arkadaşım yapacak bir şey yok,100 de 55 lik kesim başkanlık,tek parti tek adam istemiyor,bende istemiyorum,onaylamadığım bir konu oluyor,akp çoğunluk olduğundan basıyorlar imzayı onaylıyorlar,biz ne yapabiliriz,akp seçmeni için özgürlük ama ya bizim özgürlüğümüğzişte çözüm olsa da bizler gerekeni yapsak
ben bunu demek istiyorum AKPden çok memnun değilim ben parti tutmam ama dedim ya hangi parti oylarını artırdı şu seçime bir bakın yine en güçlü parti AKP azıcık matematik bilen herkes bunu görür. CHP çıkıyor ben birinci çıktım diyor MHP çıkıyor ben birinci çıktım diyor. Hepsi lafta.
Şimdi tamam AKP iktidar olamadı fakat hiçbiri koalisyona yanaşmıyor.
Şuanda CHP veya MHPnin iktidar olması bu oylarla zaten mümkün değil ama sizce AKP CHP ile koalisyon olsa daha mı iyi olacak. AKP karar verip onaylıyor, koalisyon da karar bile alınamıyor. Sonra yeniden erken seçime gidiliyor. Herşey daha da kötü oluyor.
Bana deseler ki CHP mesela ikinci parti oy oranı arttı hep birlikte birleşelim iktidar olsun diye hiç tereddüt etmem oy veririm. Ya da aynı şey MHP için de geçerli çünkü yıllardır zaten AKPyi görüyoruz farklı şeyler olsun neler yapabilirler bir dönem görelim isterim. Ama dediğim gibi AKPnin bu oy oranıyla hayal bile olamaz bu durum.
inan bunu neden anlamıyorlar görmüyorlar bilmek istiyorum.
mhp nin oyu artmış yahu ! nasıl hdp ye destek verdi deniliyor.
chp çok ama çok az bir oy kaybetmiş , belki hdp ye yöneldi bir kısım belki mhp ye belki de kimseye oy vermedi kendini geri çekti seçmen !
Ama akp nin bu adar kaybedilen oyu nerde ? Seçmenlerin hepsimi bir anda kendini geri çekti. görüyoruz oyları chp ye gelmemş, hadi diyelim %1 i mhp ye kaydı , diğer oyları nerede akp seçmeninin, hdp ye giden oylar akp nin oyu olmasın sakın ? Derler adama
demogoji değil bence gerçek,yarın suriyeli çocuklarda 20 sene sonra hak isteyecek bugün pislik içinde kenardalar hak isterlerse haklılar,öfff sendeki demagojiye hastayım ya.
ezidiler sayı olarak azlar her partiden nasıl ezidi aday çıksın dediğim zaman ben ezidiler az yok sayalım mı diyorum
artık pesss!!!!
sana başka birşey yazmayacağım.
bana da 1 tane lütfen ahahhaValla ben oy vermedim yazılı tişört bastırıcaz biz
ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır. Önce onu söyleyeyim. Senin gibi türk düşmanları bu bahsedilen olayların 1-2 haftalık birşey olduğundan bile haberi yoktur eminim. Tabii ki o ayaklanmada öldürülen türkler de zaten sizin için önemli değil. Camilere doldurulup yakılanlar. ne rus ne ermenilerin Türkiye defalarca yahu kaynaklarınız açın da şunu bir inceleyelim dediğinde hiç oralı olmadığının, üstüne üstlük fransa gibi ülkelerde sırf araştırılmasın Türkler tazminata çarptırılıversin diye inkar yasaları çıkartılması da önemli değil.
Çünkü şu an sizin için önemli olan batıya şirin gözükmek, kusura bakma ama başka bir amacınız yok.
hem pkknın çarşıda pazarda bomba patlatıp, askerlere pusu kurup öldürmesini unutverin diyorsun. Hem de ermeni meselesini ya da sivastaki madımak olayını bir ırka maledip Türk düşmanlığı yapıyorsun.
Eminim kürt değilsindir.
Ben de türküm ve emin ol sivastaki katliamı senden daha fazla lanetlemişimdir. İslamcılardan nefret ederim ve islami terörizmi asla desteklemem ırkçı faşit bir terörizmi desteklemediğim gibi.
Ancak sen ikinciyi kabul edilebilir görüyorsun.
Benim gibi Türk düşmanları? Bu kanıya nerden vardınız?
Batıya niye şirin gözükmek isteyeyim? Amacım ve kazancım ne olacak batıya şirin gözüksem?
Türk düşmanlığı yapıyorum, öyle mi? Irkçı faşist terörizmi de destekliyorum? Tüm bu iddaalarınıza nerden vardınız? Bir, iki mesajdan mı?
Ermeni soykırımının uluslararası bir yalan olması sizin düşünceniz. Kesin bir doğru noktaya varılamamış bu konuda. Siz öyle düşünüyorsunuz ben böyle. Olabilir.
Ben Türk düşmanı değilim. Aynı zamanda Türk milliyetçisi, Türkçü de değilim. Kendi seçimim olmayan ırkım için sevinmiyorum da yerinmiyorum da. Bir Japon olarak yada Fransız veya İngiliz olarak dünyaya gelseydim de benim için fark eden bir şey olmazdı. Ben insanım. İnsanlık dışı, ahlakıma ve vicdanıma aykurı olan her muameleyi ister kendi ırkım Türkler ister başka ırklar, milletler yapsın kınarım, hoş görmem ve savunmam. Ben buyum.
Ben de İslamı terörizmi desteklemem. Terörizmin hiçbir dalını desteklemem. Irkçı, faşist terörizm de dahil. Sizin ırkçı, faşist bir terörizm olarak gördüğünüz şeyi ben öyle görmüyorum. Mesele bu. Anayasal yollarla kurulmuş ve dilinden barışı eksik etmeyen, Türkiye halkına hitap eden bir partiyi destekliyorum diye ırkçı yada faşist olmam.
Batıya şirin gözükmek gibi bir amacım yok. Herhangi bir topluluğun içinde görmüyorum kendimi. Ben bir bireyim ve bunlar benim düşüncelerim.
akpli seçmeni eleştiriyor bu hdp savunucuları ona istinaden söylemiştim. onlardan farkınız yok demek istedim.ha birde bunlar solcu geçiniyor....akp li seçmeninde bizden farkı yokki hepimiz aynıyız,hdp ile çözüm sürecine giden kim,akp 13 senedir var,önceden bazılarının hakkı yendi akp gelincede bazı kesimin hakkı yendi fark eden bir şey yok aslında
hanım efendi anlamıyorsunuz hani hangisi başa geçti bakalım koalisyon kurulacak mı bunu diyorum herşey düzeldimi derken yahu MHP çıktı ben hiçbiriyle koalisyon istemem dedi HDP neyine güveniyorsa AKP ile koalisyon istemiyorum dedi. Hükümet nasıl kurulacak bakalım şimdi onu göreceğiz. Büyük ihtimal erken seçime gidilecek. Zaten anket sonuçlarında bile oy artısı görsem iki partiden birine oy verirdim. Demek istediğim hani hangisi başa geçebildi. MHP kesinlikle olmaz muhalefet olurum ya da erken seçim diyor. Adam haklı yıllardır başa geçip bir işe yaramamış bu yaştan sonra ne yapsın ülkenin başına geçip. Maaşını alıp oturmak işine geliyor herhalde. Madem MHP çözüme gitmek istiyor, kimle olursa olsun ben koalisyona varım deseydi. Elini eteğini çekeceğine elimden geleni yaparım demeliydi. CHP ve AKP zaten istemiyor. Eğer CHP iktidar olsaydı yada MHP bizler de görseydik vatan nasıl kurtarılıyor. Şimdi haftalarca hükümet kurma çabaları olacak. Sonunda yapamayacaklar ve büyük ihtimal erken seçim ve yine aynı sonuç olursa yine hükümet kuracaz diye uğraşacaklar. Partilere baktığınızda da hiçbiri koalisyona yanaşmıyor. Yani ortada birbirine yakın hiçbir parti yok ki adam gibi koalisyon çıkarabilsinler.
Bakin silah birakip diyorsunuz? Suana kadar birakilmis silah var mi? Hem me lise girecekler hem pkk ile tehdit edecekler . Iste bu siyaset yapip uzlasma baris istegi olmuyor. Ben istedigimi ya alacagim ya alacağım oluyor.
Ayrica Ermeni soykirimi konusunda da katılmıyorum. Turkler Ermenilerin soyunu kirmak icin degil savas sirasinda koyleri yakip yikanlarla ugrasmamak icin goce zorlamistir. Dogru yanlis demiyorum ama o zaman sartlarina gore alinabilir bir karar. Soykirim bundan cok farkli bir sey. Ayrica arsivlerin acilmasina her daim (Ermenistan tarafindan) karsi cikilmasa da gercekten tarihi gercekler ortaya ciksa. Olan her daim masumlara oluyor ister yuzyil once ister yuzyil sonra.
apoyu abd bize verirken rahmetli ecevit neden bize verdiler bilmiyoruz ama hayırlısı oldu demişakpli seçmeni eleştiriyor bu hdp savunucuları ona istinaden söylemiştim. onlardan farkınız yok demek istedim.ha birde bunlar solcu geçiniyor....
akpye kapatma davasında hukuk uygulansaydı pkkyla masaya oturduklarıyla kalacaktı pkk meclise girmeyecekti.
Mesela bütün dünya ne zaman savaşmamış:) c
Silah bırakmışlar düşüncesine ölüm haberlerinin kesilmesi ve anayasal çerçevenin uygun gördüğü yollarla haklarını aramalarına (parti kurmak yoluyla) istinaden vardım.
Dağdan inmediler henüz. Çünkü bu çözüm sürecinin devamına ilişkin somut bür adım yok. Siyasi rant için sündürdükçe sündürülüyor. Kesin bir şey yok. Bence, çözüm sürecini garanti altına almak için ve alana kadar daha inmeyecekler dağdan.
Savaş gibi olağanüstü hallerde o zamanın içerisinde değerlendirmek gerekir yapılan muameleleri. Ermeniler çok masum, biz Türklerde bütün suç gibi bir düşüncede değilim zaten. Her iki tarafında mutlaka hataları vardır. Son dediğinize katılıyorum olan masumlara oluyor bu hiç şaşmıyor.
pkk gerçeğini kabul etmekten başka çare yok,buna devlet engel olamıyor,bilerin konuşması neyi değiştirir,hddp ye oy verilmesin tamam,hdp mi vardı 30 senedir,çocuklarımız şehit oluyor,askerlik yan gelip yatma yeri değildir,doğur 3 çocuğu 2 si erkekse gitsin pkk ya bizi savunsun belki yaşar belki ölür nedir bu mu çözümSilah bırakmışlar düşüncesine ölüm haberlerinin kesilmesi ve anayasal çerçevenin uygun gördüğü yollarla haklarını aramalarına (parti kurmak yoluyla) istinaden vardım.
Dağdan inmediler henüz. Çünkü bu çözüm sürecinin devamına ilişkin somut bür adım yok. Siyasi rant için sündürdükçe sündürülüyor. Kesin bir şey yok. Bence, çözüm sürecini garanti altına almak için ve alana kadar daha inmeyecekler dağdan.
Savaş gibi olağanüstü hallerde o zamanın içerisinde değerlendirmek gerekir yapılan muameleleri. Ermeniler çok masum, biz Türklerde bütün suç gibi bir düşüncede değilim zaten. Her iki tarafında mutlaka hataları vardır. Son dediğinize katılıyorum olan masumlara oluyor bu hiç şaşmıyor.
tabiki de istemeyen oy vermez demokrasi de budur zatenarkadaşım yapacak bir şey yok,100 de 55 lik kesim başkanlık,tek parti tek adam istemiyor,bende istemiyorum,onaylamadığım bir konu oluyor,akp çoğunluk olduğundan basıyorlar imzayı onaylıyorlar,biz ne yapabiliriz,akp seçmeni için özgürlük ama ya bizim özgürlüğümüğz
haksızlık tüm dönemlerde oldu bu dönemdede oldu,ben diktatör istemiyorum başımda cumhuriyet istiyorum,isterse hiç kuramasınlar umrumda bile değil,13 senedir yüzde 50 biziz 10 de 50 yi zor tutuyorum söylemlerinden bıktım,kenarda eli kolu bağlı 1 de 50 olacağıma böyle olması daha iyitabiki de istemeyen oy vermez demokrasi de budur zaten
başkanlığı bende istemiyorum
ben ortada bi yerdeyim ve benim kardeşim bu akp zamanında kpssde kopya olduğu için öğretmenliğe atanamadı
eğitim durumunu zaten hiç beğenmiyorum akp deneme tahtasına çevirdi çocukları gençleri
kürtlere açılım dedi başımıza çıkardı
ama bazı yönlerden de iyi olduğunu düşünüyorum tamam sevmediğim yönleri olsa da ve dediğim gibi ben birde koalisyon istemediğim için AKPye oy verdim kimseye gel bu partiye oy ver yada verme deme hakkım yok sonuçta
ben sadece düşüncelerimi söyledim bu dört partiden çıkacak koalisyonun yerine AKP nin iktidar olmasını isterdim ha keşke CHP veya MHP yi deneseydik ama onların olma ihtimalleri çok çok az.
bu da sizin düşünceniz saygı duyuyorumhaksızlık tüm dönemlerde oldu bu dönemdede oldu,ben diktatör istemiyorum başımda cumhuriyet istiyorum,isterse hiç kuramasınlar umrumda bile değil,13 senedir yüzde 50 biziz 10 de 50 yi zor tutuyorum söylemlerinden bıktım,kenarda eli kolu bağlı 1 de 50 olacağıma böyle olması daha iyi
O partiye hiç yok
akp chp mhp ve hdp ye var