Türban Sübyan okullarında

Benim annem tesetturlu ve benim çocukken anneme ozenip de esarplarini basima baglayip namaz kildigim cok oldu. Bunları yaptığım da bu yaslardaydim aşağı yukarı. Yani siz ne kadar olamaz da deseniz çocuklar zaten rol model olarak anneyi görüyorlar ve etkikeniyorlar.

Ben bu yaşlarda hiçbir ailenin kizini zorla tesetture soktugunu düşünmüyorum. Benim 'iranci' akrabalarim bile yapmadılar bunu

ilk okulda öpüşen çocuk mu varmış.ben şahit olmadım hiç.lisede sevişenede recm uygulansın bari.mantığınız çok itici geldi bana

Bu örneği yazacaktım yanlış anlaşılırim diye yazmadım.

Ne alaka? Ilkokul çocukları öpüşsün sorun yok diyen kaç kişi bulacaksınız acaba? Art niyetin aslı sizde.
Emin olun geniş mezhepli insan çok sorun etmeyen
:)
Hükmün bencesini söylemedim ki. İslamdaki hükmü bellidir.

Şuan el kadar çocuğa hükmü olduğunu düşünmesi tamamen cehalettendir.
Hüküm var diye bağlanmamış o yazma Kuran öğrenen insanı temsilen olduğu zaten ortada polemiğe gerek yok ayrıca bi anne baba evladını nasıl isterse öyle yetiştirir bunu sorgulamak ona buna düşmez.

:)
Hükmün bencesini söylemedim ki. İslamdaki hükmü bellidir.

Şuan el kadar çocuğa hükmü olduğunu düşünmesi tamamen cehalettendir.
Örtünmek yoktur diyenden tutun da eller ve yüz dahil örtünmelidir diyene kadar geniş bir yelpaze var bu konuda. Hepside kendince hüküm, hapisde kendince haklı. El kadar çocuğun Örtünmesi gerekir diye bir durum ortada yok ayrıca. Bir seferlik saygıdan,deyin,sevgiden deyin, kültürel deyin yani öylesine takmışlar belli.

Bende art niyet aradımKüçücük çocuk bu .O an takar ,müsamere bitirince çıkarır zaten.Altında farklı anlamlar aramanın gereği yok.

Bu örneği yazacaktım yanlış anlaşılırim diye yazmadım.

Yanlış anlaşılacak bir şey yok ki bunda, çocuklar yetişkinlere özenir zaten. Bir an önce büyümek isterler :)
Çocukları eğlendirmek, yeteneklerini göstermek için düzenlenmiş basit bir müsamere olduğu çok belli.

O an için o giyimi türban diye yorumlamak hata olur, sahne kostümü demek uygun. Bu nokta anlaşılamamış belli ki...

Bunu tasvip etmeyen kişilere verdiğiniz bir önceki örneklere dicek söz bulamadım.
Bu konuyla ilkokulda öpüşen çocuklara bakın demek nedir anlamadım
Ne alaka yani?

Ve ben burdaki olayı tasvip etmedim diye gözünüz aşırı geniş mezhepli falan mı oldum mesela?

Çok ilginç.

Neyse daha fazla yazmayacağım.

Ayrıca olgun kadınların başörtüsü takılması rahatsız ederken kimi çevreyi,gericilik olarak düşünürlerken,çocukların takmasını hoş görmeyecekleri belli zaten.Konunun sonunu hiç iyi görmüyorum.Kapanmaya doğru gidiyor.

ben kendimden örnek vereyim kadınların türban takmasından rahatsız olmuyorum annemde ablamda türbanlı ama şu yeni nesil türbanlılar mümkünse takmasın o türbanı.onlardan acayip rahatsız oluyorum.türbanlıların adını lekeliyorlar.başı örtüp tayt giymek ne be

Ne kadar da kibarsınız:) amaç belli de neyse,anlaşılamamış diyelim.

Atıfta bulunarak mı yazdın Deynepnaz?
Şimdi çocuğa bunun takılmasını hoş görmedim diye başörtüsünden rahatsız olduğum yada o insanları gerici olarak nitelendirdiğimi düşünmen bana yada bir başkasına iftira olur.

İkisi çok farklı şeyler.
Büyür, aklı erer kapanmak ister kapanır.

Ama orda boynuna da takabilecekken eşarbı, kafasına türban gibi yaparsan küçük çocuğa, ben bunu hoş göremem.

Neden dersen bunun bir kerelik birşey olmadığına inandığımdandır. Zihniyete üzüldüğümdendir.
El kadar bebeye dayatma yapıldığı içindir.

Bence herkesin kişisel tercihine saygı duyulmalı, başını açıp tayt giyebiliyorsa insanlar, örtüncede giysin yani, yapıcak bişey yok bence.

Hayır canım sana atıfta bulunmadım,üzerine alınmana gerek yok.Genel olarak yazdım.

Bence herkesin kişisel tercihine saygı duyulmalı, başını açıp tayt giyebiliyorsa insanlar, örtüncede giysin yani, yapıcak bişey yok bence.
Yazmiyim dedim duramadım.
Örtünmenin amacı kafayı kapatmak değil,uzuvların belli olmasını engellemek,hatlarını belli etmemektir.

Hadi saçımızı göstermeyelim ama geri kalan yerlerimiz belli olsun.

Böyle bir örtünme anlayışı yok.bu şekilcilikten başka birşey değil.

Eğitim 3_6 yaş arasında en iyi verilir. Namazın farz olduğu zaman da ergenlikten Sonradir ama o saatten sonra eğitimini vermek zordur. O yüzden yedi yaşına kadar bazı şeyler için bilinç oluşturmak iyidir. Dışarda öyle dolasmiyorlar zaten öyle bir etkinlikte olabilir

Ya tamam da bunlar herkesin kişisel düşüncesi,sokaktaki insanları durdurup doğru giyinmiş mi diye inceleyemeyiz sonuçta, saygı duymak lazım. Bize doğru gelmese de insanlara saygı duymak zorundayız.

o kişisel tercih değil.Allahın emrüne göre örtünecekse örtünsün.türbanı kullanıp adını lekelemesin.sizde mümkünse bana sataşmak için sataşmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…