ERDOĞAN'DAN BÜYÜK YALAN: 'CHP'NİN SOMA ÖNERGESİNDE 'SOMA' İLE İLGİLİ BİR ŞEY YOKTU'
Başbakan Tayyip Erdoğan Soma'da yaşanan facia sonrası Soma Belediyesi'ne gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Soru-cevap kısmında kendisine sorulan 'CHP'nin Soma önergesi 20 gün önce neden reddedildi?' sorusuna ''Gündemi engellemek için yapılmıştı. Tutanakları incelettim, içerisinde Soma ile ilgili bir şey yoktu'' dedi.
Basın açıklamasının soru-cevap kısmında bir gazeteci ''Tartışılan bir konu da şu oldu. Muhalefete mensup milletvekilleri, Soma ile ilgili araştırma önergesi vermişler. AK Partili vekillerin oyuyla reddedilmişti. Bununla ilgili ne söylersiniz?'' diye sordu. Erdoğan, ''Öncelikle ben o günkü meclis tutanağını incelemenizi isterim. O günkü gündemde bu Soma ile ilgili CHPli vekilin getirdiği öneri veya önerge, sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir. Kendi konuşmasında Somayla ilgili tek kelime bulamazsınız. Başlıkta Soma geçiyor ama içerde yok. Gerekli olan zaten cevabı arkadaşlarımız da verdiler. Bunu bir başka zamanda gündeme getirip konuşalım, konuşabiliriz dediler. Olay şu anda tam böyle bir anda, suiistimal olarak kullanılma gayreti içindedir. Bunun istismarına biz izin vermeyiz. Mart sonunda olmuştur. Tutanak gerçekten şaşırtıcıdır. Konuyla ilgili hiçbir şey yok.'' cevabını verdi.
ÖZGÜR ÖZEL: '20 GÜN ÖNCE REDDEDİLDİ'
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaşanan facianın hemen ardından yaptığı açıklamada ''Bizim 23 Ekim tarihinde, 60 vekilin imzasıyla 20 gün önce reddedilen meclis araştırma önergemiz vardı. Her ay üç ayda bir ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. 10 kez üst üste kaza yaşandıktan sonra en son kapatılmıştı. Onlarca cezaya rağmen bunlar önlenemiyor. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Somadaki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. MHP ve BDPnin desteği aldık. 20 gün önce maalesef reddedildi. Bu noktaya geleceği dünden belliydi.'' diye konuşmuştu.
TBMM'NİN TWİTTER ADRESİNDEN...
WİTTER ADRESİNDEN...
http://halkhaber.tv/haber-7099
........................................
Tepkiye bak? insanların tepkisizliği yüzünden bu durumda bu ülke. ölen öldü diyip 2 gün sonra unutalım mı? tepkimizi göstermeyelim mi? orda ölen sizin yakınınız olsaydı tepkisiz mi kalıcaktınız söyleyin? bu hükümetin görevi denetlemek, işçinin güveniğini sağlamak. bunu beklemek de benim hakkım. tepki göstermek de hakkım. sustukça paramızı da çalarlar hayatımızı da. benim de içim acıyo, ben de sabahtan beri ağlıyorum; ama kimse tepki göstermezse aynı şeyler gene yaşanır.ve hiçbir tedbiri almamak üzere.
çizmelere binlerce lira veren de var, canını bırakıp "çizmeyi çıkarayım mı sedye kirlenmesin " diyen de...
hakikaten lanet olsun bu eşitsiz düzene bu cümleyi unutursak kalbimiz kurusun !!!!
insanın boğazı düğümleniyor senin çizmelerine kurban olsun onlar
Tarihe not, kömürle yazılsın: Somada katliam yapıldı, adına da kader dendi!
Şuan hala içeride yüzlerce insan varken neyin önlemi alınabilir ya hala kadercilikten kurtulun gözünüzü açın diyorsunuz.
Siyaset yapma demiyorum şuan içeride yüzlerce insandan bahsedilirken nasıl güç buluyorsunuz olayı akp chp kapışmasına getirmeye. Yarın yap siyasetini umrumda değil. Bugün senin siyaset konuşmana değil umudunu kaybetmiş insanların senin duana iyi dileklerine ihtiyacı var. Herkes sinirli cımbızla cümleler seçilip yorumlar yapılıyor istediğinizi yapmakta özgürsünüz kolay gelsin.
Kontes Allah sahidimdir, önerge konusunu ve CHP nin önerge konusulurken ne konustugunu, önergenin neden reddedildigini bildigim halde, kendime " sus Weiss, ne derlerse desinler, canlar sözkonusu" dedim ama yok sabir tasi catladi ya..
Her 2 sayfada bir " CHP önerge vermisti katil AKP reddetti" yazisini göre göre nevrim döndü..
Yahu adam önerge verip 1 mayisi konusuyor, bunun neresi Somayi düsünmek ya..
Hislerime tercüman olmuşsunuz.
Çıkmış diyorki Amerika'da Japonya'da da oldu, çok içimizi rahatlattı gerçekten!
Her gün bir kelebeğin can vermesi gibi kadar normal bir olaymış gibi anlatıyor ve hala onu savunan bir kalabalık.
Ya senin yakının olsa!
Bir kere "mevzuata" uygun tüm kontroller yapılsa o gün o saatte o madende kaç kişinin çalıştığının net olarak bilinmesi lazım!
Anca birbirlerini paçasını kurtarmaya çalışıyorlar, ölen ölsün kalan sağlar bizim... bunu da nasıl olsa haftaya unutacaktır güzel ülkem...
Of çok özür dilerim. kafam aklım yerinde değil kusura bakmayın..
yeni çıkarılacak olan tkk da bütün sermaye şirketlerine denetyim gelecekti ama sagolsun sizin ''önerge sundu ciddiye alınmadı'' dediginiz chppppppp ayrıca tusiad ve tob yasa tekliflerini degiştirdiler
neydi biliyor musunuz istemedikleri maddeler ?
şeffaflık denetimi ?
Neydi bu ? sermaye sirketlerinin hem internet sitesi kurma zorunlulugu hem de bu şirket bünyesinde çalıştırdıkları işçi sayısını yaşlarına varana kadar bildirme zorunlulugu
üstelik chp genel başkan yardımcısı faik beyde denetim yükünün maliyetinden yakınarak aldıkları ve degiştirilmesi için sundukları önerinin yerinde oldugunu beyan etmiştir.
Az önünüze bakın yeter artık..,
sanırsın CHP ak pak ! şimdi soruyorum niye yasa daha çıkmadan bu teklifi degiştirilmesi için çaba sarfettiniz yok mu bu ölümlerde bir parmagınız ? nedir bu illede biz demiştik feravanınız demiştiyseniz eger niye böyle bir kararı aldınız ?
alın şimdi savunun akşama kadar..''
Bu olayda bütün ihmali olanlar siyasi parti adına bakılmaksızın bassın istifasını ama basmaz o ayrı mesele muhalefette nemalanmaktan vazgeçsin..
evet aynen ya depremlerde ne mucizeler yaşadık , bende kaybetmiyorum ümidimi , kaybolmasında istiyorum, göcük altından burnu bile kanamadan çıkan çocuklar vardı... neden şimdide olmasın böyle mucizeler . kesin şu kadar ölümler var diyorlar ama insan yine de bir mucize bir mucize diye haykırıyor..
Eki Görüntüle 1113782
- Berkin?
+ Sokağa çıkmasaymış
- Tecavüz edilenler?
+ Etek giymeseymiş
- Depremde ölenler?
+ Kısmet
- Soma ?
+ Kader
Kimilerine göre sadece bir (K)Ömür!
Hislerime tercüman olmuşsunuz.
Çıkmış diyorki Amerika'da Japonya'da da oldu, çok içimizi rahatlattı gerçekten!
Her gün bir kelebeğin can vermesi gibi kadar normal bir olaymış gibi anlatıyor ve hala onu savunan bir kalabalık.
Ya senin yakının olsa!
Bir kere "mevzuata" uygun tüm kontroller yapılsa o gün o saatte o madende kaç kişinin çalıştığının net olarak bilinmesi lazım!
Anca birbirlerini paçasını kurtarmaya çalışıyorlar, ölen ölsün kalan sağlar bizim... bunu da nasıl olsa haftaya unutacaktır güzel ülkem...
Eki Görüntüle 1113782
- Berkin?
+ Sokağa çıkmasaymış
- Tecavüz edilenler?
+ Etek giymeseymiş
- Depremde ölenler?
+ Kısmet
- Soma ?
+ Kader
Kimilerine göre sadece bir (K)Ömür!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?