How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Turizm okuyan veya bölüm hakkında bilgisi olan

cnm bzm evde turizimciden bol bişi yok abim 20 yıılk turizimci 5 yıldızlı süper bi otelde çalışıo kız kardeşimde liseyi ve üniversiteyi turizm okudu iş alanı sadece otel değil çok geniş kardeşim çok kolay iş buluyo ve maaşları yksek asdece bayanlar için en büyük dezavantajı saatleri oluyo kardeşimn gecesi gndüzü belli dğil abiminde öyle:S

cnm bzm evde turizimciden bol bişi yok abim 20 yıılk turizimci 5 yıldızlı süper bi otelde çalışıo kız kardeşimde liseyi ve üniversiteyi turizm okudu iş alanı sadece otel değil çok geniş kardeşim çok kolay iş buluyo ve maaşları yksek asdece bayanlar için en büyük dezavantajı saatleri oluyo kardeşimn gecesi gndüzü belli dğil abiminde öyle:S

liseyi turizm okudu diyince aklıma bişey takıldı bu bölümde öncelik turizm lisesinden mezun olanlarınmı peki ??? böyle bir durum varm?? yoksa puanı tutan yerleşebilirmi ?

arkadaşlar ben sınava hazırlanıyordum ygs sınavında dersanede yaptığım denemelerin baya altında gelince hayal kırıklığına uğradım şuan lyse odaklanamıyorum çalıştım ygs kötü geldi lyse de olmaz pskolojisindeyim.. ondan ygsden tercih yapmayı düşünüyorum 4 yıllık turizm sizce nasıl dil bildikten mezun olduktan sonra napabiliriz iş olarak yardımcı olabilecek olan olursa bir fikir verirse sevinirim

bak canım eskişehirde turizm okuyorum 4 yıllık insanlar kulaktan dolma bilgilerle yorumları direk garsonmu olacaksın ? oluyo. bölümümü çok seviyorum neden?

1.si tercümanlık rehberlik, danışmanlık ,acente işletmesi ve tabi bilindiği üzere otellerde çalışma imkanı var.2yıllık turizmciler gerçekten garsonluktan fazla yükselemiyolar ama 4 yıllık elemanları otellerde personel müdürlüğünden başlatılıyo.
2.si ingilizce ve almancanın dışında (tabi bunlarda hem temel hemde mesleki dersleri alıyosun) japonca rusça fransızca dersleri de görebiliyosun.
bunların yanısıra derslere kolay diyenlere acıyorum bölümde hem işletme dersleri alıyosun hemde mesleki turizm dersleri.. bu demektir ki aynı zamanda işletme okuyosun. zaten çiftanadal ve yandal imkanında var ayrıca okuyabilirsin .

kesinlikle küçümseme dersler zorluyo gerçekten.

bende 4 yıllık turizm okudum canım imkanlarımız okadar fazla ki çalışmaya başladıktan sonra anlıyorsun zaten ben stajımı yaptıktan sonra daha ögrenciyken 2.sınıfın yazında bar şefi oldum 1.500tl maaş aldım yaz tatilimde ve yükselme imkanın var ben çok seviyorum liseden beri hep turizm istedim dilini geliştirirsen sorun yok rehberlik yapabilirsin istersen istersen otellerde çalışırsın ben garsonlukta yaptım ögrenciliğimde en alttan başlıycaksın zaten bütün işleri görmek için ben öyle yaptım ön bürodada çalıştım gerçekten kendini geliştirmekle alakalı genel müdürlüğe kadar yükselebilirsin dilini geliştirdikten sonra tabii bide insanlarla ilişkilerin önemli ve gerçekten dersleri zor muhasabe istatistik işletme gibi dersler görüyorsun okulda mezun olduktan sonra işletmeyle ilgili bişeylerde yapabilirsin gerçekten iş imkanı konusunda hiçbir sorun yok turizm okuduktan sonra hatta git muhasebeci ol istediğini ol yani ben seç derim:)

evet maaşı iyi olmasına karşın uzun çalışma saatleri ve verdiğin emek çok yoruyor seni ama insanlarla iletişim kurmak ve iş ortamı her zaman eğlenceli gelmiştir bana turizmde herkesin kişiliğine göre değişir tabi...

bak canım eskişehirde turizm okuyorum 4 yıllık insanlar kulaktan dolma bilgilerle yorumları direk garsonmu olacaksın ? oluyo. bölümümü çok seviyorum neden?

1.si tercümanlık rehberlik, danışmanlık ,acente işletmesi ve tabi bilindiği üzere otellerde çalışma imkanı var.2yıllık turizmciler gerçekten garsonluktan fazla yükselemiyolar ama 4 yıllık elemanları otellerde personel müdürlüğünden başlatılıyo.
2.si ingilizce ve almancanın dışında (tabi bunlarda hem temel hemde mesleki dersleri alıyosun) japonca rusça fransızca dersleri de görebiliyosun.
bunların yanısıra derslere kolay diyenlere acıyorum bölümde hem işletme dersleri alıyosun hemde mesleki turizm dersleri.. bu demektir ki aynı zamanda işletme okuyosun. zaten çiftanadal ve yandal imkanında var ayrıca okuyabilirsin .

kesinlikle küçümseme dersler zorluyo gerçekten.

çok teşekürler cevap verdiğiniz için.. birşey sormak istiyorum size konaklama işletmeciliği ile turizm otel işletmeciliği arasında ne fark var?? mezun olunca aynı işimi yapıyorlar??? ( 4 yıllık olanlar )

bende 4 yıllık turizm okudum canım imkanlarımız okadar fazla ki çalışmaya başladıktan sonra anlıyorsun zaten ben stajımı yaptıktan sonra daha ögrenciyken 2.sınıfın yazında bar şefi oldum 1.500tl maaş aldım yaz tatilimde ve yükselme imkanın var ben çok seviyorum liseden beri hep turizm istedim dilini geliştirirsen sorun yok rehberlik yapabilirsin istersen istersen otellerde çalışırsın ben garsonlukta yaptım ögrenciliğimde en alttan başlıycaksın zaten bütün işleri görmek için ben öyle yaptım ön bürodada çalıştım gerçekten kendini geliştirmekle alakalı genel müdürlüğe kadar yükselebilirsin dilini geliştirdikten sonra tabii bide insanlarla ilişkilerin önemli ve gerçekten dersleri zor muhasabe istatistik işletme gibi dersler görüyorsun okulda mezun olduktan sonra işletmeyle ilgili bişeylerde yapabilirsin gerçekten iş imkanı konusunda hiçbir sorun yok turizm okuduktan sonra hatta git muhasebeci ol istediğini ol yani ben seç derim:)

içimi öyle rahatlattınızki turizm yazma konusunda kararsızdım hani okuyupta garson olunuyorsa ne gereği var diyordum.. hepinize çok teşekürler.. sizede cevap verdiğiniz için çok teşekür ederim okuyan kişilerden yorum almak çok daha iyi :46:

çok teşekürler cevap verdiğiniz için.. birşey sormak istiyorum size konaklama işletmeciliği ile turizm otel işletmeciliği arasında ne fark var?? mezun olunca aynı işimi yapıyorlar??? ( 4 yıllık olanlar )

konaklama işletmeciliğinde bildiğim kadarıyla mesleki eğitim daha fazla turizm ve otel işletmeciliğinde iktisadi idari bilimnler fakültesi dersleri daha fazla. bu senin ne yapmak istediğine bağlı turizmden mezun olursan hem işletme okuyanların mesleklerini yaparsın hemde turizm .

İkisi arasında tercih yapman gerekirse turizm otel işlemeliği tavsiye ederim :16::16:

canım,cevap vermeden duramadım.
ilk olarak işin ne olursa olsun EĞİTİM ALMAK hep artın olacaktır.
maalesef insanlar turizmi sadece yatak toplama,tuvalet temizleme,garsonluk vb.olarak görüyor.
turizm o kadar geniş bir sektör ki...
öncelikle 4 yıllık okullar tabi ki daha detaylı bir eğitim vermekte.(2 yıllık olanlarda azımsanmayacak kalitede olabilir,okuluna bağlı)
**turizmin mesleğin olmasını istersen iyi düşünmen gerek,sevmeden yapılmaz eziyet olur!
**hangi alanda uzmanlasmak istediğini belirle(bizim okuldan yola cıkarsam)
-konaklama işletmeciliği
-seyahat işletmeciliği
-turizm rehberliği
-yiyecek içecek işletmeciliği
**4 sene kös kös okula gidip gelme.tatillerinde çalış deneyim kazan.

ben seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği okuyorum.
6 yıldır yaz kış calısıyorum.bir seyahat acentasında rezervasyon departmanında.
mezun oldugumda hem işletme belgesi hemde kokartlı rehberlik belgemi alıcam.
okulumuzda ingilizce almanca fransızca rusca ve japonca eğitim veriliyor,zorunlu türkiye turu ve staj var.

o kadar detayı bır konu ki bu..birazcık azim,çalışma hırsı ve kararlılıkla o kadar önün açıkki.

lütfen sormak istediğin şeyler varsa sor detaylı olarak.
çünkü bizim okula gelipte son ilk sene sonunda yarısı tekrar sınava gırıp gıder,kalanının yarısıda son sene ben yapamam der ceker gider.:3:

canım,cevap vermeden duramadım.
ilk olarak işin ne olursa olsun EĞİTİM ALMAK hep artın olacaktır.
maalesef insanlar turizmi sadece yatak toplama,tuvalet temizleme,garsonluk vb.olarak görüyor.
turizm o kadar geniş bir sektör ki...
öncelikle 4 yıllık okullar tabi ki daha detaylı bir eğitim vermekte.(2 yıllık olanlarda azımsanmayacak kalitede olabilir,okuluna bağlı)
**turizmin mesleğin olmasını istersen iyi düşünmen gerek,sevmeden yapılmaz eziyet olur!
**hangi alanda uzmanlasmak istediğini belirle(bizim okuldan yola cıkarsam)
-konaklama işletmeciliği
-seyahat işletmeciliği
-turizm rehberliği
-yiyecek içecek işletmeciliği
**4 sene kös kös okula gidip gelme.tatillerinde çalış deneyim kazan.

ben seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği okuyorum.
6 yıldır yaz kış calısıyorum.bir seyahat acentasında rezervasyon departmanında.
mezun oldugumda hem işletme belgesi hemde kokartlı rehberlik belgemi alıcam.
okulumuzda ingilizce almanca fransızca rusca ve japonca eğitim veriliyor,zorunlu türkiye turu ve staj var.

o kadar detayı bır konu ki bu..birazcık azim,çalışma hırsı ve kararlılıkla o kadar önün açıkki.

lütfen sormak istediğin şeyler varsa sor detaylı olarak.
çünkü bizim okula gelipte son ilk sene sonunda yarısı tekrar sınava gırıp gıder,kalanının yarısıda son sene ben yapamam der ceker gider.:3:

cevap verdiğiniz için çok teşekür ederim.. siz şuan ne iş yapıyorsunuz pekii.. birde maaş olarak ne kadar alır turizmciler bilgi verirseniz çok sevinirim.

canım daha yenı gorebıldım kusura bakma lutfen :(

bılmıyorum sımdı cevaplamam sana faydası olurmu ama , seyahat acentasında(incoming) rezervasyon departmanında calısıyorum.
maaş konusuna gelırsek kesınlıkle net bır tavan taban ayrımı yok.asgari ücretten başlayarak 5 bin tl ye varan (departman müdürleri vs.) hatta daha da fazladı maaşlar soz konusu..tamamen elemanın bilgi beceri ve deneyimleri ile dogru orantılı maaş konusu.

tatlım ben turizm mezunuyum ve kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Kendi bölümümden nefret ediyorum. Bi cahillikle okudum pişmanım.
Şimdi Allah izin verirse nasip ederse tekrar hazırlanmayı düşünüyorum öss ye.
Heba etme senelerini.sana okadar sölüyorum yani.
Çünkü turizm için okul okumak çok mantıksız gereksiz.Ben tecrübe ettiklerimle söylüyorum bunları.
Allah hakkında hayırlısını versin.

Merhabaa..
Turizm otelcilik meslek lisesinde okuyorum şu an son senem..
İki yıl staj yaptım Antalyada lise olsa bile stajımız var bizimde..
Bu okul hakkında pek bir bilgim yoktu başta sağlık meslek isterdim hep en sonada turizm yazmıştım açıkçası :)
yiyecek & içecek BAR bölümündeyim şu an ama üniversitede acentacılık istiyorum.
Turizm gençler için harika bir meslek.Çünkü çok hareketli, her an ne yapacağın belli olmuyor.
Yazın git güzel bir otelde çalış kışın evine git.Güzel bence. Ve unutma gittikçe turizm sektörü zenginleşmeye başlıyor özellikle Akdeniz Bölgesi..
Ama benim gibi masa başı istiyorsan acentacılığa git derim.

Bir hafta önce seyahat işletmeciliğini bıraktım. Turizmi kimseye tavsiye etmiyorum, kimse de bana tavsiye etmemişti, burnumun dikine gittim pişman oldum siz yapmayın.

BIR YERDE OKUMUSTUM.."TURIZMCI OLMAK TERLEYIP KOTU KOKMA LÜKSÜ OLMAMAK,YAGAN YAGMURDA BILE MUSTERININ AZARLAMASINA MARUZ KALMAK,SERVISI KACIRDIGINDA NEDEN TAKSI TUTUP GELMEDIN DIYE AZARLANMA"VS.. Uzayip gidiyordu.:)) bazen diyorum keske daha onceden okusaydim bu yaziyi...simdi yazacaklarimi iyi okuyun ki gözünüzü acin bu bölümü sartlari iyilesmedikce(ki hix iyilesecegini sanmıyorum) tercih etmryin....
Universite kazanirsin ilk yilini bitirirsin başlarsın calismaya..kim diyor tuvalet temizletmezler diye? Bal gibi yaparsin hatta essek gibi yaparsin yaptirirlar!! Hem de aman bu 4 yillk okul okuyo da demezler...8 saatten fazla calisma yasaktir denir ama 12 saat calisn haline sukreder...bes para etmez insanlarin agiz kokusunu cekersiniz..bezersiniz:2: bezdirilirsiniz...bazilari da antre denilen sistemle calisir ki o da soyledir..8 de baslayan mesainize 12 de ara verirsini bu antreye cikmaktir.4 gibi tekrar gelip geceye kadar calisirsiniz..ki bu da yasamayin demektir..o kadar saate mi yanayim..sosyal aktivitem olmadigina mi yoksa yoksa 2 saat icin o igrenc uniformayi giyip giyip cikarttigima mi?
Lojman desen pislikq içindedir..kendinin bile sigamadigi odaya karsilikli rannzalar koyarlar ki nefes alman zor olur..
Derrsin sansimi acentada deneyim okul sertifika sinavina gonderirse sanslisin ama galileo diye bir program vardir seni rezervasyon alaninda yetistirirler okulda..fare yani fiyatlama yalan olur..acentaya gidersin diger yaz arsivlerini duzeltmeyle baslarsin..fotokopilerini cekmeyle devam edersin..siginti gibi milletin yaninda is ogrenmeye calisirsin..ama zamaninda cayci olan adam sana bile bile is ogretmez..cunku zorla geldigi o pozisyonun yegane tehdidi sizsinixdir..patronunuz da iki laf edemeyen ve turizmle alakasi olmayan bir adamdir ve asla seni anlayacak yapidaw degildir...
Okul biter basvurunuzu yaparsiniz..sizin sertifikaniz galileo fare degil derler..deneyiminiz yok derler..galileo kullanmayip amadeus kullanan bir yere gelirseniz zaten hic sansiniz yok!! Sen 4 yillik mezunu olarak basvurursunuz ama icerde lise hatta ortaokul mezunlarını gordukce benim gibi o diplomayi wc ye atipq sifon cekmek istersiniz...bunu yapma isteginiz yine benim gibi ets tur gibi buyuk bir firmaya gidip yeterki isimi yapayım alsi.lar beni diyerek 1500 tl maas deyip,ve yine bu maas fazla soylendi diye ise alinmadiginizda katlanir!!! Daha neler neler...suc kimde egitim sistemimizde mi yoksa isverende mi yada bunlara ses çıkarmayan bizde mi bilmiyorum...
Seni uyarmakta gec kaldim biliyorum..umarim secmemissindir..sectiysende sadece yuksek lisans icin kullan ve üniversitede kalmaya bak..( bu da kolay degil ama)
Kpss de turizm bakanligina basvur diyemeyecegim..cunku biz turizm mezunlari turizm bakanligina müfettiş olamıyoruz..cunku ne anlariz dimi turizmden..o iktisafi idari bilimlerin hakki!!!
Her neyse uzattim cok ama turizm sececekleri uyarmak boynumun borcudur..varsin 1 sene daha hazırlanın sinava..kaybiniz 1 sene olur..ama secerseniz bir ömür pismanlik yasarsiniz..

Ben de turizm mezunuyum ve tavsiye etmiyorum.
Konu eski ama bugün gördüm.
Umarım tercih etmemişindir.

Kimse sizi okul bitirince mudur yapmıyor..bunu okulunuz bile dese inanmayin..haa tabii olursunuz müdür..ama kirk firin ekmek yemeniz lazim..kısacası ömrünüzu curutmeniz gerekir...buyuk hayallere kapılıp yazilmayin bölüme...haa sunu da soyleyim okulda yabanci dil egitimi var diyenler...maalesef bizim yabNCI dilimiz 3 kelimeyi gecmeye cümleler ve hatta alıyorum ama konusamiyorumlar....firsatin varsa work and travel programlari var yazin amerikaya gidiyorsun falan..dilini ancak oyle gelistirisin..turkiyede kalarak zor..maddi durumun yoksa amerika da hayal...kisacasi yabancı dil egitimi var diye kanmayın..dil kinusuldugu ulkede ogrenilir!!!

Back