kimse kendi ülkesini gerçekten çok kötü şeyler olmasa kötülemez.ama bakıyorum Türkiye'ye sayılı günler gelenler bizim yaşadıklarımızı bizden daha iyi bilir olmuşlar.sağlık sistemi,işsizlik,ırkçılık ben bunlarla ilgili sayfalarca olaylar anlatabilirim size.ama biliyorum ki yaşamadıkça asla fikriniz değişmez.insanlar artık eline Türk bayrağı alıp,bayramlarını kutlayamaz oldu.Anırkabir'e farklı şehirlerden gitmek isteyen insanların daha şehrin dışına çıkmadan otobüslerine engel olanlar oldu.yaşasın cumhuriyet diyenleri buz gibi havada çoluk çocuk demeden basınçlı sularla,etrafına deodorant sıkırcasına biber gazlarıyla şiddet uygulanır oldu.doğuda bir pkklının cenazesi varken Türk bayrağı kışkırtıcı unsur sayılıp askerler tarafından balkonlardan toplanır oldu.o ayıla bayıla izlediğiniz acun programında formanın üstündeki Türk bayrağının resmini bantla kapatan oldu.türk-kürt,alevi-sünni daha neler neler...
ben devlet hastanesine gitmiyorum çünkü gidince doktorun ilgileneceği max. süre 1 dk.o da kafasını kaldırmaya tenezzül ederse.özel polikliniğe gidiyorum.orada bile devlet hastanesinden farklı bir durum yok.adama soru sorulmuyor,hastalığım nedir diye sormazsan söylemiyor.ben çok hastane gezdim o yüzden de bu konuda çok da deneyimliyim maalesef.
işsizliğe gelince zibil gibi işsiz nüfus var burada.ama yeterli istihdam yok.bi de başbakan çıkıyor sanki çok gururlanılacak bir şeymiş gibi "bizim zamanımızda üniversite sayısı şu kadar arttı" diyor.yazıktır bu aileler çocuklarım okusun,eli ekmek tutsun diye paralar döküyor ama iş yok.kpss'ye gelicek olursak daha biz sınavdayken sorular internete düşüyor.karı koca full çıkarıp istediği yere atanıyor ama benim meslektaşım 90 küsür puanlarla doğunun köylerine zor atanıyor.
vergi demişsiniz buradaki vergileri bir görseniz gözleriniz yuvalarından fırlar.geçen 60 lira fatura gelmiş 18 lirası o,bu,şu vergisi.kozmetik yasağı diye bir şey var mesela.neden çünkü birileri üründen 3 katı vergi alacak ki cüzdanlar şişsin.doğalgaz,elektrik,internet,benzin ooooo...yıllarca bizden kesilen ilk baş geçici sonra kalıcı olan deprem vergisiyle duble yollar yapılmış o da marifet gibi bizim zamanımızda diye reklamlar yapıldı.ama Van depremi olunca alınan vergilerin buhar olduğu görüldü elhamdürillah.
her sistem Allah'a emanet.yaşamak bile tesadüf.bi de Türkiye'de laf atan teyzeler yok demişler ya.size ergen gibi ahahaha diyesim geliyor.bir batı şehrinde yanınızda bir erkekle yan yana yürürken bile bazen gözleriyle bazen de sözleriyle sizi aşağılayıp,küfür edenler bolca mevcuttur.burada tecavüz ederler,bıçakla doğrarlar da kimse yardım etmez.zaten yardıma da gerek yok.devlet kadınlara "tecavüze uğrayanlar çocukları doğursun gerekirse devlet bakar" falan diyor.birilerinin kafası 24 saat lcd almış gibi mütemadiyen uçuyor.
bu anlattıklarım en basit örneklerdi.çok fantastik bir ülkeyiz çok şükür.
İnş. burayı cennet gören bütün gurbetçiler tez zamanda buraya gelir.