Tüplerde tıkanıklık ve tedavi yöntemleri

Merhaba benimde 2. bebekten sonra tüplerim kapandı. Önce rahim filmi çektirdim tabi filmde belli oldu kapalı olduğu. Sonra açtırmak için labaroskopi amaliyati oldum sol tüp açıldı ama hamile kalamadım. 2 yıl sonra tüp bebek yaptırdım yine olmadı. Tüp bebekten 2 yıl sonra kendiliğimden hamile kaldım şu an 8 aylık hamileyim.
Yani demek istediğim önce film çrktir amaliyat ta ol.Yaşın kaç?Yaşı ileri değilse bunları yap eğer ileriyse hiç durma tüp bebek düşün. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor sen de benim gibi inşallah sürpriz bir şekilde hamile kalırsın canım....

senin adına çok sevindim cnm.filmim çekildi.ameliyat için bekliyorum daha ramazandan sonra bakacaz duruma.

yaşım 21.2yıllık evliyim.şimdi aa daha yenisin diceksiniz ama çektiğimi bi ben bi allah bilir:1no2:

Son düzenleme:
senin adına çok sevindim cnm.filmim çekildi.ameliyat için bekliyorum daha ramazandan sonra bakacaz duruma.

yaşım 21.2yıllık evliyim.şimdi aa daha yenisin diceksiniz ama çektiğimi bi ben bi allah bilir:1no2:

aynen cnm bende 21 yaşındayım 5 senelik evliyim evliliğimin başından beride korunmuyorum hala umutluyum bıkmadan sıkılmadan her ay umutlandım her ay hayal kırıklığı yaşadım ama hiç umudumu kaybetmedim allaha şükür sende öyle ol... cnm hiç umudunu yitirme allahtan umut kesilirmi kesilmezz o ol derse herşey olurr unutmayalım.....

AAAA Sakın umutsuz olmayın kızlar ben 39 yaşındayım.... İnşallah olacak daha çok gençsiniz...
Hem tıp her geçen gün daha da ilerliyor...

merhaba maonya benimde tüplerim kapalı çıktı rahim filminde yaklaşık 1,5 sene önce, hemen laparaskopi ameliyatı oldum..tüplerim açıldı ve endometriozis tanısı konuldu..en son 8 ay önce bi hsg filmi daha çekildim, tüplerim hala açıklar çok şükür..ama nazlı kuzum gelmedi hala...

biz elimizden geleni yapıp allaha tevekkül etmek zorundayız cnm.

senin tüpler neden kapanmış

maonyaa cım benim tıkanıklığın nedeni endometriozis( çikolata kisti)..kistler yapışıklığa neden olmuş..tam baş kısımdan kapalıydı benim..

Kizlar topigin konusunu görünce yazim dedim...ben kasim 2009 da hsg cektirdim sol tüp kapali,sabda gecis darligi cikti,tabi yikildim ama allahin isi ya o ay hamile kaldim,sag tüpümdeki tikaniklik acilmisti sanirim hsg sonrasi,fakat mart 23 te 4,5 aylik düsük yaptim,yikildim...sonraki arastirmalarda 3. düsük olunca kanda pihtilasma cikti..

bende miyomda var o arada miyomda 6 cm oldu tabi,bebek karnimda 2 hafta ölü kalmis ,acik tüpümüde kapamis olabilir..doktor mecburen miyom amelyati olacaksin,o arada tüpleride acmaya calisiriz dedi...simdi ayin 2 sinde 2 Eylülde laparaskopi olacagim..miyom alinacak ve tüpler acilmaya calisilacak..size gelismeleri yazarim...

gecen gün Tv de seyrettim kapali tüplere sahip olanlar artik tüp bebege mecbur degil diye...Da Vinci yöntemi ile ameliyat yapiliyormus,kadinin birine yapmislar tüpleri kapaliymis,tüp bebege verecegi ve sadece 1 sefer sansi olacagi madi ve manevi yipranacagi sansini..Da Vinci ile ameliyati parasina vermeyi ve her ay sansi olacagi anlatilmis ve kabul etmis..simdi hamileymis...

sizde arastirin bu yöntemi..mikro cetahi yöntemi..Da Vinci ile ameliyati tüpleri aciyormus...

bu arada ben 2 ay adacayi yagi yaptim,tüpleri aciyor eskiden cok kullanilan bir yöntem..hsg öncesi kullanmistim..düsükten sonrada 2 ay kullandim,sag tüpüm acikti hamilede kaldim,,ama olmadi..sizde deneyin...ama su tüp bebege vereceginiz ve sadece o ay sansiniz olacagina...bence Da Vinci ile ameliyatini arastirin...cok mantikli,tüpler aciliyor ve her ay gebelik sansi var..

bende amelyat sonrasi tüplerinin acilip acilmadigini yazarim size..laparaskopi ile ileri olmayan yapisikliklar aciliyormus.insallah benimkide acilir,miyomda gider..

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. yazılanları okuyunca bende üye olmak istedim. gecen sene dış gebelik geçirdim ve sol tüpüm alındı ve sağ tüpüm tıkalı çıktı. aynı zamanda çikolata kisti ameliyatı oldum. 2-3 ay sonra tüp bebek denedim ama maalesef olmadı büyük hayal kırıklığı yaşadık...bir sene geçtihiçbişey yapmadım.ne yapacağımıda bilmiyorum.muşta görev yaptığım için hastane şansımda sınırlı...şubatta malatyada laparoskopi yaptırmayı düşünüyorum.....açıkcası hereşy oldukça komplike....inşallah rabbim hepimize tez zamanda bebişlerimizi verir....tüp tıkanıklığı ciddi sorun. kolay halledilmiyor. allah yardımcımız olsun...

geçmiş olsun cnm.laparoskopi her kapalı tüpü açamıyormuş evet bende ondan korkuyorum.da vinci yöntemi her hastanede uygulanıomu acaba laparoskobiden farkı ne??
her kulunununki farklı farklı:1no2:
gelişmeleri bize bildir cnm bende bayramdan sonra bu ay gebe kalmazsam ameliyat olucamda inş ona gerek kalmaz.:Saruboceq:

sağ tüpün kapalı sol açıkkenmi dış gebelik geçirdin??
cnm bende dış gebelikten çok korkuyorum.bencede hemen ameliyat ol.
allah yardımcın olsun cnm.inş bizde birgün anne oluruz

canim benim..benim sol tüp kapali,sagda gecis darligi oldugu halde 1. hsg sonrasi 2. adacayi yagi sonrasi hamile kaldim..tek tüple kaliniyor yani ben buna örnegim..dogurmak nasip olmadi ama kanda pihtilasmadan dolayi...Da Vivci yi Google yaz arastir..istanbulda 1 merkezde yapiliyormus..haberlerde cikti..laparaskopi gibi ama amleyati robotla yapiyorlar..su an en gelismis teknoloji...

Bu amelyat teknigiyle tüpleri tikali kadin kalmayacak denilioayor..lütfen arastir..ben tüplerimde sorun oldugunu ögrenince inanki ölmek istedim..cünkü esim asla tüp bebek,yada asilama istemiyor..insallah benim tüplerimde laparoskipiyle acilir..biri kapali ,insallah digerinde sorun yoktur ve miyonum alinacak...gelismeleri yazarim...persembe amelyatim...

canım benim aslında ikiside kapalıymış ama ben bilmiyordum elma yağını kullandım ve geceleri yatarken sargı bezine viks sürüp rahime yerleştirdim ertesi sabah çıkardım bir ay öyle yaptım elma yagı ile birlikte ertesi ay karne zamanı yogun olunca bıraktım. demekki tüpü yumuşatmış ama tam açamamış bende devam etmeyince bebek tüpte takılıp kalmış yane yapmasaydım böle bişey aslında dış gebelik olmayacaktı. bu yüzden bence tüp tıkalı ise bunlarlauğraşmamak gerek benim gibi kötü sonuçları olabiliyor.en iyisi ameliyat ile açılması en güvenilir olanı bu.....dış gebelik ise inanılmaz kötü. ben muşta yaşıyorum ve doktorum anlamadı dış gebelik oldugunu.. düşük tehlikesi var diye iğne verdi yat dedi bebek tüpte 7 haftalık oldu.. kanamam başladı hastaneye gittik düşük diye kürtaja aldı fakat 2 gün sonra kan değerlerim hala düşmemişti bebek büyüyordu hala tüpte daha sonra tüpün içinde gördü ertesi günü ameliyata aldı ki zaten ameliyata bir saat kala tüp patladı... anlıcağınız başıma gelmeyen şey kalmadı bu küçük şehirde...subatta laparoskopi olmak istiyorum diğer tüpte şansım var mı diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…