Türkiye en ‘sefil’ 13üncü ülke!

tuzu kuru olanlar belli oluyor. sen anladın ne dediğimi:6:

tuzumuz yaş bizim

kuru felan olsa evimde oturur iş hayatına atılmaz 700 tl kira verip işyerine otobüsle gidip gelmezdim :))

o zaman bu tuzu kuruluk ise alayımızın kuru

ne sefilim ne de zenginim...

o kadar :)

Son düzenleme:
tuzumuz yaş bizim

kuru felan olsa evimde oturur iş hayatına atılmaz 700 tl kira verip işyerine otobüsle gidip gelmezdim :))

o zaman bu tuzu kuruluk ise alayımızın kuru
AKP oldukça rahatlatmış gibi görünüyor buradan seni o zaman:27:
. neyse gidip tıkınayım. acıktım.:56:

Son düzenleme:
canım faizler neden artı , eura neden artı ne zaman artı. 15 mayıs IMF sıfırlandı . faizler çok düştü . ben 0,66 dan ev aldık. gezi olayları ile birlikte faizler artmaya başladı. gözden kaçırma bunları

Imf sifirlandi da sanki cebinden sifirladilar ya. Oralara da girersek cikamayiz.
O zaman gezi olaylarini costurmasaydi biri. Daha ilk gunden gezi olaylarini bitirecek anahtar erdoganin elindeydi inadindan bu hale getirdi ortaligi. Gencler ozur dilerim gezi parki sizindir demek cok mu zordu. Yok salarim ustunuze yuzde elliyi dedi ki ortam kizissin. Ondaki nefret kimsede yok bu ulkede. Bizlerden nefret ediyor adam ya..

eşim 38 yasında kendini bildi bileli mhp'li yani kısacası kendisinin hep oy verdiği partiydi :))

daldan dala atlamadı yani bacım :)

azmi iş yetenegiyle alakalı heee akp ile degil :))

Ne güzel hakediyor kazanıyor demek ki :) ona lafım yok saygı duyarım.
Ama bu yinede AKP ile zenginleşenlerin olmadığını kanıtlamıyor. %50 diyerek mübalağa yaptım kabul ama bence diğerleri çok fena hakkınızı yiyiyor.

Sefil oldugunuz kanitlandigina göre :)) artik biraz tutumlu olun:)

Bu arastirmayi cok benimseyip " sefilük iste sefülükkk" dediginize göre bulundugunuz duruma en iyi uyan atasözü " ayrani yok icmeye taht-i revanla gider s.cmaya" oluyor:))

Sefillikte 13. siradayiz diyonuz, dünyada en cok estetik yaptiran 19. ülke Türkiye, onu nörecik:))

Parayi kendinizi kestirip bictirip düzelttirmeye harcamayin, " asgari ücretle gecinemiyoqq" deyip marka giyisyle, son cikan cep telefonu ile gezmeyin, az tutumlu olun tutumlu..
Parayi car cur edip sonra ac kaliyonuz, sefil sefil geziyonuz, ne kaddan sefilsiniz ya:)))))

Not: Ya Rabb vermis oldugun her bir nimet icin sana binlerce sükürler olsun, sen aclik ve kitlikla imtahan etme bizi...

Son düzenleme:
Bugun akp ile zenginlesen varsa dun de birileriyle zenginlesenler oldu. Yarin da olacak. Sorun akp de degil kafa yapilarimizda. Isimize gelmeyenin uc kagitlarini gormek istemiyoruz. Alayi serefsiz demek niye zor :)

Bugun akp ile zenginlesen varsa dun de birileriyle zenginlesenler oldu. Yarin da olacak. Sorun akp de degil kafa yapilarimizda. Isimize gelmeyenin uc kagitlarini gormek istemiyoruz. Alayi serefsiz demek niye zor :)

vallaha da alayı şerefsiz dans. :) bu zanginleşmeler olduğu sürece birileride hep sefil kalacak :)

Yani diyorsunuz ki " bugüne kadar türkiye nin basina gecenlerin alayi serefsiz"..
AKP öncesi icin size katiliyorum dogru..

AKP dönemi ise ülkemin parladigi dönemdir, her kurum icinde cürükler olabilir, AKP koskoca bir camia ve icinde cürüklerde olabilir ama bu beni enterese etmiyor zira zaten ben Recep Tayyip Erdogan nin ülkemin cikarlari icin calistigini biliyorum ve güveniyorum..

Yani "bugüne kadar türkiye nin basina gecenlerin alayi serefsiz sözünüze AKP yi disarda birakarak katiliyorum:)))))) Hea birde Menderes ve Erbakani da ayiriyorum:))

Son düzenleme:
Aaaa niye gocundunuz yahu:))

Bu arastirmayi hemen sahiplenip " sefülükk sefülükk" diyordunuz, Estetikte 19. sirada olan ülke Türkiye olan arastirmayi neden benimsemediniz ki:))

Aaa tamam dogru " sefülükk" demek amaca hizmet ediyor ama " en cok estetik yaptiran 19. ülke olmak" pekde amaca uymadi:))))

Soma olayında gördük 1 gram yol alamadığımızı o yüzden kimse bana gelişmişlikten falan bahsetmesin. Aldıkları maaşları, atanamayan öğretmenlerin orda şehit olduğunu, tarım ve hayvancılık bittiği için insanların madenlere inmeye mecbur kaldığına, maden koşullarına hiç girmeyeyim bile.
Ayrıca Toki'ye bile borcumuz 13 milyar TL’ye dayanmış.

Son düzenleme:
Yani diyorsunuz ki " bugüne kadar türkiye nin basina gecenlerin alayi serefsiz"..
AKP öncesi icin size katiliyorum dogru..

AKP dönemi ise ülkemin parladigi dönemdir, her kurum icinde cürükler olabilir, AKP koskoca bir camia ve icinde cürüklerde olabilir ama bu beni enterese etmiyor zira zaten ben Recep Tayyip Erdogan nin ülkemin cikarlari icin calistigini biliyorum ve güveniyorum..

Yani "bugüne kadar türkiye nin basina gecenlerin alayi serefsiz sözünüze AKP yi disarda birakarak katiliyorum:))))))

Burdaki yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak istiyorum. Çünkü sizin dediğiniz direkt şahısları hedef alan bir cümle.
Biz siyaset ile zenginleşenlerden bahsettik dünde vardı, bu günde varlar.

Aaaa niye gocundunuz yahu:))

Bu arastirmayi hemen sahiplenip " sefülükk sefülükk" diyordunuz, Estetikte 19. sirada olan ülke Türkiye olan arastirmayi neden benimsemediniz ki:))

Aaa tamam dogru " sefülükk" demek amaca hizmet ediyor ama " en cok estetik yaptiran 19. ülke olmak" pekde amaca uymadi:))))
ee ne demezsin. zengini dahada zengin etmekte üstümüze yok. birde yasa dışı yollarla zengin olmakta. :34:

Soma olayında gördük 1 gram yol alamadığımızı o yüzden kimse bana gelişmişlikten falan bahsetmesin. Aldıkları maaşları, atanamayan öğretmenlerin orda şehit olduğunu, tarım ve hayvancılık bittiği için insanların madenlere inmeye mecbur kaldığına, maden koşullarına hiç girmeyeyim bile.
Ayrıca Toki'ye bile borcumuz 13 milyar TL’ye dayanmış.

Soma olayı sefillikle alakalı bir durum dğil ence . bu bir iş sektörü ve insanlar belli bir ücret karşılığı bu işe talip oluyolar. Orada söz konusu olan şey iş güveliği sorunu. tarım sektörü bitti demişsin bunun en büyük sebebi yine kendi insanımız. bu sektörün küçümsenmesi. devletin de bu konuda eksiği vardır muhakkak ama bununda sefillikle alaksı yok tam tersi insanlar hayvanclıkla uraşmayı, köylü olmayı sefillik sayıyorlar. Göçlern en büyük sebeebi bu. ben bi köylü çocuğuyum benim ailemden abilerimin eşlerinden hiç bir rahatını bozup köyle gelmek istemiyo. kendi ürününü yetiştirmek istemiyo niye ? ne diye reziil olcam, çarşı pazar dolu. Zihniyet bu.
Tokiler kurulmadan önce insanlar ev sahiplerini zengin ediyordu. en azından şimdi bu vesile ile ev sahibi oluyolar.

Back