- Konu Sahibi alliswell22
-
cnm bzm evde turizimciden bol bişi yok abim 20 yıılk turizimci 5 yıldızlı süper bi otelde çalışıo kız kardeşimde liseyi ve üniversiteyi turizm okudu iş alanı sadece otel değil çok geniş kardeşim çok kolay iş buluyo ve maaşları yksek asdece bayanlar için en büyük dezavantajı saatleri oluyo kardeşimn gecesi gndüzü belli dğil abiminde öyle:S
arkadaşlar ben sınava hazırlanıyordum ygs sınavında dersanede yaptığım denemelerin baya altında gelince hayal kırıklığına uğradım şuan lyse odaklanamıyorum çalıştım ygs kötü geldi lyse de olmaz pskolojisindeyim.. ondan ygsden tercih yapmayı düşünüyorum 4 yıllık turizm sizce nasıl dil bildikten mezun olduktan sonra napabiliriz iş olarak yardımcı olabilecek olan olursa bir fikir verirse sevinirim
cnm bzm evde turizimciden bol bişi yok abim 20 yıılk turizimci 5 yıldızlı süper bi otelde çalışıo kız kardeşimde liseyi ve üniversiteyi turizm okudu iş alanı sadece otel değil çok geniş kardeşim çok kolay iş buluyo ve maaşları yksek asdece bayanlar için en büyük dezavantajı saatleri oluyo kardeşimn gecesi gndüzü belli dğil abiminde öyle:S
bak canım eskişehirde turizm okuyorum 4 yıllık insanlar kulaktan dolma bilgilerle yorumları direk garsonmu olacaksın ? oluyo. bölümümü çok seviyorum neden?
1.si tercümanlık rehberlik, danışmanlık ,acente işletmesi ve tabi bilindiği üzere otellerde çalışma imkanı var.2yıllık turizmciler gerçekten garsonluktan fazla yükselemiyolar ama 4 yıllık elemanları otellerde personel müdürlüğünden başlatılıyo.
2.si ingilizce ve almancanın dışında (tabi bunlarda hem temel hemde mesleki dersleri alıyosun) japonca rusça fransızca dersleri de görebiliyosun.
bunların yanısıra derslere kolay diyenlere acıyorum bölümde hem işletme dersleri alıyosun hemde mesleki turizm dersleri.. bu demektir ki aynı zamanda işletme okuyosun. zaten çiftanadal ve yandal imkanında var ayrıca okuyabilirsin .
kesinlikle küçümseme dersler zorluyo gerçekten.
bende 4 yıllık turizm okudum canım imkanlarımız okadar fazla ki çalışmaya başladıktan sonra anlıyorsun zaten ben stajımı yaptıktan sonra daha ögrenciyken 2.sınıfın yazında bar şefi oldum 1.500tl maaş aldım yaz tatilimde ve yükselme imkanın var ben çok seviyorum liseden beri hep turizm istedim dilini geliştirirsen sorun yok rehberlik yapabilirsin istersen istersen otellerde çalışırsın ben garsonlukta yaptım ögrenciliğimde en alttan başlıycaksın zaten bütün işleri görmek için ben öyle yaptım ön bürodada çalıştım gerçekten kendini geliştirmekle alakalı genel müdürlüğe kadar yükselebilirsin dilini geliştirdikten sonra tabii bide insanlarla ilişkilerin önemli ve gerçekten dersleri zor muhasabe istatistik işletme gibi dersler görüyorsun okulda mezun olduktan sonra işletmeyle ilgili bişeylerde yapabilirsin gerçekten iş imkanı konusunda hiçbir sorun yok turizm okuduktan sonra hatta git muhasebeci ol istediğini ol yani ben seç derim:)
çok teşekürler cevap verdiğiniz için.. birşey sormak istiyorum size konaklama işletmeciliği ile turizm otel işletmeciliği arasında ne fark var?? mezun olunca aynı işimi yapıyorlar??? ( 4 yıllık olanlar )
çok teşekürler cevap verdiğiniz için.. birşey sormak istiyorum size konaklama işletmeciliği ile turizm otel işletmeciliği arasında ne fark var?? mezun olunca aynı işimi yapıyorlar??? ( 4 yıllık olanlar )
canım,cevap vermeden duramadım.
ilk olarak işin ne olursa olsun EĞİTİM ALMAK hep artın olacaktır.
maalesef insanlar turizmi sadece yatak toplama,tuvalet temizleme,garsonluk vb.olarak görüyor.
turizm o kadar geniş bir sektör ki...
öncelikle 4 yıllık okullar tabi ki daha detaylı bir eğitim vermekte.(2 yıllık olanlarda azımsanmayacak kalitede olabilir,okuluna bağlı)
**turizmin mesleğin olmasını istersen iyi düşünmen gerek,sevmeden yapılmaz eziyet olur!
**hangi alanda uzmanlasmak istediğini belirle(bizim okuldan yola cıkarsam)
-konaklama işletmeciliği
-seyahat işletmeciliği
-turizm rehberliği
-yiyecek içecek işletmeciliği
**4 sene kös kös okula gidip gelme.tatillerinde çalış deneyim kazan.
ben seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği okuyorum.
6 yıldır yaz kış calısıyorum.bir seyahat acentasında rezervasyon departmanında.
mezun oldugumda hem işletme belgesi hemde kokartlı rehberlik belgemi alıcam.
okulumuzda ingilizce almanca fransızca rusca ve japonca eğitim veriliyor,zorunlu türkiye turu ve staj var.
o kadar detayı bır konu ki bu..birazcık azim,çalışma hırsı ve kararlılıkla o kadar önün açıkki.
lütfen sormak istediğin şeyler varsa sor detaylı olarak.
çünkü bizim okula gelipte son ilk sene sonunda yarısı tekrar sınava gırıp gıder,kalanının yarısıda son sene ben yapamam der ceker gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?