Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Davutoğluda tek başıma iktidar olamazsam istifa ederim demişti. İlk hamleyi ondan bekliyoruz.

Tamam çözüm süreci öyle olurdu diyelim. Ben öyle düşünmüyorum da. Neyse neden meclise ilk sokana inatla bakmak istemiyorsunuz onlar vatan haini olmuyor. Adamlar zaten mecliste idi en son bağımsız girdiklerinde zaten % 9 almışlardı. Ee baktılar alabiliyorlar böyle denediler. Kendilerine oy vermeyen vatandaşları da verdi. Neyse lütfen ilk sokana bakın. Ceza evinde aday olup sonra seçilip ordan çıkıp meclise giren insanlara bakın. Onları kim sokmuş oraya. Başlamak bir işin yarısıdır. Yarıdan fazlasını kim yapmış ona bakın.

Büyük bir kesim HDP nin meclise gelmesinde CHP ve MHP yi destekleyenleri suçluyor ama dönüp azalan AKP oylarına bakmıyor. Doğuda HDP nin yükselişe geçmesi ve düşen AKP oyları oranı belli etmiyor mu zaten barajın nasıl geçildiğini ?
İğneyi önce bi kendinize batırın.
Çözüm süreci diye yırtınan hükumet ne oldu da bu şahısları terörist ilan etti birden ?

Bülent Arınç bile CHP oylarını HDP'ye vermiştir, HDP'nin bu başarısı onun eseridir falan diyor. Sinirden kendimi kesicem valla. Sizin %9 oya tekabul eden 3.5 milyonluk oyunuz nereye gitti peki önce onu açıkla be anacım. Sonra gel konuş.

Bulent Arinc'in aciklamasini okudum da algi yonetimine baslamislar. Hdp chp ve mhpnin eseriymis. Pehhh.Bunlara inananlar da gelip" Sozon yozonozdon hdp mocloso gordo" diyip duruyolar.

Hdp Akpnin kaybettigi oylari alarak zaten bagimsiz var olduğu meclise parti olarak girmistir. Bunu her mesaja yazarsak anlasilir diye umuyorum.

Nadide tarih bilgileriniz olarak neyi kast ettiniz?

Kardeş katli? Fatih Sultan Mehmet'in 'Fatih Kanunnamesi' adlı eseri.

Ermeni soykırımı? Yerli, yabancı birçok kaynak. Dünyaca kabul edilen ve tarih/hukukta yer edinen bir mesele. Hrant Dink?

Yahudiler? Osmanlı Devleti'nde gayrimüslim/müslim diye gruplandırılarak yapılan ayrımcılıklar. ( Bu haksızlıklar Islahat ve Tanzimat Fermanlarını doğurmuştur.)

Kürtler? Yakılan, haritadan silinen Kürt köyleri. "Türkiye'de Kürtler var. Ben de Kürt'üm." dediği için tutuklanan ve siyasetten men edilen Şerafettin Elçi. Dersim katliamı? Roboski katliamı? 1992 nevruz katliamı? Diyarbakır cezaevi? Pozantı cezaevi? Mağdurların röportajları?

"Biz, o zamanlar özel tv olarak star vardı, haberlerde veya tartışma programlarında Kürtler hakkında karalayıcı ifadeler kullanıldığında bile mutlu oluyorduk. Çünkü hiç olmazsa 'kürt' kelimesini kullanıyorlardı. Yani bir nev'i kabulleniliyorduk." Şerafettin Elçi

Aleviler? Sınır dışı etme, hapsetme, kürek mahkumiyeti, boğma, idam, recm... Madımak oteli? Diri diri yakılmak? Maraş katliamı?

Çin seddi? Yapılış amacı? Kimlere karşı neden yapıldı?

Nazım Hikmet? Kıbrıs'daki sürgünlük günleri? Midilli'deki sürgünlük günleri?

İstediğiniz tarih kitabından okuyabilirsiniz. Mağdurların kaleme aldıkları eserlerden veya röportajlardan da okuyabilirsiniz. Karşısına geçip, yargılamadan gözlerinin içine bakarak size anlatmalarını da talep edebilirsiniz. Yeter ki kalbiniz, vicdanınız taş gibi kaskatı kesilmemiş olsun. Yeter ki kendinizi onların yerine koyabilme becerisine sahip olun. Yeter ki kendi seçiminiz olmayan ırkınızdan yada kendi seçiminiz olan inançlarınızdan, düşüncelerinizden önce vicdanınız, mehametiniz, insanlığınız gelsin. İstediğiniz yerden okuyun. Bir size yakın olan görüşleri olan yazarları bir de karşı görüşte olduğunuz yazarların eserlerini okuyun. Sadece bir öneri. İyi günler dilerim.

Canim turkleri ve turkiyeyi sevmiyorsan gidebilirsinsin adi ustunde buranin adi TURKIYE. Tutan yok sizi yuzsuzluk yapip kalanlar sizlersiniz. Evet o kelleleri almasaydik bgn turkiye olmazdik. Simdi kim daha guclu anlamissindir.o yuzden kurtler icin demiorum pkkyi her kim destekliyorsa lafim ona hayatiniz boyunca kopekten beter muamele goruceksiniz ama bunu seviorlar,sevmeseler magaralarda daglarda yasayamazlardi herhalde. Hii bu arada sunuda belirtmek isterim, benim etnik kökenim laz ama asla ve asla yasadigim topraklara ihaneti dusunemem bayragim Turk bayragi dilimde Turkcedir. Acikcasi cnm biz her zmn keseriz evet bununlada gurur duyariz 1 avuc salak cikipta ihanete yeltenirse bizim topraklarimizda bunu yapariz ama asla yedigimiz kabada pislemeyiz.

kamın yuzuundan gırdığııı aşikarrrr

diyelim bizde o vakit

2011 secimlerinde oy veren dedem nenem, onlarin sayisiz arkadas ve akranlari artik bu dunyada degiller. Hemen hepsi de akpye oy vermisti.
Diger yandan bakinca o zamanlar oy verme yetkisi bulunmayan genclik simdi buyudu ve oy kullandi.
Gezi parkinda ne kadar gencin gerek sosyal medya gerek farkli sehirlerde ayaklanma olarak akpye tepkili oldugunu dusunursek. Bu oylarin biraz da akan zaman ve degisen jenerasyon ile ilgili oldugunu dusunuyorum.
Evet kurtler akpye degil hdpye verdi oyunu ama mhpnin oy artirmasinda ve chpnin hdpyi destekledigi halde oylarinin azalmamasinda sebep olarak insanlarin fikirlerinin degisip partilerini biraktiklarini degil insanlarin kendilerinin degistiklerini dusunuyorm.

yarın gelecekte gelen suriyelilerin burada doğan evlatlerıda hak isteyecek akp bunu bilmiyormuydu,ve hak istemek hakları

Üslubunuz çok çirkin. Hakarete varan söylemlere gerek yok. Farklı düşüncelerin var olması ve tartışılması demokrasinin bir gereğidir. Karakter, bakış açısı, yetiştirilme tarzı, üslup ve dil olarak baya farklıyız. Size düşüncelerimi anlatmaya devam etmeyeceğim. Kendi tarafımdan konuşmayı sonlandırıyorum. Size iyi günler dilerim. Saygılarımla.

açıkçası,rte nin şeref sözü vermesine rağmen 400 sandalye demesi ve davut oğluyla seçim derdine düşüp namazları geç kıldırmalarınında oylarının düşmesinde etkisi olabileceğini düşünüyorum

Ben akp secmeninin boyle seylere takilacagini sanmiyorum dogrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…