• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüplerde tıkanıklık ve tedavi yöntemleri

bu arada rahim filmi çekildim ama filmde sosis şeklini almıştı tüpüm. acaba laparoskopide buda düzeltilebilir mi? belki tıkanıklık açılırsa tek tüple gebe kalabilirim. inşallah öyle olur diye dua ediyorum.tüp bebek çok sabır gerektiren bir iş.hele ki sonuç negatif olunca insan yıkılıyor. psikolojik destek şart..ve öncesinde mutlaka check-up yapılmalı..herşey hesaplanmalıki sonucun iyi çıkması sağlanabilsin...rabbim kimseyi kuzusuz bırakmasın...

canim benim..benim sol tüp kapali,sagda gecis darligi oldugu halde 1. hsg sonrasi 2. adacayi yagi sonrasi hamile kaldim..tek tüple kaliniyor yani ben buna örnegim..dogurmak nasip olmadi ama kanda pihtilasmadan dolayi...Da Vivci yi Google yaz arastir..istanbulda 1 merkezde yapiliyormus..haberlerde cikti..laparaskopi gibi ama amleyati robotla yapiyorlar..su an en gelismis teknoloji...

Bu amelyat teknigiyle tüpleri tikali kadin kalmayacak denilioayor..lütfen arastir..ben tüplerimde sorun oldugunu ögrenince inanki ölmek istedim..cünkü esim asla tüp bebek,yada asilama istemiyor..insallah benim tüplerimde laparoskipiyle acilir..biri kapali ,insallah digerinde sorun yoktur ve miyonum alinacak...gelismeleri yazarim...persembe amelyatim...

dualarım seninle cnm inş ameliyatın kolay ve güzel geçer:Saruboceq:

canım benim aslında ikiside kapalıymış ama ben bilmiyordum elma yağını kullandım ve geceleri yatarken sargı bezine viks sürüp rahime yerleştirdim ertesi sabah çıkardım bir ay öyle yaptım elma yagı ile birlikte ertesi ay karne zamanı yogun olunca bıraktım. demekki tüpü yumuşatmış ama tam açamamış bende devam etmeyince bebek tüpte takılıp kalmış yane yapmasaydım böle bişey aslında dış gebelik olmayacaktı. bu yüzden bence tüp tıkalı ise bunlarlauğraşmamak gerek benim gibi kötü sonuçları olabiliyor.en iyisi ameliyat ile açılması en güvenilir olanı bu.....dış gebelik ise inanılmaz kötü. ben muşta yaşıyorum ve doktorum anlamadı dış gebelik oldugunu.. düşük tehlikesi var diye iğne verdi yat dedi bebek tüpte 7 haftalık oldu.. kanamam başladı hastaneye gittik düşük diye kürtaja aldı fakat 2 gün sonra kan değerlerim hala düşmemişti bebek büyüyordu hala tüpte daha sonra tüpün içinde gördü ertesi günü ameliyata aldı ki zaten ameliyata bir saat kala tüp patladı... anlıcağınız başıma gelmeyen şey kalmadı bu küçük şehirde...subatta laparoskopi olmak istiyorum diğer tüpte şansım var mı diye...

cnm çok üzüldüm yaaa:1closedeyes:
inşş diğer tüpünden normal yollarla gebe kalırsın.benimde adetime son 6gün çok heycanlıyım inş gebe bkalmışımdır çok iğne oldum bu ay inş boşa gitmez:ecrin_bebek:kızlar duanıza ihtiacım var:1hug:

bu arada rahim filmi çekildim ama filmde sosis şeklini almıştı tüpüm. acaba laparoskopide buda düzeltilebilir mi? belki tıkanıklık açılırsa tek tüple gebe kalabilirim. inşallah öyle olur diye dua ediyorum.tüp bebek çok sabır gerektiren bir iş.hele ki sonuç negatif olunca insan yıkılıyor. psikolojik destek şart..ve öncesinde mutlaka check-up yapılmalı..herşey hesaplanmalıki sonucun iyi çıkması sağlanabilsin...rabbim kimseyi kuzusuz bırakmasın...

cnm tüpün açılırsa tabiki tek tüple gebe kalabilirsin:Saruboceq:
eşinin sperm sayısı nasıl iyimi???
diğer toipkte zirve die bi arkadaşım vardı.eşinin spermleri düşüktü.bu ay tüp bebek yaptırdı şimdi hamile.kendim kalmış gibi sevindim.rabbi,m herkese nasip etsin:Saruboceq:

tatlım benim umarım bu ay hayallerin gerçek olur kuzucuğuna kavuşursun.herşeyin daha iyi olacağına inanmak en doğrusu bu süreçte...yoksa insan oldukça kötü hissediyor.inşallah kuzucuğun seni daha fazla bekletmeden gelir.eşimin sperm sayısı iyi allaha şükür onunla ilgili bir sorunumuz yok..herşey iyi mesele benim ...umudum dediğim gibi diğer tüpte ama oda çok zarar gördü açılabileceğine ihtimal veremiyorum ama emin olmak adına malatyaya gidicem. arkadaşım doktor araştırıyor bakalım herşeyin hayırlısı.feri arkadaşımında ameliyatının iyi geçmesini diliyorum. umarım tüpleri açılır ve herşey yolunda gider. da vinci yöntemini bende merak ettim nerede ve nasıl yapıldığını araştırmak istiyorum belkide bizim içinde umut olabilir.allahım hepimizin kucağını meleklerle doldursun...azimli olmalıyız sabırlı olmalıyız rabbim yardım edecektir. kullarını zorda bırakmaz...

merhaba arkadaşlar bende bugün hsd çekildim ve tüplerimin ikizside kapalıymış çok kötü oldum dr.direk bana tüp bebek dedi acaba tüpler tıkalı olupda tüp bebek tutuyomu bu konuda bana yardım edin mafoldumben

kizlar okuyun lütfen...

Da Vinci ile ameliyat

Gerektiğinde astronotların uzayda ameliyat edilmesi için geliştirilen ameliyat robotu “Da Vinci” ile 33 yaşındaki bir hastanın “yumurtalık tüpleri” açıldı.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Göçmen, 6 yıl önce tüplerini bağlatan 33 yaşındaki hastanın, tekrar bebek sahibi olmak isteğiyle kendilerine başvurduğunu bildirdi.

Göçmen, bunun üzerine hastanın tüplerinin “Da Vinci” robotu ile açılmasına karar verildiğini dile getirerek, tüp açma ameliyatlarının normalde karın bölgesinin en az 30-40 santimetre açılarak mikro cerrahi ile yapıldığını belirtti.

Prof. Dr. Göçmen, “Da Vinci” ile hastanın karnını açmadan birer santimetrelik 4 kesi ile ameliyatı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, ameliyattan 6 saat sonra hastanın ayağa kalktığını ifade etti.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 6 aydır bu teknolojinin kullanıldığını belirten Göçmen, “Daha önce gerek laporoskopi, gerekse açık cerrahi ile çok sayıda yaptığımız tüp açma işlemi, Türkiye'de ilk kez 'Da Vinci' ile yapıldı” diye konuştu.

Prof. Dr. Göçmen, ayrıca rahim alınması, miyomların çıkarılması, rahim ağzı ve rahim kanserlerinin ameliyatları, rahim sarkmaları gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de robotun kullanıldığını bildirdi

merhaba arkadaşlar bende bugün hsd çekildim ve tüplerimin ikizside kapalıymış çok kötü oldum dr.direk bana tüp bebek dedi acaba tüpler tıkalı olupda tüp bebek tutuyomu bu konuda bana yardım edin mafoldumben

Canim benim anlyiorum seni,bende ilk ögrendigimde inanki ölmek istedim,hormonlar,rahim hersey altin kalitesinde olsada tüp tikali olunca olasilik sifir oluyor,insan yikiliyor....Ama bak yukariya yazi kopyaladim..tüpe verecegin parayi amelyata ver,her ay sansin olsun..inanki ben bu yöntemi duyunca dünyalar benim oldu..herkes bilsin,haberdar olsun istiyorum...ben almanyadayim..persemde miyom ve tüp acma icin laparaskopi olacagim...benim sol kapali,sagda darlik vardi....amelyatin sonucuna göre bende almanyada da vinciyi arastiracagim...

üzme kendini...baka tip bize bir mucize verdi...insallah bu sayede kadinlar onca para ve hormon verip,olmayincada pisikolojikman yikilmaktan kurtulacak..sende arastir,sanirim istanbuldasin..hemen amelyatini ol..allahin izniyle sende anne olacaksin ..üzülme canim...

canım teşekler bende miyomlar için çekildim bu sonucu aldım benim diyer sorunumda eşimdede sorun var zaten tüp bebek yapacaktık benimde sorun olunca ümitlerim tükendi inşallah hakımızda hayırlısı olur yüce rabbim bize yardım eder isteyen herkeze verir

damraacığım olanlar gerçekten üzücü ancak ölümden başka herşeyin çaresi var günümüzde. bende aynı duyguları yaşadım fakat bir süre sonra insan daha kötüsü olabileceğini düşünüp sorununu çözmeye çalışıyor. bu dönem eminimki geçecektir.ben tüp yüzündne ölümden döndüm dış gebelik iç kanama yaptı ameliyat zor geçti bebek gitti tüp gitti yumurtalık kesildi falan işte...epey uzun ama yinede şöyle düşünüyorum tüp bebek hakkımı kullanabilecek durumdayım daha kötü bir sonuç olabilirdi. yumurtalıklaırm ve rahim zarar görebilirdi fazlasıyla ozaman tedavi dahada zorlaşacaktı.hereşyin iyi olacağını düşünerek yola devam etmeliyiz yoksa ne gün geçer ne de hayat..2 aydır erken adet oluyorum ve 1-2 damla sonrası kesiliyor perşembe doktora gidicem korkuyorum acaba menepoz derlerse artık bayılırım herhaldeyaşım daha 26 ama neler olmuyorki iyi düşünmeye çalışıyorum umarımda öyle sonuç çıkar..hepimiz için herşeyin hayırlısını diliyorum. rabbim bu yolda bizden yardım elini esirgemesin.eş desteği çok önemli ben bu konuda yalnız değilim umarım sizlerinde öyledir gerçi her ne kadar cadı mı cadı bir kaynanam olsada:)))) ama ona yenilmicem ve kocamla bebek sahibi olucam inatla bu savaşı kaybetmek yok..............

canımm nasıl bi ruh halinde oldunu tahmin ediyorum.bende ilk duyduğumda çok ağlamış hayatım bitti demiştim ama bi süüre sonra alışıo ve kabul ediosun.banada ilk doktorum tüp bebek dedi ama ben o yöntemden önce ameliyatı deniyecem çünkü çevremde ameliyat olup tüpleri açıldıktan 3 ay sonra gebe kalan 2 tanıdığım var 2side şimdi gebeler.allahım bizede nasip etsin.her kapalı tüp ameliyat olamıo zaten yani açılamıo.bence sende önce ameliyatı dene açılırsa zaten tüp bebeğe gerek kalmaz.üzülme bitanem benimde ilk doktorum beni sinir etmişti.doktorlara kalsa herşey vahim:2:

damraacığım olanlar gerçekten üzücü ancak ölümden başka herşeyin çaresi var günümüzde. bende aynı duyguları yaşadım fakat bir süre sonra insan daha kötüsü olabileceğini düşünüp sorununu çözmeye çalışıyor. bu dönem eminimki geçecektir.ben tüp yüzündne ölümden döndüm dış gebelik iç kanama yaptı ameliyat zor geçti bebek gitti tüp gitti yumurtalık kesildi falan işte...epey uzun ama yinede şöyle düşünüyorum tüp bebek hakkımı kullanabilecek durumdayım daha kötü bir sonuç olabilirdi. yumurtalıklaırm ve rahim zarar görebilirdi fazlasıyla ozaman tedavi dahada zorlaşacaktı.hereşyin iyi olacağını düşünerek yola devam etmeliyiz yoksa ne gün geçer ne de hayat..2 aydır erken adet oluyorum ve 1-2 damla sonrası kesiliyor perşembe doktora gidicem korkuyorum acaba menepoz derlerse artık bayılırım herhaldeyaşım daha 26 ama neler olmuyorki iyi düşünmeye çalışıyorum umarımda öyle sonuç çıkar..hepimiz için herşeyin hayırlısını diliyorum. rabbim bu yolda bizden yardım elini esirgemesin.eş desteği çok önemli ben bu konuda yalnız değilim umarım sizlerinde öyledir gerçi her ne kadar cadı mı cadı bir kaynanam olsada:)))) ama ona yenilmicem ve kocamla bebek sahibi olucam inatla bu savaşı kaybetmek yok..............

dostum al bendende o kadar benimde cadıııı:oklava: bi kaynanam var.allah onu bildiği gibi yapsın.üstüne kuma gelmişim gibi davranıokafamçokkarıştı
herşeye rağmen hayat bizim hayatımız.olan bize oluo en iyisi mümkün olduğu kadar takmamak:dilcikar:

ben de gecen sene dış gebelik geçirdim.hamile oldugumu bile bilmiyordum ki biranda oldu herşey bebek 8 haftalık olmus ve sol tupu patlatmıstı. teşhisin konulduguna an amelıyata alındm ve tupum aındı. o gunlerı ifade etmem ımkansız coookkk zor ve kotuydu..dr hemen asılama yapaılm dedı ama ben o sıralar ogrencı oldugum ıcın 5 6 ay sonra bebek dusunebılırm dedım dr a..sımdı 7 ay oldu ılac, catlatma ıgnesı ... ugrasıyoruz ama yok bugun artık asılama yapalım dedı dr.m ama bılmıyuorum..dr.um esımın sonuclarının da sınırda oldugunu(30 mlyn ) soyledı belkı bı yuzden olmuyor bılmıyorm...

Selam arkadaşlar bende rahim filmi çektirdim ve iki tüpümünde kapalı olduğunu öğrendim malesef..Doktorum bana laparoski değil tüp bebek yaptırmam gerektiğini söyledi çünkü başarı şansı daha yüksek dedi doktorum aynı zamanda kuzenim olduğu için söylediklerini uyguladım.ilk denememde ikiz bebeklerime hamile kaldım ancak 5 aylıkken çok üzücü ki ikisinide kaybettik 2 ay olcak..Bir arkadaş sormuştu tüplerin tıkalı olması tüp bebek şansını düşürüyormu diye tüplerle alakası olmadığını yumurta ve sperm kalitesiyle alakası olduğunu söylemişti bana doktorum.hepimize geçmiş olsun..

Selam arkadaşlar bende rahim filmi çektirdim ve iki tüpümünde kapalı olduğunu öğrendim malesef..Doktorum bana laparoski değil tüp bebek yaptırmam gerektiğini söyledi çünkü başarı şansı daha yüksek dedi doktorum aynı zamanda kuzenim olduğu için söylediklerini uyguladım.ilk denememde ikiz bebeklerime hamile kaldım ancak 5 aylıkken çok üzücü ki ikisinide kaybettik 2 ay olcak..Bir arkadaş sormuştu tüplerin tıkalı olması tüp bebek şansını düşürüyormu diye tüplerle alakası olmadığını yumurta ve sperm kalitesiyle alakası olduğunu söylemişti bana doktorum.hepimize geçmiş olsun..

çok geçmiş olsuncnmmm.herkes bişilerden fayda buluo mişte.hangisine inananacamızı şaştık.tek embriolamaı ikiz elde ettiler

ben de gecen sene dış gebelik geçirdim.hamile oldugumu bile bilmiyordum ki biranda oldu herşey bebek 8 haftalık olmus ve sol tupu patlatmıstı. teşhisin konulduguna an amelıyata alındm ve tupum aındı. o gunlerı ifade etmem ımkansız coookkk zor ve kotuydu..dr hemen asılama yapaılm dedı ama ben o sıralar ogrencı oldugum ıcın 5 6 ay sonra bebek dusunebılırm dedım dr a..sımdı 7 ay oldu ılac, catlatma ıgnesı ... ugrasıyoruz ama yok bugun artık asılama yapalım dedı dr.m ama bılmıyuorum..dr.um esımın sonuclarının da sınırda oldugunu(30 mlyn ) soyledı belkı bı yuzden olmuyor bılmıyorm...

benimde eşimin önce 23milyondu sonra ameliyat ve keçi boynuzu kürüyle 36milyona yükselttik.
allahım verirse bunlar bahane cnm.dua etmekten başka çaremiz yok:Saruboceq:

saol canım dediğn gibi zaman ilerledikçe kendine geliyosun bugün dr.gitim ameliyat olacağım inşallah hayırlı olur hepimiz için

arkadaşlar bu tüplerin tıkalı olup olmadığına baktırmanın maliyeti nedir acaba ?yaradımcı olurmusunuz sosyal güvencesiz.

maonyacığım vallahi bide kaynana gibi belamız var dimi:) aman boşver çatlasınlar inşallah. onlar zaten pusuya yatmış oğullarının aklına girip yuvayı salalsınlar diye ama çok beklerler.... bizler bide kuzularımızı sağlıcakla kucağımıza aldığımızda rabbimin izniyle bize herşey vız gelir . bizi üzen tek konu bu. derdimiz bunu halletmek..inşallah ta başaracağız arkadaşım...

Back