- 3 Mayıs 2015
- 13.224
- 48.477
Yazdığım gibi o zamanlar bu yolla yatay geçiş yapmak varmış.Yurt dışında en az 1 yıl paralı üniversitelerde okuyarak yatay geçiş yapılıyormuş.Torpille geçip geçmediğini bilemem ,emin olmadığım bir şey hakkında konuşamam,ama hiç adil bir uygulama değil bana göre.Kaç yaşındasınız ,okuyan çocuğunuz var mı bilmem.Varsayalım üniversiteye giden çocuğunuz var ,yatay geçiş yapmak istiyor.Sizin çocuğunuzun hakkı mıdır,yoksa dış ülkede özel okulda okuyan çocuğun hakkı mı?Zaten bu Türkiye'deki çoğu rektör de bu taktiğin diğer öğrencilerin hakkını gasp ettiğini açıklamış.Size göre yasaldır ama bana göre değil.Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım.
Üniversitede akademisyenim. Aynı zamanda yatay geçiş sorumlusuyum. Yatay geçişlerde kriterler vardır. Not ortalaması, merkezi yerleştirme puanı, AGNO vs gibi. Eğer tüm bu kriterlerde sıralamada yukarıdaysa girer. Bu kriterler arasında özel üniversite devlet üniversiteai ayrımı yok.
Yani evet özelde okuyan bir çocuğun not ortalaması benim devlette okuyan çocuğumdan fazlaysa yatay geçiş onun hakkıdır. Bu işin içindeyim çünkü.
Ama kendisi bu kriterleri sağlamadığı halde torpille başkasının önüne geçmişse durum farklı tabi.