Sayamayacagim kadar cok tesetturlu arkadasim vardi,hepsi de okudu,hepsi de devlet kadrolarinda calisti. Kendilerince cozum bularak kendi kutsal bildiklerini muhafaza ettiler. Evet tekrar soyleyebilirim bu yuzden gonul rahatligiyla,isteyen okuyordu. Kimse kimseyi sekli semaliyle elestirmiyordu, simdi var olan kutuplasma bundan 25 yil once yoktu,kimse kimsenin inancina dil uzatmiyordu. Var olan kurallar dogruydu demiyorum,lakin artik bu “benim basortulu bacimi okutmadilar” muhabbeti kabak tadi verdi. Bugun yasasa 90 yasini gececek olan anneannem bile okumus,o da basortuluydu,hic bir gun onunun kesildigini duymadim.
Ne zaman siyaset konussak konu hemen basortusu. Sıkıldık bu bahaneden. Basortusu ile ilgili bir mesele kalmadi artik buyrun okuyun,atanin. Ama yok,lafini yapmak hosunuza gidiyor diye dusunuyorum. Su anda herkes basortulu bakin,bankaya gidiyorum basortulu,avukata gidiyorum basortulu,okula gidiyorum ogretmen mudur basortulu. Kendim acik bir insanim hic kisitlandigimi hissetmiyorum ama o saydigim basortulu insanlar hala bana saldiriyor. Zira bu platformda da karsilasiyorum ayni sorunla. Surekli magdur edebiyatindalar. İlla ki biri magdursa esas ben magdurum
Bir siyasi parti her olusuma,her inanca esit mesafede durur. Basortuluyu kayirayim, acigi iteyim,uslubumu bozayim sehide kelle diyeyim,dagdaki teroristi ben indirip halay cekeyim ama hdp meclise girsin diye oy verene vatan haini diyeyim. Kimse salak degil yemiyor artik bunlari. Herkes isine geldigi gibi kullaniyor bazi kavramlari.