Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

dur 8502. kez yazayım

istatistiklere bakıyoruz
chp ve mhp oy kaybetmemiş, mhp oylarını arttırmıştır
akp %9luk oylarını hdpye kaydırmıştır

ben artık imzama falan yazayım bunu bari

akp li seçmeninde bizden farkı yokki hepimiz aynıyız,hdp ile çözüm sürecine giden kim,akp 13 senedir var,önceden bazılarının hakkı yendi akp gelincede bazı kesimin hakkı yendi fark eden bir şey yok aslında

üçü birleşip koalisyon hükümetini kursunlar ülkenin içine etsinler, yeterki ak parti iktidar olmasın bu ülke ne hale gelirse gelsin

CHPye veya MHPye oylarınızı verdiniz de ne oldu iktidar olup herşeyi düzelttiler mi?
Şu durum çok mu iyi oldu?
Ben CHPye veya MHPye oyumu verseydim tek başına iktidar olacak mıydı birinden biri?
Ben parti tutan biri değilim dedim ya şuan da oy artışı gösterebilseydi bu iki partiden biri kesinlikle oyum onaydı. Şimdi CHP ye veya MHPye oy verdiniz artık vergiler çalınmıyor mu? Artık bu ülkede Suriyeliler yok mu eğitim düzeldi mi?

Büyük bir çoğunluk var AKPyi destekleyen. Ben genel duruma bakarım. Benim tuttuğum parti atıyorum Saadet parti olsa kayda değer bir oy oranı olmayan partiye oyumu versem ne değişecek?

Ha şuanda AKPye verdim iktidar oldu mu olamadı. Ama yine en yüksek oya sahip bir parti AKP istesek de istemesek de böyle. Ben AKP dahil başka bir hükümet gelirse bundan daha iyi olacağımızı asla düşünmüyorum ama HDP ile koalisyon olursa hangi parti olursa olsun işte o zaman kötü olur.

Zaten AKPye oy verenlerin çoğu da AKP aşığı olduğundan vermiyor. Bundan daha iyisini yapabilecek bir parti olmadığı için oy veriyor. Koalisyon istemedikleri için oylar bölünmemesi için veriyor.

Şu durumu yaşamaktansa AKP CHP MHP birinden birinin iktidar olmasını tercih ederdim.

Ayrıca HDPnin meclise girmesinde AKPnin katkısı olduğunu düşünebilirsiniz ama demokrasi de böyle bişey işte. Adamlar aşırı üreme sonucu sayılarını artırıp oylarını da artırdılar. Bir kadından en az on çocuk yapan en az iki karısı olan kişiler bu meclise girenler. Tamam iyi yetiştirip çocuklarına iyi eğitim veremiyor olabilirler ama oy sayılarını da böyle artırıyorlar. Demokrasi böyle sonuçta oy kullanırken sen ne mezunusun diye sorulmuyor. Meclise girmeniz için de ilkokul mezunu olmak yetiyor.

dur 8502. kez yazayım

istatistiklere bakıyoruz
chp ve mhp oy kaybetmemiş, mhp oylarını arttırmıştır
akp %9luk oylarını hdpye kaydırmıştır

ben artık imzama falan yazayım bunu bari
1000 defada tazssan aynı,akp nin içindeki hdp liler neden artık kendi partileri varken akp ye oy versinki

Bütün dünyanın savaştığı zamanlar dışında da devam eden bir cebir, bastırma, görmezden gelme gibi uygulamalar mevcut. Olağanüstü dönemlerde olanlar o süre içinde değerlendirmeye alınıp, normal bulunabilir ancak olağan, normal süreçlerde bu kabul edilemez.

ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır. Önce onu söyleyeyim. Senin gibi türk düşmanları bu bahsedilen olayların 1-2 haftalık birşey olduğundan bile haberi yoktur eminim. Tabii ki o ayaklanmada öldürülen türkler de zaten sizin için önemli değil. Camilere doldurulup yakılanlar. ne rus ne ermenilerin Türkiye defalarca yahu kaynaklarınız açın da şunu bir inceleyelim dediğinde hiç oralı olmadığının, üstüne üstlük fransa gibi ülkelerde sırf araştırılmasın Türkler tazminata çarptırılıversin diye inkar yasaları çıkartılması da önemli değil.
Çünkü şu an sizin için önemli olan batıya şirin gözükmek, kusura bakma ama başka bir amacınız yok.
hem pkknın çarşıda pazarda bomba patlatıp, askerlere pusu kurup öldürmesini unutverin diyorsun. Hem de ermeni meselesini ya da sivastaki madımak olayını bir ırka maledip Türk düşmanlığı yapıyorsun.
Eminim kürt değilsindir.
Ben de türküm ve emin ol sivastaki katliamı senden daha fazla lanetlemişimdir. İslamcılardan nefret ederim ve islami terörizmi asla desteklemem ırkçı faşit bir terörizmi desteklemediğim gibi.
Ancak sen ikinciyi kabul edilebilir görüyorsun.

akp yi desteklemeyen biri olarak başkanlık sistemini desteklemeyen biri olarak akp nin tek partisi altında neden yaşamak zorunda kalayım,kendileri karar alıp onaylıyorlar biz seyrediyoruz buna bir çözümün varmı peki

Bakin silah birakip diyorsunuz? Suana kadar birakilmis silah var mi? Hem me lise girecekler hem pkk ile tehdit edecekler . Iste bu siyaset yapip uzlasma baris istegi olmuyor. Ben istedigimi ya alacagim ya alacağım oluyor.

Ayrica Ermeni soykirimi konusunda da katılmıyorum. Turkler Ermenilerin soyunu kirmak icin degil savas sirasinda koyleri yakip yikanlarla ugrasmamak icin goce zorlamistir. Dogru yanlis demiyorum ama o zaman sartlarina gore alinabilir bir karar. Soykirim bundan cok farkli bir sey. Ayrica arsivlerin acilmasina her daim (Ermenistan tarafindan) karsi cikilmasa da gercekten tarihi gercekler ortaya ciksa. Olan her daim masumlara oluyor ister yuzyil once ister yuzyil sonra.

Soruma cevap vermediniz, hangi partide roman, ermeni, hristiyan, ezidi, feminist aday var?
En büyük terör devlet terörüdür benim için.
vatan partisinde var roman, hristiyanı bilmiyorum, zaten ezidi dediklerinde kürtçe konuşan bir halk ve sayıları çok az.
Bir de kadın demiştin sen. O zaman sen cevap ver hangi partide kadın aday yok???

üçü birleşip koalisyon hükümetini kursunlar ülkenin içine etsinler, yeterki ak parti iktidar olmasın bu ülke ne hale gelirse gelsin
başkanlık sistemi olsa hdp eyalet olmayacakmıydı arkadaşım,ne olacağını bilmediğim bir başkanlık sistemi neden destekleyeyim

akp'den chp'ye kayan kadar chp'den hdp'ye kaydığı için chp'nin oyları aynı kaldı. yoksa hdp'ye sadece akp'den kaydı diye bir şey yok bence.
ekleyeyim: hdp'ye sadece kürt halkı vermiyor. kürt olmayıp da solculuk adı altında hdp'nin mücadelesine şans veren bir kesim de var. chp'den kayan solcu kesim, akp'den CHP'ye kayan kesimle eşitmiş. benim gördüğüm bu.

Kazen diğer konuda sormuş.ben de burada soruyorum.akepe hdp ile koalisyon kurarsa akepeye oy verenler ne düşünür
ne dusunucez. Cozum surecini destekledigimiz icin onu da destekliycez. HDP den korkmuyorum. Hatta Turkiye nin bir sol partisi olacaksa, bu chp degil, hdp olsun diyorum. daha demokratik buluyorum.

oy satmak nedir.???? Bunu mu anlyosunuz?? diktatore dur demek icin darbe barajinin yikilmasna destek verildi.. ulkede o kdar aci yasanirken.. bu mu zorunuza gitti.. insanlar kendi partilerine oy atamadi diktatorden kurtulmk icin bunu takim tutar gibi kör bi sekilde parti tutanlarin anlamasni bklememek lazim tabi...

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ: EN UZAK İHTİMAL ERKEN SEÇİMDİR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti'nin olmadığı bir hükümetin kurulması mümkün değil. Hükümet kurulamayacaksa eğer, erken seçim gündeme gelir." dedi. Kurtulmuş açıklamasının devamında şöyle devam etti: "Milletimizin gösterdiği tercihe saygı duyarız. Milletimiz her partiye belli mesajlar vermiştir. Üzerimize düşen Türkiye’nin demokratik reformları sürecini tamamlamaktır.Seçimden sonra kurulacak hükümetle tüm partilerle demokratik reformlar sürecini tamamlamak zorundadır. Türkiye’de yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Türkiye’nin milletin iradesine saygı göstererek demokratik yeni yapıya geçmesi gerekiyor.

Erken seçim görmüyorum, koalisyon hükümeti denenecek. En uzak ihtimal erken seçimdir. Türkiye olgun bir demokrasiye sahip. Ak Parti’nin olmadığı hükümet mümkün değil."

Odatv.com

başkanlık sistemi olsa hdp eyalet olmayacakmıydı arkadaşım,ne olacağını bilmediğim bir başkanlık sistemi neden destekleyeyim
madem oyle olacakti, HDP neden soylemleriyle koalisyon ihtimalini ortadan kaldirdi? islerine gelmez miydi ? eyalet olurlardi..

Mesela bütün dünya ne zaman savaşmamış:) c

bende bir defa akp ye verdim oyumu,ama akabinde senin tüm o yazdığın gerçekleri görünce fikrim değişti..

Nedense bir çok kişi bu gerçekleri görmek istemiyor. Akp'nin yaptığı hiç mi iyi bir şey yok? Elbette var. Ama bunların yanında yapılan çok büyük haksızlıklarda var. İki adım metro yapılacak diye yapılan haksızlıklara göz yummaya benim vicdanım el vermiyor, vicdanı el veren varsa buyursun oyunu da versin zaten. Ayrıca bu sonuç akp'deki, ben bu milleti soyup soğana dahi çevirsem kimse de çıkıp bana dur demez egosunu alaşağı etti. Ülkede babasının çiftliği gibi at koşturamayacağını da anlamış oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…