ERDOĞAN'DAN BÜYÜK YALAN: 'CHP'NİN SOMA ÖNERGESİNDE 'SOMA' İLE İLGİLİ BİR ŞEY YOKTU'
![]()
Başbakan Tayyip Erdoğan Soma'da yaşanan facia sonrası Soma Belediyesi'ne gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Soru-cevap kısmında kendisine sorulan 'CHP'nin Soma önergesi 20 gün önce neden reddedildi?' sorusuna ''Gündemi engellemek için yapılmıştı. Tutanakları incelettim, içerisinde Soma ile ilgili bir şey yoktu'' dedi.
Basın açıklamasının soru-cevap kısmında bir gazeteci ''Tartışılan bir konu da şu oldu. Muhalefete mensup milletvekilleri, Soma ile ilgili araştırma önergesi vermişler. AK Partili vekillerin oyuyla reddedilmişti. Bununla ilgili ne söylersiniz?'' diye sordu. Erdoğan, ''Öncelikle ben o günkü meclis tutanağını incelemenizi isterim. O günkü gündemde bu Soma ile ilgili CHPli vekilin getirdiği öneri veya önerge, sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir. Kendi konuşmasında Somayla ilgili tek kelime bulamazsınız. Başlıkta Soma geçiyor ama içerde yok. Gerekli olan zaten cevabı arkadaşlarımız da verdiler. Bunu bir başka zamanda gündeme getirip konuşalım, konuşabiliriz dediler. Olay şu anda tam böyle bir anda, suiistimal olarak kullanılma gayreti içindedir. Bunun istismarına biz izin vermeyiz. Mart sonunda olmuştur. Tutanak gerçekten şaşırtıcıdır. Konuyla ilgili hiçbir şey yok.'' cevabını verdi.
ÖZGÜR ÖZEL: '20 GÜN ÖNCE REDDEDİLDİ'
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaşanan facianın hemen ardından yaptığı açıklamada ''Bizim 23 Ekim tarihinde, 60 vekilin imzasıyla 20 gün önce reddedilen meclis araştırma önergemiz vardı. Her ay üç ayda bir ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. 10 kez üst üste kaza yaşandıktan sonra en son kapatılmıştı. Onlarca cezaya rağmen bunlar önlenemiyor. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Somadaki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. MHP ve BDPnin desteği aldık. 20 gün önce maalesef reddedildi. Bu noktaya geleceği dünden belliydi.'' diye konuşmuştu.
TBMM'NİN TWİTTER ADRESİNDEN...
WİTTER ADRESİNDEN...
![]()
http://halkhaber.tv/haber-7099
Yalan dolan iliklerine işlemiş artık.