- 11 Şubat 2023
- 8.880
- 18.080
-
- Konu Sahibi truvahelen
Yıldan yıla gorusuyormussunuz , eşiniz de ailesine düşkün değil 1hafta kalıyorsanız 4 güne düşürün,konuşursa oda değiştirin.yeni yeni çıkarıyorum diyelim pençelerimi alttan alma durumu kalmadı
Ay evet annesi falan ölsün de hacca gidicem diyor.O derece bıkmışlar.Adam bunak olabilirmi?
Ne bilim, ailede adam hariç hepsi normal.
Sadece KP bunu yapiyorsa sallayin gitsin. Eminim onlarda bikmişlardir.
Hayat törpüsü
Babası kendi dışın da kimseyi düşünen bir tip değil maalesefEşinizle aranız iyiyse, çok fazla muhatapta değilseniz takmayın. Ama çatır çatır da cevabınızı verin. Öyle alttan alttan da söylemeye gerek yok. Oğlunun yanında sesi çıkamıyorsa, arkasından dır dır konuşup düşmancılık yapıyorsa alacağı lafları da hak ediyordur. Siz bir iki verin cevabınızı zaten sonrasında susar. Hatta oğlunu öne sürerekte "böyle konuşarak oğlunun başını yakarsın haberin olsun, senin oğlun bu ülke için çalışıyor, askeri personel, biri senin şu sözlerini duysa olan önce oğluna olur ağzından çıkan sözlere dikkat et bence baba" dersen açık açık ağzının payını almış olur. Saygı saygı da bir yere kadar. Benim en hassas olduğum konulardan biridir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmez. İnsan ne olursa olsun birbirine düşman olmamalı, kin duymamalı. Hele ki bu ülkede yaşayıp, bu ülkenin ekmeğini yiyorsa. Hepimiz aynı topraklarda bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz.
Aşkom hangi ülkenin doğusu bu?Siz doğuda ve batıda büyümüş insan ayrımın yanında ırk ayrımını bile kendi içinizde çoktan yapmışsiniz. Doğuda yaşıyorum türk kökenliyim burda Kürt ve Zaza ağırlıkta ama hiç kimsenin türk düşmanlığını görmedim. Söyledikleriniz bana ütopik geldi. Varsayalım ki kb kişisi Yaşlı cahil olabilir ama sizin de yazdıklarınzdan anladığım ondan arta kalır yanınız yok.
Ben yaşlı olduğu için hep sustum alttan aldım ama herkes gidince tek kalınca böyle yaparak başımı şişirdi en son gittiğim de ben de susmadım açıkçası.Ama cahille tartışma derler Ya o hesap.Örneğin mesela eşimle oradayken tartıştık bana ilkokul mezunuymuşum gibi davranıyor oğlun dedim sen ilkokul mezunlarına aptal mı demek istiyorsun Yani dedi ilkokul mezunu kendisi ona laf söyledim sanki.Halbuki orda oğlunun yanlışını söylüyorum ki düzeltsin.Susmayı tercih et ? Yani kaale alma biyerden sonra bıkar diye düşünüyorum.. bilemedim hiç sakince konuşmayı denediniz mi? Veya madem politik istiyor ozaman oturun konuşun bikere konuşun tam konuşun bidaha açılmasın konu mesela şaka şamatayla götürün işi:) tamam baba gel hele senle bi tartışalım konuşak senle de he he de hak ver geç ? Şahsına küfür etmiyorsa özellikle sana bir hakarette bulunmuyorsa takma biliyor musun aynı olay yengem ve babamla da geçti aralarında bir daha asla olmadı
Muhattap olma ozaman kaale almaBen yaşlı olduğu için hep sustum alttan aldım ama herkes gidince tek kalınca böyle yaparak başımı şişirdi en son gittiğim de ben de susmadım açıkçası.Ama cahille tartışma derler Ya o hesap.Örneğin mesela eşimle oradayken tartıştık bana ilkokul mezunuymuşum gibi davranıyor oğlun dedim sen ilkokul mezunlarına aptal mı demek istiyorsun Yani dedi ilkokul mezunu kendisi ona laf söyledim sanki.Halbuki orda oğlunun yanlışını söylüyorum ki düzeltsin.
Aynen tam dediğiniz gibi muhabbet.Ay boşverin, kayınpederin ki kahvehane muhabbeti..kafaya takmaya bile değmez..o zaman oğlun neden askerliği seçti demezler mi?eminim oğlunun meslek hayatında bir pürüz olsa ,maaştan, özlük haklarından olacak diye ödü kopar..
Takı diyor ya... Sanki kraliyet ailesinden gelin gitti. Tek derdiniz bu olsun diyeceğim de madem gelinlerinizin eli kolu boynu takı dolu, böyle istiyordunuz evlenmeseydiniz? Muhtemelen zengini de sizi istemedi.Ben Türkün oyle ailesine denk geldim ki hayatim boyunca sikayet ettigim kürt akrabalarimi mumla arattirdilar banaen azindan bizimkiler altinlara falan karismiyorlar takdiklarini geri almiyorlar genelleri. Gelinlerimizin eli kolu boynu hep dokudur bizde gelenektir. Batiliya gittim medine dilencisi gibi kaldim
Allahtan uzağızAilesini görmezden gel, hâlâ böyle bir ayrımcılık yapılması canımı sıkıyor. Yobaz , ırkçı insanlar hâlâ yaşıyor ne yazıkki. Eşinle mutluysan, birbirinizi seviyorsanız , saygı ve güven varsa gerisini boşver. Ailesi ile hiç görüşme , yılda 1 kere bile görüşme derim. Çevremde kültür farklılığı olup ailesini evliliğine müdahil ettirmeyince mutlu olanlar var. Ama bu koşullarda aileler sürekli kendi isteklerini yaptirsalar evlilik sarsıntıya uğrar
yalnız konu başlığı aşırı alakasız olmuş.
şöyle olmalıydı: Türk-terör sevici kayınpeder evliliği
Kesinlikle öyle .Başkası olsa ağzımı açar susmam .Çok Kürt arkadaşım oldu hiç duymadım onlardan.Türkiyeyi ve Türkleri sevmeyen bizden değildirşehitlerimizin, gazilerimizin dökülen kanlarına kurban olsunlar
İşte bu yüzden aile de önemli diyoruz. Evlenirken '' ben ailesiyle evlenmiyorum '' düşüncesiyle kendinden emin olarak adım atan o kadar çok insan var ki.. Özellikle söz konusu siyasi, kültür, gelenekler ise çok büyük sorunlara yol açıyor. Bunu yeri geliyor kendi ailemiz içinde bile görüyoruz, çatışmalar yaşıyoruz. Böyle bir düşmanlığa 1 saniye tahammülüm olmaz önce lafını verir uykusuz günler geçirmesini sağlarım sonra eşime de bu konuda net konuşurdum kaldı ki eşiniz Türkleri seviyorsa nasıl ailesine tavrını koyamıyor anlamıyorum. Şahsen aynı durumda olsam benim ailem çıtını çıkaramaz farklı düşüncelere sahip olsa dahi..Eşimle tanışırken Kürt olduğunu biliyordum ama babasını tanımıyordum tabi ki.Bunca sene ben kabul ettim onlar bir türlü kabul edemediler beni.3eltim var bir tanesi sevmediği için ne kendisi geliyor ne de çocuklarını getiriyor anca bayramlar da.
Eşimin haberi yok zaten onun yanındayken yapmıyor.İşte bu yüzden aile de önemli diyoruz. Evlenirken '' ben ailesiyle evlenmiyorum '' düşüncesiyle kendinden emin olarak adım atan o kadar çok insan var ki.. Özellikle söz konusu siyasi, kültür, gelenekler ise çok büyük sorunlara yol açıyor. Bunu yeri geliyor kendi ailemiz içinde bile görüyoruz, çatışmalar yaşıyoruz. Böyle bir düşmanlığa 1 saniye tahammülüm olmaz önce lafını verir uykusuz günler geçirmesini sağlarım sonra eşime de bu konuda net konuşurdum kaldı ki eşiniz Türkleri seviyorsa nasıl ailesine tavrını koyamıyor anlamıyorum. Şahsen aynı durumda olsam benim ailem çıtını çıkaramaz farklı düşüncelere sahip olsa dahi..
E siz bu durumu hiç mi konuşmadınız eşinizle? Size zaten inanması gerekir zira insan ailesini tanır. Onlarıyla nefret, düşmanca yaklaşımlarıyla büyümüş sonuçta.Eşimin haberi yok zaten onun yanındayken yapmıyor.
Niye evlenip bosananlar illaki cocuklu aileyemi gelin gidiyor bak bak laf sokma imasina bak nerden vuruyorGeç kalmadınız boşanacakmışsınız zaten ikinci koca da layık olduğunuz aileye gidersiniz çok çocuklu bir kocaya yani
Vah vah.Kaçakçılıp yapıp alamamışlar napsınlar.Kuzeninle evlenseydin dizi dizi taksaydın altınlarınıBen Türkün oyle ailesine denk geldim ki hayatim boyunca sikayet ettigim kürt akrabalarimi mumla arattirdilar banaen azindan bizimkiler altinlara falan karismiyorlar takdiklarini geri almiyorlar genelleri. Gelinlerimizin eli kolu boynu hep dokudur bizde gelenektir. Batiliya gittim medine dilencisi gibi kaldim