canim benim..benim sol tüp kapali,sagda gecis darligi oldugu halde 1. hsg sonrasi 2. adacayi yagi sonrasi hamile kaldim..tek tüple kaliniyor yani ben buna örnegim..dogurmak nasip olmadi ama kanda pihtilasmadan dolayi...Da Vivci yi Google yaz arastir..istanbulda 1 merkezde yapiliyormus..haberlerde cikti..laparaskopi gibi ama amleyati robotla yapiyorlar..su an en gelismis teknoloji...
Bu amelyat teknigiyle tüpleri tikali kadin kalmayacak denilioayor..lütfen arastir..ben tüplerimde sorun oldugunu ögrenince inanki ölmek istedim..cünkü esim asla tüp bebek,yada asilama istemiyor..insallah benim tüplerimde laparoskipiyle acilir..biri kapali ,insallah digerinde sorun yoktur ve miyonum alinacak...gelismeleri yazarim...persembe amelyatim...
canım benim aslında ikiside kapalıymış ama ben bilmiyordum elma yağını kullandım ve geceleri yatarken sargı bezine viks sürüp rahime yerleştirdim ertesi sabah çıkardım bir ay öyle yaptım elma yagı ile birlikte ertesi ay karne zamanı yogun olunca bıraktım. demekki tüpü yumuşatmış ama tam açamamış bende devam etmeyince bebek tüpte takılıp kalmış yane yapmasaydım böle bişey aslında dış gebelik olmayacaktı. bu yüzden bence tüp tıkalı ise bunlarlauğraşmamak gerek benim gibi kötü sonuçları olabiliyor.en iyisi ameliyat ile açılması en güvenilir olanı bu.....dış gebelik ise inanılmaz kötü. ben muşta yaşıyorum ve doktorum anlamadı dış gebelik oldugunu.. düşük tehlikesi var diye iğne verdi yat dedi bebek tüpte 7 haftalık oldu.. kanamam başladı hastaneye gittik düşük diye kürtaja aldı fakat 2 gün sonra kan değerlerim hala düşmemişti bebek büyüyordu hala tüpte daha sonra tüpün içinde gördü ertesi günü ameliyata aldı ki zaten ameliyata bir saat kala tüp patladı... anlıcağınız başıma gelmeyen şey kalmadı bu küçük şehirde...subatta laparoskopi olmak istiyorum diğer tüpte şansım var mı diye...
bu arada rahim filmi çekildim ama filmde sosis şeklini almıştı tüpüm. acaba laparoskopide buda düzeltilebilir mi? belki tıkanıklık açılırsa tek tüple gebe kalabilirim. inşallah öyle olur diye dua ediyorum.tüp bebek çok sabır gerektiren bir iş.hele ki sonuç negatif olunca insan yıkılıyor. psikolojik destek şart..ve öncesinde mutlaka check-up yapılmalı..herşey hesaplanmalıki sonucun iyi çıkması sağlanabilsin...rabbim kimseyi kuzusuz bırakmasın...
merhaba arkadaşlar bende bugün hsd çekildim ve tüplerimin ikizside kapalıymış çok kötü oldum dr.direk bana tüp bebek dedi acaba tüpler tıkalı olupda tüp bebek tutuyomu bu konuda bana yardım edin mafoldumben
merhaba arkadaşlar bende bugün hsd çekildim ve tüplerimin ikizside kapalıymış çok kötü oldum dr.direk bana tüp bebek dedi acaba tüpler tıkalı olupda tüp bebek tutuyomu bu konuda bana yardım edin mafoldumben
damraacığım olanlar gerçekten üzücü ancak ölümden başka herşeyin çaresi var günümüzde. bende aynı duyguları yaşadım fakat bir süre sonra insan daha kötüsü olabileceğini düşünüp sorununu çözmeye çalışıyor. bu dönem eminimki geçecektir.ben tüp yüzündne ölümden döndüm dış gebelik iç kanama yaptı ameliyat zor geçti bebek gitti tüp gitti yumurtalık kesildi falan işte...epey uzun ama yinede şöyle düşünüyorum tüp bebek hakkımı kullanabilecek durumdayım daha kötü bir sonuç olabilirdi. yumurtalıklaırm ve rahim zarar görebilirdi fazlasıyla ozaman tedavi dahada zorlaşacaktı.hereşyin iyi olacağını düşünerek yola devam etmeliyiz yoksa ne gün geçer ne de hayat..2 aydır erken adet oluyorum ve 1-2 damla sonrası kesiliyor perşembe doktora gidicem korkuyorum acaba menepoz derlerse artık bayılırım herhaldeyaşım daha 26 ama neler olmuyorki iyi düşünmeye çalışıyorum umarımda öyle sonuç çıkar..hepimiz için herşeyin hayırlısını diliyorum. rabbim bu yolda bizden yardım elini esirgemesin.eş desteği çok önemli ben bu konuda yalnız değilim umarım sizlerinde öyledir gerçi her ne kadar cadı mı cadı bir kaynanam olsada:)))) ama ona yenilmicem ve kocamla bebek sahibi olucam inatla bu savaşı kaybetmek yok..............
Selam arkadaşlar bende rahim filmi çektirdim ve iki tüpümünde kapalı olduğunu öğrendim malesef..Doktorum bana laparoski değil tüp bebek yaptırmam gerektiğini söyledi çünkü başarı şansı daha yüksek dedi doktorum aynı zamanda kuzenim olduğu için söylediklerini uyguladım.ilk denememde ikiz bebeklerime hamile kaldım ancak 5 aylıkken çok üzücü ki ikisinide kaybettik 2 ay olcak..Bir arkadaş sormuştu tüplerin tıkalı olması tüp bebek şansını düşürüyormu diye tüplerle alakası olmadığını yumurta ve sperm kalitesiyle alakası olduğunu söylemişti bana doktorum.hepimize geçmiş olsun..
ben de gecen sene dış gebelik geçirdim.hamile oldugumu bile bilmiyordum ki biranda oldu herşey bebek 8 haftalık olmus ve sol tupu patlatmıstı. teşhisin konulduguna an amelıyata alındm ve tupum aındı. o gunlerı ifade etmem ımkansız coookkk zor ve kotuydu..dr hemen asılama yapaılm dedı ama ben o sıralar ogrencı oldugum ıcın 5 6 ay sonra bebek dusunebılırm dedım dr a..sımdı 7 ay oldu ılac, catlatma ıgnesı ... ugrasıyoruz ama yok bugun artık asılama yapalım dedı dr.m ama bılmıyuorum..dr.um esımın sonuclarının da sınırda oldugunu(30 mlyn ) soyledı belkı bı yuzden olmuyor bılmıyorm...
saol canım dediğn gibi zaman ilerledikçe kendine geliyosun bugün dr.gitim ameliyat olacağım inşallah hayırlı olur hepimiz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?