Ama gelip ermenileri astınız kestiniz yahudilere şunu yaptınız derseniz böyle cevap alabilirsiniz. Osmanlı zamanında heleki birinci Dünya savaşında bütün dünya savaşıyordu. Bşz de kimsenin toprağında değildik. Onlar çanakkalede idi doğuda idi istanbul da idi. Burdan bakarsan ayy ne güzel sevgi pıtırcıpıyız bizdemek imkansız olsa gerek. Ermeni olayında da kimin saldırdığı belli. Zaten Ataturk gibi bşr insan masunları öldürülmesine kovulmasına izin vermezdi. Burdan bak olaya. Çinle ilgili bişi deniycem zira komik olmuşAost: 41303101 .!.:Üslubunuz çok çirkin. Hakarete varan söylemlere gerek yok. Farklı düşüncelerin var olması ve tartışılması demokrasinin bir gereğidir. Karakter, bakış açısı, yetiştirilme tarzı, üslup ve dil olarak baya farklıyız. Size düşüncelerimi anlatmaya devam etmeyeceğim. Kendi tarafımdan konuşmayı sonlandırıyorum. Size iyi günler dilerim. Saygılarımla.
2011 secimlerinde oy veren dedem nenem, onlarin sayisiz arkadas ve akranlari artik bu dunyada degiller. Hemen hepsi de akpye oy vermisti.
Diger yandan bakinca o zamanlar oy verme yetkisi bulunmayan genclik simdi buyudu ve oy kullandi.
Gezi parkinda ne kadar gencin gerek sosyal medya gerek farkli sehirlerde ayaklanma olarak akpye tepkili oldugunu dusunursek. Bu oylarin biraz da akan zaman ve degisen jenerasyon ile ilgili oldugunu dusunuyorum.
Evet kurtler akpye degil hdpye verdi oyunu ama mhpnin oy artirmasinda ve chpnin hdpyi destekledigi halde oylarinin azalmamasinda sebep olarak insanlarin fikirlerinin degisip partilerini biraktiklarini degil insanlarin kendilerinin degistiklerini dusunuyorm.
Tesekkur ederim ama lutfen bir kez daha okuyun kesinlikle yazdigim hicbir sey hakaret icermiyor ozellikle baktim yanlis anlasilabilecek bir durum varmi diye.sizede iyigunlerÜslubunuz çok çirkin. Hakarete varan söylemlere gerek yok. Farklı düşüncelerin var olması ve tartışılması demokrasinin bir gereğidir. Karakter, bakış açısı, yetiştirilme tarzı, üslup ve dil olarak baya farklıyız. Size düşüncelerimi anlatmaya devam etmeyeceğim. Kendi tarafımdan konuşmayı sonlandırıyorum. Size iyi günler dilerim. Saygılarımla.
Nadide tarih bilgileriniz olarak neyi kast ettiniz?
Kardeş katli? Fatih Sultan Mehmet'in 'Fatih Kanunnamesi' adlı eseri.
Ermeni soykırımı? Yerli, yabancı birçok kaynak. Dünyaca kabul edilen ve tarih/hukukta yer edinen bir mesele. Hrant Dink?
Yahudiler? Osmanlı Devleti'nde gayrimüslim/müslim diye gruplandırılarak yapılan ayrımcılıklar. ( Bu haksızlıklar Islahat ve Tanzimat Fermanlarını doğurmuştur.)
Kürtler? Yakılan, haritadan silinen Kürt köyleri. "Türkiye'de Kürtler var. Ben de Kürt'üm." dediği için tutuklanan ve siyasetten men edilen Şerafettin Elçi. Dersim katliamı? Roboski katliamı? 1992 nevruz katliamı? Diyarbakır cezaevi? Pozantı cezaevi? Mağdurların röportajları?
"Biz, o zamanlar özel tv olarak star vardı, haberlerde veya tartışma programlarında Kürtler hakkında karalayıcı ifadeler kullanıldığında bile mutlu oluyorduk. Çünkü hiç olmazsa 'kürt' kelimesini kullanıyorlardı. Yani bir nev'i kabulleniliyorduk." Şerafettin Elçi
Aleviler? Sınır dışı etme, hapsetme, kürek mahkumiyeti, boğma, idam, recm... Madımak oteli? Diri diri yakılmak? Maraş katliamı?
Çin seddi? Yapılış amacı? Kimlere karşı neden yapıldı?
Nazım Hikmet? Kıbrıs'daki sürgünlük günleri? Midilli'deki sürgünlük günleri?
İstediğiniz tarih kitabından okuyabilirsiniz. Mağdurların kaleme aldıkları eserlerden veya röportajlardan da okuyabilirsiniz. Karşısına geçip, yargılamadan gözlerinin içine bakarak size anlatmalarını da talep edebilirsiniz. Yeter ki kalbiniz, vicdanınız taş gibi kaskatı kesilmemiş olsun. Yeter ki kendinizi onların yerine koyabilme becerisine sahip olun. Yeter ki kendi seçiminiz olmayan ırkınızdan yada kendi seçiminiz olan inançlarınızdan, düşüncelerinizden önce vicdanınız, mehametiniz, insanlığınız gelsin. İstediğiniz yerden okuyun. Bir size yakın olan görüşleri olan yazarları bir de karşı görüşte olduğunuz yazarların eserlerini okuyun. Sadece bir öneri. İyi günler dilerim.
Ben de şunu anlamıyorum arkadaş.
HDP'den memnun muyum, asla.
Peki bu insanlara silah bırak, meclise gir dedin, şimdi de defol git diyorsun.
O zaman napalım biz bu insanları?
Ortada böyle bir kitle var, katledelim yani yok mu edelim, bu mudur?
Ortada en az 5.000.000 kürt vatandaş var
Ki bence eğer bu gelecek nesillerde artık şehit vermememiz anlamına geliyorsa ben duygularımı bir kenara bırakmayı tercih ederim. İnsanların canı benim politik duygularımdan daha önemli.
Evet akp yapti bunu bizim turkmenlerimiz çinde katledilirken kilini kipirdatmadi. Cnm su da bir gercek butun dunya kendine Turkiyeden pay istiyor birseyler istiyor her zaman yine ayaktayiz. Istesinler, o degilde ben akpnin sonunu merak ediorumyarın gelecekte gelen suriyelilerin burada doğan evlatlerıda hak isteyecek akp bunu bilmiyormuydu,ve hak istemek hakları
yahu hala mı aynı terane???
nerde bıraktı bunlar silahları, dağda terörist yok mu.
hdp her istediği zaman pkk ile tehdit etmiyor mu devleti???
bende bir defa akp ye verdim oyumu,ama akabinde senin tüm o yazdığın gerçekleri görünce fikrim değişti..
Elbette onun etkisi var. Şöyle diyim benim ailemde akp'ye verir yıllardır oyunu. Hatta baba tarafım komple bu şekildedir. Hani ben daha küçükken, böyle siyasetle falan pek alakam olmadığı dönemler akp'yi sempatik bile bulurdum. Çünkü hep yol yaptı, şunu yaptı bunu yaptı diye olumlu şeyler duyardım çevremden. Ama insan araştırmaya başlayınca fikirleri değişiyor.
Büyüdüm fikirlerim değişti çünkü bir şeyleri görmeye başladım artık. Ben öss için kendimi paralarken, çalınan dağıtılan sorulara kimsenin ses etmemesi yüzünden benim hakkımın yendiğini gördükçe, mezun olup iş bulamayan arkadaşlarım bin bir sıkıntı çekerken yine kpss sınavları hakkında çıkan şaibelerin üstü örtüldükçe, ben borç içinde yüzerken bazılarının servetine servet kattığı yaptığı yolsuzluklar ortadayken hiç bir işleme tabi tutulmamasına şahit oldukça, insanların en hassas olduğu konu olan din üzerinden siyaset yapanların bakara makara diye dalga geçmesine rağmen hala kendilerini dindar gibi gösterip oy toplamaya çalıştıkları kabak gibi ortada oldukça ve bunun gibi bin tane örnek olay varken akp'ye oy vermeyi aklımdan bile geçirmedim.
Jenerasyon dediğiniz gibi değişiyor. Gençler araştırıyor, takım tutar gibi parti tutmuyorlar. Bugün akp ile recep tayyip erdoğan'ın adının aynı cümlede dahi geçmesi demokrasimizin ne kadar vahim durumda olduğunu gösterir. Nerede kaldı cumhurbaşkanının tarafsızlığı? Miting miting, açılış açılış gezip oy isteyen cumhurbaşkanı mı olur? Bence bunların hepsi bir çok insanın fikir değiştirmesine neden oldu. Ama yine de akp'nin oy kaybının bir kısmı bu nedenlerden olsa dahi, büyük bir kısmı doğudaki seçmenin hdp'ye yönelmesinden kaynaklandı.
Ayrıca hdp bugün meclise girmedi. Hdp zaten bağımsızlar adı altında meclisteydi ama bu sefer seçime parti olarak girip sadece milletvekili sayısını arttırdı. Evet abdullah öcalan denen adamın yeğeninin bile mecliste olması benimde zoruma gidiyor. Ama şu saatten sonra yapılacak bir şey yok, hakkımızda hayırlısı olsun.
ben bıraktı demiyorum
bırakmasını arzu ediyorum diyorum
eğer olacak olan buysa ben politik duygularımın ezilmesini umursamıyorum diyorum
o türkmen katliamında sayfalarca yazdık çözüm sürecinde sayfalarca yazdık,1 tane akp li arkadaşın sesi çıkmadı,evet buda yanlış demediEvet akp yapti bunu bizim turkmenlerimiz çinde katledilirken kilini kipirdatmadi. Cnm su da bir gercek butun dunya kendine Turkiyeden pay istiyor birseyler istiyor her zaman yine ayaktayiz. Istesinler, o degilde ben akpnin sonunu merak ediorum
30 seneyi aşkın terör neden bitmedi bizim çok güçlü bir ordumuz varken,yetmezmiydi gücümüz?neden çocuklarımızı tek tek kurşun önüne gönderdikyahu hala mı aynı terane???
nerde bıraktı bunlar silahları, dağda terörist yok mu.
hdp her istediği zaman pkk ile tehdit etmiyor mu devleti???
ben bıraktıklarını düşünmüyorum,devletimiz ordumuz pkk ya karşı neden 30 senedir uğraşıyoro zaman insanlara silahı bırak siyaset yap diyorsunuz şimdi de siyaset yapma diyorsunuz deme istersen.
Silahı bırakan falan yok çünkü.
o zaman insanlara silahı bırak siyaset yap diyorsunuz şimdi de siyaset yapma diyorsunuz deme istersen.
Silahı bırakan falan yok çünkü.
Ben olsam gece uyuyamazdım. Her şeye yaptığı her şeye ortak oluyorsunuz şimdi ve daha öncekilerde de. Çalınanlara bizim vergilerle beslenen suriyeli ve savaş yandaşlarına taa en başta meclise sokulan hdpye. Ooo daha nelere nelere. Valla uyuyamam geceleri ben ciddenTeröristleri meclise sokan onları destekleyen Türkleri aklım almıyor gerçekten.
Neyse sonuca gelirsek şimdi herşey daha beter oldu. MHP veya CHP iktidar olabildi mi? olamadı.
CHP oy kaybetti MHP yerinde sayıyor. AKP gerilese de en yüksek oya sahip. HDP kazançlı çıktı çünkü akılsız Türkler de çok. Partilerin hiçbiri Koalisyonu da istemiyor. MHP istemediğini net olarak açıkladı. Bahçeli en son koalisyon istemeyip seçim istediğinde AKP iktidar olmuştu sanırım. Direkt erken seçime gidilecek AKP iktidar olacak ya da MHP CHP teröristlerle koalisyon kursun da ülkeyi kurtarırlar mı yoksa AKPyi mumla mı ararız bilemiyorum.
Oyumu AKP ye gönlüm razı olmayarak verdim ama en doğrusunu yapmışım şuan oh be iyi ki de verdim diyorum. Bunların yapacağı koalisyondan daha iyidir AKP nin iktidar olması.
Baktım CHP ve MHP iktidar olamıcak hiç değilse AKP olsun diye düşündüm. Çünkü teröristlerin olduğu bir koalisyon bizi iyiye götürmez.
Neyse bir seçim daha görünüyor ufukta. Yine seçim yapılacak yine bir sürü masraf. Bu sefer seçim olursa net bi şekilde AKP'ye veririm oyumu düşünmeme gerek bile yok. Eğer CHP veya MHP adam gibi oy artışı gösterebilseydi kesinlikle onlardan birine verebilirdim oyumu. Mesela CHP %10 artış yapsaydı bir de onları denemek için verirdim. Ben sağ sol ayrımı yapmıyorum çünkü. Duruma göre kullandım oyumu her zaman ve öyle de yapıcam. Yaptığım tek ayrım terörist ayrımıdır.