canım aslında haklısın hatta bence benzetmen az bile. çünkü şekil olarak o kadar çok güzel ürünler var ki bunlara bakınca çok da basit geliyor.
ama farkı anlayabilmek için gerçekten kullanmak gerekli.
mesela bizim evde bir tane maksi miks olarak geçen hamur mayalama kek çırpma kabı var. çok amaçlı aslında.
diyelimki hamuru mayalayacaksın. koyuyorsun içine kapatıyorsun ağızını, oh miss. kendiliğinden mayalanıyor ekşimiyor.
mesela aynı kaba marulları yıkayıp kurulayıp koyuyoruz. inan bir hafta dursun birşey olmuyor. hatta aynı şekilde yoğurdu da annem onda mayalayıp saklıyordu.
gelelim farklı ürünlerine, yemeğin mi arttı koy içine dursun.
baklagillerini koy oval setin içine ne böcek ne kelebek. bizim evde henüz oval set yok o yüzden dolapta fasülye prinç şehriye vs.. durur.. düşünün dolabın halini :/
annem ikea dan bu kaplara benze kaplardan aldı, şehriye mercimek pirinç koydu. sonuç; kelebek çiftliğimiz var artık

pazardan aldıklarımızı yıkar içine koyarız ağızlarını kapatınca hava sızdırması olmuyor. sonuç mükkemmel.
peynir dünyasını teyzem kullanıyor. içine kalıpla peyniri koyuyor kapağını kapatıyor, ne dolap kokuyor nede peynir dolap kokuyor. aklım almış değil.
ekmek dünyası da güya küflendirmiyormuş amaaaaa yaptığım araştırmalar sonucunda küflendiğini anladım. (şikayetler sonucu öğrendim)
inan masraftan ve eşyaya gereksiz para yatırmaktan hoşlanmayan birisiyimdir ama bu ürünler gerçekten çok güzeller.
tupper a benzer bir ürün satılıyor, 5 10 lira ucuza satılıyor, teyzem hatır için aldı ama notu 3. tupperın yanından geçmiyor
kansorejen mi?
acaba tahtakalede satılanlar kansorejen mi?
normalde bunu anlamak için altındaki üçgen işaretine bakılıyor. anlamlarına göre gıda ile kullanılabilir veya kullanılamaz anlayabiliyoruz.
3 e 7 kesinlikle kullanılmamalıdır.
2 ve 4 kullanılabilir.
1 5 6 zorunlu olmadıkça kullanmayın. (su şişelerimizin çoğu 1 )
mesela su mataraları (görmedim sadece kullanıcı yorumları) zorunlu olmadıkça kullanılmaması gereken sınıftaymış.
aldığın ürünü öncesinde görmek çok daha mantıklı. ben akrabalarımdan bakıyorum hangi üründe üçgen işareti ne diye....