Allah'tan sosyal paylaşım sitelerini kullanmıyorum
Bir de bunları görsem sürekli aklımı oynatıcam
Saçını, başını yolup, ibreti alem için asacaksın bacaklarından Gezi parkı kapısına görecek
Ayarımı bozuyor bunlar arkadaş ....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cımbızlanan cümlelerle konuyu saptırmasak daha doğru olmaz mı sizce de ?
Ben dansmarue nun gönderdiği linki okudum orada 1 mayıs hangi nedenle ifade edilmiş onu da anladığınızı düşünüyorum.
Pankart mı yaptıralım asalım mahallene okursun hı araştırma genelgesini ?
Neyin peşindesin hem şu anda yok konu 1 mayısmış bilmem ne falan filan..
Kuranınızı okumussunuz Allah kabul etsin ne diye deşiyorsun ki şu anda konuyu dağıtıyosun ?
Hey Allahım yaa.
Pankart mı yaptıralım asalım mahallene okursun hı araştırma genelgesini ?
Neyin peşindesin hem şu anda yok konu 1 mayısmış bilmem ne falan filan..
Kuranınızı okumussunuz Allah kabul etsin ne diye deşiyorsun ki şu anda konuyu dağıtıyosun ?
Hey Allahım yaa.
Ya bir tırnak ucuna zarar gelirse![]()
Orada canlar gitmiş kaç evin ocağına ateş düşmüş burada hala siyaset yapmaya çalışan insanlar var. Bırakın siyasetide dua edin be arkadaşım mucizeye ihtiyacımız var.
Kışkırtmak için ne yapacak başka? Amacı başka..Zor tutuyorum kendimi.
Hey allahım hey allahım 1800lu 1900lu yıllardan bahsedıyor, olağan şeyler dıyor. Başka ulkelerı örnek veriyor. Orada sorumlular ıstıfa ediyor bundan da haberin var mı??
Carpitmak mi:))
Bakin Önergeyi veren CHP degil mi?
ISte CHP adina söz alan ilk milletvekilin konusmasi
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
51 milletvekili arkadaşımızla birlikte verdiğimiz araştırma önergesi üzerinde söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
1 Mayısa iki gün kaldı. İki gün içinde dünyanın dört bir tarafında; Havanadan Tokyoya, Moskovadan Washingtona kadar her yerde işçi sınıfında tatlı bir telaş var, bayramlarını kutlamak istiyorlar. Bu kutlamaların yapılacağı meydanlarda hazırlık yapılıyor, güzergâhlar belirleniyor, kutlama törenleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapılıyor. Oysa Türkiyede, işçiler istedikleri meydanlarda bayramlarını kutlayamıyorlar. Başbakanın, valinin, İçişleri Bakanının dayattığı bir meydandaki kutlamalara, Türkiyede İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyeti hazırlanıyor, 40 bin tane polisle. 40 bin tane memur, 40 bin tane gösterici bir yere toplandığında başlı başına bir haberdir ama herhâlde dünyanın hiçbir yerinde, 40 bin kişi, bir hak, bir özgürlük kullanılmasın, bir bayram kutlanmasın diye hazırlık yapmaz. 50 tane yeni, gıcır gıcır, dumanı üstünde TOMA. Dışarıya elektrik verebilen, dokunanın çarpılacağı, yeni mücadele gücü olan TOMAlarla hazırlık yapıyorlar, sanki polis teçhizatının sergileneceği bir polis bayramı. Böyle bir anlayışı şiddetle kınıyoruz. İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın göz bebeği bir kentte, 2014 yılında 40 bin polis 1 Mayıs hazırlığı yapıyorsa, bu o Vali için, İçişleri Bakanı için, Başbakan için ve iktidar partisi grubu için bir utanç vesilesidir, bunun altını çizmek istiyorum.
Bunun yanında, 1 Mayısın bayram olması için, AKP, son günlerde sürekli Onu biz bayram yaptık. diyor. Bu, dilinden düşüremediği millî iradeyi küçümsemektir. 1 Mayıs 2009 tarihinde, 4 siyasi parti grubunun uzlaşısıyla bu Meclisten geçmiş, bayram olmuştur ama, ne o gün siyasi parti grupları ne iktidar partisi ne Başbakan, 1 Mayısı Türkiye emekçi sınıfı, işçi sınıfı söke söke bayram yapmıştır, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
O tarihlerde, utanmadan, sıkılmadan AKPnin il başkanlığının bastırdığı bir afişi dikkatlerinize sunmak istiyoruz: 1 Mayıs, hem bayram hem Taksimde kutlu olsun. diyor.
Bunu iktidar partisi milletvekillerinin dikkatine sunuyorum, ümit ediyorum bununla ilgili söyleyecek bir sözünüz vardır. İktidar partisi grubuna sataşıyorum, çıkın, cevap verin, deyin ki: 1 Mayıs Taksimde kutlanacak müjdesini bu afişe asan bizler 1 Mayısı yasakladık, gerekçemizde budur. deyin.
ÜNAL KACIR (İstanbul) Yenikapıyı yeni yaptık, Yenikapı yoktu o zaman.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) Yenikapıyı yeni yaptınız. Yenikapı âdeta şudur: Bir işçi sınıfı kendi sınıf mücadelesinin gereği olarak kendi mücadelesinin sembolü olan bir alanda şehitler verdiği, kayıplar verdiği 1977 1 Mayısını, taziyesini kutlayacağı bir yerde.. Şimdi, dünyada ve Türkiyede kaybettiği itibarını geri kazanmak isteyen birilerinin özgürlükçü, tarihle hesaplaşan, taziye mesajlarını verdiği bir noktada kendi ülkesindeki 1 Mayıs 1977nin taziyesini ve Gezi şehitlerinin taziyesini veremiyorsa o yaptığı taziyenin de bir kıymet yoktur, içtenliği yoktur, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
Eeee simdi söyleyin bakalim verilen önerge ile CHP li vekilin konusmasi örtüsüyormu?
Bilgilendirmek icin yazayim...
Verecegim bilgileri meclis kaqyitlarindan da bulabilirsiniz..
CHP nin verdigi önerge 29 nisan da görüsmeye baslanildi..
Önerme görüsmelerinde CHP adina söz alan milletvekilinin konusmasi ne üzerineydi biliyor musunuz?
1 mayis neden Taksim de kutlanilamiyor..
Evet adamlar Soma icin önerge verip 1 mayis in taksimde kutlanmasini konusuyor.
Akp milletvekili söz alip yenikapiyi yaptik orada kutlayabilirler diyor.
Tekrar baska bir CHP milletvekili söz alip soma daki maden ocaklarina AKP vekillerin ortak oldugunu söylüyor.
Tekrar AKP milletvekili söz alip "bunu ispatlayin ispatlamazsaniz namerdsiniz" diyor.
Sonra CHP li vekil yerinden " tamam yemin et öyle birsey yok diye" diyor..
Yani sözde önerge Soma daki madenler hakkinda ama CHP nin önerge konusulurken yaptigi konusmalar 1 mayis falan filan..
Eger gercekten böyle bir önergeniz varsa, o madenlerde bir eksiklik oldugunu tesbit etmis iseniz, önerge konusulurken cikar " bakin madenlerde bu bu eksiklikler var" dersiniz, cikip 1 mayisi konusmazsiniz.
Türkiye nin daha cook yol katetmesi gerekecek coookk....
Allah'tan sosyal paylaşım sitelerini kullanmıyorum
Bir de bunları görsem sürekli aklımı oynatıcam
Saçını, başını yolup, ibreti alem için asacaksın bacaklarından Gezi parkı kapısına görecek
Ayarımı bozuyor bunlar arkadaş ....
Aglıyorum uzuluyorum derken bi yandan baksana gene konuyu nereye getirdi.Hatta yine gülücüklere başladı.Okadar işte..
Al oglen paylastıgı lısteyı simdi bb paylasıyor başka ülkelerde ölenleri sıralıyor.
Heh olan oldu be bb bunlar olağan şeylerdir dedi.Bunlar bu işin fıtratında vardır dedi.
Kapatın başlığı.
Boşver med.Değmez.
Carpitmak mi:))
Bakin Önergeyi veren CHP degil mi?
ISte CHP adina söz alan ilk milletvekilin konusmasi
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
51 milletvekili arkadaşımızla birlikte verdiğimiz araştırma önergesi üzerinde söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
1 Mayısa iki gün kaldı. İki gün içinde dünyanın dört bir tarafında; Havanadan Tokyoya, Moskovadan Washingtona kadar her yerde işçi sınıfında tatlı bir telaş var, bayramlarını kutlamak istiyorlar. Bu kutlamaların yapılacağı meydanlarda hazırlık yapılıyor, güzergâhlar belirleniyor, kutlama törenleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapılıyor. Oysa Türkiyede, işçiler istedikleri meydanlarda bayramlarını kutlayamıyorlar. Başbakanın, valinin, İçişleri Bakanının dayattığı bir meydandaki kutlamalara, Türkiyede İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyeti hazırlanıyor, 40 bin tane polisle. 40 bin tane memur, 40 bin tane gösterici bir yere toplandığında başlı başına bir haberdir ama herhâlde dünyanın hiçbir yerinde, 40 bin kişi, bir hak, bir özgürlük kullanılmasın, bir bayram kutlanmasın diye hazırlık yapmaz. 50 tane yeni, gıcır gıcır, dumanı üstünde TOMA. Dışarıya elektrik verebilen, dokunanın çarpılacağı, yeni mücadele gücü olan TOMAlarla hazırlık yapıyorlar, sanki polis teçhizatının sergileneceği bir polis bayramı. Böyle bir anlayışı şiddetle kınıyoruz. İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın göz bebeği bir kentte, 2014 yılında 40 bin polis 1 Mayıs hazırlığı yapıyorsa, bu o Vali için, İçişleri Bakanı için, Başbakan için ve iktidar partisi grubu için bir utanç vesilesidir, bunun altını çizmek istiyorum.
Bunun yanında, 1 Mayısın bayram olması için, AKP, son günlerde sürekli Onu biz bayram yaptık. diyor. Bu, dilinden düşüremediği millî iradeyi küçümsemektir. 1 Mayıs 2009 tarihinde, 4 siyasi parti grubunun uzlaşısıyla bu Meclisten geçmiş, bayram olmuştur ama, ne o gün siyasi parti grupları ne iktidar partisi ne Başbakan, 1 Mayısı Türkiye emekçi sınıfı, işçi sınıfı söke söke bayram yapmıştır, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
O tarihlerde, utanmadan, sıkılmadan AKPnin il başkanlığının bastırdığı bir afişi dikkatlerinize sunmak istiyoruz: 1 Mayıs, hem bayram hem Taksimde kutlu olsun. diyor.
Bunu iktidar partisi milletvekillerinin dikkatine sunuyorum, ümit ediyorum bununla ilgili söyleyecek bir sözünüz vardır. İktidar partisi grubuna sataşıyorum, çıkın, cevap verin, deyin ki: 1 Mayıs Taksimde kutlanacak müjdesini bu afişe asan bizler 1 Mayısı yasakladık, gerekçemizde budur. deyin.
ÜNAL KACIR (İstanbul) Yenikapıyı yeni yaptık, Yenikapı yoktu o zaman.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) Yenikapıyı yeni yaptınız. Yenikapı âdeta şudur: Bir işçi sınıfı kendi sınıf mücadelesinin gereği olarak kendi mücadelesinin sembolü olan bir alanda şehitler verdiği, kayıplar verdiği 1977 1 Mayısını, taziyesini kutlayacağı bir yerde.. Şimdi, dünyada ve Türkiyede kaybettiği itibarını geri kazanmak isteyen birilerinin özgürlükçü, tarihle hesaplaşan, taziye mesajlarını verdiği bir noktada kendi ülkesindeki 1 Mayıs 1977nin taziyesini ve Gezi şehitlerinin taziyesini veremiyorsa o yaptığı taziyenin de bir kıymet yoktur, içtenliği yoktur, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
Eeee simdi söyleyin bakalim verilen önerge ile CHP li vekilin konusmasi örtüsüyormu?