- 3 Mayıs 2015
- 13.213
- 48.416
Yazdığım gibi o zamanlar bu yolla yatay geçiş yapmak varmış.Yurt dışında en az 1 yıl paralı üniversitelerde okuyarak yatay geçiş yapılıyormuş.Torpille geçip geçmediğini bilemem ,emin olmadığım bir şey hakkında konuşamam,ama hiç adil bir uygulama değil bana göre.Kaç yaşındasınız ,okuyan çocuğunuz var mı bilmem.Varsayalım üniversiteye giden çocuğunuz var ,yatay geçiş yapmak istiyor.Sizin çocuğunuzun hakkı mıdır,yoksa dış ülkede özel okulda okuyan çocuğun hakkı mı?Zaten bu Türkiye'deki çoğu rektör de bu taktiğin diğer öğrencilerin hakkını gasp ettiğini açıklamış.Size göre yasaldır ama bana göre değil.Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım.
Hürmetler hocamÜniversitede akademisyenim. Aynı zamanda yatay geçiş sorumlusuyum. Yatay geçişlerde kriterler vardır. Not ortalaması, merkezi yerleştirme puanı, AGNO vs gibi. Eğer tüm bu kriterlerde sıralamada yukarıdaysa girer. Bu kriterler arasında özel üniversite devlet üniversiteai ayrımı yok.
Yani evet özelde okuyan bir çocuğun not ortalaması benim devlette okuyan çocuğumdan fazlaysa yatay geçiş onun hakkıdır. Bu işin içindeyim çünkü.
Ama kendisi bu kriterleri sağlamadığı halde torpille başkasının önüne geçmişse durum farklı tabi.
Mesajımın başında da belirttim diploması beni ilgilendirmiyor.Takık olmuş olsam bu okuduğum haberi seçim öncesi paylaşırdım.Önceden bu yolla yatay geçiş yapan çokmuş.Senin verdiğin linkte de zaten önce Girne Amerikan Üniversitesinde ,daha sonra İstanbul Üniversitesine geçiş yaptığı yazmıyor mu?Sonuçta yatay geçiş yapmamış mı?Benim verdiğim linkteki haberde de Kıbrıs üniversitesinde okuyanların şansı az olduğu gazete güpürlerinde yazmıyor mu?Araştırmayı yapan kendinden çok emin,Erciş dava açsın bana ispatlasın diyor twitter hesabında.Nasıl ki aksi haberlerde okuduğunuz her haberi paylaşan varsa okuduğum bu haberi benim de paylaşma hakkım var.Diploması olsa da olmasa da belediye başkanlığını hakkıyla almıştır.Sonuçta millet iradesi vardır,çoğunluk oy vermiştir.
Erdoğan'ın diploma meselesine gelince o zaman da araştırmıştım.O zaman CHP milletvekili olan Aydın Ayaydın'ın konuşması,rektörün sınıf arkadaşı olması vs bazı okuduklarım ikna etmişti beni.
Erdoğan hakkındaki o iddiayı CHP'li vekil yalanladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitede derslerine giren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Erdoğan'ın okuduğu okulun 3 yıllık olması nedeniyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağına yönelik iddianın doğru olmadığını, okulun 4 yıllık eğitim verdiğini söyledi.www.milliyet.com.tr
Bu arada Öcalan'ın seçim malzemesi yapılmasından rahatsız olduğum için AKPye de vermedim oy.
Bizi devlet kurumlarına başörtümüzü çıkarmadan işe almıyorlardı iş çıkışı tekrar takıyorduk diyorlardıKaçamak yazmayıp direkt beni alıntılasaydın keşke mertçe.
Chp başörtüsünü yasakladı diye eleştirdiğin kadar mesajında yazdığım kul hakları için desteklediklerini eleştirdin mi hiç?
Mesela atanamadığı için intihar eden baba hakkında ne düşünüyorsun?
Ya da ben bir yerde sınava girmiştim kadro için. Çıkışta kapalı olan arkadaşla konuştuk. Bir çok soruyu boş bıraktığını söylemişti. Fakat benim hepsi full ve doğruydu. Mülakat yapmamalarına beni değil onu aldılar, sınav kağıdına yüksek vererek... çünkü muhafazakar bir kurumdu. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?
Ya da bir akademisyen arkadaşım başka bir kurumun sınavına girdi. Ve öğrendi ki bilmem ne teşkilatının başkanının ALES ve YDS puanı çok düşük olan kapalı kızını alacaklarmış sınava. 55 ile bıraktılar arkadaşımı. Buna ne diyorsun?
Din kültürü öğretmeni olan bir yakınımı, sırf akpli diye bir tesise müdür yaptılar. Şimdi paraya para demeden harcıyorlar. Buna ne diyorsun?
Aa doğru, siz mağdursunuz değil mi?
Ha evet bir de sizin bir davanız var (sen bile bilmiyor ve açıklayamıyorsun davayı. Nedir bu dava? Bize açıklar mısın?)
Her kapalıyı dindar, her açığı günahkar diye nitelemeyi bıraktığınızda, her akpliyi dindar, her chpliyi günahkar diye nitelemeyi bıraktığınızda bu kavga bitecek bence...
Biz chpyi eleştirebiliyoruz. İlah görmüyoruz. Çalsın çırpsın kurban olurum ben ona demiyoruz. Siz aynısını diyebiliyor musunuz?
Onlara göre kul hakkının hiç bir anlamı yok. Hiç gördün mü bir akepelinin çıkıp da bu konuda bir yorum yaptığını. Onlara her şey mübah.Bizi devlet kurumlarına başörtümüzü çıkarmadan işe almıyorlardı iş çıkışı tekrar takıyorduk diyorlardı
En azından onları işe alıyorlarmış şu anda farklı görüşlere ekmek yok
O kadar çok haksızlık yapıp o kadar çok kul hakkına girdiler ki başkalarının yaptığı Kendi yaptıklarının yanında devede kulak kaldı
Ayrıca 25 senedir her kurum ellerinin altında olmasına rağmen mağdur edebiyatları sıktı
Ne oldu ya bi ayşe vardı bedava soda dağıtıcaktı bize neyse bana yasak sen iç ayşecik sana daha iyi gelir
Ne oldu ya bi ayşe vardı bedava soda dağıtıcaktı bize neyse bana yasak sen iç ayşecik sana daha iyi gelir
Kacamak cevap falan degil kimseden kaçtığım yok kimseyi günahkar gördüğümde......Kaçamak yazmayıp direkt beni alıntılasaydın keşke mertçe.
Chp başörtüsünü yasakladı diye eleştirdiğin kadar mesajında yazdığım kul hakları için desteklediklerini eleştirdin mi hiç?
Mesela atanamadığı için intihar eden baba hakkında ne düşünüyorsun?
Ya da ben bir yerde sınava girmiştim kadro için. Çıkışta kapalı olan arkadaşla konuştuk. Bir çok soruyu boş bıraktığını söylemişti. Fakat benim hepsi full ve doğruydu. Mülakat yapmamalarına beni değil onu aldılar, sınav kağıdına yüksek vererek... çünkü muhafazakar bir kurumdu. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?
Ya da bir akademisyen arkadaşım başka bir kurumun sınavına girdi. Ve öğrendi ki bilmem ne teşkilatının başkanının ALES ve YDS puanı çok düşük olan kapalı kızını alacaklarmış sınava. 55 ile bıraktılar arkadaşımı. Buna ne diyorsun?
Din kültürü öğretmeni olan bir yakınımı, sırf akpli diye bir tesise müdür yaptılar. Şimdi paraya para demeden harcıyorlar. Buna ne diyorsun?
Aa doğru, siz mağdursunuz değil mi?
Ha evet bir de sizin bir davanız var (sen bile bilmiyor ve açıklayamıyorsun davayı. Nedir bu dava? Bize açıklar mısın?)
Her kapalıyı dindar, her açığı günahkar diye nitelemeyi bıraktığınızda, her akpliyi dindar, her chpliyi günahkar diye nitelemeyi bıraktığınızda bu kavga bitecek bence...
Biz chpyi eleştirebiliyoruz. İlah görmüyoruz. Çalsın çırpsın kurban olurum ben ona demiyoruz. Siz aynısını diyebiliyor musunuz?
Gerçekten de ''Hep bir bildikleri var'' diyorlar. Gizemli güçlerin olduğuna veya gayp ten bildiri geldiğine falan mı inanıyorlar? Sonra da kandık kandırıldık dediklerinde avuçları patlayana kadar alkışlıyorlar. Halbuki pazara domates almaya giden Ayşe teyzeyi veya Makbule teyzeyi kendilerine danışman yapsalar ne kanarlar ne kandırılırlar. Çok yazık !Ilk mesajinda diploma almamasindan bahscediyordun, sonra yatay geçişten bahs ediyorsun.
Ben bu koularda fazla bilgili değilim fakat anladiğim kadari ile illegal bir durum değil.
Buna gelinceye dek, akp sinavlarin sorusunu fetö cemaatina dağitmişti. Halen sinavda 1inci olanlar mülakatlarda eleniyorlar. Her köşeye üniversite açip, eğitim görevlileri yari sülalesini ayni okulda çalişmasini sağliyorlar.
Yani yenilen hak o kadar çok ki. Yani onlar zoruna gitmiyor da, imamoglunun yatay geçişimi zoruna gidiyor? Ilginç bir durum.
Ama en azindan öcalan için "bir bildikleri vardir" diyerek oy vermemişsin. Buda iyi birşey.
Giremediklerini söyleyenler neden giremediklerini söylemiyor. Herşey bir neden sonuç; etki tepki ilişkisine bağlıdır. Neymiş saygı duruşuna duracakmışız. Ben örtülü açık çarşaflı yorganlı, mayolu bikinili diye kimseye saygı duruşuna durmam. Sadece ve sadece İstiklal Savaşına katılan şehit ve gazilerimize saygı duruşuna dururum.Bizi devlet kurumlarına başörtümüzü çıkarmadan işe almıyorlardı iş çıkışı tekrar takıyorduk diyorlardı
En azından onları işe alıyorlarmış şu anda farklı görüşlere ekmek yok
O kadar çok haksızlık yapıp o kadar çok kul hakkına girdiler ki başkalarının yaptığı Kendi yaptıklarının yanında devede kulak kaldı
Ayrıca 25 senedir her kurum ellerinin altında olmasına rağmen mağdur edebiyatları sıktı
Kacamak cevap falan degil kimseden kaçtığım yok kimseyi günahkar gördüğümde......
Her kulun günahı kendini baglar.
Basortrusu kurandaki emirlerden sadece 1 tanesi
Ve tek örtüyü örtüp gerisini birakmakla bitmiyor
Mevzuyu buraya bende getirmedim
Sadece tutturmussunuz bir.kul hakki
Sanki bu hakki sadece ak parti ve kapalılar yiyor
Demekki renk beyaz oldugundan daha cok görünüyor
Dur dur bundan ne anlayacagini ben yazayim "ak parti ve kapalılar kul hakli yiyebilir"
Sizlerin beyin fonksiyonları tam olarak böyle calışıyor!!!!!
Veee ak partiyi de Erdoganı da yeri geldiginde elestiririm bunu herkes bilir
3848585858 yanlışlarına ve seçim kaybetmelerine rağmen biz kemik chp liyiz diyenlerin demesin şaşırttı dogrusu
Evet evet bir cumhurbaşkanı ülkesinde olan bitenden habersiz inana biliyor musunuz!!!Erdoğanin haberi yokmuş, öcalanin kirmizi bulent ile arandiğini.
Artik sözün bittigi yerdeyiz. Halen akp'ye oy verenleri asla anlayamam.
Erdoğan'dan ilginç Osman Öcalan açıklaması
Japonya ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkmasına ilişkin bir soruya, "Kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum" şeklinde cevap verdi.www.yenicaggazetesi.com.tr
Erdoğanin haberi yokmuş, öcalanin kirmizi bulent ile arandiğini.
Artik sözün bittigi yerdeyiz. Halen akp'ye oy verenleri asla anlayamam.
Erdoğan'dan ilginç Osman Öcalan açıklaması
Japonya ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkmasına ilişkin bir soruya, "Kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum" şeklinde cevap verdi.www.yenicaggazetesi.com.tr