- 28 Şubat 2014
- 3.908
- 3.713
-
- Konu Sahibi Pintiminti
Ben olsam hayatta dönmem Türkiye artık yaşanılacak bir yer değil , üstüne üstün orda kalıyırsunuz , yeni gideceksiniz sandım , ne işiniz var burda Bana bir tek artı yönünü sayın ???2,5 senedir cocuklar kucuk biri anaokuluna gidiyor. Alistilar evet. Cunku karar vermek zorundayiz Turkiyede ki is dolayisiyla
Ay bide yurtdışında dışarlarda istediğin gibi bi yemek yeri bulamamakda can sıkıcı durum... Canın bi Türk yemeği çekse şahsen bu benim için ciddi bi sorun :) ayrıca bizdeki sebze ve meyveler orda satılmıyodur heralde pazar mazarda yok... Şöyle bi gezelim mis gibi tatil yerlerimize gidelim deseniz o da yok.... Yok ben yapamam ya Allah beni ülkemden ayrı yere düşürmesin
Artik her yerde Türk restoran ve marketler var. Ayrica Türk sebze nedir? Sanki patlican salça çok ayricakli şeylermiş gibi. Her yerde var olan şeyler.
En azindan yurtdişinda millet maaşi ile alabiliyor. Türkiyede olup bir tere yağa 25 lira verdikten sonra ne anlar insan o işten?
Ve Türk insaninda o gördügün ve başkalarda görmediğin o üstün ahlakindan anlatirmisin biraz? Örnek verebilirmisin mesela?
Benim söyleyeceklerimi yazmışsınız valla. Bende çok merak ettim Türkiye ‘de olan ana dünyada olmayan meyveleri,sebzeleri :)Artik her yerde Türk restoran ve marketler var. Ayrica Türk sebze nedir? Sanki patlican salça çok ayricakli şeylermiş gibi. Her yerde var olan şeyler.
En azindan yurtdişinda millet maaşi ile alabiliyor. Türkiyede olup bir tere yağa 25 lira verdikten sonra ne anlar insan o işten?
Ve Türk insaninda o gördügün ve başkalarda görmediğin o üstün ahlakindan anlatirmisin biraz? Örnek verebilirmisin mesela?
Benim için o patlıcan salça ayrıcalıklıdır, bu benim fikrim, sizinle aynı düşünmek zorunda değilim. Herkesi kendi fikri alakadar eder. Söylediklerimi küçümser gibi yazmışsınızya size göre öyle olabilir benim için böyle. Öyle bi söylüyosunuzki sanki yurtdışında herşey bedavaymış gibi.. oralarda adım başı Türk restoran yoktur heralde varsa belli yerlerdedir az sayıdadır... mesela bizim insanımızdaki misafirperverlik, yardımlaşma dayanışma selam verme gibi özelliklerden bahsediyorum ben insanların en mükemmeli olan Peygamberimizin güzel ahlakından nasiplenmiş insanların ahlakından bahsediyorum anlatabildimmi...
Onun bunun hakkını yiyen saygısız tutarsız arsız hırsızlardan bahsetmiyorum
25 tl değil 45 di en son şimdi 50 olmuştur bılmıyorum.doğal değil yalnız rafıne urunu =DArtik her yerde Türk restoran ve marketler var. Ayrica Türk sebze nedir? Sanki patlican salça çok ayricakli şeylermiş gibi. Her yerde var olan şeyler.
Bende size birkaç yorumda bulunmak istiyorum. Bende yurtdışında yaşıyorum. Misafirperverlik ,dayanışmanın alası yaşadığım ülkede de var. Ki çoğu hiçbir dine inanmadıkları halde hırsızlık,cinayet,taciz ülkemize kıyasla daha az. İstediğinizi giyip dışarı çıkabiliyorsunuz. Göz ucuyla bile bakan,laf atan,rahatsız eden yok. Oysa Peygamber ümmeti olan ülkemizde yolda korka korka yürüyoruz. Kapkaça uğrarız,tacize uğrarız korkusuyla. Çocuğumuzu komşuya gönderemiyoruz yahu ülkemizde. Ayrıca kendi yaşadığım ülkeden bahsedecek olursam dünyanın her yerinden gelen meyveyi bulmak mümkün. Hatta Türkiye’de bulunmayan meyveler var. Herşey yiyecek sorunu değil.ülkemizde yaşamak birçok açıdan daha zor artık.Yani diyeceğim o ki ülkemiz insanlarını gözünüzde çok büyütmeyin. Gittikçe bozuluyoruz farkındaysanız.Benim için o patlıcan salça ayrıcalıklıdır, bu benim fikrim, sizinle aynı düşünmek zorunda değilim. Herkesi kendi fikri alakadar eder. Söylediklerimi küçümser gibi yazmışsınızya size göre öyle olabilir benim için böyle. Öyle bi söylüyosunuzki sanki yurtdışında herşey bedavaymış gibi.. oralarda adım başı Türk restoran yoktur heralde varsa belli yerlerdedir az sayıdadır... mesela bizim insanımızdaki misafirperverlik, yardımlaşma dayanışma selam verme gibi özelliklerden bahsediyorum ben insanların en mükemmeli olan Peygamberimizin güzel ahlakından nasiplenmiş insanların ahlakından bahsediyorum anlatabildimmi...
Onun bunun hakkını yiyen saygısız tutarsız arsız hırsızlardan bahsetmiyorum
25 tl değil 45 di en son şimdi 50 olmuştur bılmıyorum.doğal değil yalnız rafıne urunu =D
Aynı sizin gibi düşünüyorum. Bende uzun yıllardır yurtdışında yaşıyorum. Yazlarımı Türkiye’de geçiriyorum. Türk insanındaki bozulmayı gözlerimle görebiliyorum. Bu yaz kaldırımda yürürken üzerimize bir araba hızla gelip kaldırıma parketti. Kibarca ‘beyefendi kaldırım yayalar için’ dedim. Demez olaydım Adam arabadan inip üzerimize saldırdı. Resmen kanım çekildi. Ülkemizde ne kadına,ne insana saygı var. Yurtdışında yaşayınca daha net görüyor insan. Ne yazıkki hakettiğimiz muameleyi,insanlığı ülkemizde göremiyoruz. Ve bunu normal birşeymiş gibi kabul ediyoruz.Amerikan insanındaki misafirperverlik, medeniyet, nezaket, güleryüz, insana saygı Türk insanında yok. Doğruya doğru, kusura bakmayın. Bizim insanımız mis, bizim insanımız pırlanta... geçin Allah aşkına. 3 haftadır Türkiye'deyim. Zaten hem Türkiye'de hem Abd'de uzun yıllar yaşadım. Siz farkı bana sorun. :)
Hiç yurtdışında yaşamamış insanlar neyin kıyaslamasını yapıyor anlamadım.
Aynı sizin gibi düşünüyorum. Bende uzun yıllardır yurtdışında yaşıyorum. Yazlarımı Türkiye’de geçiriyorum. Türk insanındaki bozulmayı gözlerimle görebiliyorum. Bu yaz kaldırımda yürürken üzerimize bir araba hızla gelip kaldırıma parketti. Kibarca ‘beyefendi kaldırım yayalar için’ dedim. Demez olaydım Adam arabadan inip üzerimize saldırdı. Resmen kanım çekildi. Ülkemizde ne kadına,ne insana saygı var. Yurtdışında yaşayınca daha net görüyor insan. Ne yazıkki hakettiğimiz muameleyi,insanlığı ülkemizde göremiyoruz. Ve bunu normal birşeymiş gibi kabul ediyoruz.
Bende size birkaç yorumda bulunmak istiyorum. Bende yurtdışında yaşıyorum. Misafirperverlik ,dayanışmanın alası yaşadığım ülkede de var. Ki çoğu hiçbir dine inanmadıkları halde hırsızlık,cinayet,taciz ülkemize kıyasla daha az. İstediğinizi giyip dışarı çıkabiliyorsunuz. Göz ucuyla bile bakan,laf atan,rahatsız eden yok. Oysa Peygamber ümmeti olan ülkemizde yolda korka korka yürüyoruz. Kapkaça uğrarız,tacize uğrarız korkusuyla. Çocuğumuzu komşuya gönderemiyoruz yahu ülkemizde. Ayrıca kendi yaşadığım ülkeden bahsedecek olursam dünyanın her yerinden gelen meyveyi bulmak mümkün. Hatta Türkiye’de bulunmayan meyveler var. Herşey yiyecek sorunu değil.ülkemizde yaşamak birçok açıdan daha zor artık.Yani diyeceğim o ki ülkemiz insanlarını gözünüzde çok büyütmeyin. Gittikçe bozuluyoruz farkındaysanız.
Gurbette yasamak bazen zor evet bikere uzak Cok uzak. Allah korusun birine bisey olsa kalkip Helen gidemezsiniz.Ben ne olursa olsun vatanımdan ayrı bi yerde yaşamayı istemezdim... Gurbette yaşamak daha zor bana göre..
Ordaki insanların yaşayış tarzları örnek veriyorum sizin çocuklarınızı da etkiler ve bi zaman sonra onlara ayak uydurmak zorunda kalırlar Türk insanındaki temel değerleri ben yabancı insanlarda bulamam
Yetişme tarzları farklı çünkü.... Ha bazı konularda gelişmiş olabilirler ama herşey bu demek değil...yani sizin kararınız elbet ama kafanızı kurcalayan konular varsa içiniz %51 gitmemekten yanaysa yerinizde olsam riske atmazdım mesele eğitim iş o bu değil aslında en önemlisi orda burdakinden daha fazla huzur duyabilecekmisiniz bu..