• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türban Sübyan okullarında

Bunu tasvip etmeyen kişilere verdiğiniz bir önceki örneklere dicek söz bulamadım.
Bu konuyla ilkokulda öpüşen çocuklara bakın demek nedir anlamadım
Ne alaka yani?

Ve ben burdaki olayı tasvip etmedim diye gözünüz aşırı geniş mezhepli falan mı oldum mesela?

Çok ilginç.

Neyse daha fazla yazmayacağım.
Bak canım yavrulara zarar veren şeyler var
küçük yaşta cinsellik gibi zararlı alışkanlıklar
madde bağımlılıkları gibi demek istediğim
çocuklara asıl zarar veren şeyler bunlar şu
pamuk yüzlerine giydikleri yazma zararlı değil adam öldürmez psikoloji bozmaz zaten konuyu açan arkadaş sağ duyulu ve gerçekten mantıklı düşünebilen biri olsa zararsız bişeyi zararlı gibi lanse etmez.

Ya tamam da bunlar herkesin kişisel düşüncesi,sokaktaki insanları durdurup doğru giyinmiş mi diye inceleyemeyiz sonuçta, saygı duymak lazım. Bize doğru gelmese de insanlara saygı duymak zorundayız.
ben böyle düşünüyorum rahatsız olduğumu dile getirdim.sizde rahatsız oluyormuş bu onun düşüncesi deyip geçin.benim düşüncemi yargılamak ne oluyor

o kişisel tercih değil.Allahın emrüne göre örtünecekse örtünsün.türbanı kullanıp adını lekelemesin.sizde mümkünse bana sataşmak için sataşmayın
Yok ayol niye sataşayım size ben de, e bi arkadaş da örtü farz değil diyor, ne yapıcak bu insanlar.

Bundan daha normal bişey varmı ki. Kutlu doğum kutlanıyor. Bebeler sahneye çıkmış. İlahi okuyorlar muhtemelen. Kimisi takmış kimisi takmamış. Belki ezberlerindeki duayı okuyorlar. Bu bebeler ileride üç beş gün sonra 23 nisan etkinliklerinde yine süslü püslü günün anlamına göre giysiler giyecekler. Şimdi eşarp taktılarsa o Zaman muhtemelen tayt vs giyecekler. Yani yine bir'' yetişkin giysisi'' giyecekler. O Zamanda sakıncalı vs diyen olacakmı? O Zamanda tayt giymeye özendiriliyor bebelerin beyinleri yıkanıyor denecek mi göreceğiz.

Son düzenleme:
Bundan daha normal bişey varmı ki. Kutlu doğum kutlanıyor. Bebeler sahneye çıkmış. İlahi okuyorlar muhtemelen. Kimisi takmış kimisi takmamış. Belki ezberlerindeki duayı okuyorlar. Bu bebeler ileride üç beş gün sonra 23 nisan etkinliklerinde yine süslü püslü günün anlamına göre giysiler giyecekler. Şimdi eşarp taktılarsa o Zaman muhtemelen tayt vs giyecekler. Yani yine bir yetişkin giysisi giyecekler. O Zamanda sakıncalı vs diyen olacakmı? O Zamanda tayt giymeye özendiriliyor bebelerin beyinleri yıkanıyor denecek mi göreceğiz.

Tayt giydirmekten ziyade makyaj yapıyorlar çocuklara. Ama daha bu konuda bir habere rastlamadik.

20 nisan kutlu doğum haftası olarak kutlanıyor. Peygamberimizin doğumu miladi takvime göre 20 nisana tekabül ediyor.

Siz hicri takvime göre mi kutlanmalı diyorsunuz?

Not: doğru bilgiye şimdi ulaştım ve ne demek istediğinizi idrak ettim kusura bakmayın..
Diyanet bu tarihi belirlemiş ama peygamberimizin doğumu bu tarihe denk gelmiyor..
Sürekli düzenlenen alışılagelmiş bir etkinliğe dönüşmüş.

Neyse niyet de önemli tabiki. Sonuçta neyi ne için yaptığımızı Allah görüyor..
Ramazan'ı, kurban Bayram'ını ve diğer dini nitelikli günleri ki Peygamber'in doğumgününü 'mevlid kandili' adı altında zaten Hicri takvime göre anıyoruz.
Diyanetin bu yaptığı birilerinin çıkarına uygun davranmaktır. Kendi kendilerine Peygamber'in doğumgünü ilan edemezler.
Bunu da dini bir gün olarak gösteremezler.
çarpıtanlar illa ki olacaktır fakat gerçek değişmez.
Beni anladığınız için teşekkür ederim.

İlk okula giden çocukların öpüşmesi lisedekilerin sevişmesi garipsenmiyor nedense 4 yaşındaki çocuğa yazma bağlanması skandala dönüşüyor
Güzel ülkemin art niyetli insanları biraz zarar veren şeyleri yok etmeye odaklansanız zira ben burda zararlı hiçbişey göremedim.
Aynen...küçücük kızlar balerin giysisi giyerk en sıkıntı yok,birbirinden kadınsı abiyeler giderken sıkıntı yok bir yazma bağlanması büyük olay.bunlar kötü niyetten ölücekler birgün

Tayt giydirmekten ziyade makyaj yapıyorlar çocuklara. Ama daha bu konuda bir habere rastlamadik.
Tayt benim içinde bebelerde gayet normal bir giysi. Hatta tamamen bebelere has birşey yetişkinlere değil. Ama dediğin gibi ondan önce makyaj geliyor aslında.

Bundan daha normal bişey varmı ki. Kutlu doğum kutlanıyor. Bebeler sahneye çıkmış. İlahi okuyorlar muhtemelen. Kimisi takmış kimisi takmamış. Belki ezberlerindeki duayı okuyorlar. Bu bebeler ileride üç beş gün sonra 23 nisan etkinliklerinde yine süslü püslü günün anlamına göre giysiler giyecekler. Şimdi eşarp taktılarsa o Zaman muhtemelen tayt vs giyecekler. Yani yine bir yetişkin giysisi giyecekler. O Zamanda sakıncalı vs diyen olacakmı? O Zamanda tayt giymeye özendiriliyor bebelerin beyinleri yıkanıyor denecek mi göreceğiz.
Ben şahsım adına çocuğa kendinden büyük şeyler yapılmasına karşıyım..
Türban takılmasına da, makyaj yapılmasına da,kadınsı kıyafetler giydirilmesine de,kadınsı hareketlerle şarkı söyletilmesinede vs..vs.. Uzar gider.

Kutlu dogum haftasi Nisan ayinin 2. Ve 3. Haftalaridir. Belirli bir gun degildir. O yuzden adina HAFTA denmistir. Efendimizin ne zaman dogdugu kesin olarak bilinmedigi icin. !
Orada açık cocuk da var. Kendi istedikleriyle de baslarini ortmus olabilirler cunku benim o yastaki yegenlerim de heves ediyor. Isteyen istedigini yapar ben burda gereksiz, abartilacak hicbir sey gormedim..
Kişi evladini nasil istiyorsa öyle yetistirir..
Ayrica kutlu dogum haftasi hep vardi fakat tek fark önceden kutlanmiyor olmasi!

Türban takılmasına da, makyaj yapılmasına da,kadınsı kıyafetler giydirilmesine de,kadınsı hareketlerle şarkı söyletilmesinede vs..vs.. Uzar gider.
Katılıyorum.
Bir çocuk ki tıpkı suri gibi ailesi tarafından ya da okuldaki eğitmenler tarafından böyle kırmızı ruj sürülüyorsa, topuklu ayakkabı giydiriliyorsa, oje sürülüyorsa, bu ufacık yaşında cinsel kimliği göz önüne çıkarılıyorsa da tepki gösteririm. Yaşına uygun olmayan her davranışa olduğu gibi...
images

Kutlu dogum haftasi Nisan ayinin 2. Ve 3. Haftalaridir. Belirli bir gun degildir. O yuzden adina HAFTA denmistir. Efendimizin ne zaman dogdugu kesin olarak bilinmedigi icin. !
Orada açık cocuk da var. Kendi istedikleriyle de baslarini ortmus olabilirler cunku benim o yastaki yegenlerim de heves ediyor. Isteyen istedigini yapar ben burda gereksiz, abartilacak hicbir sey gormedim..
Kişi evladini nasil istiyorsa öyle yetistirir..
Ayrica kutlu dogum haftasi hep vardi fakat tek fark önceden kutlanmiyor olmasi!
Hicri takvim her sene 11 gün öne kaymıyor mu? Nisan ayındaki doğumgünü (bir hafta olarak kabul etsek bile) sonuçta çok değil 3 sene sonra mart ayına kayacak. O zaman 3 senede bir hafta mı değişecek?
Gerçekten anlayamadığım için soruyorum :)

Katılıyorum.
Bir çocuk ki tıpkı suri gibi ailesi tarafından ya da okuldaki eğitmenler tarafından böyle kırmızı ruj sürülüyorsa, topuklu ayakkabı giydiriliyorsa, oje sürülüyorsa, bu ufacık yaşında cinsel kimliği göz önüne çıkarılıyorsa da tepki gösteririm. Yaşına uygun olmayan her davranışa olduğu gibi...
images
Katılıyorum çok,abartı...

Hicri takvim her sene 11 gün öne kaymıyor mu? Nisan ayındaki doğumgünü (bir hafta olarak kabul etsek bile) sonuçta çok değil 3 sene sonra mart ayına kayacak. O zaman 3 senede bir hafta mı değişecek?
Evet her sene 11 gün kayıyor.
Hatta bu sene hicri takvime göre peygamberimizin doğumu kasım aralık ayıma denk geldi.
Ama bu diyanetin şart koştuğu bir tarih.
Etkinliğe dönüşmüş durumda.
Ama tabiki niyet önemli Allah görütor biliyor ama.
Bu tarihi değiştirip her yıl peygamberimizin doğumu hangi güne geliyorsa o tarihi kutlu doğum yapabiliriz çok zor birşey değil.

Madem bu dini günleri sabitleme işini üstleniyor diyanet, Ramazan ayı da sabitlensin. Mesela kış ayına...
Öyle şey olabilir mi?
Arkadaşlar savunacaksınız madem, 11 gün öne kayma mantığına göre savunun.
Her halükarda sınıfta kalıyor savunduğunuz şey.

Evet her sene 11 gün kayıyor.
Hatta bu sene hicri takvime göre peygamberimizin doğumu kasım aralık ayıma denk geldi.
Ama bu diyanetin şart koştuğu bir tarih.
Etkinliğe dönüşmüş durumda.
Ama tabiki niyet önemli Allah görütor biliyor ama.
Bu tarihi değiştirip her yıl peygamberimizin doğumu hangi güne geliyorsa o tarihi kutlu doğum yapabiliriz çok zor birşey değil.
İşte diyanet niye şart koşuyor ben onu anlamıyorum ki.
Sonuçta kandiller her sene değişiyor. Bayramlar değişiyor.

Yani arkasındaki mantığı anlamadım ben.

Madem bu dini günleri sabitleme işini üstleniyor diyanet, Ramazan ayı da sabitlensin. Mesela kış ayına...
Öyle şey olabilir mi?
Arkadaşlar savunacaksınız madem, 11 gün öne kayma mantığına göre savunun.
Her halükarda sınıfta kalıyor savunduğunuz şey.
Sen üstlensene nolur baksana insanlar yanlış yapıyomuş bi el at da düzeliversin yanlışlar!!! Sana mı düştü koskoca Kitabı Efendimizin doğumunu sorgulamak istersem hergün kutlarım her ay kutlu doğum haftası yaparım kimseyi bağlamaz

öyle.. Buna beyni olan her insan karşı çıkar zaten. Zorla bir bebeye bişey yaptırmanın dinimizde oluru yok. Benim kızım benim yanımda namaza duruyor canı isterse. Hiçbir zaman zorlamadım bişeye. Ellerini benim gibi değilde babası gibi göbeğinde tutuyor mesela. Demek istediğim çocuk neyi görürse ebeveyninde ona yöneliyor. İleride bazı şeyleri öğretme yaşına geldiğinde annemin bana yaklaşımı gibi yaklaşacağım bende. Hayatta kimseye özenmeden neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu ve neden yanlış olduğunu anlatırım. Seçim yapamayacak yaşa kadar onu ben yönlendirirm. Daha sonra bazı şeylerden sorumlu olacağı yaşa geldiğinde yapabileceğim bişey yok. Kendi kararını verip kendi yolunu çizer. Kendi seçiminden dolayı hesap günü kendi cümlelerini kurar. Ama o yaşa kadar ben dinimden öğrendiğimi aktarmaya çalışırım.

Back