlerde, utanmadan, sıkılmadan AKP’nin il başkanlığının bastırdığı bir afişi dikkatlerinize sunmak istiyoruz: “1 Mayıs, hem bayram hem Taksim’de kutlu olsun.” diyor.
Bunu iktidar partisi milletvekillerinin dikkatine sunuyorum, ümit ediyorum bununla ilgili söyleyecek bir sözünüz vardır. İktidar partisi grubuna sataşıyorum, çıkın, cevap verin, deyin ki: “1 Mayıs Taksim’de kutlanacak müjdesini bu afişe asan bizler 1 Mayısı yasakladık, gerekçemizde budur.” deyin.

ÜNAL KACIR (İstanbul) – Yenikapı’yı yeni yaptık, Yenikapı yoktu o zaman.

ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) – Yenikapı’yı yeni yaptınız. Yenikapı âdeta şudur: Bir işçi sınıfı kendi sınıf mücadelesinin gereği olarak kendi mücadelesinin sembolü olan bir alanda şehitler verdiği, kayıplar verdiği 1977 1 Mayısını, taziyesini kutlayacağı bir yerde.. Şimdi, dünyada ve Türkiye’de kaybettiği itibarını geri kazanmak isteyen birilerinin özgürlükçü, tarihle hesaplaşan, taziye mesajlarını verdiği bir noktada kendi ülkesindeki 1 Mayıs 1977’nin taziyesini ve Gezi şehitlerinin taziyesini veremiyorsa o yaptığı taziyenin de bir kıymet yoktur, içtenliği yoktur, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)

Eeee simdi söyleyin bakalim verilen önerge ile CHP li vekilin konusmasi örtüsüyormu?

Parti tartışması yapmıyoruz fark etmedi iseniz. Giden vatandaşlarımız geri gelmeyecek maalesef. İlgili linkin tamamı okununca anlatılmak istenenle yalnızca sizin çekip aldığınız kısım okununca çıkan sonucun değiştiğini fark etmiş olmalısınız.

Bu kadar acı bir olayda bunu yapmak benim nazarımda doğru değil.

tumblr_n5kg8meUyc1s8gzfzo1_1280.jpg

yaniliyorsunuz su an siyaset zaman kaybi degil. tayyip soma'ya gidiyor diye 1 saatligine arama calismalari durdurulup keskin nisancilarin yerlestirilmesine itiraz etmek, lanet etmek siyasetse ben siyaset yapmaya devam edecegim. zaman kaybi degil, insanlarin saati 5 liraya calismasina, bir torba komure muhtac olmasina goz yuma yuma bu hale geldik. lutfen artik uyanin, her seye kader, dua diyip gecmeden once onlem alinmasi gerekiyor
tevekkulden once tedbir

Şuan hala içeride yüzlerce insan varken neyin önlemi alınabilir ya hala kadercilikten kurtulun gözünüzü açın diyorsunuz.

Kesinlikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanının istifa etmesi gerekir, bunu talep edenlerin başta Ak Partililer olması gerekir hatta.

bir başka başlıkta yazdıgımı aynen kopy ediyorum..
weis muhakkak ki haberin vardır..Ama yine de oku

''Sus diyorum kontes kendime ama yoook susamıyorsun yahu bu ölümleri birazda ttk kanununda daha yürürlüge girmeden büyük baskılar yapılarak degiştirilen denetim hükümlerinde arayın ama yooook bellemişler hükümet aşagı hükümet yukarı...Hükümet kadar taşşşşş diyesi geliyor insanın yeter artık..

yeni çıkarılacak olan tkk da bütün sermaye şirketlerine denetyim gelecekti ama sagolsun sizin ''önerge sundu ciddiye alınmadı'' dediginiz chppppppp ayrıca tusiad ve tob yasa tekliflerini degiştirdiler

neydi biliyor musunuz istemedikleri maddeler ?

şeffaflık denetimi ?

Neydi bu ? sermaye sirketlerinin hem internet sitesi kurma zorunlulugu hem de bu şirket bünyesinde çalıştırdıkları işçi sayısını yaşlarına varana kadar bildirme zorunlulugu

üstelik chp genel başkan yardımcısı faik beyde denetim yükünün maliyetinden yakınarak aldıkları ve degiştirilmesi için sundukları önerinin yerinde oldugunu beyan etmiştir.

Az önünüze bakın yeter artık..,

sanırsın CHP ak pak ! şimdi soruyorum niye yasa daha çıkmadan bu teklifi degiştirilmesi için çaba sarfettiniz yok mu bu ölümlerde bir parmagınız ? nedir bu illede biz demiştik feravanınız demiştiyseniz eger niye böyle bir kararı aldınız ?

alın şimdi savunun akşama kadar..''

Kontes Allah sahidimdir, önerge konusunu ve CHP nin önerge konusulurken ne konustugunu, önergenin neden reddedildigini bildigim halde, kendime " sus Weiss, ne derlerse desinler, canlar sözkonusu" dedim ama yok sabir tasi catladi ya..
Her 2 sayfada bir " CHP önerge vermisti katil AKP reddetti" yazisini göre göre nevrim döndü..
Yahu adam önerge verip 1 mayisi konusuyor, bunun neresi Somayi düsünmek ya..

Marmara depremini yaşamış biri olarak tüm kalbimle inanıyorum mucizelere umudumu kaybetmedim ben :14:

evet aynen ya depremlerde ne mucizeler yaşadık , bende kaybetmiyorum ümidimi , kaybolmasında istiyorum, göcük altından burnu bile kanamadan çıkan çocuklar vardı... neden şimdide olmasın böyle mucizeler . kesin şu kadar ölümler var diyorlar ama insan yine de bir mucize bir mucize diye haykırıyor..

hayır arkadaşım beni yanlış anlıyorsunuz. durumun kesinlikle siyasi bir tarafı var farkındayım. ama o kadar kutuplaştırdılar ve böldüler ki memleketi. yüzyılın bölücüsü hükümetimiz. bu durumu kullanan insan sayısı da çok fazla ve bu durumam gelmemiz üzüyor beni. birileri de tetikte bekliyor bir şey olsa da kışkırtsak diye. onlar da en az bu sorumsuz hüküğmet kadar suçlu gözümde

bu olayda kimse hukumet kadar suclu degil. bir kere de 80 yil once cehape soyle yapmisti, 1914te japonyada insanlar olmustu demeden tek bir olaya odaklanalim…
sorumsuz degil katil hukumet.

Tepkiye bak? insanların tepkisizliği yüzünden bu durumda bu ülke. ölen öldü diyip 2 gün sonra unutalım mı? tepkimizi göstermeyelim mi? orda ölen sizin yakınınız olsaydı tepkisiz mi kalıcaktınız söyleyin? bu hükümetin görevi denetlemek, işçinin güveniğini sağlamak. bunu beklemek de benim hakkım. tepki göstermek de hakkım. sustukça paramızı da çalarlar hayatımızı da. benim de içim acıyo, ben de sabahtan beri ağlıyorum; ama kimse tepki göstermezse aynı şeyler gene yaşanır.ve hiçbir tedbiri almamak üzere.

Yanlış anladınız...
Ben alıntı yaparak cevap verdim özellikle sizin yorumunuza cevap olarak sizin değil başbakanın yorumunaydı o söylediklerim
çok gerginiz hepimiz birbirimizi yanlış anlıyoruz sakinleşmek gerek...

Fatih Portakal ve Esra Erol Fox da Somadan canlı yayına başladılar

Son düzenleme:
Yanlış anladınız...
Ben alıntı yaparak cevap verdim özellikle sizin yorumunuza cevap olarak sizin değil başbakanın yorumunaydı o söylediklerim
çok gerginiz hepimiz birbirimizi yanlış anlıyoruz sakinleşmek gerek...

Of çok özür dilerim. kafam aklım yerinde değil kusura bakmayın..

Burası hangi bölüm oku bi bakalım? burada siyaset yapılıyor, sen dua bölümünde takıl kendin de demişsin işte. Sana laf anlatamam şimdi, zaten sinirden ölüyorum, bi de hakkını arayan insanlara çatıyorsunuz. Dua bölümünde devam edin, siyaset bölümüne gelip siyaset yapmayın demek neyin kafası sen onu söyle bi?

Siyaset yapma demiyorum şuan içeride yüzlerce insandan bahsedilirken nasıl güç buluyorsunuz olayı akp chp kapışmasına getirmeye. Yarın yap siyasetini umrumda değil. Bugün senin siyaset konuşmana değil umudunu kaybetmiş insanların senin duana iyi dileklerine ihtiyacı var. Herkes sinirli cımbızla cümleler seçilip yorumlar yapılıyor istediğinizi yapmakta özgürsünüz kolay gelsin.

Vefat haberinizi LCD televizyonlarımızda, süslü koltuklarımızda otururken izledik. Siz yaşam mücadelesi verirken biz, ellerimizde sizin bir maaşınız kadar olan telefonlarımızla paylaşımlar yaptık. Tuzumuz daha kuru olduğu için akşam yemeğinde yediğimiz rostonun fotoğrafını paylaştığımız sayfada taziyelerimizi sunduk size. Acınızla dertlenip yaktık bir Marlboro. "Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?" Doğalgaza geçtiğimiz için unuttuk kömürün karasını, kokusunu, eziyetini. Siz yerin 200 metre altında ekmek parası için çabalarken, bizler yerin metrelerce üstünde, teras katlarda yemekler yedik. Duyarsız kaldık halinize. İstemesi çok anlamsız ama hakkınızı helal edin abilerim. (KAPİTALİZM KAPİTALİZM KAPİTALİZM GÖZÜN KÖR OLSUN )

ERDOĞAN'DAN BÜYÜK YALAN: 'CHP'NİN SOMA ÖNERGESİNDE 'SOMA' İLE İLGİLİ BİR ŞEY YOKTU'

b_ERDOgAN-DAN-BuYuK-YALAN---CHP-NiN-SOMA-oNERGESiNDE--SOMA--iLE-iLGiLi-BiR-sEY-YOKTU---1400074350316.jpeg

Başbakan Tayyip Erdoğan Soma'da yaşanan facia sonrası Soma Belediyesi'ne gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Soru-cevap kısmında kendisine sorulan 'CHP'nin Soma önergesi 20 gün önce neden reddedildi?' sorusuna ''Gündemi engellemek için yapılmıştı. Tutanakları incelettim, içerisinde Soma ile ilgili bir şey yoktu'' dedi.

Basın açıklamasının soru-cevap kısmında bir gazeteci ''Tartışılan bir konu da şu oldu. Muhalefete mensup milletvekilleri, Soma ile ilgili araştırma önergesi vermişler. AK Partili vekillerin oyuyla reddedilmişti. Bununla ilgili ne söylersiniz?'' diye sordu. Erdoğan, ''Öncelikle ben o günkü meclis tutanağını incelemenizi isterim. O günkü gündemde bu Soma ile ilgili CHP’li vekilin getirdiği öneri veya önerge, sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir. Kendi konuşmasında Soma’yla ilgili tek kelime bulamazsınız. Başlıkta Soma geçiyor ama içerde yok. Gerekli olan zaten cevabı arkadaşlarımız da verdiler. Bunu bir başka zamanda gündeme getirip konuşalım, konuşabiliriz dediler. Olay şu anda tam böyle bir anda, suiistimal olarak kullanılma gayreti içindedir. Bunun istismarına biz izin vermeyiz. Mart sonunda olmuştur. Tutanak gerçekten şaşırtıcıdır. Konuyla ilgili hiçbir şey yok.'' cevabını verdi.

ÖZGÜR ÖZEL: '20 GÜN ÖNCE REDDEDİLDİ'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaşanan facianın hemen ardından yaptığı açıklamada ''Bizim 23 Ekim tarihinde, 60 vekilin imzasıyla 20 gün önce reddedilen meclis araştırma önergemiz vardı. Her ay üç ayda bir ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. 10 kez üst üste kaza yaşandıktan sonra en son kapatılmıştı. Onlarca cezaya rağmen bunlar önlenemiyor. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Soma’daki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. MHP ve BDP’nin desteği aldık. 20 gün önce maalesef reddedildi. Bu noktaya geleceği dünden belliydi.'' diye konuşmuştu.

TBMM'NİN TWİTTER ADRESİNDEN...
WİTTER ADRESİNDEN...

aktifhaber_detay-193.jpg

http://halkhaber.tv/haber-7099

çizmelere binlerce lira veren de var, canını bırakıp "çizmeyi çıkarayım mı sedye kirlenmesin " diyen de...
hakikaten lanet olsun bu eşitsiz düzene bu cümleyi unutursak kalbimiz kurusun !!!!
insanın boğazı düğümleniyor senin çizmelerine kurban olsun onlar

Tarihe not, kömürle yazılsın: Somada katliam yapıldı, adına da kader dendi!

Back