Türkiye Yasta ....

Bu yaşanan facianın sebebi olan İHMAL'in arkasında siyasi kişiler olduğu için ucu dönüp dolaşıp siyasete değiyor. Kimse böyle bir facianın ortasında durduk yere siyaset yapma derdinde değil. Bu canların hesabını kimden soracağız ? Bu işin denetlemesini yapmayan, bu çalışma koşullarını insani boyutlarda iyileştirmeyen yöneticilerden. O yöneticiler kim? Geldik mi yine siyasete ? Demekki istesekte istemesekte olay malesef buraya çıkıyormuş..

Böyle bir katliam varken hâlâ Chp, Akp meselesinin konuşulması ne kadar üzücü. Chp'yi kahraman ilân etmeyi de Akp'yi savunmayı da anlamıyorum. Tüm yönetenler dibine kadar suçlu, az ya da çok suçlu olmaları önemli değil, hepsi ama hepsi suçlu! Bunun lafı bile edilmemeli, canların söz konusu olduğu yerde siyasîlerin nemalanma çalışmalarının canı cehenneme!

Mhp yi al chp ye vur chp yi al akp ye vur burda hicbiri birbirinden ak degil masum degil masum olanlar o enkazin altinda hayat mucadelesi veren insanlar....

Allah hayatini kaybeden icsilere rahmet eylesin. Icerde kalanlar bir an once sag salim kurtulsun. Duamiz bu yonde.
Ama bu olayda o bu degil. Iscilerinin nu durumda calistigini bilmeden yan gelip yatlarinda yatan isletme sahibide. Bin turlu dalavere cevirip gecer raporu alan sorumlu mudurde. Ona rapor veren burokrat da. Kucuk yasta icti calistiran personel mudurude. Bu ortami saglayan bakanlikta. Bu cekusmeden pay saglamaya calisan muhalefetide hukumetide hepsi sucludur.
Kimse sucu digerine atmaya calismasin.
Ins hepsi sucunun cezasini ceker.

Sabahtan beri sabrediyorum birilerinin alttan alttan birseyleri alet etmeye calismasina yok sabretmeyecegim..
Serecegim ortaliga gercekler neyse..
Iste buda kahraman yapmaya calisilan CHP nin önergesinin gercegi..
Allah biliyor bildigim halde yazmayacaktim ama her 2 sayfada bir birileri bunu söyleyip durunca yetti..

Ya herkes o alttan alttan yaptigina bir son verir yada böyle cevabini alir, sonucta bizdeki sabirda biryere kadar...

Neyin seceresini seriyorsun ya? Kimsin sen aba altından sopa gösteriyorsun? Senden ala alet etmeye çalışan mı var?
Yürü git insanları kışkırtıp asap bozma.

Arkadaşlar bence bu ülkenin taşeronlaşmaya karşı birleşmesi lazım!
Burda çıkarılması gereken asıl ana fikir bu olmalı. Özel şirketlerde insanın değeri YOK.
İş yaşamında önceliğimiz insan hayatı olmalı, ama maalesef hep daha fazla üretim, daha fazla kar peşinde şirketler.
Taşerona hayır :kkk: Öyle bişey ki artık taşeronun taşeronu olarak çalışanlar var.
Belki özel sektörü bilmeyen arkadaşlar vardır. Bilenler ne demek istediğimi, neden maden kazasından çok taşeronları gündeme getirdiğimi anlar.

Siyasilerin yaptığı hiç bir konuşmayı dinlemedim dün 4e kadar izledim televizyonu dualar ettim sayı artmasın 17i bile çok diye üzülürken bir anda 200lere çıktı sayı daha içeride yüzlerce insan var ve kim ne demiş kim ne söylemiş umrumda değil. Orada bekleyen aileler çaresizlik gözlerindeki yaş bitirdi beni dünden beri. Bugün siyaset yapılacak zamann değil RTE içinde muhalefet içinde burada yazan herkes içinde söyledim. çalışmalar bitsin yapılanlar kimsenin yanına kalmasın dileğimiz tabi ki.
1 can bile ne kadar değerliyken yüzlercesinden bahsediyoruz katliamdan bahsediyoruz. Elbette kim ise sorumlusu her iki taraftada cezasını alsın. Burada hala gezi hala 1 mayıs hala ak parti kömür dağıtmıştı diye konuşuluyorsa boşuna zaman kaybı. Kimin duası kabul olur bilinmez umutlar tükenirken o içerdekiler için yapılacak tek şeyin dua olduğunu hatırlattım.

walla doğru .. tabi ki konuşulsun tartışılsın , şu suçlu bu suşlu densin gerekirse hükümet , bakan istifa densin , ama şimdi zamanı değil .. en azından bugün zamanı değil , ümüdimizi kaybetmedik , şunu biliyoruz ki ne mucizelere tanıklık etttik , neden yine olmasın , insanın içinden dua etmekten başka hiç bir şey gelmiyor... insanlar nasıl olayı şuna buna bağlamak için güç buluyorlar anlam veremiyorum ... allah yardımcıları olsun ... mucize yaşayalım da hepsi kurtulsunlar

Ah ölen yüzlerce insan,alınmamış önlemler,iplenmemiş önergeler,kader deyip binlerce korumayla gezen pek korkusuz ve kaderci şahıslar ortada kabak gibi dururken yok neden cehape önergede 1 mayısı konuşmuş.Buna mı takıldın arkadaş.Neredeyse haklı çıkıcaklar onca insanın canını hiçe sayan,kendi cebine girene bakan asıl sorumluları daha ne kadar görmezden geliceksiniz acaba.Ucu size dokunduğu zaman mı ? Daha net bir bilgi bile veremeyen bir hükümet var, dışarıda çaresizce bekleyen yüzlerce ana-baba,çocuk,eş var.İçerde daha kaç kişi var kayıtsız sigortasız çalıştırılan belkide henüz daha çocuk olan.15 yaşında çocuğun orda ne işi vardı diyenler,çocuklArın maden ocağında olmasını normal mi karşılıyorsunuz aynı tepkiyi bu sefer alamadık nedense ! Maksat koltuğa zampla yapışanların ceplerine giren eksilmesin daha çok çalışmamız, daha çok ölmemiz,daha çok kader deyip kabullenmemiz lazım sanırım böyle kafalar oldukça !

bir başka başlıkta yazdıgımı aynen kopy ediyorum..
weis muhakkak ki haberin vardır..Ama yine de oku

''Sus diyorum kontes kendime ama yoook susamıyorsun yahu bu ölümleri birazda ttk kanununda daha yürürlüge girmeden büyük baskılar yapılarak degiştirilen denetim hükümlerinde arayın ama yooook bellemişler hükümet aşagı hükümet yukarı...Hükümet kadar taşşşşş diyesi geliyor insanın yeter artık..

yeni çıkarılacak olan tkk da bütün sermaye şirketlerine denetyim gelecekti ama sagolsun sizin ''önerge sundu ciddiye alınmadı'' dediginiz chppppppp ayrıca tusiad ve tob yasa tekliflerini degiştirdiler

neydi biliyor musunuz istemedikleri maddeler ?

şeffaflık denetimi ?

Neydi bu ? sermaye sirketlerinin hem internet sitesi kurma zorunlulugu hem de bu şirket bünyesinde çalıştırdıkları işçi sayısını yaşlarına varana kadar bildirme zorunlulugu

üstelik chp genel başkan yardımcısı faik beyde denetim yükünün maliyetinden yakınarak aldıkları ve degiştirilmesi için sundukları önerinin yerinde oldugunu beyan etmiştir.

Az önünüze bakın yeter artık..,

sanırsın CHP ak pak ! şimdi soruyorum niye yasa daha çıkmadan bu teklifi degiştirilmesi için çaba sarfettiniz yok mu bu ölümlerde bir parmagınız ? nedir bu illede biz demiştik feravanınız demiştiyseniz eger niye böyle bir kararı aldınız ?

alın şimdi savunun akşama kadar..''

Bu olayda bütün ihmali olanlar siyasi parti adına bakılmaksızın bassın istifasını ama basmaz o ayrı mesele muhalefette nemalanmaktan vazgeçsin..

Son düzenleme:
Böyle bir katliam varken hâlâ Chp, Akp meselesinin konuşulması ne kadar üzücü. Chp'yi kahraman ilân etmeyi de Akp'yi savunmayı da anlamıyorum. Tüm yönetenler dibine kadar suçlu, az ya da çok suçlu olmaları önemli değil, hepsi ama hepsi suçlu! Bunun lafı bile edilmemeli, canların söz konusu olduğu yerde siyasîlerin nemalanma çalışmalarının canı cehenneme!

rabbim orda can veren kardeşlerimize rahmet eylesin olan onlara oldu can geri gelmeyecek yüzlerce çocuk babasız kaldı bunu yaşamayan anlayamaz bırakın akp yi chp yi görmedinizmi oraya giden siyasetçileri kaç kişi koruyor bakalım zalimleri cehennem ateşinden kim koruyacak sayın efendiler BANKA VEZNELERİ YOK TABUTLARIN

muhalefet felaketten nemalanmaya çalışıyor..
herkes istediği kadar siyaset yapsın..
kim suçluysa ahirette hepsinin cezasını çekicekler..

Elbette ki Allah soracak ama alttan alttan birseyleri alet etme cabasi sabrimi tasirdi..

Ayrica huuu huuuuuuu ordamisiniz?

Önerge CHP ye ait..
Yani verdigi önergenin nedenini, nelerin sorun oldugunu, nelerin düzeltilmesi gerektigini ortaya koymasi gereken CHP..

MHP ve BDP nin söyledikleri degil, önerge sahibinin, önergeyi nicin veridgini ortaya koymasi önemli..

Önerge sahibi " Soma icin önerge veriyorum " der v eönergenin görüsüldügü gün " ey iktidar partisi söyle bakalim neden taksimde 1 mayisi kutlayamiyoruz" derse o önerge reddedilir..

hayır yanlışlıkla sizin yazıyı alınılamış bulundum arakdaşım kusura bakma.
ben twitter de bu acılı olayı gezi olaylarının yıldönümüne bağlayan insan müseddesinin resmini alıntılamak istemiştim.
özür dilerim

Çok gerildim sanırım bu konudan ötürü, kusura bakma anlayamadım yazdığını

ya bu da moda oldu valla biz napaim arkadasim her kotulugun igrencligin arkasindan bu tayyeap denen mahlukat ve yardakcilari cikiyor. kendisi siyasi bir kisilik malesef. mecburen siyaset yapmis oluyoruz.
sizi de o kadar sindirmisler ki zaten normal ulkelerde bin kere istifa etmis olmasi gereken hukumeti istifaya cagirmamizi bile yadirgiyorsunuz.

hayır arkadaşım beni yanlış anlıyorsunuz. durumun kesinlikle siyasi bir tarafı var farkındayım. ama o kadar kutuplaştırdılar ve böldüler ki memleketi. yüzyılın bölücüsü hükümetimiz. bu durumu kullanan insan sayısı da çok fazla ve bu durumam gelmemiz üzüyor beni. birileri de tetikte bekliyor bir şey olsa da kışkırtsak diye. onlar da en az bu sorumsuz hüküğmet kadar suçlu gözümde

walla doğru .. tabi ki konuşulsun tartışılsın , şu suçlu bu suşlu densin gerekirse hükümet , bakan istifa densin , ama şimdi zamanı değil .. en azından bugün zamanı değil , ümüdimizi kaybetmedik , şunu biliyoruz ki ne mucizelere tanıklık etttik , neden yine olmasın , insanın içinden dua etmekten başka hiç bir şey gelmiyor... insanlar nasıl olayı şuna buna bağlamak için güç buluyorlar anlam veremiyorum ... allah yardımcıları olsun ... mucize yaşayalım da hepsi kurtulsunlar

Marmara depremini yaşamış biri olarak tüm kalbimle inanıyorum mucizelere umudumu kaybetmedim ben :14:

Siyasilerin yaptığı hiç bir konuşmayı dinlemedim dün 4e kadar izledim televizyonu dualar ettim sayı artmasın 17i bile çok diye üzülürken bir anda 200lere çıktı sayı daha içeride yüzlerce insan var ve kim ne demiş kim ne söylemiş umrumda değil. Orada bekleyen aileler çaresizlik gözlerindeki yaş bitirdi beni dünden beri. Bugün siyaset yapılacak zamann değil RTE içinde muhalefet içinde burada yazan herkes içinde söyledim. çalışmalar bitsin yapılanlar kimsenin yanına kalmasın dileğimiz tabi ki.
1 can bile ne kadar değerliyken yüzlercesinden bahsediyoruz katliamdan bahsediyoruz. Elbette kim ise sorumlusu her iki taraftada cezasını alsın. Burada hala gezi hala 1 mayıs hala ak parti kömür dağıtmıştı diye konuşuluyorsa boşuna zaman kaybı. Kimin duası kabul olur bilinmez umutlar tükenirken o içerdekiler için yapılacak tek şeyin dua olduğunu hatırlattım.

yaniliyorsunuz su an siyaset zaman kaybi degil. tayyip soma'ya gidiyor diye 1 saatligine arama calismalari durdurulup keskin nisancilarin yerlestirilmesine itiraz etmek, lanet etmek siyasetse ben siyaset yapmaya devam edecegim. zaman kaybi degil, insanlarin saati 5 liraya calismasina, bir torba komure muhtac olmasina goz yuma yuma bu hale geldik. lutfen artik uyanin, her seye kader, dua diyip gecmeden once onlem alinmasi gerekiyor
tevekkulden once tedbir

Kaderlerini yaşıyorlar mı dedim ben neyin kafasındasınız siz ? Banane başbakanın söylediklerinden ilgilenmiyorum o onu yaomış bu bunu söylemiş diye konuşacak gücümde yok. şuan dua dan başka yapabilecek bir şeyim de yok. İçeride kalanlarda çıksın yarın oturur siyasetini yaparsın. Yada yap ya banane.

Dua bölümünde açılmış bir konu var el mucip çekelim arkadaşlar kalan işçilerimizin sağ çıkması dileğiyle

Burası hangi bölüm oku bi bakalım? burada siyaset yapılıyor, sen dua bölümünde takıl kendin de demişsin işte. Sana laf anlatamam şimdi, zaten sinirden ölüyorum, bi de hakkını arayan insanlara çatıyorsunuz. Dua bölümünde devam edin, siyaset bölümüne gelip siyaset yapmayın demek neyin kafası sen onu söyle bi?

Bu faciada kimin payi varsa cezasini ceksin inşallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Basbakan Erdogan 26 Ekim 2013 Van konusmasi: "16 Haziran genelgesi ile tum maden islerini kendime bagladim."

Son düzenleme:
Back