Yargılamadan önce bir araştırın sorun Allah aşkına ya.Sen üstlensene nolur baksana insanlar yanlış yapıyomuş bi el at da düzeliversin yanlışlar!!! Sana mı düştü koskoca Kitabı Efendimizin doğumunu sorgulamak istersem hergün kutlarım her ay kutlu doğum haftası yaparım kimseyi bağlamaz
Hicri takvim her sene 11 gün öne kaymıyor mu? Nisan ayındaki doğumgünü (bir hafta olarak kabul etsek bile) sonuçta çok değil 3 sene sonra mart ayına kayacak. O zaman 3 senede bir hafta mı değişecek?
Gerçekten anlayamadığım için soruyorum :)
yeminle ağzım açık kaldı, verecek cevap bulamadım.Madem bu dini günleri sabitleme işini üstleniyor diyanet, Ramazan ayı da sabitlensin. Mesela kış ayına...
Öyle şey olabilir mi?
Arkadaşlar savunacaksınız madem, 11 gün öne kayma mantığına göre savunun.
Her halükarda sınıfta kalıyor savunduğunuz şey.
Önemli olan niyet diyosunuz kendiniz enYargılamadan önce bir araştırın sorun Allah aşkına ya.
Bizim savunduğumuz peygamberimizin doğumu ne zaman geliyorsa o zaman kutlamak . Neden nisan ayına mıh gibi çaktı değiştirmiyor diyanet?
Çocuklara sorun peygamberimizin doğumını 20 nisan diye biliyor hatta çoğu büyük bile.
Asıl olan miladi takvime göre değil hicri takvime göre doğru zamanda yapmak değil mi.
Tabi çok önemli değil niyetleri Allah biliyor ama böyle bir imkan varken kullansın.
Sen üstlensene nolur baksana insanlar yanlış yapıyomuş bi el at da düzeliversin yanlışlar!!! Sana mı düştü koskoca Kitabı Efendimizin doğumunu sorgulamak istersem hergün kutlarım her ay kutlu doğum haftası yaparım kimseyi bağlamaz
Nisan ayı, hicri takvimi miladi takvime dönüştürdüğümüzde çıkan tarih değil mi?Hayir nisan ayinda dogdugu icin nisan ayi icerisinde kutlanir, Nisan ayinda dogan birinin mart ayinda dogum gununu kutlayamazsiniz herhalde?
Benim de kutlu doğum haftası ile alakalı ağzım öyle açık kalıyor hele bunu savunanların gördükçe daha çok.yeminle ağzım açık kaldı, verecek cevap bulamadım.
Hahaha,o da bişey :) herşeyin bir ilki vardır.Benim de kutlu doğum haftası ile alakalı ağzım öyle açık kalıyor hele bunu savunanların gördükçe daha çok.
Bak ilk defa seninle aynı duyguları paylaşmışız. Ağız açık kalma olayında.
Niye peki? Samimi söylüyorum anlamıyorum.İyide biri doğum günü biri bayram kandil vs den bahsediyorsunuz. Bunları kıyas yapmak mantıksız.
Üslubun düzgün olması kişiliğin düzgün olduğu manasına gelseydi keşke :)Evet yanlış bilinen şeyleri düzeltmeyi düzeltmeyi severim.
Peygamber'in doğumunu bir müslüman olarak mevlid Kandil'inde kutluyoruz ve anıyoruz.
Kimsenin haddine değil o günü değiştirmek ve kafasına göre düzenlemek.
Ayrıca;
Konuşma tarzınıza dikkat ederseniz de sevinirim yoksa bir daha alıntı yapmayın.
Tarzınız tarz değil çünkü, üslubunuzun da üslup olmadığı gibi.
İyi günler :)
Nisan ayı, hicri takvimi miladi takvime dönüştürdüğümüzde çıkan tarih değil mi?
Hicri takvimin miladi takvimdeki karşılığı her sene değişmiyor mu?
O zaman mesela Regaip Kandili'nin de belli bir ayı olmalı, o zaman kutlanmalı? Farkı ne peygamberin doğum tarihi ile diğer dini günlerin takvim üzerinde hesaplanmasının?
Anlatmak istediğini anladım ben.Peygamberimizin doğumu 12 Rebilüevvel ayında 571 tarihi 20 Nisana geliyorO yüzden bu tarihte peygamberimizi anmak için kutlama yapılıyor.Mevlid kandilinde de sizin tabir ettiğiniz gibi her sene öne gelen ayda değişiyor,ona göre kutlanıyorNisan ayı, hicri takvimi miladi takvime dönüştürdüğümüzde çıkan tarih değil mi?
O zaman mesela Regaip Kandili'nin de belli bir ayı olmalı, o zaman kutlanmalı? Farkı ne peygamberin doğum tarihi ile diğer dini günlerin takvim üzerinde hesaplanmasının?
Nisan ayı, hicri takvimi miladi takvime dönüştürdüğümüzde çıkan tarih değil mi?
Yalnız bu çocuklar örtünmemiş. Bir etkinlik için türban takmışlar. Türban sandığınız kadar manasız korkunç bir şey değil. Abartmaya ne lüzum var, farklı etkinliklerde etkinliğin amaçlına göre farklı kostümler giyiyor çocuklar bunun ondan ne farkı var?Etkinlik için yapan normal şartlar altında da yapar. Ki bencesi de var bu işin çünkü bu islam adı altında yapılan ama islamı açıdan bir hükmü olmayan birşey.
İslamı yanlış göstermek bana göre.
Örtünmenin şartları da örtünmenin zamanı da bellidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?