• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türban Sübyan okullarında

Sen üstlensene nolur baksana insanlar yanlış yapıyomuş bi el at da düzeliversin yanlışlar!!! Sana mı düştü koskoca Kitabı Efendimizin doğumunu sorgulamak istersem hergün kutlarım her ay kutlu doğum haftası yaparım kimseyi bağlamaz
Yargılamadan önce bir araştırın sorun Allah aşkına ya.
Bizim savunduğumuz peygamberimizin doğumu ne zaman geliyorsa o zaman kutlamak . Neden nisan ayına mıh gibi çaktı değiştirmiyor diyanet?

Çocuklara sorun peygamberimizin doğumını 20 nisan diye biliyor hatta çoğu büyük bile.
Asıl olan miladi takvime göre değil hicri takvime göre doğru zamanda yapmak değil mi.
Tabi çok önemli değil niyetleri Allah biliyor ama böyle bir imkan varken kullansın.

Hicri takvim her sene 11 gün öne kaymıyor mu? Nisan ayındaki doğumgünü (bir hafta olarak kabul etsek bile) sonuçta çok değil 3 sene sonra mart ayına kayacak. O zaman 3 senede bir hafta mı değişecek?
Gerçekten anlayamadığım için soruyorum :)

Hayir nisan ayinda dogdugu icin nisan ayi icerisinde kutlanir, Nisan ayinda dogan birinin mart ayinda dogum gununu kutlayamazsiniz herhalde?

Madem bu dini günleri sabitleme işini üstleniyor diyanet, Ramazan ayı da sabitlensin. Mesela kış ayına...
Öyle şey olabilir mi?
Arkadaşlar savunacaksınız madem, 11 gün öne kayma mantığına göre savunun.
Her halükarda sınıfta kalıyor savunduğunuz şey.
yeminle ağzım açık kaldı, verecek cevap bulamadım. :KK57:

Yargılamadan önce bir araştırın sorun Allah aşkına ya.
Bizim savunduğumuz peygamberimizin doğumu ne zaman geliyorsa o zaman kutlamak . Neden nisan ayına mıh gibi çaktı değiştirmiyor diyanet?

Çocuklara sorun peygamberimizin doğumını 20 nisan diye biliyor hatta çoğu büyük bile.
Asıl olan miladi takvime göre değil hicri takvime göre doğru zamanda yapmak değil mi.
Tabi çok önemli değil niyetleri Allah biliyor ama böyle bir imkan varken kullansın.
Önemli olan niyet diyosunuz kendiniz en
uygun zamanı belşrlemiş zaten diyanrt
kafasına göre yapması imkansız sinir olduğum nokta alıntıladığım arkadaş gerçekten öprenmek istediğinden değil sırf bize gıcıklık olsun diye yapıyo bunu

Sen üstlensene nolur baksana insanlar yanlış yapıyomuş bi el at da düzeliversin yanlışlar!!! Sana mı düştü koskoca Kitabı Efendimizin doğumunu sorgulamak istersem hergün kutlarım her ay kutlu doğum haftası yaparım kimseyi bağlamaz

Evet yanlış bilinen şeyleri düzeltmeyi düzeltmeyi severim.
Peygamber'in doğumunu bir müslüman olarak mevlid Kandil'inde kutluyoruz ve anıyoruz.
Kimsenin haddine değil o günü değiştirmek ve kafasına göre düzenlemek.
Ayrıca;
Konuşma tarzınıza dikkat ederseniz de sevinirim yoksa bir daha alıntı yapmayın.
Tarzınız tarz değil çünkü, üslubunuzun da üslup olmadığı gibi.
İyi günler :)

Hayir nisan ayinda dogdugu icin nisan ayi icerisinde kutlanir, Nisan ayinda dogan birinin mart ayinda dogum gununu kutlayamazsiniz herhalde?
Nisan ayı, hicri takvimi miladi takvime dönüştürdüğümüzde çıkan tarih değil mi?
Hicri takvimin miladi takvimdeki karşılığı her sene değişmiyor mu?

O zaman mesela Regaip Kandili'nin de belli bir ayı olmalı, o zaman kutlanmalı? Farkı ne peygamberin doğum tarihi ile diğer dini günlerin takvim üzerinde hesaplanmasının?

yeminle ağzım açık kaldı, verecek cevap bulamadım. :KK57:
Benim de kutlu doğum haftası ile alakalı ağzım öyle açık kalıyor hele bunu savunanların gördükçe daha çok.
Bak ilk defa seninle aynı duyguları paylaşmışız. Ağız açık kalma olayında. ;)

Benim de kutlu doğum haftası ile alakalı ağzım öyle açık kalıyor hele bunu savunanların gördükçe daha çok.
Bak ilk defa seninle aynı duyguları paylaşmışız. Ağız açık kalma olayında. :KK66:
Hahaha,o da bişey :) herşeyin bir ilki vardır. :KK8:

Ne kadar yasal bu okullar yeterince denetleniyor mu
bu çocuklar adına korkuyorum artık

İyide biri doğum günü biri bayram kandil vs den bahsediyorsunuz. Bunları kıyas yapmak mantıksız.
Niye peki? Samimi söylüyorum anlamıyorum.
Konuştuğumuz şey hicri takvim ile miladi takvimin arasındaki gün farkı ve bu nedenle dini günlerin tarihinin değişmesi değil mi?
Peygamberin doğumgünü de hicri takvime göre değil mi? Eğer diğer tüm dini günlerin miladi takvimdeki karşılığı değişiyorsa bu tarihinki niye değişmiyor ben sadece bunu anlamaya çalışıyorum.
"Çünkü diyanet öyle diyor"dan daha makul bir açıklaması, bir mantığı olmalı.

Evet yanlış bilinen şeyleri düzeltmeyi düzeltmeyi severim.
Peygamber'in doğumunu bir müslüman olarak mevlid Kandil'inde kutluyoruz ve anıyoruz.
Kimsenin haddine değil o günü değiştirmek ve kafasına göre düzenlemek.
Ayrıca;
Konuşma tarzınıza dikkat ederseniz de sevinirim yoksa bir daha alıntı yapmayın.
Tarzınız tarz değil çünkü, üslubunuzun da üslup olmadığı gibi.
İyi günler :)
Üslubun düzgün olması kişiliğin düzgün olduğu manasına gelseydi keşke :)

O zaman mesela Regaip Kandili'nin de belli bir ayı olmalı, o zaman kutlanmalı? Farkı ne peygamberin doğum tarihi ile diğer dini günlerin takvim üzerinde hesaplanmasının?

Doğum tarihi sabit kalıyor, bir senede dünyaya geldi ve o olayın sürekliliği kesildi.
Şöyle ki:
Rabiulevvel ayının 12. pazartesi gecesi 571 (Bu hicri olarak sabit bir gün en yakın tarih olarak referans alınmış)
Bunu miladi olarak çevirirsen, tek ve değişmeyen bir tarih bulursun.
Çünkü her sene yeniden Hz. Muhammed'in doğumu gerçekleşmiyor.

Ancak Ramazan, sürekliliği devam eden bir ibadetin ayı, her sene yeni bir Ramazan ayının ibadeti başlıyor.
Bu mantıkla sabitlenmesi gayet normal. Ama işte başka açılardan tartışılır :)
Protestan İslam tanımı çıkıyor ortaya, oradan konu alır yürür yani...

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili (Arapça: لیلة مواليد, Mevlid (مولد), Mevlid en-Nebi (مولد النبي), İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir.
(Vikipedi)

Yani mevlid kandili=hz Muhammed'in doğumu.
Hz. Muhammed'in doğduğu ülke Arabistan iken, orada da Hicri takvim kullanılıyor iken ( Hicri takvimin kabulünü de Google dan hicret yazarak bulabilirsiniz.) biz Türkiye olarak Hicri takvime göre doğumu belirlenmiş bir Peygamber'e 20.yy da doğumgünü sabitleyebiliriz?

Anlatmak istediğini anladım ben.Peygamberimizin doğumu 12 Rebilüevvel ayında 571 tarihi 20 Nisana geliyorO yüzden bu tarihte peygamberimizi anmak için kutlama yapılıyor.Mevlid kandilinde de sizin tabir ettiğiniz gibi her sene öne gelen ayda değişiyor,ona göre kutlanıyor:KK66:

Bakin zaten Peygamberin dogum tarihini bir miladiye bir de hicriye gore kutluyorlar. Bu nisan ayi miladiye karsiligidir. Ramazani miladiye uyduramazlar cunku uymaz. Hesaplamalar yanlis cikar. Tahmini olarak ramazan su ayin su haftaları diyemeyiz cunku bir gün belirlenmek zorunda ki millet o gun de orucuna baslasin. Ama Kutlu dogum nisanin su haftalari diyebiliriz..
Regaip kandilini de bilmem ben kutlamiyorum. ..

Etkinlik için yapan normal şartlar altında da yapar. Ki bencesi de var bu işin çünkü bu islam adı altında yapılan ama islamı açıdan bir hükmü olmayan birşey.

İslamı yanlış göstermek bana göre.

Örtünmenin şartları da örtünmenin zamanı da bellidir.
Yalnız bu çocuklar örtünmemiş. Bir etkinlik için türban takmışlar. Türban sandığınız kadar manasız korkunç bir şey değil. Abartmaya ne lüzum var, farklı etkinliklerde etkinliğin amaçlına göre farklı kostümler giyiyor çocuklar bunun ondan ne farkı var?

Benim de anlamadığım, Allah-Kuran ve Peygamberimizi hatırlamak için illa bir gün ya da bir hafta mı olması gerekiyor?

Back