Türkiye en ‘sefil’ 13üncü ülke!

Ya ben bundan tam tamına 8 yıl önce kutahya'da (burası felaket gelişmemiş bir şehir sosyal aktivite 0 'dı o devirler ) 375 tl kira veriyordum o da taaa gittim atakentte tuttum evimi şehir merkezine uzak sitelerde dşiye fiyatı uygundu ALLAH sizi inandırsın köpegi baglasan durmayacagı yerler için 500 tl diyorlardı o vakit

Yani ufak yer deyip geçmeyin pahalı gerçekten görmesem inanmazdım :)

kontes sene 2006-2008 bende kütahyadaydımm :3::3::3::3:

kyk da kalıyordum germiyan kampüsteydim canımmm

atakenti ii bilirimm

kütahyanın en ii yeridir

Bende küçük bir yerde yaşıyorum alternatif bulmak zor o tür şeylerde, gerçi 7 yıl önceye göre onlarda çoğaldı şimdi biraz ama ev kiraları ucuz mesela burda 3+1 evler 300 lira, ulaşım desen çok sık kullandığın bir şey değil zaten, büyük şehirlerde 5 tl olan domates burda 1-2 lira falan oluyor :ssz:

Bak iste senin yasadigin yerde bir memur maasi hic de az değil hatta rahatlıkla ev araba alabilir.. Yani sikinti pahali yerler ve büyük yerlerde oluyor. Aslında büyükşehirler de yasayan insanlara biraz daha fazla verilse dengelenebilir ama bu da mümkün değil iste..

Yurdum insani masallah her konuda uzman.Bir bakista ekonominin nasil oldugunu, niye kötüye gittigini bilebiliyor.Son zamanlarda herkese kredi ödeyerek ev sahibi olmanin coskusuyla her sey iyiye gidiyor zannediyor.Ispanya`da olanlardan kimsenin haberi yok sanirim.Orda da emlak piyasasi patlamisti sonra ne oldu dersiniz.Ekonomi cöktü bir sürü insan issiz kaldi ve yapilipta satilamayan ya da tamamen bitirilemeyen o evleri isgal etmeye basladilar.

Felekat tellali olmak istemiyorum ama emlek piyasasi ne zaman cökücek cok merak ediyorum.Bir sey daha ne cabuk unuttuk izmit depreminde ölen onbinlerce insani.Su anda herkesin bayilarak aldigi o evlerin bir cogu yazik ki güvenilir degil.Deprem vergilerine hic deginmeycegim bile.
Ama sevgili halkimizin gelismislik konusunda ki kriterleri cok baska.Ne diyim cahile laf anlatmaktan daha zor bir sey yoktur.

kontes sene 2006-2008 bende kütahyadaydımm :3::3::3::3:

kyk da kalıyordum germiyan kampüsteydim canımmm

atakenti ii bilirimm

kütahyanın en ii yeridir

ahaaa senle aynı zamanda oradaymışız :))

evet kutahya'nın en iyi yeriydi orası uzak diye kiralar daha uygundu..

Ama oradaki günlerim güzeldi ya özledim

Genellemeler yapilirken lütfen kendi bir kac akrabanizi baz almayin.Bilimsel bir neden sonuc iliskisi icin bu yeterli degil.Eger türkiye`nin dört bir yaninda ciftcilerle,hayvan üreticileri ile konusursaniz tohumlar, kotalar hakkinda bilgi alirsaniz daha saglikli sonuclara ulasirsiniz.Biz de ciftciyiz yengem böyle diyor, amcam böyle yapiyor demekle olmuyor bu isler.

: ))) ben gazeteci yada araştırmacı değilim. buradaki çoğu kişide öyle değil. tek alternatifimiz kendimiz, eş ,dost : )

ancak sizi takip edeceğim, bilinçli bir arkadaşa benziyorsunuz. mesajlarınızda verdiğiniz kriterlere uyacağınıza şüphem yok : )

Son düzenleme:
kaliteli giyinirsinde,illa şu marka diye tutturmazsın
heryerde kaliteli kıyafet bulunabilir
insanımız hep özeniyor istedikçe fazlasını istiyor
herşeyin bi sınır olmalı
kimse git kötü giyin,en ucuzunu al demiyor
yokmu orta karar
zengin olan yapsında,orta direk yada altı olanlar neden böyle?
yani bu liste uzar gider
canan karatay demişken kuaför paraları nereye gidiyor :)
akıllı telefonlar pahalı değilki zaten 500-600 e var
biz ıphone ve türevlerinden bahsediyoruz 2000 tlden aşağı değiller
bak sigara konusunda katılmıyorum,içeceksen iyisini içecen,ucuzunun tadı çok kötü :)

Ebedi,
verdiğiniz örnekler istisnadır, arada gerçekten maaşı az olduğu halde gidip taksitle herşeyi almaya kalkanlarda var, onlar bir süre sonra k.kartı mağduru oluyor, bilinçsiz tüketim başka birşey ama birde gerçekten kıt kanaat geçinen bir kesim var, onlar bırakın avm pazar parasını zor doğrultuyor, öyle nerde kuaför, nerde mağazadan giyim, kadın pazardan bir etek alabilirse mutlu oluyor.

Çocuklara gelince bir arkadaş 9 yaşındaki çocuğu örnek vermiş, 9 yaşındaki çocuğa paran olsa da ıphone alınmaz, ben almam, ben bile ıphone kullanmıyorum, bildiğiniz çok basit, kamerası bile olmayan gayet sıradan bir telefon kullanıyorum. 19 yaşında kızım var, o da ıphone kullanmıyor, he bu sene çok başarılı olduğu ve 5 yıldır aynı telefonu kullandığı için almayı planlıyorum, kuaför nadir kullanırım, imkanım var mı? Allah'a şükürler olsun lakin herşeyin azı karar çoğu zarardır.

Burda bilinçsiz tüketim yerine gerçekten ihtiyaç sahipleri olduğunu hatırlar ve onlar üzerinden konuşursak aslında bazı gerçekler çıkacaktır ortaya.

kaliteli giyinirsinde,illa şu marka diye tutturmazsın
heryerde kaliteli kıyafet bulunabilir
insanımız hep özeniyor istedikçe fazlasını istiyor
herşeyin bi sınır olmalı
kimse git kötü giyin,en ucuzunu al demiyor
yokmu orta karar
zengin olan yapsında,orta direk yada altı olanlar neden böyle?
yani bu liste uzar gider
canan karatay demişken kuaför paraları nereye gidiyor :)
akıllı telefonlar pahalı değilki zaten 500-600 e var
biz ıphone ve türevlerinden bahsediyoruz 2000 tlden aşağı değiller
bak sigara konusunda katılmıyorum,içeceksen iyisini içecen,ucuzunun tadı çok kötü :)

Oleceksem kalitelisinden oleyim diyon heeee :) bir kaç gün önce bir adam markette böyle diyordu da cigerim kaliteli dumanla dolsun oleceksem kaliteden oleyim diyordu haha çatlak adam :)

Oleceksem kalitelisinden oleyim diyon heeee :) bir kaç gün önce bir adam markette böyle diyordu da cigerim kaliteli dumanla dolsun oleceksem kaliteden oleyim diyordu haha çatlak adam :)

5 yıl oldu bırakalı
öyle kaka şeyler içmiyom ben artık :)
arada bizimkilere gittiğimde onlardan alıp içiyorum
haha :) adam da komikmiş

Tablo 1: Dört Kişilik Ailenin Açlık ve Yoksulluk Sınırı (TL/Ay)
Nisan
2013
Aralık
2013
Mart
2014
Nisan
2014
Yetişkin Erkek Gıda Harcaması 285,10 299,01 321,26 326,05
Yetişkin Kadın Gıda Harcaması 234,67 247,18 262,84 267,60
15–19 Yaş Grubu Çocuk Gıda Harcaması 295,22 318,62 339,30 344,34
4–6 Yaş Grubu Çocuk Gıda Harcaması 197,43 216,77 225,63 229,17
Açlık Sınırı 1.012,41 1.081,59 1.149,02 1.167,17

Yoksulluk Sınırı 3.297,76 3.523,09 3.742,73 3.801.85
Şimdi asgari ücretin 846 lira olduğu ,açlık sınırınında 1167 lira olduğu bir ülkede AYFON hesaplamaları komik olmuş biraz.
Adamın 2 çocuğu varsa aç kalmamak için 1167 liraya ihtiyacı var yani.
Nerden bulsun parayıda gitsin AVM de harcasın.
Diğer taraftan yoksulluk sınırıda 3.801 lira.En düşük memur maaşı 2.025 lira.Bir mühendis maaşı 3.200 lira devlette.Yani kamu personelininde neredeyse tamamı yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
Bu hesaplamayla Türkiyede her 3 aileden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyormuş.
Ondan sefil ilan etmişlerdir.Zaten ortada değil mi?
Bu açlık,yoksulluk sınırlarını ben söylemiyorum,TÜİK söylüyor.

Son düzenleme:
Şimdi asgari ücretin 846 lira olduğu ,açlık sınırınında 1167 lira olduğu bir ülkede AYFON hesaplamaları komik olmuş biraz.
Diğer taraftan yoksulluk sınırıda 3.801 lira.En düşük memur maaşı 20.25 lira.Bir mühendis maaşı 3.200 lira devlette.Yani kamu personelininde neredeyse tamamı yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
Bu hesaplamayla Türkiyede her 3 aileden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyormuş.

Vaslla parkon bu ülkede IQ seviyesi yeterli olmadığı için ilaçları kesilen ve ailesinin maddi imkansızlıkları yüzünden o ilacı almaya parası yetmeyen insanlar olduğu sürece bu ülkede kimsenin nasılda zenginleştik demeye hakkı yok diye düşünüyorum.
Çok şükür demekle yetiniyorum ama içim hiç rahat değil.

Ebedi,
verdiğiniz örnekler istisnadır, arada gerçekten maaşı az olduğu halde gidip taksitle herşeyi almaya kalkanlarda var, onlar bir süre sonra k.kartı mağduru oluyor, bilinçsiz tüketim başka birşey ama birde gerçekten kıt kanaat geçinen bir kesim var, onlar bırakın avm pazar parasını zor doğrultuyor, öyle nerde kuaför, nerde mağazadan giyim, kadın pazardan bir etek alabilirse mutlu oluyor.

Çocuklara gelince bir arkadaş 9 yaşındaki çocuğu örnek vermiş, 9 yaşındaki çocuğa paran olsa da ıphone alınmaz, ben almam, ben bile ıphone kullanmıyorum, bildiğiniz çok basit, kamerası bile olmayan gayet sıradan bir telefon kullanıyorum. 19 yaşında kızım var, o da ıphone kullanmıyor, he bu sene çok başarılı olduğu ve 5 yıldır aynı telefonu kullandığı için almayı planlıyorum, kuaför nadir kullanırım, imkanım var mı? Allah'a şükürler olsun lakin herşeyin azı karar çoğu zarardır.

Burda bilinçsiz tüketim yerine gerçekten ihtiyaç sahipleri olduğunu hatırlar ve onlar üzerinden konuşursak aslında bazı gerçekler çıkacaktır ortaya.

mune aslında benim kastettiğimde maaşı az olupta bunları yapanlardı
dikkat ettiysen orta direk ve altı dedim
tabiki fakirlerimizde var, en gelişmiş ülkelerde bile fakirler var
burada nasıl olmasın
kuaföre sadece saçımı kestirmek için,bikaç defada boya için gittim
yııllardırda saçımı boyamadım,ama boyatmak istiyorum tekrar :)
diğer herşeyi ben yapıyorum
mune senin telefonun bendende eskiymiş,kamerası bile yok
tam sefilmişsin he :60:

bakın bu konuda yüzde bi milyon katılıyorum çünkü türkiyede maddiyat büyük sorun.emekli maaşları bile uçurum.kayınvalidem eşinden ssk emeklisi 850 tl maaş alıyor benm annem emekli sandığı babamdan aldığı maaşı söylüyorum 450 tl...tamı tamına iki katı.ve ne zaman emekliye zam dense hep ssk emeklisine yada yeni emeklilere geliyor.benim gariban anamın ne suçu var.bu konuda emeklilere düzenleme gelmeli.çalışana zam üstüne zam emekliye zam yok.:47:

Ikinci el düşük model bir AYFONU gayet asgari ücretli bir vatandaş satın alabilir
Sefil hayatlarınız sizi bu kadar rahatsız etmiyorken bize laf söylemek düşmez.........kendini kandırıyorsunda bizi kandırmaya yeltenme bile git sana uygun görülen ücrete çalış

Vaslla parkon bu ülkede IQ seviyesi yeterli olmadığı için ilaçları kesilen ve ailesinin maddi imkansızlıkları yüzünden o ilacı almaya parası yetmeyen insanlar olduğu sürece bu ülkede kimsenin nasılda zenginleştik demeye hakkı yok diye düşünüyorum.
Çok şükür demekle yetiniyorum ama içim hiç rahat değil.
İşsizsen sana hastaneler de bakmayacak........ne o sefil hayatımdan memnununm ........ben gòrüyorum bu insanları......hastaneye kabul edilmeyen insanlara ben şahit oluyorum benim de tuzum kuru..........peki siz sefil insanlar burada dalganızı geçerken ne ara kaybettiniz insanlığınızı

Son düzenleme:
Diğer taraftan yoksulluk sınırıda 3.801 lira.En düşük memur maaşı 2.025 lira.Bir mühendis maaşı 3.200 lira devlette.Yani kamu personelininde neredeyse tamamı yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

parkon biz de diyoruz ki açlık sınırının 1167 tl oldugu ülkede AYFON kullanıcıları ne iş :9:

komiklik evet neden biliyor musun ?

hesaplamaya kalkınca işin içinden çıkamıyorsun ama sonuç ortada..Kullanılıyor mu ? ,

Evet ..

Şimdi sefil miyiz ?

parkon biz de diyoruz ki açlık sınırının 1167 tl oldugu ülkede AYFON kullanıcıları ne iş :9:

hesaplamaya kalkınca işin içinden çıkamıyorsun ama sonuç ortada..Kullanılıyor mu ? ,

Evet ..

Şimdi sefil miyiz ?

Kontesim kendini yorma artık bırak boşverrr balımya :ssz:

Evet ..

Şimdi sefil miyiz ?

Sefiliz kontes.
Adam asgari ücreti sadece yemek için harcasa bile doymasına yetmiyor.
Bunun kirası var,çocukların eğitimi var,yol parası var.
Varoğlu var yani.,
Tüm bunlarıda eklersen 2 çocuklu aile 3.800 lira alıyorsa yoksul sayılıyor:
Dediğin gibi AYFON kullananı var mıdır?Olabilir ama çocuklarını aç bırakıyordur,kredi kartı borcu yapıyordur...
Adamın bunları yapmaya çalışması (ki böylesi çok azdır) evine doyacak kadar para girmediği gerçeğini değiştirmiyor.
Yani 4 kişilik aile AYFON almasada doymak için 1167 lira,yaşamak içinde 3.800 liraya muhtaç.

Back