Türkiye Yasta ....

akpnin dagittigi torba komurler bu madenden mi cikariliyormus ?
oyleyse basbakanin arkadasidir , dolayisiyla suclu falan bulunmaz ustu kapatilir sucda iscilere atilir.

Kapat
BnmKbF6IMAARtEk.jpg:large

Yan yana çalıştılar, yana yana gömülüyorlar

:50::50::50::50::50: Ama hayır... :50::50::50:
Bu nedir böyle gözlerim doldu bakarken fotoğrafa.
Allah bu ihmale sebep olan kim varsa kahretsin. :50:

canlı olma ihtimalleri yok neredeyse... benim Allah'tan yakararak istediğim şu hırsız, katil, vicdansız din sömürücüsü hükümetin başımızdan gitmesi ve en ağır cezaları çekmesi. başka yolu yok, ölümler devam edecek, "şehit oldu" diyip vicdanlarını rahatlatıp, 700 bin liralık saatlerle halk adamı rolleri kesmeye devam edecekler. en fenası da bunların başkanını peygamber belleyenler. tiksiniyorum hepsinden, insanlıktan çıkmışlar.
Yuregine saglik cok guzel yazmssn cnm bizim gibi dusunenler oldugu gibi burda milletin karsisina cikip hesap vermesi gerekenlerin avukatligini da yapan cok ne diyim o kdr cana yazik sevdiklerine yazik :43:

CHP’li vekiller 23 Ekim 2013′te Soma’daki madenlerde meydana gelen iş cinayetlerini Meclis gündemine taşımışlar ve bir araştırma önergesi hazırlamışlardı. 23 Ekim 2013’te verilen önerge ancak 29 Nisan’da Meclis gündemine gelebildi. 29 Nisan’da Meclis Genel Kurulu’nda yapılan görüşmede Soma için araştırma önergesi CHP, MHP ve BDP’nin “Evet” oylarına karşın, AKP’nin “Hayır” oylarıyla reddedildi. Soma’daki iş cinayetleri için araştırma komisyonu kurulmasını bizzat AKP engelledi.

Önerge görüşmelerinde CHP’nin Manisa milletvekili Özgür Özel’in “Maden patlar, işçi ölür; ölen ölür, kalan sağlar Recep Tayyip Erdoğan’a yetmektedir.” sözleri AKP adına konuşan Muzaffer Yurttaş’ın ise “Ak Parti’yi işçi düşmanı gibi göstermek, Ak Parti’yi özgürlüklerin düşmanı göstermek hiç kimsenin ne haddinedir ne de hakkınadır” ifadeleri dikkat çekiyor.

Muzaffer Yurttaş aynı Meclis oturumunda “Soma’da çalışan firmalar iş kazalarını önlemek için mevzuatın istediği tüm önlemleri almalarına rağmen, işin doğası gereği, tehlikeli ve ağır işlerde zaman zaman istenmeyen kazalar olmaktadır.” ifadelerini de kullanmıştı.
hadleri değildirde ozaman niye engel oldunuz yaa niye

Çok büyük bir felaket:(Allah ölenlere rahmet eylesin.Ailelerine sabır versin.İçeride olanlar da sağsalim kurtulsun inşallah.Tek duamız bu.

Şunu yayınlamayacaktım tepki çeker diye,malum "umutsuzluk"la suçlanıyoruz ama durum bu...

Komplo teorilerinden değil; direkt Soma'da görev yapan bir arkadaşımdan öğrendiklerimi yazacağım, dün de ondan öğrendiklerimi yazmıştım, tüm haberler mahsur kalan 300 işçiden bahsederken o söylemişti 1000 kişiden fazla olduğunu bana.
Çok uzatmayacağım, neden saatlerdir bir sürü sedye çıkarılmasına rağmen ölü sayısının değişmediğini, ailelere neden bilgi verilmediğini, zaten hayatını kaybetmiş insanları neden yaralı süsü vererek çıkardıklarnı anlatacağım.
Hani bakan diyor ya "15 yaşındaki birinin madende çalışıyor olması mümkün değil, araştırdık, yalan bilgi." diye, hayır, aslında değil. Resmi olarak elbette çalışmıyor. Ki kendisi de uykusuzluk / yorgunluk / stres gibi nedenlerle belki; sabah 8 gibi yaptığı açıklamada kaçırdı ağzından, "işçi olmayanlar da çıkıyor ceset olarak." dedi, rakam vermeyi ardından bıraktı.
Şimdi o arkadaşımın aktardıklarına gelirsek;
Madende vicdanın kabul etmeyeceği bir çalışma şekli var. Elini kolunu sallayarak gidiyorsun, saatlik çalışmaya geldiğini söylüyorsun, gerekli malzemeleri kayıt dışı verip gönderiyorlar seni madene, saatlik 4 ila 7 lira alıyorlarmış. 15 yaşınkdaki çocuk da böyle girdi, işçi sayısı da bu yüzden belli değil.
Bu aynı zamanda madende çalışan işçi sayısını yükseltiyor ve oksijen yetmiyor. Bu nedenle daha fazla hava pompalanıyor madene. Trafo konusu bir çok mühendis odasının açıkladığı gibi yalan, asıl yangın nedeni gereğinden fazla pompalanan oksijenin kömürü tutuşturması.
Ölenlerin isimlerinin, sayılarının muallak olması ise pazarlıklar. Çok acı fakat gerçek. Yüzlerce kayıt dışı işçi mevcut madende şu an, bir çok çocuk dahil, çalışan sayısına dair rakam veremiyor olmaları da bundan söylediğim gibi. Kayıt dışı çalışanların aileleri ile acı, çirkin fakat engellenemez bir pazarlık yürütüyor şirket hatta belki de devlet. "Sesinizi çıkarmayın, x lira alın." gibi. Saatlik 5 liraya muhtaç aileler için cezbedici teklifler sunabileceklerini tahmin ediyorum.
Ve maalesef 24 saattir devam eden bir yangın var o madende. Kömür madeni burası ve sürekli yanıyor, hiç sönmedi yangın. Kayıt dışı çalışanları en acemiler diye düşünürsek, en acemiler de en alt kademelerde çalışıyorlardı dersek; çok acı bir cümle olacak belki ama orada teşhis edecek bir beden bile bulunmayabilir artık. Ki bulunmayacaktır da. Bu yazdıklarımı öngürü gibi yazıyorum fakat değil, yukarıda söylediğim gibi, orada olan bir arkadaşımla geçen konuşmalarımız bunlar. "O şöyle dedi - ben böyle dedim." gibi yazmak istemedim, yazı akıcı ilerlesin diye kendi fikirlerim gibi yazıyorum, aslen bir konuşmanın ürünü bu yazı.
Ben tam bu satırları yazarken Tayyip Erdoğan 232 dedi ölü sayısını, şimdilik 232 olduğunu söyledi. Dün gece 3'dü bu sayı, bu değişim üzerinden düşünülmeli yazdıklarım.
Ne denir bilmiyorum ..
Yani yazdıklarım bilginiz olsun falan diye, yoksa bir anlam ifade eden şeyler değil, elden gelen bir şey yok .. hiç uyumadım, bol üzüldüm, çok kızdım falan derken benim de kafam allak bullak .. fakat beni tanıyan arkadaşlar birazcık bilir, hiç oturduğum yerden teoriler üreten biri olmadım, bu yazdıklarım da öyle değil, maalesef değil.
Dileyebileceğim tek şey; acıları unutulmasın.
Yakınlarını kaybedenler de acılarını unutmasın, bu acılarını unutacak kadar büyük bir acı yaşamasınlar bir daha .. biz de unutmayalım .. unutulmasınlar işte .. bir çoğunun adını vefat edenlerin listesinde göremeyeceğiz, resmi rakamlara girmeyecekler, varlıkları gizlenecek ama orada olduklarını bilelim, unutmayalım.

@John Milton

Canım bu yazı nerden? Kim yazıyor bunu? Tüylerim diken diken oldu.

Orada canlar gitmiş kaç evin ocağına ateş düşmüş burada hala siyaset yapmaya çalışan insanlar var. Bırakın siyasetide dua edin be arkadaşım mucizeye ihtiyacımız var.

aralarinda 18 yasinda bir delikanli da varmis :(

of.. of..

seneler önce meclise önerge sunulmus is güvenligi yüzünden.. 20 gün önce eften püften seyler diyerek redd edilmis :(

herseye para var ama o emekcilerin is güvenligini saglamak icin mi yok?

Şunu yayınlamayacaktım tepki çeker diye,malum "umutsuzluk"la suçlanıyoruz ama durum bu...

Komplo teorilerinden değil; direkt Soma'da görev yapan bir arkadaşımdan öğrendiklerimi yazacağım, dün de ondan öğrendiklerimi yazmıştım, tüm haberler mahsur kalan 300 işçiden bahsederken o söylemişti 1000 kişiden fazla olduğunu bana.
Çok uzatmayacağım, neden saatlerdir bir sürü sedye çıkarılmasına rağmen ölü sayısının değişmediğini, ailelere neden bilgi verilmediğini, zaten hayatını kaybetmiş insanları neden yaralı süsü vererek çıkardıklarnı anlatacağım.
Hani bakan diyor ya "15 yaşındaki birinin madende çalışıyor olması mümkün değil, araştırdık, yalan bilgi." diye, hayır, aslında değil. Resmi olarak elbette çalışmıyor. Ki kendisi de uykusuzluk / yorgunluk / stres gibi nedenlerle belki; sabah 8 gibi yaptığı açıklamada kaçırdı ağzından, "işçi olmayanlar da çıkıyor ceset olarak." dedi, rakam vermeyi ardından bıraktı.
Şimdi o arkadaşımın aktardıklarına gelirsek;
Madende vicdanın kabul etmeyeceği bir çalışma şekli var. Elini kolunu sallayarak gidiyorsun, saatlik çalışmaya geldiğini söylüyorsun, gerekli malzemeleri kayıt dışı verip gönderiyorlar seni madene, saatlik 4 ila 7 lira alıyorlarmış. 15 yaşınkdaki çocuk da böyle girdi, işçi sayısı da bu yüzden belli değil.
Bu aynı zamanda madende çalışan işçi sayısını yükseltiyor ve oksijen yetmiyor. Bu nedenle daha fazla hava pompalanıyor madene. Trafo konusu bir çok mühendis odasının açıkladığı gibi yalan, asıl yangın nedeni gereğinden fazla pompalanan oksijenin kömürü tutuşturması.
Ölenlerin isimlerinin, sayılarının muallak olması ise pazarlıklar. Çok acı fakat gerçek. Yüzlerce kayıt dışı işçi mevcut madende şu an, bir çok çocuk dahil, çalışan sayısına dair rakam veremiyor olmaları da bundan söylediğim gibi. Kayıt dışı çalışanların aileleri ile acı, çirkin fakat engellenemez bir pazarlık yürütüyor şirket hatta belki de devlet. "Sesinizi çıkarmayın, x lira alın." gibi. Saatlik 5 liraya muhtaç aileler için cezbedici teklifler sunabileceklerini tahmin ediyorum.
Ve maalesef 24 saattir devam eden bir yangın var o madende. Kömür madeni burası ve sürekli yanıyor, hiç sönmedi yangın. Kayıt dışı çalışanları en acemiler diye düşünürsek, en acemiler de en alt kademelerde çalışıyorlardı dersek; çok acı bir cümle olacak belki ama orada teşhis edecek bir beden bile bulunmayabilir artık. Ki bulunmayacaktır da. Bu yazdıklarımı öngürü gibi yazıyorum fakat değil, yukarıda söylediğim gibi, orada olan bir arkadaşımla geçen konuşmalarımız bunlar. "O şöyle dedi - ben böyle dedim." gibi yazmak istemedim, yazı akıcı ilerlesin diye kendi fikirlerim gibi yazıyorum, aslen bir konuşmanın ürünü bu yazı.
Ben tam bu satırları yazarken Tayyip Erdoğan 232 dedi ölü sayısını, şimdilik 232 olduğunu söyledi. Dün gece 3'dü bu sayı, bu değişim üzerinden düşünülmeli yazdıklarım.
Ne denir bilmiyorum ..
Yani yazdıklarım bilginiz olsun falan diye, yoksa bir anlam ifade eden şeyler değil, elden gelen bir şey yok .. hiç uyumadım, bol üzüldüm, çok kızdım falan derken benim de kafam allak bullak .. fakat beni tanıyan arkadaşlar birazcık bilir, hiç oturduğum yerden teoriler üreten biri olmadım, bu yazdıklarım da öyle değil, maalesef değil.
Dileyebileceğim tek şey; acıları unutulmasın.
Yakınlarını kaybedenler de acılarını unutmasın, bu acılarını unutacak kadar büyük bir acı yaşamasınlar bir daha .. biz de unutmayalım .. unutulmasınlar işte .. bir çoğunun adını vefat edenlerin listesinde göremeyeceğiz, resmi rakamlara girmeyecekler, varlıkları gizlenecek ama orada olduklarını bilelim, unutmayalım.

@John Milton

inşallah oturduğu yerden teori üretiyordur..:(öyle değilse çok acı çokk..

Canım bu yazı nerden? Kim yazıyor bunu? Tüylerim diken diken oldu.

Facebook'da ve twitterda john milton adı altında hesabı olan biri
sosyal medya aracılığıyla tanıyorum kendisini
fake hesap falan değil yalnız onu söyleyeyim araştırmak bu kimmiş diye merak ederseniz sosyal medya hesaplarının linklerini atabilirim.

yok artık. umarın yanlış bilgidir.:50:

oky,
biraz matematik hesabıyla bile sayı az çok tahmin edilebilir, bakan Yıldız orda toplamda 5500-6000 civarı kişi çalıştığını söylemişti, vardiyalı çalışılıyor, 3 vardiya olsa en az 1000 kişi giriyor madene demek oluyor bu:50: vardiya değişimi saatinde gerçekleşmiş olay:50: düşün madende kaç kişi var:43:

Facebook'da ve twitterda john milton adı altında hesabı olan biri
sosyal medya aracılığıyla tanıyorum kendisini
fake hesap falan değil yalnız onu söyleyeyim araştırmak bu kimmiş diye merak ederseniz sosyal medya hesaplarının linklerini atabilirim.

Yok fake değildir gayet adam akıllı cümleler sadece kim olduğunu merak ettim.. Çok etkilendim.. :50:

inşallah oturduğu yerden teori üretiyordur..:(öyle değilse çok acı çokk..

maalesef... kendisinin de söylediği gibi emin olmadan birinci ağızdan duymadan paylaşmaz böyle şeyleri yıllardır takip ederim ne yazık ki haklı...

oky,
biraz matematik hesabıyla bile sayı az çok tahmin edilebilir, bakan Yıldız orda toplamda 5500-6000 civarı kişi çalıştığını söylemişti, vardiyalı çalışılıyor, 3 vardiya olsa en az 1000 kişi giriyor madene demek oluyor bu:50: vardiya değişimi saatinde gerçekleşmiş olay:50: düşün madende kaç kişi var:43:

deme mune nolursun demee :43:
Allahım bu nasıl bir çaresizlik bu acıyı bu kadar net yaşıyorken insanın elinden hiç birşey gelmemesi ne demek ya? Aklım almıyor.. almıyor.. :14:

başbakan açıklama yapıyor.
hayatını kaybedenlerin sayısının 238 e yükseldiğini söyledi.

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı.

700'den fazla işçinin mahsur kaldığı madene girilmeye çalışılırken sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bir yangın daha çıktı.

Bu sebeple çalışmalar uzun süre durdu. Yangın ve gaz kontrole alındıktan sonra saat 07.00 gibi yeniden ocaklara girilmeye başlandı. Ölü sayısı şu ana kadar resmi olarak 201 olarak açıklandı. 300'den fazla kişinin daha içerde olduğu tahmin ediliyor.

http://www.internethaber.com/somada-neler-yasaniyor-canli-izleyin-672086h.htm

Bu haberde de 700'den fazla kişi diyor:50:

Bilgilendirmek icin yazayim...

Verecegim bilgileri meclis kaqyitlarindan da bulabilirsiniz..
CHP nin verdigi önerge 29 nisan da görüsmeye baslanildi..

Önerme görüsmelerinde CHP adina söz alan milletvekilinin konusmasi ne üzerineydi biliyor musunuz?
1 mayis neden Taksim de kutlanilamiyor..
Evet adamlar Soma icin önerge verip 1 mayis in taksimde kutlanmasini konusuyor.
Akp milletvekili söz alip yenikapiyi yaptik orada kutlayabilirler diyor.
Tekrar baska bir CHP milletvekili söz alip soma daki maden ocaklarina AKP vekillerin ortak oldugunu söylüyor.
Tekrar AKP milletvekili söz alip "bunu ispatlayin ispatlamazsaniz namerdsiniz" diyor.
Sonra CHP li vekil yerinden " tamam yemin et öyle birsey yok diye" diyor..

Yani sözde önerge Soma daki madenler hakkinda ama CHP nin önerge konusulurken yaptigi konusmalar 1 mayis falan filan..

Eger gercekten böyle bir önergeniz varsa, o madenlerde bir eksiklik oldugunu tesbit etmis iseniz, önerge konusulurken cikar " bakin madenlerde bu bu eksiklikler var" dersiniz, cikip 1 mayisi konusmazsiniz.

Türkiye nin daha cook yol katetmesi gerekecek coookk....

Back