Türkiye´de yaşayamazsın diyorlar . . . ..

seneler evvel yani bu 2008 krizi patlamadan önce Allah rahmet eylesin büyük enişteyle konuşuyorduk.annemin teyze tarafı tamamen almanya da bu arada.almanya çocuk kumbaralarından vergi almayı düşünüyor demişti.ozaman 275 euro ve üzerimi ne demişti.almanı da göçmeni de artık kuaföre gitmeye kıyamıyor gibilerinden örnekler verdi.keza bu sene kızları da söyledi almanya eski efsanevi almanya değil diye.

burdan gidip çocuk, işsizlik paralarıyla keyif yapanlara almanların tiksinerek baktığını söylerlerdi.ben olsam utanırım bir de bu gururla mı söyleniyor hayat var diye?kutsal kitapta da yazdığı gibi kişiye ancak çalıştığı var.

güney avrupa zaten bitik durumda.almanya hiçbirine yetişemiyor.senelerce yunanistan ı ispanyası kendinin olmayanı yiyip en nihayet bitirdiler.yunanlılar dev gemilerle foçaya ayvalığa gelirlerdi pazara mesela.artık gelemiyorlar.yav senin etin ne butun ne?neyin lüksünü yaşadın.?

geçen gün norveçi araştırayım dedim.harikalar ülkesi diyorlar acaba gerçekten öylemi diye.kuzey avrupalılar ve amerikalılar da ayrımcılıktan bıkmış defolup gitme derdinde.hele sen müslüman ülkeden gidiyorsun.avrupalı 1-0 geriden başlarsa sen 2-0.giden kolaylıkla iş bulamıyormuş.iş liyakata göre değil ne olursa olsun öncelik norveçlininmiş.

hava ve güneş çok önemli kışın hiç açmayan yazın hiç batmayan güneş adamı manyak eder ..foçada dolu norveçlisi,isveçlisi almanı biliyorum yerleşikti.yaralı bereli çarpılmış bacaklarıyla jeotermal tesilerine geliyorlar şifa bulmak için.bu kadar berbat durumdayız da niye geliyorlar?

yemeden içmeye gezmeye çeşit bol.gıda fiyatları ucuz.bir avuç kiraza 3-5 euro vermiyorsun ülkende.

ne olursa olsun kardeşim gittiğin yerde yabancısın.yüzüne güler arkandan kara kafa der.ağzını açıp kendini savunmaya kalksan defol ülkene derler.dikkat edin krizle beraber ırkçı saldırılarda arttı.eskiden işi gücü olan kimseye bulaşmaz gider tatilini gezmesini eğlenmesini lüksünü yaşardı.şimdi avrupalı da işini kaybedince göçmenlere defolun ekmeğimize mani olmayın diyor.

refah elbet halledilebilir bir konu da hiç bir yüksek teknoloji iklime müdahale edemez.coğrafyamız en güzeli en azından.

canım benim tüm yazdıklarının altına imzamı atıyorum.. ve sonuna kadar katılıorumm.. ne güzelde ozetlemıssın herseyı.. gurbette olan cogu kısı 2-3 sınıf vatandasız burdada tecavuz var zam üstüne zam diyerek türkiyeye donme cabası ıcındeler...

ama malesef arkadslar oyle degıl.. burdada anlattıgınız cogu sey var belıkıde dunyanın her ulkesınde ama bızde ınsana deger yok .. neler oluyor bırbılsenız bu bagnazlıkları yasanan zalimlikleri anlatmaya ne mecalim kaldı gurbette olan kısılere ne takatim..

siz komsuluk ılıskılerı herkesın bırbırıne kosulsuz yardımı memeleket havası arıyorsunuz.. ama bu sekılde degıl turkıye!!!
ben turkum dedıgınde fasıst oluyorum.. gayet normal bır gıyımde bazı ara sokaklardan gıdemezsınız gunduz vakti bile.. kadınlar artık 1 degıl 2 degıl 3 kere dusunmesı gerekıyor cogu seyı..
tecavuzler tacizler zihinsel engelli kısılere bıle tecavuz var bu ulkede ve CEZASI YOKKKKKK!!!!!!!

sız heryerde var dıyorsunuz ama oralarda ceza var caydırıcı sebebler var bızde yok ... din adı altında neler oluyor mantıgımı zorlayan durumlar goruyorum okuyorum...

ıckılı dıe ambulansa alınmadı, bayan doktor erkek hastasını namahrem dıye muayene etmedi ustune ortalıgı bırbıne kattı.. tecavuzler

kucucuk yasında N.Ç. 20 kusur kısının tecavuzune ugradı ve hepsi serbest sımdı N.Ç hukuk okuyor.. artık turkıye trajedının ironın ulkesı.. dahada uzatabılırım..

mizahta olmasa kafayı yerdık be cnm sadece tatıle gelın buraya uzun gecıcı tatıller olabılır donme 2.vatadsım dıosunda bız burda zaten ıkıncı vatandasız.. ıyı dusunun

ne güzel anlatmıssın mugecım encokta su cumlenı sevdım ''Türkiye'ye sayılı günler gelenler bizim yaşadıklarımızı bizden daha iyi bilir olmuşlar''.

bırebır katılıyorum yazdıklarına ...

saol arkadaşım bak aylar öncesinde yazmışız bu yazıları ,bir kaç ay sonra da olaylar başladı.neler yaşandı an be an aylardır okudum,gözlemledim,yaşadım.ama tüm bu olanlara rağmen halen ısrarla gerçekleri görmeyi rededenler var.artık kime ne anlatayım şaşırdım.insanların bu kalpsizliği,umursamazlığı,aynı cümlelere bağnazlık biçiminde bağlılıkları beni o kadar yordu ki anlatamam.zaman zaman o kadar çok istiyorum ki bu ülkeyi terk etmeyi.ama biz gidersek de bu şehitlerin kanlarıyla kazanılmış ülkeyi şerefi bozuklara bırakmak istemiyorum.çok şey yazar söylerim de işte insan anlamak isteyecek.ne anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…