Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

vatan partisinde var roman, hristiyanı bilmiyorum, zaten ezidi dediklerinde kürtçe konuşan bir halk ve sayıları çok az.
Bir de kadın demiştin sen. O zaman sen cevap ver hangi partide kadın aday yok???
Hangi partide hdpdeki kadar kadın aday var peki? Soruya soruyla cevap vermek adetim değildir ama öyle oldu bu kez.
Vatan partisi mecliste mi? Roman aday milletvekili oldu mu? Sayıları az diye ezidileri yok mu sayalım yıllarca kürtleri yok saydığımız gibi? 90 küsur yıldır meclise neden bir hristiyan milletvekili girmedi?

madem oyle olacakti, HDP neden soylemleriyle koalisyon ihtimalini ortadan kaldirdi? islerine gelmez miydi ? eyalet olurlardi..
bence şimdilik kendini geri çekti,aceleci davranmak istemiyorlar,beklemede kalacaklar,

Görüyorum ki, partiler ve seçmenler birbirini suçlamaya devam ediyor.
Kimse takkesini önüne Alıp düşünmüyor, herkese göre diğeri suçlu.
Aleviler suçlu, Ermeniler suçlu, Kürtler suçlu, Türkler suçlu, oy verenler suçlu.

Peki haklı olan kim?
Tek bir taraf mı yoksa aslında herkes mi haklı?

Hala birbirinizi suçlamayı marifet görüyorsunuz, bugüne kadar halkın iradesi sandık dendi, Sandıktan çıkan her sonuç halkın iradesiyken şimdi iradesizliği mi oldu?

Hala ötekileştiriyorsunuz birbirinizi.
Lütfen kimse kimseye yüklemesin seçimin bedelini. Demek ki şu an olması gereken buymuş, böyle çıktı sandıktan, herkes yaptığı hataları bir düşünsün ama dün gecede dedim düşünmeyecekler, düşünmeyecekleri için bugün sizler birbirinizi hedef gösteriyorsunuz ya, böyle devam edilirse ve bir koalisyon Hükümeti kurulamazsa, erken seçimde farklı bir tablo beklemeyin, partiler ve partililer parmağıyla diğerini gösterip işte suçlu bu diyeceğine, en kolayıdır başkasının üstüne atıp çekilmek, hepsi yakışanı yapıp sorumluluklarını üstlenmeli.

öfff sendeki demagojiye hastayım ya.
ezidiler sayı olarak azlar her partiden nasıl ezidi aday çıksın dediğim zaman ben ezidiler az yok sayalım mı diyorum
artık pesss!!!!

sana başka birşey yazmayacağım.

dur 8502. kez yazayım

istatistiklere bakıyoruz
chp ve mhp oy kaybetmemiş, mhp oylarını arttırmıştır
akp %9luk oylarını hdpye kaydırmıştır

ben artık imzama falan yazayım bunu bari
inan bunu neden anlamıyorlar görmüyorlar bilmek istiyorum.
mhp nin oyu artmış yahu ! nasıl hdp ye destek verdi deniliyor.
chp çok ama çok az bir oy kaybetmiş , belki hdp ye yöneldi bir kısım belki mhp ye belki de kimseye oy vermedi kendini geri çekti seçmen !
Ama akp nin bu adar kaybedilen oyu nerde ? Seçmenlerin hepsimi bir anda kendini geri çekti. görüyoruz oyları chp ye gelmemş, hadi diyelim %1 i mhp ye kaydı , diğer oyları nerede akp seçmeninin, hdp ye giden oylar akp nin oyu olmasın sakın ? Derler adama

Koalısyondan ve dış ülkelerden bu korkma hali nedir?

Biz her seyımızı dısarının ne dedığıne göre mi ayarlamalıyız? dış ülkelere caka satacağız diye demokrasiden vaz mı gececeğiz?

Akplilerin bakıs acısına göre bakmıyor su an bu millet. bu bir savaş değil bu bir raund değil.
Akp artık ''bizden oy calındı'' yalanıyla kendını avutmamalı. gercege dönmeli eğer iktidar olmak istiyorsa.
Bu ülke huzur içinde ayrısmadan hakaret yemeden büyüyerek yasamak istiyor.
Akp 6 7 yıl bunu sagladı kimse inkar edemez...ama zamanla artarak hem ekonomi hem toplumsal olaylar hem bu ayrısma nefret dili ve fazlasıyla göze sokulan ''her seyi tek elden kontrol etme cabası'' insanların tepkısıne yol actı.

Bu tepkiye kulaklarını tıkamamalı.Halka artık kulaklarını tıkamamaalı. mhp ve chpde de iyi isimler var şu an ekonomıyı yönetecek isimler babacandan daha güçlü. eğer akp bunu iktidar savasına cevırmez ve özellikle chp ile anlasır toplumun istediği yargı bagımsızlıgını vb restorasyonlara izin verir güveni ve kontrolu tekrar halka verirse uzun vadede yine kazanan olacaktır

Eger mhp chp ve hdp olursa bu 1 2 yıl sürmez . bu da içeride bahsettiğimiz yargı medya gibi bagımsızlıkları saglamaya restorasyona yani korkuyu baskıyı dagıtmaya yetecektir ki halkın isteği bu chp iktidarı mhp iktidarı ikinci plandadır halk için.
Akp eğer milletini seven düşünen bir parti ise bu durumu ayrısmadan birlik olarak lehine cevirecektir. Ama bunu koltuk savasına cevirirse diğerleri gibi kaybedecektir

Son düzenleme:
Savı

onun için mi veryansın ediliyor sayfalardır
herkesin ayni seyi dusundugu bir ulke mi hayal ediyorsun
tabi ki herkesin farkli farkli dusunceleri var. Ama AKP HDP koalisyonu olsaydi, daha demokratik bir ulke icin bence denemeye degerdi.

kelimesi kelimesine aynını düşünüyorum ben halkım oy vermemiş olabilirim ama hükümet beni oy vermedim diye görmezden gelemez,hepimizin refaı için çalışmalı

işte çözüm olsa da bizler gerekeni yapsak
ben bunu demek istiyorum AKPden çok memnun değilim ben parti tutmam ama dedim ya hangi parti oylarını artırdı şu seçime bir bakın yine en güçlü parti AKP azıcık matematik bilen herkes bunu görür. CHP çıkıyor ben birinci çıktım diyor MHP çıkıyor ben birinci çıktım diyor. Hepsi lafta.
Şimdi tamam AKP iktidar olamadı fakat hiçbiri koalisyona yanaşmıyor.
Şuanda CHP veya MHPnin iktidar olması bu oylarla zaten mümkün değil ama sizce AKP CHP ile koalisyon olsa daha mı iyi olacak. AKP karar verip onaylıyor, koalisyon da karar bile alınamıyor. Sonra yeniden erken seçime gidiliyor. Herşey daha da kötü oluyor.
Bana deseler ki CHP mesela ikinci parti oy oranı arttı hep birlikte birleşelim iktidar olsun diye hiç tereddüt etmem oy veririm. Ya da aynı şey MHP için de geçerli çünkü yıllardır zaten AKPyi görüyoruz farklı şeyler olsun neler yapabilirler bir dönem görelim isterim. Ama dediğim gibi AKPnin bu oy oranıyla hayal bile olamaz bu durum.

tabi ki herkesin farkli farkli dusunceleri var. Ama AKP HDP koalisyonu olsaydi, daha demokratik bir ulke icin bence denemeye degerdi.
sorun bu zaten başkanlık istemeyen tarafım rte bunu neden anlamak istemedi,kendi hayali olabilir ama ben istemiyorum

zaten olacak olan o,taaaa dolmabahçe sarayında yapıldı anlaşması

HDP oyları bakın nereden geldi: AKP seçmenini şaşırtacak harita
AKP kurmayları ve medyası seçim sonrasında HDP'nin barajı aşmasında MHP'nin ve CHP'nin etkili olduğunu söylerken harita üzerinde AKP'nin oy kaybettiği illerdeki oy oranları durumun oldukça farklı olduğunu gösteriyor.

Hükümet sözcüsü Bülent arınç seçim sonuçları için yaptığı açıklamada CHP'yi ve MHP'yi HDP'ye destek olmakla suçladı ve HDP'yi 'Koç Başı' olarak niteledi. Ancak bölgelere göre oy oranlarına bakıldığında AKP'den HDP'ye gözle görülür bir oy geçişkenliğinin olduğu saptandı.

Bölgelere göre oy oranlarına bakıldığında AKP 2011 yılından buyana gözle görülür bir düşüş yaşadı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 2011 seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde oy alan AKP'nin bu iki bölgedeki oy oranı yüzde 35'lere düştü.

Bölgelerde CHP ve MHP'nin de oy alamadığı göz önünde bulundurulduğunda AKP'nin oylarının açık bir şekilde HDP'ye kaydığı görüldü.

Ege bölgesinde de düşüş yaşayan AKP'nin oyu yüzde 42'den yüzde 33'e düştü... Bu bölgede CHP eski oy oranını korurken, AKP'nin oyları MHP ve HDP arasında bölündü.

öfff sendeki demagojiye hastayım ya.
ezidiler sayı olarak azlar her partiden nasıl ezidi aday çıksın dediğim zaman ben ezidiler az yok sayalım mı diyorum
artık pesss!!!!

sana başka birşey yazmayacağım.

Beklediğim tepkiydi, yanıltmadın teşekkürler. Söyleyecek bir şey kalmayınca tepki hep bu oluyor bu forumda... Gerçi yazmayacağım deyip yazdığını çok gördük ya neyse...
Demek istediklerini anlayabilmemiz için demek istediklerini yazmalısın. Ama ezidiler zaten az ya dersen yok saydığın sonucu çıkar.
Yazmaman dileğiyle mutlu günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…