Türk/Kürt evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç kafanıza takmayın sonuç olarak 2 yılda bir gidiyormuşsunuz merhaba merhaba deyip geçin. Size bı sorum olacak 2 aya nişanlanıcam benim sevgilimde askeri personel sizin eşinizinde takıntı problemi var mı acaba sevgilim aşırı titiz gergin ve dakik bi insan acaba asker olduğu için mi böyle diye bazen sorguluyorum bu durum beni biraz yoruyorda acaba sizde de aynı mı evlilik zormu sizce askerlerle ?

İma ile söylüyorum arada susuyor sadece.Eşim çok seviyor zaten askeriyeyi.ilk denemesin de giremeyince depresyona girmiş.Babasından etkilenseydi başka meslek yapardı çünkü başka yerden diploması var.Ama babası benle tekken bu konuyu açıyor sadece.Kalabalıkta ya da eşimleyken açmıyor.

Siz doğuda ve batıda büyümüş insan ayrımın yanında ırk ayrımını bile kendi içinizde çoktan yapmışsiniz. Doğuda yaşıyorum türk kökenliyim burda Kürt ve Zaza ağırlıkta ama hiç kimsenin türk düşmanlığını görmedim. Söyledikleriniz bana ütopik geldi. Varsayalım ki kb kişisi Yaşlı cahil olabilir ama sizin de yazdıklarınzdan anladığım ondan arta kalır yanınız yok.

Estağfirullah benim eşim de sinir problemi var fazla sinirli ama karakter meselesi galiba biraz da .Evet düzeni sever.Mesela ne kadar geç yatarsa yatsın erken kalkar.Hareketi sever.Açıkçası çok titiz değil normal çünkü dağlar da çok bir hijyen olmuyor.Dakik hatta erkenden gider olsun beklerim der.Askeriye de yoğruldukları için öyleler ama takılma seviyorsan tabi.Benim eşim mesela illa bana kahvaltı hazırlatmaz.Böyle katı değildir.Tabi olanlar var ama bence bu da karakter meselesi.4yıllık evliliğim de şunu anladım ben eşim emir-komuta olarak geçirdiği için nerdeyse bir gününü evde de onu öyle yönlendirebilirsin yoksa kendisi düşünmez

Keşke dediğiniz gibi olsa.Nasıl anlatabilirdim ki ayrıntı vermedim.

Keşke dediğiniz gibi olsa.Nasıl anlatabilirdim ki ayrıntı vermedim.
Asker ve polis olanların milliyetçilik duyguları çok baskın oluyor onlar için ırk önemli değil vatan bayrak önemli sizin muhatabınz eşiniz. Muhatap olmazsınız olur biter. Ama Türkçülük Kürtcülük muhabbetine girerseniz ondan farkinz olmaz

Yurtdışında, dil kursundaki Kürt kadınlar bana Türk müsün diye sorup ayrımcılık yapmışlardı. Sonradan sevmeye başladılar.
Karşımıza hiç çıkmadı diye bir şeylere yok diyemeyiz.

Aman takilmayin senede kac kere goreceksiniz zaten. Esiniz iyise sorun yok babasiyla mesafe koyun gerisi onemli degil .

Geç kalmadınız boşanacakmışsınız zaten ikinci koca da layık olduğunuz aileye gidersiniz çok çocuklu bir kocaya yani

Ben hiç açmadım ki bu konuları.Hep biz diyordum mesela.O ilk başlar da açınca dedim yaşlı bir şey demeyim sonra her gittiğim de yapınca artık alttan alma durumu olmadı.

Yurtdışında, dil kursundaki Kürt kadınlar bana Türk müsün diye sorup ayrımcılık yapmışlardı. Sonradan sevmeye başladılar.
Karşımıza hiç çıkmadı diye bir şeylere yok diyemeyiz.
Yurt dışındakilerin çoğu p*k sempatizanı veya Türk düşmanı. Buradakilerle kıyaslamak doğru olmaz.

Ben hiç açmadım ki bu konuları.Hep biz diyordum mesela.O ilk başlar da açınca dedim yaşlı bir şey demeyim sonra her gittiğim de yapınca artık alttan alma durumu olmadı.
Oğlunuz olursa ismini
Mustafa Kemal tercih edin

Eşim çok ailesine düşkün biri değil .Onlar ararsa arar mesela.Kopuk yani.
Oğlunuz olursa ismini
Mustafa Kemal tercih edin
Düşünmüyor değilim

Yurt dışındakilerin çoğu p*k sempatizanı veya Türk düşmanı. Buradakilerle kıyaslamak doğru olmaz.
Dediğin çok doğru. Ama onların bağlantıları da Türkiye’de yaşıyor. Bu insanlar mantar gibi yerden bitmedi benzer ideolojide akrabaları Türkiyedeler maalesef.

Siz de abarttınız yani.

Birilerinin düşmanlık etmesi ütopikse pkk hayal ürünü mü.

Sizin çevrenizde yok diye bu kadar da görmezden gelinmez, yok sayarak temize çekemezsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…