Türkiye en ‘sefil’ 13üncü ülke!

Nasıl şeyler yazmışsınız, ağzınıza yakışıyor mu böyle n'aber der gibi siyasilere hakaret etmek? Dava edilemeyeceğinize mi güveniyorsunuz?
Her konuyu konu olmaktan çıkarıp kavgaya, siyasi yarışına, en iyi ben bilirim havasına sokuyorsunuz.

Yilda çöpe ne kadar ekmek attigimizi biliyoruz değil mi ulkecek.. Nasil bir sefillikse bu anlamadim.. Hem fakiriz hem ekmek atiyoruz...

Yilda çöpe ne kadar ekmek attigimizi biliyoruz değil mi ulkecek.. Nasil bir sefillikse bu anlamadim.. Hem fakiriz hem ekmek atiyoruz...

birde derimoddan giyiniyorlar :)
giyinme kardeşim git uygun yerden al
yeminle ben bazı markaları bilmiyorum bile :)

Madem ülkenin basindakilere söylemediniz, ülkenin basinda olan kisi ile zenginlesenlerin ne alakasi var:))
Yani evlere girip hirsizlik yapan, soygun yapan kisiler, ülkenin basindaki partiye göre yapmaz yada rant saglayanlar..
Haksiz kazanc saglayip haram yyemeyi bünyesi kabul ettigi icin yapar..
Ülke basinda olan kisilerde tüm ülkedeki insanlari tek tek inceeyecek degil..

Mesela ülkenin basinda kac yildir AKP var ama su Soma madenleri sahibinin Istanbul daki gökdelenine 27 kat kacak kat cikmasina göz yuman ve iskan veren Sisli belediye baskani Sarigüldür

[h=1]Maslak’taki rant kulesi mercek altında[/h] [h=2]Soma'daki ölüm madeninin sahibi Alp Gürkan'ın Maslak'taki gökdeleninin 20 katlı olması gerekirken 47 kat yapıldığı ve milyonlarca dolar haksız kazanç elde edildiği ileri sürüldü. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yerel seçimden önce Şişli Belediyesi tarafından iskan verilen kulesi ile ilgili olarak gerekenin yapılacağını belirtti.[/h]
220520140749272976920.jpg

Yani calan cirpan yolsuzluk yapan kisiler kaninda olan, kendine yedirebilen kisilerdir..
Bastakilerin, partinin önemi yok..
Zira buradada görülüyor, Sisli belediyesi CHP nin ve Sarigül CHP li..

Herneyse;

Bundan sonra biraz dikkatli olun..
Ayagininizi yorganiniza göre uzatin, paralarinizi car cur edip ortalarda sefil sefil dolasmayin:))))))

Son düzenleme:
bence ikisi de aynı anlamda Pelin

Benim anlatmak istediğim başka birşeydi aslında.
Direkt ülkenin başına geçenleri hedef almadım. Hatta aklımdan bile geçmedi.
Birilerinin sebepsiz zenginleşirken diğerlerinin fakir olarak kaldığını vurgu yapmak istedim.

Benim anlatmak istediğim başka birşeydi aslında.
Direkt ülkenin başına geçenleri hedef almadım. Hatta aklımdan bile geçmedi.
Birilerinin sebepsiz zenginleşirken diğerlerinin fakir olarak kaldığını vurgu yapmak istedim.

Weis Dansmaure nin mesajına atıfta bulundu sanırsam

birde derimoddan giyiniyorlar :)
giyinme kardeşim git uygun yerden al
yeminle ben bazı markaları bilmiyorum bile :)

Bizim halkta ciddi tutumsuzluk görüyorum ben. birazda bu sebepten kaynaklanıyor... Bide bölgeler arasi farklilik çok fazla veya iller arasi. Ornegin büyüksehirde bir memur ay sonunu getiremezken küçük şehirde yasiyan ayni şartlardaki memur ev araba aliyor.. Sefilsek bunun nedenlerini de arastirsinlar bakalim neler cikacak ortaya..

Bizim halkta ciddi tutumsuzluk görüyorum ben. birazda bu sebepten kaynaklanıyor... Bide bölgeler arasi farklilik çok fazla veya iller arasi. Ornegin büyüksehirde bir memur ay sonunu getiremezken küçük şehirde yasiyan ayni şartlardaki memur ev araba aliyor.. Sefilsek bunun nedenlerini de arastirsinlar bakalim neler cikacak ortaya..

hemde ne tutumsuzluk,gerçi gerekenler yazıldı
bende isterim iphonum olsun
benim hiç ıphonum olmadı :60:
bırak samsung galaxym bile yok :)telefonum akıllı bile değil yahu :)
tamam insanız hepimiz özeniyoruz ama
bakıyorumda bi abartı,sanarsın çok zengin
illa marka olacak arkadaş...

Küçük yerlerde hayatın daha ucuz olmasından olabilir mi?:ssz:

ahh ben nasıl böyle bir şey yaptım ya. Weiss ın olduğu ortamda nasıl da açık veren bir mesaj attım. Weiss tabi ki benim ne demek istediğimi çok çok iyi anladı ama çok sever yanlış anlamış gibi davranmayı :34:

Türkiyenin başına geçenlerin alayı şerefsiz asla demedim. Erdoğan'a da demem, ucu atam'a dokunur ona hiç demem, bir de çok sevdiğim ecevit'e gider lafım öyle bir şey söylersem. :)

Sadece kötüye kötü demek neden zorunuza gidiyor. Biz burda geçmişteki kötü siyasetçileri savunmuyorken neden bize geçmişteki siyasetçilerle saldırıyorsunuz. Onları biz mi seçtik. Tansu çilleri biz mi getirdik bu ülkenin başına?

küçük yerler daha pahalı bu sözüne katılmıyorum . bizim orda bi mobilya mağazası vardı . 7 sen önce kardeşimin duğününe 2.5 milyara oturma odası aldık. şuan da fiyatlar aynı. resmen kazık yemişiz . alternatif yok mecbur alacaksın

hemde ne tutumsuzluk,gerçi gerekenler yazıldı
bende isterim iphonum olsun
benim hiç ıphonum olmadı :60:
bırak samsung galaxym bile yok :)telefonum akıllı bile değil yahu :)
tamam insanız hepimiz özeniyoruz ama
bakıyorumda bi abartı,sanarsın çok zengin
illa marka olacak arkadaş...

Ya kaliteli giyinmek veya akilli telefon sahibi olmayi istemek bana çok abes gelmiyor yani bu kadarla sinirli kalsak önemli değil ama insanlar içtiği sigaranin bile en pahalisini seçiyor günde bir paket içmesine rağmen.. ya çok şey var aslında liste uzar gider yani..

küçük yerler daha pahalı bu sözüne katılmıyorum . bizim orda bi mobilya mağazası vardı . 7 sen önce kardeşimin duğününe 2.5 milyara oturma odası aldık. şuan da fiyatlar aynı. resmen kazık yemişiz . alternatif yok mecbur alacaksın

Bende küçük bir yerde yaşıyorum alternatif bulmak zor o tür şeylerde, gerçi 7 yıl önceye göre onlarda çoğaldı şimdi biraz ama ev kiraları ucuz mesela burda 3+1 evler 300 lira, ulaşım desen çok sık kullandığın bir şey değil zaten, büyük şehirlerde 5 tl olan domates burda 1-2 lira falan oluyor :ssz:

Son düzenleme:

Yani pahali olan yerlerde var ucuz olan yerlerde her yer ucuzdur diyemeyiz. Ben zaten onu kastetmedim yani bölgeler arasi farkliligi kastetttim. Yani hani genelleme yapiyoruz ya memur maasi için çok az diyoruz bende diyorum ki o bölgeye gore değişiyor.

Bende küçük bir yerde yaşıyorum alternatif bulmak zor o tür şeylerde gerçi 7 yıl önceye göre onlarda çoğaldı şimdi biraz ama ev kiraları ucuz mesela burda 3+1 evler 300 lira, ulaşım desen çok sık kullandığın bir şey değil, büyük şehirlerde 5 tl olan domates burda 1-2 lira falan oluyor :ssz:

Aynen, benim yaşadığım yerde küçük, birtek yaz aylarında yoğun turist akımı yüzünden fiyatlar yükselir, şu an yüksek mesela ama Ekim ayından Mayıs'a kadar ki dönemde meyve sebze 50 kuruş, 1 lira en pahalısının kilosu 1,5 lira, ev kiraları sıfır dairelerde bile 300-350 liradır, giyim, mobilya burda pahalı olsa bile bize 50 km uzaklıktaki ilçede uygun.

Ulaşım derdimiz yok çünkü heryer yürüme mesafesinde. He bu arada bu konuda Arapları falan ben yazmıştım, niye alay edildi? Gerçek bu, İstanbul'da satılan bazı konutları araştırın kimler alıyor, burası da turistik bir yer burda da Araplar, Ukraynalılar ve İngilizler ağırlıkta bu yıl, ayrıca Yalova'da akrabalarım var, orda da Arap akını varmış, turist geldiği zaman esnafta fiyat arttırır, yaşadığım yerin şartlarını ben biliyorum değil mi:34:

Ya ben bundan tam tamına 8 yıl önce kutahya'da (burası felaket gelişmemiş bir şehir sosyal aktivite 0 'dı o devirler ) 375 tl kira veriyordum o da taaa gittim atakentte tuttum evimi şehir merkezine uzak sitelerde dşiye fiyatı uygundu ALLAH sizi inandırsın köpegi baglasan durmayacagı yerler için 500 tl diyorlardı o vakit

Yani ufak yer deyip geçmeyin pahalı gerçekten görmesem inanmazdım :)

Soma olayı sefillikle alakalı bir durum dğil ence . bu bir iş sektörü ve insanlar belli bir ücret karşılığı bu işe talip oluyolar. Orada söz konusu olan şey iş güveliği sorunu. tarım sektörü bitti demişsin bunun en büyük sebebi yine kendi insanımız. bu sektörün küçümsenmesi. devletin de bu konuda eksiği vardır muhakkak ama bununda sefillikle alaksı yok tam tersi insanlar hayvanclıkla uraşmayı, köylü olmayı sefillik sayıyorlar. Göçlern en büyük sebeebi bu. ben bi köylü çocuğuyum benim ailemden abilerimin eşlerinden hiç bir rahatını bozup köyle gelmek istemiyo. kendi ürününü yetiştirmek istemiyo niye ? ne diye reziil olcam, çarşı pazar dolu. Zihniyet bu.
Tokiler kurulmadan önce insanlar ev sahiplerini zengin ediyordu. en azından şimdi bu vesile ile ev sahibi oluyolar.

Genellemeler yapilirken lütfen kendi bir kac akrabanizi baz almayin.Bilimsel bir neden sonuc iliskisi icin bu yeterli degil.Eger türkiye`nin dört bir yaninda ciftcilerle,hayvan üreticileri ile konusursaniz tohumlar, kotalar hakkinda bilgi alirsaniz daha saglikli sonuclara ulasirsiniz.Biz de ciftciyiz yengem böyle diyor, amcam böyle yapiyor demekle olmuyor bu isler.

Ya kaliteli giyinmek veya akilli telefon sahibi olmayi istemek bana çok abes gelmiyor yani bu kadarla sinirli kalsak önemli değil ama insanlar içtiği sigaranin bile en pahalisini seçiyor günde bir paket içmesine rağmen.. ya çok şey var aslında liste uzar gider yani..

kaliteli giyinirsinde,illa şu marka diye tutturmazsın
heryerde kaliteli kıyafet bulunabilir
insanımız hep özeniyor istedikçe fazlasını istiyor
herşeyin bi sınır olmalı
kimse git kötü giyin,en ucuzunu al demiyor
yokmu orta karar
zengin olan yapsında,orta direk yada altı olanlar neden böyle?
yani bu liste uzar gider
canan karatay demişken kuaför paraları nereye gidiyor :)
akıllı telefonlar pahalı değilki zaten 500-600 e var
biz ıphone ve türevlerinden bahsediyoruz 2000 tlden aşağı değiller
bak sigara konusunda katılmıyorum,içeceksen iyisini içecen,ucuzunun tadı çok kötü :)

Back