- 3 Kasım 2024
- 70
- 137
- 27
-
- Konu Sahibi truvahelen
Hiç kafanıza takmayın sonuç olarak 2 yılda bir gidiyormuşsunuz merhaba merhaba deyip geçin. Size bı sorum olacak 2 aya nişanlanıcam benim sevgilimde askeri personel sizin eşinizinde takıntı problemi var mı acaba sevgilim aşırı titiz gergin ve dakik bi insan acaba asker olduğu için mi böyle diye bazen sorguluyorum bu durum beni biraz yoruyorda acaba sizde de aynı mı evlilik zormu sizce askerlerle ?Merhaba arkadaşlar 4yıllık evliyim.Eşim askeri personel ben de atanmaya çalışan biriyim.29yaşındayım eşim 33 yaşında.Çocuğumuz yok.Hazır değilim.Evliliğimiz de başta anlaşmazlık oluyordu şimdi ise çok daha nadir kavga ediyoruz.Sorunum şu ki ben Batı da büyümüş bir Türk kızıyım,eşim ise doğuda büyümüş Kürt bir erkek.Severek evlendik 2yıl sevgililik sonunda.Lakin ailesini başta tanısaydım vazgeçebilirdim çünkü eşimin babası nerdeyse Türk düşmanı gibi bir şey ve ben her gittiğim de onlara bu konuyu açıp kardeş değiliz diyor.Üzülüyorum çünkü benim ailem de başta zorluk çekti kabul etmekte ama yüzlerine hiç vurmadılar.Ama eşimin ailesi eşim yokken yanımda çok yapıyor bunu eşim varken daha çok seçerek kuruyor cümlelerini.Bu yaz en sonun da sert yüzümü gösterdim.İmayla dokundurdum direk düşman mısınız diyeceğime.Ve 2senede bir giderim yanlarına böyle yapılıyor bana her defasın da.Ne yapmalıyım? Eşim ben türküm diyor ve babasını da pek sevdiği söylenemez hatta onlar da başta olmaz demiş ama eşim istiyorum demiş bunu yeni öğrendim mesela.Nasıl bir yol izlemeyelim? Çocuk olursa nasıl bir ortam olur ? Kültür farkı gerçekten çok etkiliyor evliliği.Oldurmaya çalışıyoruz gibi hissediyorum bazen.Ama seviyoruz da.
İma ile söylüyorum arada susuyor sadece.Eşim çok seviyor zaten askeriyeyi.ilk denemesin de giremeyince depresyona girmiş.Babasından etkilenseydi başka meslek yapardı çünkü başka yerden diploması var.Ama babası benle tekken bu konuyu açıyor sadece.Kalabalıkta ya da eşimleyken açmıyor.e onlara göre ogullari düşmanin cephesinde savasiyor. buna ne diyorlar? ogullari tc bayrakli uniforma ile canını ortaya koymuş, bir gun ulkesi icin basina bir sey gelirse turk bayrakli tabutta teslim edecekler kendisine. Madem Türk dusmani sorsana bunu onlara
Siz doğuda ve batıda büyümüş insan ayrımın yanında ırk ayrımını bile kendi içinizde çoktan yapmışsiniz. Doğuda yaşıyorum türk kökenliyim burda Kürt ve Zaza ağırlıkta ama hiç kimsenin türk düşmanlığını görmedim. Söyledikleriniz bana ütopik geldi. Varsayalım ki kb kişisi Yaşlı cahil olabilir ama sizin de yazdıklarınzdan anladığım ondan arta kalır yanınız yok.Merhaba arkadaşlar 4yıllık evliyim.Eşim askeri personel ben de atanmaya çalışan biriyim.29yaşındayım eşim 33 yaşında.Çocuğumuz yok.Hazır değilim.Evliliğimiz de başta anlaşmazlık oluyordu şimdi ise çok daha nadir kavga ediyoruz.Sorunum şu ki ben Batı da büyümüş bir Türk kızıyım,eşim ise doğuda büyümüş Kürt bir erkek.Severek evlendik 2yıl sevgililik sonunda.Lakin ailesini başta tanısaydım vazgeçebilirdim çünkü eşimin babası nerdeyse Türk düşmanı gibi bir şey ve ben her gittiğim de onlara bu konuyu açıp kardeş değiliz diyor.Üzülüyorum çünkü benim ailem de başta zorluk çekti kabul etmekte ama yüzlerine hiç vurmadılar.Ama eşimin ailesi eşim yokken yanımda çok yapıyor bunu eşim varken daha çok seçerek kuruyor cümlelerini.Bu yaz en sonun da sert yüzümü gösterdim.İmayla dokundurdum direk düşman mısınız diyeceğime.Ve 2senede bir giderim yanlarına böyle yapılıyor bana her defasın da.Ne yapmalıyım? Eşim ben türküm diyor ve babasını da pek sevdiği söylenemez hatta onlar da başta olmaz demiş ama eşim istiyorum demiş bunu yeni öğrendim mesela.Nasıl bir yol izlemeyelim? Çocuk olursa nasıl bir ortam olur ? Kültür farkı gerçekten çok etkiliyor evliliği.Oldurmaya çalışıyoruz gibi hissediyorum bazen.Ama seviyoruz da.
Estağfirullah benim eşim de sinir problemi var fazla sinirli ama karakter meselesi galiba biraz da .Evet düzeni sever.Mesela ne kadar geç yatarsa yatsın erken kalkar.Hareketi sever.Açıkçası çok titiz değil normal çünkü dağlar da çok bir hijyen olmuyor.Dakik hatta erkenden gider olsun beklerim der.Askeriye de yoğruldukları için öyleler ama takılma seviyorsan tabi.Benim eşim mesela illa bana kahvaltı hazırlatmaz.Böyle katı değildir.Tabi olanlar var ama bence bu da karakter meselesi.4yıllık evliliğim de şunu anladım ben eşim emir-komuta olarak geçirdiği için nerdeyse bir gününü evde de onu öyle yönlendirebilirsin yoksa kendisi düşünmezHiç kafanıza takmayın sonuç olarak 2 yılda bir gidiyormuşsunuz merhaba merhaba deyip geçin. Size bı sorum olacak 2 aya nişanlanıcam benim sevgilimde askeri personel sizin eşinizinde takıntı problemi var mı acaba sevgilim aşırı titiz gergin ve dakik bi insan acaba asker olduğu için mi böyle diye bazen sorguluyorum bu durum beni biraz yoruyorda acaba sizde de aynı mı evlilik zormu sizce askerlerle ?
Keşke dediğiniz gibi olsa.Nasıl anlatabilirdim ki ayrıntı vermedim.Siz doğuda ve batıda büyümüş insan ayrımın yanında ırk ayrımını bile kendi içinizde çoktan yapmışsiniz. Doğuda yaşıyorum türk kökenliyim burda Kürt ve Zaza ağırlıkta ama hiç kimsenin türk düşmanlığını görmedim. Söyledikleriniz bana ütopik geldi. Varsayalım ki kb kişisi Yaşlı cahil olabilir ama sizin de yazdıklarınzdan anladığım ondan arta kalır yanınız yok.
Eşimle mutluyum evliliğim açıkçası tam kıvamın da şuan başta çok üzüldüm yoruldum ama istediğim yerdeyim.Eşinizle mutluysanız, saygısız ailesini silin. Eşinize de nedenini söyleyin. Yazık gerçekten.
Asker ve polis olanların milliyetçilik duyguları çok baskın oluyor onlar için ırk önemli değil vatan bayrak önemli sizin muhatabınz eşiniz. Muhatap olmazsınız olur biter. Ama Türkçülük Kürtcülük muhabbetine girerseniz ondan farkinz olmazKeşke dediğiniz gibi olsa.Nasıl anlatabilirdim ki ayrıntı vermedim.
Yurtdışında, dil kursundaki Kürt kadınlar bana Türk müsün diye sorup ayrımcılık yapmışlardı. Sonradan sevmeye başladılar.Siz doğuda ve batıda büyümüş insan ayrımın yanında ırk ayrımını bile kendi içinizde çoktan yapmışsiniz. Doğuda yaşıyorum türk kökenliyim burda Kürt ve Zaza ağırlıkta ama hiç kimsenin türk düşmanlığını görmedim. Söyledikleriniz bana ütopik geldi. Varsayalım ki kb kişisi Yaşlı cahil olabilir ama sizin de yazdıklarınzdan anladığım ondan arta kalır yanınız yok.
Aman takilmayin senede kac kere goreceksiniz zaten. Esiniz iyise sorun yok babasiyla mesafe koyun gerisi onemli degil .İma ile söylüyorum arada susuyor sadece.Eşim çok seviyor zaten askeriyeyi.ilk denemesin de giremeyince depresyona girmiş.Babasından etkilenseydi başka meslek yapardı çünkü başka yerden diploması var.Ama babası benle tekken bu konuyu açıyor sadece.Kalabalıkta ya da eşimleyken açmıyor.
Geç kalmadınız boşanacakmışsınız zaten ikinci koca da layık olduğunuz aileye gidersiniz çok çocuklu bir kocaya yaniBen Türkün oyle ailesine denk geldim ki hayatim boyunca sikayet ettigim kürt akrabalarimi mumla arattirdilar banaen azindan bizimkiler altinlara falan karismiyorlar takdiklarini geri almiyorlar genelleri. Gelinlerimizin eli kolu boynu hep dokudur bizde gelenektir. Batiliya gittim medine dilencisi gibi kaldim
Ben hiç açmadım ki bu konuları.Hep biz diyordum mesela.O ilk başlar da açınca dedim yaşlı bir şey demeyim sonra her gittiğim de yapınca artık alttan alma durumu olmadı.Asker ve polis olanların milliyetçilik duyguları çok baskın oluyor onlar için ırk önemli değil vatan bayrak önemli sizin muhatabınz eşiniz. Muhatap olmazsınız olur biter. Ama Türkçülük Kürtcülük muhabbetine girerseniz ondan farkinz olmaz
Pardon bu size mi kalmış.?Siz kimsiniz ki olmamış şeyleri oldu gibi göstermeye çalışıyorsunuz? Siz gidin o kocaya çok mutlu olmuşsunuz baksanızaGeç kalmadınız boşanacakmışsınız zaten ikinci koca da layık olduğunuz aileye gidersiniz çok çocuklu bir kocaya yani
Yurt dışındakilerin çoğu p*k sempatizanı veya Türk düşmanı. Buradakilerle kıyaslamak doğru olmaz.Yurtdışında, dil kursundaki Kürt kadınlar bana Türk müsün diye sorup ayrımcılık yapmışlardı. Sonradan sevmeye başladılar.
Karşımıza hiç çıkmadı diye bir şeylere yok diyemeyiz.
Oğlunuz olursa isminiBen hiç açmadım ki bu konuları.Hep biz diyordum mesela.O ilk başlar da açınca dedim yaşlı bir şey demeyim sonra her gittiğim de yapınca artık alttan alma durumu olmadı.
Eşim çok ailesine düşkün biri değil .Onlar ararsa arar mesela.Kopuk yani.Asker ve polis olanların milliyetçilik duyguları çok baskın oluyor onlar için ırk önemli değil vatan bayrak önemli sizin muhatabınz eşiniz. Muhatap olmazsınız olur biter. Ama Türkçülük Kürtcülük muhabbetine girerseniz ondan farkinz olmaz
Düşünmüyor değilimOğlunuz olursa ismini
Mustafa Kemal tercih edin
Dediğin çok doğru. Ama onların bağlantıları da Türkiye’de yaşıyor. Bu insanlar mantar gibi yerden bitmedi benzer ideolojide akrabaları Türkiyedeler maalesef.Yurt dışındakilerin çoğu p*k sempatizanı veya Türk düşmanı. Buradakilerle kıyaslamak doğru olmaz.
Siz de abarttınız yani.Siz doğuda ve batıda büyümüş insan ayrımın yanında ırk ayrımını bile kendi içinizde çoktan yapmışsiniz. Doğuda yaşıyorum türk kökenliyim burda Kürt ve Zaza ağırlıkta ama hiç kimsenin türk düşmanlığını görmedim. Söyledikleriniz bana ütopik geldi. Varsayalım ki kb kişisi Yaşlı cahil olabilir ama sizin de yazdıklarınzdan anladığım ondan arta kalır yanınız yok.