Ben de 8 yildir Amerika`da yasiyorum, esimle egitimimiz icin gelmistik ve benim aklimda hic kalmak yoktu, hep egitimimizi tamamlar Turkiye`ye doneriz diyiyordum. Simdi kalmak daha mantikli geliyor, cok ilginc Turkiye`de degil, burada daha kolay is bulacagimi dusunuyorum. Cocuklu bir ailenin tek bir postdoc maasiyla gecinmesi zor, ben de postdoc um, ama esim bir sirkette calisiyor, o yuzden gayet rahat geciniyoruz. Bulundugunuz belediyenin olur, eyaletin olur sosyal yardimlarina basvurabilrsiniz, benim tek maasli arkadaslarim oyle yapiyorlardi.
25 yasina kadar Turkiye`de yasadim, alt yapim Turkiye`den, inanilmaz birsekilde ulkeme borclu hissediyorum kendimi, bunda burslarla okumamin cok etkisi var. Buradaki arkadaslarin farkli goruslerini okumak beni de dusundurdu, bendeki durum soyle, mantik delimisin boyle bir firsat herkese nasip olmaz, hayatin artik burda diyiyor, kalp vatan diyiyor aile diyiyor.
Eger birgun doneceksem cocuklar cok buyumeden donmek isterim, sonra cok zor oluyor ve sizinle gelmek istemiyorlar. Umarim siz de en dogru karari verirsiniz.
Bu arada vize turunuz nedir, postdoc icin genelde J1 verirler, eger oyleyse 2 yil kuralina tabimisiniz bir bakin, vize sayfanizda ya da DS2019 formunuzda yazar.