Türkiye en ‘sefil’ 13üncü ülke!

Açız tabi asgari ücret alıp elimizde ayfoooon (!)la geziyoruz :37:

awmleri dolduruyoruz..

Açız la biz !

Eskiden toktuk (!)

aaa sen bilmiyorsun . alışveriş yerlerini dolduranlar araplar. ev , araba hep onlar alıyor . ben geçen gün bi alışveriş merkezine gittim istanbulda bi tane türk göremedim .:36::36:

ben de diyorum bunlar türkse ben neyim.

Ben türksem bunlar ne :37:

meğersem arapmış heaa vay anasını

Son düzenleme:
Valla eskiyi bilemicem uçak yüksek mühendisiyim. 3bin lira istedim. Adam kahkaha attı karşımda. Ha eskiden uçak da yoktu tabi. :)

Açız tabi asgari ücret alıp elimizde ayfoooon (!)la geziyoruz :37:

awmleri dolduruyoruz..

Açız la biz !

Eskiden toktuk (!)

valla canım çok şükür asgari ücret almıyorum ama yinede ayfonum yok.
heee alamazmıyım alabilirim ancak onu alabilmem için bazı şeylerden kısmak zorunda kalırım.
Bende çok kızıyorum öyle insanlara hatta asgari ücretle çalışıp ayfon nasıl ayfon aldıklarına şaşırıyorum. Ayfon 2000 lira asgari ücret 891 lira bu şartlarda bir insan ayfon alıyorsa gerçekten matematiği çok kötü.
Ayfon alamk ile, avm'ye gitmek zenginlikle alakalı şeyler değil bence bu kadar basite indirgememek lazım.

Valla eskiyi bilemicem uçak yüksek mühendisiyim. 3bin lira istedim. Adam kahkaha attı karşımda. Ha eskiden uçak da yoktu tabi. :)

danscım valla işyerimizde lise mezunu autocad kullanıcısı 3.500 tl alıyor :))

eskiden uçak vardı ama sefil oldugumuz için binemiyorduk :37:

Bence son yıllarda AKP yandaşları sebepsiz zenginleştiler.
Zira bir arkadaım vardı otobüse binecek para bulamıyordu. Gitti AKP'ye üye oldular ailecek birden bire Allah yürü ya kulum dedi.
Şimdi altında son model mini cooper. Tabi ülkenin %50'si kalkınıp zenginleştiler ama kendi yağı ile kavrulan insanlarda var çok şükür.

Bütün dünya böyleydi kontes. Uçaklara eskiden sadece zenginler binebiliyordu artık herkes binebiliyor. Dünya değişti. Teknoloji gelişti.

Eşim de yurtdışında mühendis 7bin dolar alıyor. Ama ben burda üniversitelerde sürükleniyorum akademisyen olcam diye.. Bileymişim lise mezunu autocad kullanıcısı olurmuşum boşuna doktora yapıyorum desene :)))

Bütün dünya böyleydi kontes. Uçaklara eskiden sadece zenginler binebiliyordu artık herkes binebiliyor. Dünya değişti. Teknoloji gelişti.

Eşim de yurtdışında mühendis 7bin dolar alıyor. Ama ben burda üniversitelerde sürükleniyorum akademisyen olcam diye.. Bileymişim lise mezunu autocad kullanıcısı olurmuşum boşuna doktora yapıyorum desene :)))

yahuu dans. Geçen ucuz ucuz bodruma uçmak istedim. 350-400 arası bir rakam çıktı karşıma 80 liralık otobüsün gözünü sevem :)
Ucuz mu bence hiç ucuz değil.

Bence son yıllarda AKP yandaşları sebepsiz zenginleştiler.
Zira bir arkadaım vardı otobüse binecek para bulamıyordu. Gitti AKP'ye üye oldular ailecek birden bire Allah yürü ya kulum dedi.
Şimdi altında son model mini cooper. Tabi ülkenin %50'si kalkınıp zenginleştiler ama kendi yağı ile kavrulan insanlarda var çok şükür.

Ben de bu %50 nin içindeyim ama daha zenginleşmedim :))

Ailecek 1 tl'nin bazen hesabını yapıyoruz akp'ye de üyeyiz..

Şimdi bu yüzde elli zenginleştiyse hani kontes nerede ?

Valla universitede sürüklenme tarihimiz son 12 yılı kapsamıyor be dans..

Ben geçmiş hükümetlerin egitim sistemine attıgı kazık hasebiyle istedigim bölümü okuyamadım..Uni okudum ama birşeye yaramadı..

Ben de bileymişim liseden mezun oldugum gibi autocad ögrenir bizim firmaya gelir muhasebeci olup 1300 tl almak yerine 3.500 tl alırdım

yahuu dans. Geçen ucuz ucuz bodruma uçmak istedim. 350-400 arası bir rakam çıktı karşıma 80 liralık otobüsün gözünü sevem :)
Ucuz mu bence hiç ucuz değil.

Benim ailem izmirde eşimin ailesi ankarada ben istanbuldayım. Bu güzergahta hiç uçak kullanmadım. Arada izmire çok ucuz yakaladıysam gidebilidim 2 defa. Zaten euro arttıkça fiyatlar uçtu. Ama bizim maaşlar sabit kaldı. Üniversitede çalışıyorum. Emek veriyorum. Elime geçen kontesin dediği gibi lise mezunu autocad kullanıcısından azmış. Autocad de kullanıyorum işin garibi ama benim salaklığım heralde :)

Ben de bu %50 nin içindeyim ama daha zenginleşmedim :))

Ailecek 1 tl'nin bazen hesabını yapıyoruz akp'ye de üyeyiz..

Şimdi bu yüzde elli zenginleştiyse hani kontes nerede ?

EEE az öncek demiyormuydunuz asgari ücret ile çalışan insanlarda bile ayfoon var diye.
ayrıca sizin şirkette lise mezunu 3500 lira kazanıyordu. Günlük gülüstanlıktı ülke :)
Ben böyle yazdığım için mi tam tersi oldu birden?

EEE az öncek demiyormuydunuz asgari ücret ile çalışan insanlarda bile ayfoon var diye.
ayrıca sizin şirkette lise mezunu 3500 lira kazanıyordu. Günlük gülüstanlıktı ülke :)
Ben böyle yazdığım için mi tam tersi oldu birden?

sana yazdıgım cevabın suan bana yazdıgın cevapla bir alakası yok pelinyaman sen köşeyi dönen yüzde elliden bahsediyordun ben de sana virajı alıp köşeyi dönemedim diyordum ..
:ssz:

Son düzenleme:

vay canına.. süper bir işyeri o zaman.
yalnız dün avmdeydim. millet dolmuş. çoluk çocuğunu alan avmye gelmiş. ama icraat yok. gezip duruyorlar. anlayacağın kuru kalabalık.:34:

Son düzenleme:
Benim ailem izmirde eşimin ailesi ankarada ben istanbuldayım. Bu güzergahta hiç uçak kullanmadım. Arada izmire çok ucuz yakaladıysam gidebilidim 2 defa. Zaten euro arttıkça fiyatlar uçtu. Ama bizim maaşlar sabit kaldı. Üniversitede çalışıyorum. Emek veriyorum. Elime geçen kontesin dediği gibi lise mezunu autocad kullanıcısından azmış. Autocad de kullanıyorum işin garibi ama benim salaklığım heralde :)

Kim ne derse desin hala gelişmekte olan bir ülkeden daha ötesine geçemedik.
Daha iyi olabiliriz halbuki işte 1800'lü yıllarda olmasa kafalar.

vay canına.. süper bir işyeri o zaman.
yalnız dün avmdeydim. millet dolmuş. çoluk çocuğunu alan avmye gelmiş. ama icraat yok. gezip duruyorlar. anlayacağın kuru kalabalık.:34:

oky sen yapma bari :))

derimoddan geçenlerde kampanya vardı ayakkabı alayım dedim bir ayakkabıya 100 tl verme çılgınlıgıyla yanıp tutusan ablaların arasında kısa boyumla ezilme faciası yaşadıgımdan ötürü alamadan çıkıverdim.

Şimdi 100 tl az degil malum..

Bu sefillikse eger ülke olarak anamız aglamış haberimiz yok :37:

Valla universitede sürüklenme tarihimiz son 12 yılı kapsamıyor be dans..

Ben geçmiş hükümetlerin egitim sistemine attıgı kazık hasebiyle istedigim bölümü okuyamadım..Uni okudum ama birşeye yaramadı..

Ben de bileymişim liseden mezun oldugum gibi autocad ögrenir bizim firmaya gelir muhasebeci olup 1300 tl almak yerine 3.500 tl alırdım

Neden eskiyle kıyasladığımızı anlamıyorum ben de işte. Ben 12 yıl önce ergen bir bebeydim. Ben şimdi hak ettiğimi kazanamıyorum.. Türkiyede hiçbir şeyin oturmuş bir sistemi yok. Türkiyede yaşamak zor.

Dediğim gibi işin garip tarafı ben de autocad/catia/solidworks bilimum çizim programlarını çok iyi kullanıyorum.

Eleştirirsek geçmişten daha kötü olmayız. bugünde daha iyi oluruz belki. Daha iyiye gitmek için yapıyoruz bu eleştrileri kimsenin 15 yıl öncesine gitmek gibi bi isteği yok. 15 yıl önceki iktidarlar da sanki bizim istediğimiz iktidarlarmış gibi bir tavır hakim hep..

Son düzenleme:
Back