çok geçmiş konularda biz masaya yatırdık çözüm süreci nedir dedik,hepimiz eşitiz dedik,gerek yok dedik,ama akp seçmeni bakmadı bile konulara
ama yani ne bileyim aklına gelen bişey yok mu,Anlaşmanın maddelerini hem Türk hem de Kürt milletvekillerinden oluşan bir komisyon belirlemelidir ve kesinlikle tüm şeffaflığıyla halkın onayına sunulmalıdır. Son sözü halk söylemelidir. Ben böyle düşünüyorum.
CHP'nin oyu da aynı değil. Tamam ak parti kadar oy kaybetmesi ama yaklaşık yüzde 1 oraninda oy 3 mv kaybetti.
Bi seçimin en başarısız partileri önce ak parti açık ara maalesef, sonra da chpdir. Kazançlı partiler de hdp ve mhpdir.
Sevinmesi gereken iki parti hdp ve mhp iken 4 partide sanki zafer kazanmış gibi açıklama yapıyorlar. Acinasi bir durum.
Dün balkon konusmasindan sonra eyvah ak parti mesaji almamis dedim. Ama sşükür ki sabah yapılan aciklamalar hükümet kanadinin sorgulamaya başladığını gösteriyor.
Millet ak partiye hala sana güveniyoruz ama kendinw çeki düzen vermen lazım mesaji vermiştir.
Su asamadan sonra koalisyon kurmamak için dirwnmek bütün partilere ve tabiiki de millete daha fazla zarar verir.
Bundan sonra yapılması gereken heekesin sapkasini onune koyup dusunmesi ve millete guven verecek bir hükümetin fazla vakit geçirmeden kurulmasidir.
Birbirlerine suç atmaya devam ederlerse sonuçlar pek değişmez office, ayrıştırıcı söylemler devam ederse, Cumhurbaşkanı Seçimlere müdahil olursa MHP ve HDP'nin oyları daha da artar diye düşünüyorum, CHP son anda ortaya koyduğu projelerin üstünde durur ve çözüm süreciyle ilgili farklı ve Yapıcı bir metod ortaya atarsa birkaç puan artar oyu, AKP ya bu mevcut durumunu korur ya da oy kaybetmeye devam eder, tavrına bağlı ama kesinlikle Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp oy istememeli, bunu başarırlarsa toparlanabilirler.peki kızlar erken seçim olursa sonuç ne olur sizce?
bu adam parti kursun,direkt gidip oy vericem,şaka demiyorum haEki Görüntüle 1552111 bunun da derdi başka :)
erken secim olursa ben gidip oy kullanicam meselapeki kızlar erken seçim olursa sonuç ne olur sizce?
Hdp zaten meclisteydi. Oy alamasın diye gereksiz bir korku yaratıldı. Hiçbir şey değişmicek. Apo da siyasetr falan giremez bu saatten sonra. Adam kaç yıldır 4 duvar arasında mecali kalmamıştır zaten. Hdp meclise girse de girmese de apo kahramanlaştırılacaktı. Bari başkanlık sistemine engel oydular. Ayrıca hdpnin oyları suni. Bir daha böyle yüksek alamaz.
keşke ya keşke dediğiniz gibi olabilse herşey.olumsuz olmayın.. gercekten negatif düşünmeyinn..
demokrasının bile tam algılanmadıgı bir ülkede baskanlık sistemi olmazdı. bu kadar ses bu kadar kimlik tek elde olmaz herkesin sesini duyurabildiği demokrasi bu ülke için en güzelidir.
akp hükümeti bırakmaz ki son acıklama bu yönde. zaten halk ona hükümeti bırak değil ''her seyı tek basına yapamazsın ve elının altında toplayamazsın'' mesajını verdi. akp koalısyon kurabilir özellikle kemal kılıcdaroglu gibi bir adamla cıkarı için savasmak yerine milleti için birlik olursa güzel günler görürüz.
Koalısyon dunyada bir çok ülkede işleyen bir sistemdir. bizde koltuk sevdası cıkar ilişkisi yüzünden yürümez. eğer iki tarafında cıkarları ''millet cıkarı'' olursa ki artık olmalı her sey güzel olur..
Birbirlerine suç atmaya devam ederlerse sonuçlar pek değişmez office, ayrıştırıcı söylemler devam ederse, Cımhurbaşkanı Seçimlere müdahil olursa MHP ve HDP'nin oyları daha da artar diye düşünüyorum, CHP son anda ortaya koyduğu projelerin üstünde durur ve çözüm süreciyle ilgili farklı ve Yapıcı bir metod ortaya atarsa birkaç puan artar oyu, AKP ya bu mevcut durumunu korur ya da oy kaybetmeye devam eder, tavrına bağlı ama kesinlikle Cumhurbaşkanı kesinlikle meydanlara çıkıp oy istememeli, bunu başarırlarsa toparlanabilirler.
ama yani ne bileyim aklına gelen bişey yok mu,
özerklik anlaşması mı olacak bu,
devletin adı mı değişecek,
başkent mi değişecek,
bayrak mı değişecek,
istiklal marşı mı değişecek,
apo cumhurbaşkanı mı olacak,
kürtçe resmi dil mi olacak,
kürtlere pozitif ayrımcılık mı yapılacak
yani somut hiçbirşey gelmiyor değil mi aklımıza.
Çözüm süreci dedikleri nedir aslında hiçbirimiz bilmiyoruz.
bunu anlayabileceklerini sanmıyorum mune,dileğim anlamalarından yana ama cıııkkkk olmuyor bir türlü inanmıyorum.umarım bundan bir ders çıkarırlar.Umuyorum ders çıkarmışlardır, umuyorum oturup düşünürler, yaptıkları hataları kabul etme zamanı şimdi, herkes görev ve mevkisini bilmeli, kimse diğerinin görev alanına müdahil olmamalı.
Hepsinin sevinmesine ve başarılı olduk söylemlerine bende güldüm, halbuki diğer mesajımda Yazdığım gibi beğenmesekte yükselen 2 parti var.
AKP %10'luk bir düşüş gösterdi, CHP'de de durum pek farklı değil.
Neymiş demek ki herkesi kucaklamak, ötekileştirmemek, birbirinin kızına oğluna laf atmamak, didişerek siyaset yapmamak, üretici olmak gerekiyormuş.
peki kızlar erken seçim olursa sonuç ne olur sizce?
artık bu boyuta gelindi abd nin istediği buydu akp kafa tutabilse çözüm süreci diye aponun ayağına gitmezdi,kaçınılmaz oldu demekkiÇare yok değil var. Pkk niye oluştu, ne istiyorlar? Bunu tüm şeffaflığı ile halk ile paylaşmaları lazım. Devletin yapması lazım bunu. Devlet engel olamıyor çünkü hala bastırmaya çalışıyor. Ama bastırılamayacak kadar büyüdü artık. Birden değil yıllar içinde devlet şiddeti ile büyüdü. Anlaşmaktan başka yol yok, bence.
yani terör örgütüyle eğitim sağlık gibi alanlarda proje için mi anlaşma yapılacak?Anayasanın ilk üç maddesi değişemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Yani devletin şekli, resmi dili, bayrağı, marşı ve başkenti değiştirilemez.
Ama mesela Kürtçe dersleri konulabilir, seçmeli ders gibi. Doğu illerinde altyapı, eğitim, sağlık gibi alanlarda projeler yapılabilir. Hdp ne istiyor? Bu da önemli. Türkiye Cumhuriyeti daha da önemlisi Türkiye halkı ne kadar taviz verebilir, ne kadarını kaldırabilir psikolojik olarak ben de merak ediyorum. Ama artık bir çözüme kavuşulmasını istiyorum. Hergün diken üstünde olmaktan ülkece yorulduk. Ekonomi, eğitim, sağlık bu gibi alanlara yönelmeliyiz artık. Savaşın bir sonu yok. Sonrasında elde edebileceğimiz bir şey de yok.
akp tek başına sayıyı tutturamaz bence doğudaki oylar yine hdp ye giderDeğişeceğini sanmıyorum. Burda olası bir seçimde dün oy verdiği partiden başka partiye oy vermeyi düşünen varsa yazsın da oranı görelim.
Tek değişiklik bir sonraki seçime baraj düşürülerek girilirse olur. O zaman chpden kayan %1 oy partiye geri döner. Akpden saadet partisine %3 ila 7 arası oy kayar. Meclise en az 5 parti girer.
halkla röportajda biz tayyip erdoğan en tepeye çıkardık fakat o orada durmak istemedi demişler..oy kaybının en önemli nedenlerinden biride,bence saray.
millet, artık abarma dedi:)
artık bu boyuta gelindi abd nin istediği buydu akp kafa tutabilse çözüm süreci diye aponun ayağına gitmezdi,kaçınılmaz oldu demekki