4 yıllıkta genel olarak işletme dersleri mevcut. ekonomiden muhasebeye her ders var zorunlu. bir de genel olarak,genel turizm,genel mutfak bilgisi,biletleme vs. çok spesifik turizm derleri yok.bir de en güzel yanı yoğun bir yabancı dil eğitimi var. tabii her okulda aynı mı bilemem,ben Eskişehir de okudum.diğer üniversitelerde belki farklı olabilr ama duyduğuma göre Japonca bile veren ün. varmış turizmde. bizde almanca ve ing.vardı.
staj yapıyorsun 1 yaz.
çalışabileceğin bölümler çok.yalnız şunu söyliyim,işletmesini okuyosun ama tabi mezun olunca seni direkt alıp müdür yapmıyolar.otelcilik yapıcaksın,bi toz yutman lazım.tabii ki garson yapmıyolar ama yine de alttan başlaman gerekiyor,her meslekte olduğu gibi.yazları stajını iyi yerlerde yaparsan,çalışırsan,(iyi de para kazanırsın),çevre yaparsın mezun olunca da daha iyi bi bölümden başlayabilrsin.
otelcilik yapabilrsin,turizm acenteleri ,,ki bence en iyisi,bi de sertifika alırsan süper olur.; restaurantlar,kapsamı çok geniş.
negatif yanları da var tabii,otelcilikte yazlık yerlerde çalışcaksan,her otelin çalışanlar için şartları çok iyi değil,çalışma saatleri çok fazla. en önemlisi bence bizim mesleğin;şuna hazırlıklı ol,HERKESİN TATİL YAPTIĞI ZAMAN SENİN EN YOĞUN ÇALIŞMA ZAMANIN OLACAKTIR..
yaz tatili,bayram,yılbaşı vs..
konu okadar geniş ki sen sor ben sölim.ne diyim??:):)