Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

bu da sizin düşünceniz saygı duyuyorum
dediğim gibi birbiriyle alakası olmayan 3 parti koalisyonu yerine sadece birinin iktidar olmasını isterdim ve oyumu o yüzden AKPye verdim
inşallah sizler haklısınızdır ve bundan sonrası vatanımız için çok daha iyi olur bakalım zamanla göreceğiz.
inşallah,cumhuriyetimize zeval gelmesinde fark etmez,diğer zorluklar aşılır

CG6q0SXUIAARu6s.jpg
olacaklara hazırmıyız! Atatürkle yanyana dururlar artık yada Atatürk heykelini yıkarlar mı dersiniz bilinmez ...

Eklentiler

• CG-Se9nXIAARCl2.jpg
    CG-Se9nXIAARCl2.jpg
    36,9 KB · Görüntüleme: 77
Siz hala suçlayın birbirinizi...
Beğensekte beğenmesekte bu seçimin oylarını katlayarak yükselen 2 partisi oldu.
Her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına alacağız söylemine tepki olarak MHP, önce Kürt sorunu deyip sonrada Kürt sorunu yoktur, siyaset yapacaksanız meclise gelin meclise açıklamalarına tepki olarak HDP oylarını arttırıp yükseldiler.

Oturup yeniden düşünün, halka hitapta bin düşünüp bir söyleyin, bir öyle bir böyle söylemleri sevmiyor halk.

Ekonomide gelişmede istikrar kadar söylemlerde de istikrar istiyor insanlar, önce tokalaşıp sonra oyuna geldik, kandırıldık laflarını istemiyorlar.

Cemaatte meclise çağrıldı, siyaset yapacaksanız meclise gelin meclise dendi, parti kursalar seçimi kazansalar sorumlusu yine halk mı olacak?

bak ben zaten tüm dünya türke düşman gibi bir şey düşünmüyorum.
Tüm ülkeler birbirine düşman zaten ve herkes birbirinin kuyusunu kazar. ama hepsi kendini sonuna kadar savunur da.
Bizim de yumuşak karnımız olarak ermeni meselesini buluyorlar ama biz kendimizi savunamıyoruz.
Hala batıya bakın biz de demokratız sizin gibi demek için. Bence sen de bu akıma kaptırmışsın.
ırkçı faşizmle ilgin de zaten pkkyı haklı bir oluşum olarak görmen.

Sen bir milleti yok sayarsan, ezersen, dışlarsan ve tüm bu eylemlerine direndiğinde ise daha da bastırmak için orantısız ve abartılı cebir kullanırsan o millet ya sana teslim olur, kabullenir kendine yapılanları yada direnmeyi haklarını geri alana kadar bırakmaz, mücadele eder. Örgütlenir ve sana karşı gelir. Ben bu hakları gasp edilen millete hak veriyorum. Irkçılıkla alakası yok bunun. Faşistlikle de yok.

Yakın tarihte tekerrür etti bahsettiğim bu şey. Birkaç insan Gezi parkında ağaçların kesilmesini istemediği için demokratik ve anayasal haklarını kullanarak eylem yaptılar ve cebir kullanılarak bastırılmaya çalışıldı. Bunun üzerine eylemciler vazgeçebilir, evlerine dönebilirlerdi ama mücadeleye devam ettiler, direndiler. Sonra kontrol altına alınamayacak biçimde büyüdü bu eylem. Kaç tane can devlet eliyle öldürüldü? Kaç annenin yüreği yandı? Ne oldu sonra, katiller ceza aldılar mı? Eylemciler istediklerini aldılar mı? Medya nasıl gördü tüm bu olanları?

Burda Gezi parkında oturan birkaç eylemci mi suçlu yoksa bu haklarını kullanmalarına dayanamayan, orantısız, abartılı ve büyük bir şiddet göstererek onları bastırmaya çalışanlar mı? Bunun faşistlikle, ırkçılıkla ne alakası var?

Sen bir milleti yok sayarsan, ezersen, dışlarsan ve tüm bu eylemlerine direndiğinde ise daha da bastırmak için orantısız ve abartılı cebir kullanırsan o millet ya sana teslim olur, kabullenir kendine yapılanları yada direnmeyi haklarını geri alana kadar bırakmaz, mücadele eder. Örgütlenir ve sana karşı gelir. Ben bu hakları gasp edilen millete hak veriyorum. Irkçılıkla alakası yok bunun. Faşistlikle de yok.

Yakın tarihte tekerrür etti bahsettiğim bu şey. Birkaç insan Gezi parkında ağaçların kesilmesini istemediği için demokratik ve anayasal haklarını kullanarak eylem yaptılar ve cebir kullanılarak bastırılmaya çalışıldı. Bunun üzerine eylemciler vazgeçebilir, evlerine dönebilirlerdi ama mücadeleye devam ettiler, direndiler. Sonra kontrol altına alınamayacak biçimde büyüdü bu eylem. Kaç tane can devlet eliyle öldürüldü? Kaç annenin yüreği yandı? Ne oldu sonra, katiller ceza aldılar mı? Eylemciler istediklerini aldılar mı? Medya nasıl gördü tüm bu olanları?

Burda Gezi parkında oturan birkaç eylemci mi suçlu yoksa bu haklarını kullanmalarına dayanamayan, orantısız, abartılı ve büyük bir şiddet göstererek onları bastırmaya çalışanlar mı? Bunun faşistlikle, ırkçılıkla ne alakası var?

Gezi parkındakilerin elinde silah mı vardı??? kimi öldürdü geziciler???
şimdi de pkk yı gezicilerle mi bir tutmaya başladın.

bu da sizin düşünceniz saygı duyuyorum
dediğim gibi birbiriyle alakası olmayan 3 parti koalisyonu yerine sadece birinin iktidar olmasını isterdim ve oyumu o yüzden AKPye verdim
inşallah sizler haklısınızdır ve bundan sonrası vatanımız için çok daha iyi olur bakalım zamanla göreceğiz.

olumsuz olmayın.. gercekten negatif düşünmeyinn..

demokrasının bile tam algılanmadıgı bir ülkede baskanlık sistemi olmazdı. bu kadar ses bu kadar kimlik tek elde olmaz herkesin sesini duyurabildiği demokrasi bu ülke için en güzelidir.

akp hükümeti bırakmaz ki son acıklama bu yönde. zaten halk ona hükümeti bırak değil ''her seyı tek basına yapamazsın ve elının altında toplayamazsın'' mesajını verdi. akp koalısyon kurabilir özellikle kemal kılıcdaroglu gibi bir adamla cıkarı için savasmak yerine milleti için birlik olursa güzel günler görürüz.

Koalısyon dunyada bir çok ülkede işleyen bir sistemdir. bizde koltuk sevdası cıkar ilişkisi yüzünden yürümez. eğer iki tarafında cıkarları ''millet cıkarı'' olursa ki artık olmalı her sey güzel olur..

Şu çözüm sürecinin devamındaki somut adım ne olabilir sizce, gerçekten benim aklıma hiçbirşey gelmediği için soruyorum.
Somut adım ne? ne olunca silah bırakacaklar???

T.C. hükümeti ve Hdp (Öcalan da olabilir) oturup her iki taraf da kendinden tavizler vererek bir anlaşmaya varacaklar. Anlaşma halkoyuna sunulacak, oylanacak çoğunluk tarafından kabul edilirse Resmi Gazete'de yayınlanmak suretiyle hukuken kabul edilecek. Anlaşmaya kabul edilmezse yine görüşülür ve yeni bir anlaşma oluşturulur. Bu kesinlikdir. Meydanlarda verilen sözlerle çözüm süreci yürümez, somut bir şey yok çünkü.

T.C. hükümeti ve Hdp (Öcalan da olabilir) oturup her iki taraf da kendinden tavizler vererek bir anlaşmaya varacaklar. Anlaşma halkoyuna sunulacak, oylanacak çoğunluk tarafından kabul edilirse Resmi Gazete'de yayınlanmak suretiyle hukuken kabul edilecek. Anlaşmaya kabul edilmezse yine görüşülür ve yeni bir anlaşma oluşturulur. Bu kesinlikdir. Meydanlarda verilen sözlerle çözüm süreci yürümez, somut bir şey yok çünkü.

anlaşmanın içeriği ne olacak peki, ne anlaşması olacak.
Bunu kinayeli sormuyorum gerçekten benim aklıma bir şey gelmiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye soruyorum.

pkk gerçeğini kabul etmekten başka çare yok,buna devlet engel olamıyor,bilerin konuşması neyi değiştirir,hddp ye oy verilmesin tamam,hdp mi vardı 30 senedir,çocuklarımız şehit oluyor,askerlik yan gelip yatma yeri değildir,doğur 3 çocuğu 2 si erkekse gitsin pkk ya bizi savunsun belki yaşar belki ölür nedir bu mu çözüm

Çare yok değil var. Pkk niye oluştu, ne istiyorlar? Bunu tüm şeffaflığı ile halk ile paylaşmaları lazım. Devletin yapması lazım bunu. Devlet engel olamıyor çünkü hala bastırmaya çalışıyor. Ama bastırılamayacak kadar büyüdü artık. Birden değil yıllar içinde devlet şiddeti ile büyüdü. Anlaşmaktan başka yol yok, bence.

CHP'nin oyu da aynı değil. Tamam ak parti kadar oy kaybetmesi ama yaklaşık yüzde 1 oraninda oy 3 mv kaybetti.

Bi seçimin en başarısız partileri önce ak parti açık ara maalesef, sonra da chpdir. Kazançlı partiler de hdp ve mhpdir.

Sevinmesi gereken iki parti hdp ve mhp iken 4 partide sanki zafer kazanmış gibi açıklama yapıyorlar. Acinasi bir durum.

Dün balkon konusmasindan sonra eyvah ak parti mesaji almamis dedim. Ama sşükür ki sabah yapılan aciklamalar hükümet kanadinin sorgulamaya başladığını gösteriyor.

Millet ak partiye hala sana güveniyoruz ama kendinw çeki düzen vermen lazım mesaji vermiştir.

Su asamadan sonra koalisyon kurmamak için dirwnmek bütün partilere ve tabiiki de millete daha fazla zarar verir.

Bundan sonra yapılması gereken heekesin sapkasini onune koyup dusunmesi ve millete guven verecek bir hükümetin fazla vakit geçirmeden kurulmasidir.

çözüm sürecinde yazdık yazdıkta hiçbiriniz teşrif etmediniz nedense
Çok doğru söylüyorsun cryptic, çözüm süreci topiklerinde burda şehitleri olanlar, asker Eşleri olanlar, şehitlere ağlayanlara denemedik laf kalmamıştı, lütfen herkes geçmişte yazdıklarını bir yoklasın hafızasında, insanlar burda çözüm sürecine tepkiliyken alay ediliyordu.
Süreci baltaladıklarını, vatanı sevmediklerini söylüyorlardı, doğruya doğru.

Şimdide HDP, ki zaten meclisteydi, eve dönüş yasasını da biz çıkarmadık, meclise gelin çağrısını da biz yapmadık, öyle olduğu halde suçlu sizsiniz deniyor, ben oy vermedim bu partiye tavrım belli gerçi ama söylemlerimizi çabucak unutmayalım lütfen.

Son düzenleme:
anlaşmanın içeriği ne olacak peki, ne anlaşması olacak.
Bunu kinayeli sormuyorum gerçekten benim aklıma bir şey gelmiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye soruyorum.

Anlaşmanın maddelerini hem Türk hem de Kürt milletvekillerinden oluşan bir komisyon belirlemelidir ve kesinlikle tüm şeffaflığıyla halkın onayına sunulmalıdır. Son sözü halk söylemelidir. Ben böyle düşünüyorum.

Hdp zaten meclisteydi. Oy alamasın diye gereksiz bir korku yaratıldı. Hiçbir şey değişmicek. Apo da siyasetr falan giremez bu saatten sonra. Adam kaç yıldır 4 duvar arasında mecali kalmamıştır zaten. Hdp meclise girse de girmese de apo kahramanlaştırılacaktı. Bari başkanlık sistemine engel oydular. Ayrıca hdpnin oyları suni. Bir daha böyle yüksek alamaz.

X