Türk/Kürt evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

truvahelen

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2022
54
17
29
Merhaba arkadaşlar 4yıllık evliyim.Eşim askeri personel ben de atanmaya çalışan biriyim.29yaşındayım eşim 33 yaşında.Çocuğumuz yok.Hazır değilim.Evliliğimiz de başta anlaşmazlık oluyordu şimdi ise çok daha nadir kavga ediyoruz.Sorunum şu ki ben Batı da büyümüş bir Türk kızıyım,eşim ise doğuda büyümüş Kürt bir erkek.Severek evlendik 2yıl sevgililik sonunda.Lakin ailesini başta tanısaydım vazgeçebilirdim çünkü eşimin babası nerdeyse Türk düşmanı gibi bir şey ve ben her gittiğim de onlara bu konuyu açıp kardeş değiliz diyor.Üzülüyorum çünkü benim ailem de başta zorluk çekti kabul etmekte ama yüzlerine hiç vurmadılar.Ama eşimin ailesi eşim yokken yanımda çok yapıyor bunu eşim varken daha çok seçerek kuruyor cümlelerini.Bu yaz en sonun da sert yüzümü gösterdim.İmayla dokundurdum direk düşman mısınız diyeceğime.Ve 2senede bir giderim yanlarına böyle yapılıyor bana her defasın da.Ne yapmalıyım? Eşim ben türküm diyor ve babasını da pek sevdiği söylenemez hatta onlar da başta olmaz demiş ama eşim istiyorum demiş bunu yeni öğrendim mesela.Nasıl bir yol izlemeyelim? Çocuk olursa nasıl bir ortam olur ? Kültür farkı gerçekten çok etkiliyor evliliği.Oldurmaya çalışıyoruz gibi hissediyorum bazen.Ama seviyoruz da.

Bu çok önemli bir konu ama ne yazık ki düşünmek için geç kalınmış bir konu. Eğer bu senin için sorunsa keşke evlenmeseydin, ama olan olmuş.

Evliliğiniz yeni de değil, 4 sene olmuş. Bu 4 senede kp nin bu halini çoktan kabullen gerekirdi veya en azından kulak ardı etmen...

Çocuk kısmını da evlenmeden önce düşünmen gerekirdi. Ben olsam öyle bir ortamda çocuk buyutmezdim. Ama iş işten geçtiğine göre, şu tavsiyeyi verebilirim; sen çocuğunu istediğin gibi yetiştirirsin. Zaten kayın aileyle 2 senede bir gorusuyormussunuz. O yüzden çocuk dedesinden etkilenmez bile.

Neden uzuluyorsun. Birgun karsisina gec vallahi sen boyle havadan havadan konusuyorsun bir gun senin bu konusmalarindan dolayi ogluna sorusturma acilirsa o zaman gorursun gununu. Bu devirde memur olan oglunu mesleginden ekmeginden etme bence fazla konusma. Diye konus bak nasil tutusuyor. Eşin babasindan annesinden senden sorumlu. Bizdede tam tersi ben kürt esim Türk. Ben oyle siyasete fazla takilan biri degilim iyi kimse o yonetsin kafasindayim. Esinede soyle bu durumu bence.zaten ortalik karisik askeriyeyede sikintilar sicrarsa bu arada gercekten isin ucu dokunur herseye takiliyorlar

Gideceğimiz yer mezar oysaki neyi paylaşamıyoruz değil mi Türk Kürt ayrımı yapıyorlar gerçekten bizim ülkemiz asla asla gelişmez böyle bir cahilce düşünce Türk düşmanı yazık ya bence mesafeni koy siz birbirinize değer verdikten sonra sevdikten sonra üçüncü kişileri asla araya sokmayın ben kendim türküm ama Kürtleri seviyorum yani çok da arkadaşlarım var birbirimizi severiz değer de veririz hiçbir zaman ayrım yapmadım ama mesela benim babam da öyle Kürtleri sevmez hatta bana şunu demişti Kürt‘le evlenirsen seni evlatlıktan reddederim falan diye ben de edersen et dedim ben sevdikten sonra insanları memleketine göre yargılamam o yüzden sen de asla üçüncü şahısları arana sokma mesafeyi koy dediğim gibi yine saygını ver eşin sana olan değerini kaybetmiyorsa sana laf getirmiyorsa seni koruyorsa ki en önemli şeylerden biri bu bu yüzden sakın evliliğınızu riske atmayın

Bende

Bende böyle düşündüğüm için eşime söylemedim
Ben Türkün oyle ailesine denk geldim ki hayatim boyunca sikayet ettigim kürt akrabalarimi mumla arattirdilar bana en azindan bizimkiler altinlara falan karismiyorlar takdiklarini geri almiyorlar genelleri. Gelinlerimizin eli kolu boynu hep dokudur bizde gelenektir. Batiliya gittim medine dilencisi gibi kaldim

Eşimi babası yüzünden nasıl çıkarabilirler ki? Eşim askeriyeyi çok seviyor.Başka iş yapmam diyor hep.

Size ağır gelebilir ama adam ha senin namusuna laf etmiş ha vatanına ha ırkına gözümde aynı şey kürt olabilirsin türk olabilirsin konu bu değil konu altında yaşadığı bayrağa saygısı yok görüşme ailesiyle eşine de söyle ben kimseye düşman değilim ama benim ırkımı düşman gören ve bunu çekinmeden yüzüme söyleyen insanlarla aynı ortama girmek istemiyorum bitti

Eşimle tanışırken Kürt olduğunu biliyordum ama babasını tanımıyordum tabi ki.Bunca sene ben kabul ettim onlar bir türlü kabul edemediler beni.3eltim var bir tanesi sevmediği için ne kendisi geliyor ne de çocuklarını getiriyor anca bayramlar da.

Oğlunun asker olmasına da mı rıza göstermemiş? Niye vurguluyor bu durumu? En fazla çocuk olunca zorbalanmasınlar diye ziyarete gidilmez. Evliliğinizi niye etkilesin ki? Eşiniz de babasıyla bu konuda sürtüşüyormuş belli ki.

Türk Kürt meselesine konu nasıl geliyor ki? Terör sempatizanları mı yoksa? Bizim sülalede de Türk/Kürt/Arap evliliği çok var. Bir araya gelince ırkın lafı geçmez ortamda. Özümsemişiz, garipsemiyoruz, herkes ortama ayak uyduruyor.

Yok ağır gelmez tabi ki mutlu olmadığım yerde durmam zaten

Tek benle kalınca yapıyor bunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…