Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

çok geçmiş konularda biz masaya yatırdık çözüm süreci nedir dedik,hepimiz eşitiz dedik,gerek yok dedik,ama akp seçmeni bakmadı bile konulara

Ben AKP'li değilim dediğim gibi bu seçimde oy vermemin sebepleri de farklıydı ve o konuda zaten ben de kürt açılımı gibi bişeyi desteklemedim.

HDP meydana çıktı ama akıl fikir diye de bişey var. Hadi bunlara oy veren kürtlere yine bişey demiyorum doğuştan o şekilde yetiştirilenler çok (hepsi olmasa da çoğunluğu) ama benim tek üzüldüğüm bir Türk'ün gidip HDP'ye oy vermesi. Demokrasi olduğu için de zaten bişey yapamıyoruz. Öyle böyle çektiler kürt halayını girdiler meclise.

Yine dediğim şey aynı HDP nin içinde olduğu bir koalisyondansa AKP'nin iktidar olması bin kat iyidir diye düşünüp oyumu verdim. Kimine göre doğru kimine göre yanlış.

Hakkımızda hayırlısı.

ama yani ne bileyim aklına gelen bişey yok mu,
özerklik anlaşması mı olacak bu,
devletin adı mı değişecek,
başkent mi değişecek,
bayrak mı değişecek,
istiklal marşı mı değişecek,
apo cumhurbaşkanı mı olacak,
kürtçe resmi dil mi olacak,
kürtlere pozitif ayrımcılık mı yapılacak
yani somut hiçbirşey gelmiyor değil mi aklımıza.
Çözüm süreci dedikleri nedir aslında hiçbirimiz bilmiyoruz.

Umuyorum ders çıkarmışlardır, umuyorum oturup düşünürler, yaptıkları hataları kabul etme zamanı şimdi, herkes görev ve mevkisini bilmeli, kimse diğerinin görev alanına müdahil olmamalı.

Hepsinin sevinmesine ve başarılı olduk söylemlerine bende güldüm, halbuki diğer mesajımda Yazdığım gibi beğenmesekte yükselen 2 parti var.
AKP %10'luk bir düşüş gösterdi, CHP'de de durum pek farklı değil.
Neymiş demek ki herkesi kucaklamak, ötekileştirmemek, birbirinin kızına oğluna laf atmamak, didişerek siyaset yapmamak, üretici olmak gerekiyormuş.

peki kızlar erken seçim olursa sonuç ne olur sizce?
Birbirlerine suç atmaya devam ederlerse sonuçlar pek değişmez office, ayrıştırıcı söylemler devam ederse, Cumhurbaşkanı Seçimlere müdahil olursa MHP ve HDP'nin oyları daha da artar diye düşünüyorum, CHP son anda ortaya koyduğu projelerin üstünde durur ve çözüm süreciyle ilgili farklı ve Yapıcı bir metod ortaya atarsa birkaç puan artar oyu, AKP ya bu mevcut durumunu korur ya da oy kaybetmeye devam eder, tavrına bağlı ama kesinlikle Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp oy istememeli, bunu başarırlarsa toparlanabilirler.

Havuz medyasi olmasaydi diger kanallara sopa gosterlmeseydi rte namusu serefi uzerine ettigi tarafszlik yeminine sadik kalsaydi bzim paralarmzla acilis adi altinda tum trkyede miting yapmasaydi akp nin oyunu o zamn gorurduk.. resmn bmasal anlatlyo halka basina sahip olup algiyi yonettiler cok iyi..

akpyle pürüzler var demek ki eğer akpyle apoyu çıkarma konusunda anlaşırlarsa hemen biz barış için yapıyoz kardeşlik için yapıyoz deyip akpyle koalisyon yapıverirler. Anti tayyipçi olup buna oy verenler bu zokayı da yutar merak etme sen.

keşke ya keşke dediğiniz gibi olabilse herşey.

aynen katılıyorum abla bende böyle düşünüyorum. erken seçim akp için büyük risk gibi geliyor bana.. her şekilde oy kaybederler. 2 ayda insanların fikrinde nasıl bir değişiklik olabilir ki? diğer partiler büyük ihtimalle daha da oy toplar, şimdi "nasılsa akp kazanacak" diye düşünüp oy vermeyenleri de düşünürsek gerçekten çok artabilir diğer partiler.

Anayasanın ilk üç maddesi değişemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Yani devletin şekli, resmi dili, bayrağı, marşı ve başkenti değiştirilemez.

Ama mesela Kürtçe dersleri konulabilir, seçmeli ders gibi. Doğu illerinde altyapı, eğitim, sağlık gibi alanlarda projeler yapılabilir. Hdp ne istiyor? Bu da önemli. Türkiye Cumhuriyeti daha da önemlisi Türkiye halkı ne kadar taviz verebilir, ne kadarını kaldırabilir psikolojik olarak ben de merak ediyorum. Ama artık bir çözüme kavuşulmasını istiyorum. Hergün diken üstünde olmaktan ülkece yorulduk. Ekonomi, eğitim, sağlık bu gibi alanlara yönelmeliyiz artık. Savaşın bir sonu yok. Sonrasında elde edebileceğimiz bir şey de yok.

bunu anlayabileceklerini sanmıyorum mune,dileğim anlamalarından yana ama cıııkkkk olmuyor bir türlü inanmıyorum.umarım bundan bir ders çıkarırlar.

peki kızlar erken seçim olursa sonuç ne olur sizce?

Değişeceğini sanmıyorum. Burda olası bir seçimde dün oy verdiği partiden başka partiye oy vermeyi düşünen varsa yazsın da oranı görelim.

Tek değişiklik bir sonraki seçime baraj düşürülerek girilirse olur. O zaman chpden kayan %1 oy partiye geri döner. Akpden saadet partisine %3 ila 7 arası oy kayar. Meclise en az 5 parti girer.

artık bu boyuta gelindi abd nin istediği buydu akp kafa tutabilse çözüm süreci diye aponun ayağına gitmezdi,kaçınılmaz oldu demekki

yani terör örgütüyle eğitim sağlık gibi alanlarda proje için mi anlaşma yapılacak?
Tüm olay bu muydu sizce yani?
ayrıca pkknın okul basıp öğretmen öldürdüğünü de hatırlatırım.

Bence yine en mantıklısı bunun özerklik anlaşması olacağı.

akp tek başına sayıyı tutturamaz bence doğudaki oylar yine hdp ye gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…