Merhaba arkadaslar sizlerin görüslerini merak ediyorum, sizde Türkiye de Üniversite okumak mi avantaj (mesela ODTÜ, IStanbul, HAcettepe) yoksa Almanya da Üniversite okumak mi avantaj?
BU konu hakkindaki düsüncelerinizi tecrübelerinizi paylasmanizi bekliyorumhihoyyyt
eğıtım sıstemlerı bırbırınden çok farklı olabılır ve okunacak bölümün özelliklerıne göre değışır bence bu.
ben hacettepe de okuyorum ve memnunum genel olarak. burada bıraz daha az avantajımız olduğu da gerçek malesef. ama kendı ülkemde okuyup çalışmak ıstedığım ıçın benım ıçın ıyı bır karar oldu burada olmak :)
bence türkiye...almanyanin egitim sistemi zaten cok kötü...unilerde pek ic acici degil...bende uni olarak türkiyeyi tercih etmistim...türkiyedeki uniler bence bir cok ülkeye göre cok daha iyi...
bence türkiye...almanyanin egitim sistemi zaten cok kötü...unilerde pek ic acici degil...bende uni olarak türkiyeyi tercih etmistim...türkiyedeki uniler bence bir cok ülkeye göre cok daha iyi...
?? Ayni ülkeden mi bahsediyoruz acaba? Egitim sistemi cok kötü mü? Ben almanyada okudum türkiyede calistim.
Buarada almanyada okulda deneme tahtasi degilsin. Türkiyede her yil yeni biseyler denedikleri icin okulda deneme tahtasisin. Biz sorup sorusturduk bu yil. Temelli trye dönmek icin. Hem trdeki ögretmenlerden hemde istanbuldaki General Konuslattan cevabimizida aldik. Türkiyede okul sistemi daha yeni avrupa sistemine uymaya calisiyormus. Ama avrupanin bizden 20 adim ileride oldugu kesin dendi. Kaldiki almanya avrupanin lider ülkelerinden biridir. Sorusturmadigim kurum kalmadi kizim icin. Almanyanin üniversitelerinde okumak icin millet yurt disindan geliyor. Önce Europäische Unionda Bildung bölümünü ara ve sorustur birsey konusamadan önce.
Türkiyedeki Uniyle almanyada is buldun mu peki?
Ben Bayernda okudum ve Bayernda yasiyorum. Türkiyedeki hicbir üniveriste diplomasi Bayern eyaletinde gecmiyor. Almanyanin en zor ve en iyi Egitim sistemine sahip bir eyalette yasadim ve okudum cokta memnunum. Okulu 2. bitirdim türkiyede siemens gibi lider sirketlerde calistim:) Lider sirket yine senin begenmedigin ALMAN sirketidir:) Saygilar!!