Türkiye tarihinde bir ilk; YSK, İstanbul seçimini iptal etti!

O kadar.islam bilimleri okuyan bitmis fetvacilar baslamis Herkes kendi dinini yasasin bosuna agziniza meze yapmayin islami.....

Konudan konuya atliyorsunuz benim degil sizinn derdiniz üzüm degil bağcı malesef

O kadar.islam bilimleri okuyan bitmis fetvacilar baslamis Herkes kendi dinini yasasin bosuna agziniza meze yapmayin islami.....

Konudan konuya atliyorsunuz benim degil sizinn derdiniz üzüm degil bağcı malesef

Ortaya yazacagina, beni alintalasana. Hangi sekilde benim derdim bagciyi dövmek? Cok merak ettim.

Ve ben fetva vermiyorum, zaten var olan seyleri yazdim. Tüm yazdiklarima sadece iki cümle yazdin, ve onda kisisel saldiriyi seçtin. Hadi söyle, dediklerim yalanmi?

Biraz uzak kalmışım geriye dönüp okudum ne yazıkki 50 sene önceki chp zihniyeti dediğiniz başörtüsü sorununu unutmayanlar 5 yıl önceki kimler kimlerle beraberdi unutmuşlar arkadaşlar herşey hepimiz için çok güzel olsun varsın rekabet olsun.Ucu iyiliği bizlere cebimize dokunsun beğenmezsek 5 yıl sonra değiştiririz sıkıntı yok kimse babamızın oğlu değil bazen uyarı bile vatandaşa fayda sağlar takım tutar gibi,parti tutmayı bırakıp kenetlenelim.Varsın siyasiler iyilik için yarışsınlar rekabet iyidir iyi.

Neyine bitiyosunuz sizin gibi uzatmıyorum diye mi saçmalamayın lütfen

Islami ağza meze yapan siz ve iktidar başkası degil

Olmaması gereken şeyler oldu,inşallah bundan sonra mağduriyetleri değil özgürlükleri konuşuruz. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Herkes geçmişte olanları kabul ediyor, siz yanlış anladınız, sadece konunun hep başörtüsüne gelmesinden şikayet ediyorlar. Sanki başka hiiç sorunumuz yokmuş,tek mağduriyet buymuş gibi. Hangi kesim ezilmedi? Bugün mağduriyetler bitmedi ki,yönü değişti. Bugün de sadece memleketi nedeniyle insanlar atanamıyor. Veya dış görünüşü nedeniyle mülakatta eleniyor. Sorular çalındı daha ne olabilir. Biz barışmayacak mıyız? Halk barışır,halk birbirni ayırmaz aslında. Siyasileri bizi bu hale getiriyor. Herkes için özgürlük isteyelim

Olmaması gereken şeyler oldu,inşallah bundan sonra mağduriyetleri değil özgürlükleri konuşuruz. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Herkes geçmişte olanları kabul ediyor, siz yanlış anladınız, sadece konunun hep başörtüsüne gelmesinden şikayet ediyorlar. Sanki başka hiiç sorunumuz yokmuş,tek mağduriyet buymuş gibi. Hangi kesim ezilmedi? Bugün mağduriyetler bitmedi ki,yönü değişti. Bugün de sadece memleketi nedeniyle insanlar atanamıyor. Veya dış görünüşü nedeniyle mülakatta eleniyor. Sorular çalındı daha ne olabilir. Biz barışmayacak mıyız? Halk barışır,halk birbirni ayırmaz aslında. Siyasileri bizi bu hale getiriyor. Herkes için özgürlük isteyelim

Seçimden önce İmamoğlu'nun diploması asılsız tarzında haberler okumuştum.Diplomasının olup olmaması beni ilgilendirmedi ama neden böyle bir haber yapmışlar diye merak ettim.İmamoğlu bilindiği gibi İstanbul üniversitesi mezunu.
-İmamoğlu futbola düşkünlüğünü sebep olarak gösterip üniversite sınavında başarısız oluyor.Mühendislikleri yazdım ama kazanamadım diyor.
-Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi 'ne gidiyor.
-Okulu beğenmeyip Girne Amerikan Üniversitesine gidiyor.3 yıl orada okuyor.
-1990 yılında İstanbul Üniversitesinde açılan 5 kişilik kontenjan açılıyor.Okuduğu okul hiç mezun vermemiş ve İstanbul Üniversitesi daha çok başarılı olan batı üniversitelerinden öğrenci alıyor yani şansları düşük oluyor.
-İmamoğlu bu 5 kişiden biri oluyor ve de İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapıyor.

Üniversite ,sınavlar ,adalet denilince yazmadan edemedim.

Bunlarin kaniti varmi peki?

Vikipediden bunu buldum

Ekrem İmamoğlu, 4 Haziran 1970'te, ticaretle uğraşan Hasan İmamoğlu ile çiftçilik yapan Hava İmamoğlu'nun oğlu olarak
Trabzon
'un
Akçaabat
ilçesine bağlı
Cevizli
köyünde doğdu.[6] Dört yaşındayken ailesiyle birlikte
Yıldızlı
köyüne taşındı.[6] İlkokuldayken
hentbol
oynayarak başladığı spora
futbol
ile devam etti.[6] Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra
Girne Amerikan Üniversitesi
İletişim Fakültesi'ne kaydoldu.[6] Ailesinin 1987'de
İstanbul
'a taşınmasının ardından lisans eğitimini
İstanbul Üniversitesi
İngilizce işletme bölümünde tamamladı.[6] 1990'ların başında bir yıl süreyle
Anavatan Partisi
'nin gençlik kollarında görev aldı.[7] Aynı yıllarda
Güngören
'de köfteci dükkânı işletti.[8] Yüksek lisans eğitimini de yine İstanbul Üniversitesi'nde insan kaynakları ve yönetimi bilim dalında tamamladı.

Kendim adima konusursam, ben bügün övdügüm birini, yarin indirmeyidi bilirim. Takim tutar gibi politikacilari tutmam. Bu dogru çikarsa ve imamoglu egitimi üzerine yalan söylemis ise elbette tutmam artik. Ki bence asparagas haber ama neyse.

Ve bu haberi paylasman hiç samimi degil. Erdoganin diplomasi sahte çiktiginda gikiniz çikmiyordu. Simdi Imamoglunun diplomasina takilmaniz acinasi.

Kaçamak yazmayıp direkt beni alıntılasaydın keşke mertçe.

Chp başörtüsünü yasakladı diye eleştirdiğin kadar mesajında yazdığım kul hakları için desteklediklerini eleştirdin mi hiç?

Mesela atanamadığı için intihar eden baba hakkında ne düşünüyorsun?
Ya da ben bir yerde sınava girmiştim kadro için. Çıkışta kapalı olan arkadaşla konuştuk. Bir çok soruyu boş bıraktığını söylemişti. Fakat benim hepsi full ve doğruydu. Mülakat yapmamalarına beni değil onu aldılar, sınav kağıdına yüksek vererek... çünkü muhafazakar bir kurumdu. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?

Ya da bir akademisyen arkadaşım başka bir kurumun sınavına girdi. Ve öğrendi ki bilmem ne teşkilatının başkanının ALES ve YDS puanı çok düşük olan kapalı kızını alacaklarmış sınava. 55 ile bıraktılar arkadaşımı. Buna ne diyorsun?

Din kültürü öğretmeni olan bir yakınımı, sırf akpli diye bir tesise müdür yaptılar. Şimdi paraya para demeden harcıyorlar. Buna ne diyorsun?

Aa doğru, siz mağdursunuz değil mi?
Ha evet bir de sizin bir davanız var (sen bile bilmiyor ve açıklayamıyorsun davayı. Nedir bu dava? Bize açıklar mısın?)

Her kapalıyı dindar, her açığı günahkar diye nitelemeyi bıraktığınızda, her akpliyi dindar, her chpliyi günahkar diye nitelemeyi bıraktığınızda bu kavga bitecek bence...

Biz chpyi eleştirebiliyoruz. İlah görmüyoruz. Çalsın çırpsın kurban olurum ben ona demiyoruz. Siz aynısını diyebiliyor musunuz?

Secim sonucları hepimize hayırlı olsun dıyorum ben ıstanbulda oturmuyorum ama bi İstanbullu kadar heyecanlıydım tabıkı bu secımın Turkıyeyı etkıledgnnde farkndayım.Sizlere bir sorum olacak son zamanlarda haberlerı takıp edememştım öcalanın mektup meselesı ney benı bılgılendırırmısınız???

Mesajımın başında da belirttim diploması beni ilgilendirmiyor.Takık olmuş olsam bu okuduğum haberi seçim öncesi paylaşırdım.Önceden bu yolla yatay geçiş yapan çokmuş.Senin verdiğin linkte de zaten önce Girne Amerikan Üniversitesinde ,daha sonra İstanbul Üniversitesine geçiş yaptığı yazmıyor mu?Sonuçta yatay geçiş yapmamış mı?Benim verdiğim linkteki haberde de Kıbrıs üniversitesinde okuyanların şansı az olduğu gazete güpürlerinde yazmıyor mu?Araştırmayı yapan kendinden çok emin,Erciş dava açsın bana ispatlasın diyor twitter hesabında.Nasıl ki aksi haberlerde okuduğunuz her haberi paylaşan varsa okuduğum bu haberi benim de paylaşma hakkım var.Diploması olsa da olmasa da belediye başkanlığını hakkıyla almıştır.Sonuçta millet iradesi vardır,çoğunluk oy vermiştir.
Erdoğan'ın diploma meselesine gelince o zaman da araştırmıştım.O zaman CHP milletvekili olan Aydın Ayaydın'ın konuşması,rektörün sınıf arkadaşı olması vs bazı okuduklarım ikna etmişti beni.

Bu arada Öcalan'ın seçim malzemesi yapılmasından rahatsız olduğum için AKPye de vermedim oy.

Sizce torpille mi geçmiştir diğer üniversiteye

Sizce torpille mi geçmiştir diğer üniversiteye
Yazdığım gibi o zamanlar bu yolla yatay geçiş yapmak varmış.Yurt dışında en az 1 yıl paralı üniversitelerde okuyarak yatay geçiş yapılıyormuş.Torpille geçip geçmediğini bilemem ,emin olmadığım bir şey hakkında konuşamam,ama hiç adil bir uygulama değil bana göre.Kaç yaşındasınız ,okuyan çocuğunuz var mı bilmem.Varsayalım üniversiteye giden çocuğunuz var ,yatay geçiş yapmak istiyor.Sizin çocuğunuzun hakkı mıdır,yoksa dış ülkede özel okulda okuyan çocuğun hakkı mı?Zaten bu Türkiye'deki çoğu rektör de bu taktiğin diğer öğrencilerin hakkını gasp ettiğini açıklamış.Size göre yasaldır ama bana göre değil.Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…