merhaba arkadaşlar benimde ilk tüp bebek denemem tutmadı.transfer edilirken moralim çok bozuldu.transfer etmeden önce toplanan yumurtalar hakkında son durum anlatıldı.30 tane toplandı ve 19 tane kaliteli olduğu söylendi.transfer gününü 5.gün yapacaklarını söylediler ve o gün geldiğinde tek yumurtamın kaldığını diğerlerinin ise kalitesiz olduğu haberi yıktı beni.içimde bir ümit vardı en azından diyordumki bu ilk tüp bebek denemem tutmazsa dondurduklarımı kullanırım.nasip değilmişşş.hala düşünmekteyim o kadar yumurtadan bir tane kaliteli olması kafamı karıştırdı.
canım yumurtaların bazılarının ıcı bos oluyomus bende sonradan ogrendım benımde 15 yumurta toplandı sonra 7sı dollendı son gune 4 tane kaldı yanı hıc bellı olmuyo bu ısler. 15 oldugunu duyunca cok sevınmıstım bıkac denemeye yeter dıye ama tek konuldu dıger 3u donduruldu hayırlısı onlarda 3. embrıyosu korkuyorum tekrar denemeye ılk denemede 3. gundu tutmadıgercı olacagı varsa 2. gunde dusuk kalıtede oluyo...
mrb arkadaşım bende ilk negatifimi 7 ağustosta aldım.gerçekten çok zor bişey.ben 8.gün idrar testi yapmaya başladım.negatif çıktı.tabi anladım olmadığını ama bir ümit işte.sitde baktım pozitif olanlar 8-9.günler idrar testinde pozitifi görmüşler.yinede idrar testine güvenmeyip 9.gün kan testi yaptırdım tabi ondada negatif olduğu kesinleşti.çok üzüldüm.ağladım.hep hayırlısı olsun diyorum.kabullenmek çok zor tabi.yeniden aynı şeyleri yaşamayı göze almak zor.maddi manevi yıpranıyorsun.benimde dondurulmuş 2 tane 1.kalite 2.gün embriyosu var.buda bir risk tabi.çözülürken kalitesi değşirmi diye korkuyorum.yada gelişimi durabilir.tekrar ne zaman deneyeceğime karar vermedim.çok ara vermek istemiyorum ama hayırlısı bakalım.içimde yine negatif olursa korkusu var.birde bunu üst üste kısa aralıklarla yaşamak dahada yıkıcı olur.güçlü olup yeniden başlamak zor.ilkinde çok ümitliydim.işyerimden izin aldım.evde ağır bir iş yapmadım.dikkat ettim hep.birkere olumsuz alıp ikincisinde olacak gözüyle bakmak gerçekten zor.allah bize güç versin.kısa zamanda isteyen herkesin kucağını doldursun.
Temmuz ayında ilk deneme ve negatif sonuç aldım.herşey çok iyi gidiyordu. Çok umutluydum.Her aşamada doktorum çok iyi çok iyi dedi.
Onun verdiği rahatlıkla belki hiç olumsuz düşünmedim. Bizde problem eşimde. Dedimki hep embriyoları bana koysunlar gerisi kolay.Ama değilmiş işte olmadı.
mrb canım.antalyada yaşıyorsun sanırım.nerde yaptırdın tedaviyi.bende geçen hafta negatif sonuç aldım.bizdede herşey yolundaydı.çok umutluyduk.elbette garantisi yok bu işin ama insan olumsuz düşünmekte istemyor.ama maalesef olmadı.ben antalya tüp bebek merkezinde tedavi gördüm.bizimde sorunumuz tüplerde.eşimdede bendede başka problem yoktu görünürde.ama olmadı işte.kısmet değilmiş.seninde ilk tedavindi sanırım.ikincisini ne zaman düşünüyorsun.
Bede bugün negatif aldım ilk denememdi çok üzgünüm kızlar.. çok kaliteli demişti doktor yaşın küçük şansın çok yüksek demişti...olmadı nasip değilmiş demekki
Bede bugün negatif aldım ilk denememdi çok üzgünüm kızlar.. çok kaliteli demişti doktor yaşın küçük şansın çok yüksek demişti...olmadı nasip değilmiş demekki
eylül ayında yapılan tüp bebek tedavim negetifle sonuçlandı geçen sene kasım ayında çikolata kisti ameliyatı olmuştum. şu anda hiç bi sorun yok ne eşimde ne bende. başta herşey çok güzel derken şimdi böyle olmasını kabullenemiyorum. mutlaka bir yerlerde bir yanlışlık yapıldı. moralim acayip bozuk 2. ye başlamak istiyorum ama 3 ay beklemem gerekiyorumş. tutmayanlar siz ne yapıcaksınızz
Ben şunu anladım ki bu aşamayı eşinizden başka hiç kimse ile paylaşmamamız gerekiyor olumsuz sonucu kabul etmekten çok insanların ne oldu ne oldu demelerinden bıkıyor insan öyle bir duruma geliyorum ki her ay regl olduktan sonra çocuklu arkadaşlarımdan uzaklaşır oldum kendimden böyle hissettiğim için utanıyorum ama onların bana ne oldu diye sorduktan sonraki konuşmamızdan sonra boşver olur diyip baksana bizimkine diyerek resimlerini gösterdiklerini o telefonu kafalarında parçalamak isterken nazikçe gülümsemek zorunda kalıyorum ama artık çocuk istemiyorum dediğimde de amaa çocuk şart gibi konuşmalara girip öyle deme demelerine daha çok sinir oluyorum ben sırf saçma sapan kelimelerle teselli etmek istedikleri için uzaklaşıyorum ama nafile bir sonraki aşılama yada tüp bebek herneyse devlet dosyası gibi gizli kalacak :))bendeee eylül ayında negatif sonuç alanlardanımm...inanın geçiyorr kızlarrrr zamana ihtiyacınız varrr.....bende çok kötüydümmm banada ailem çevremmm psikoloğa git dedii sen iyi değilsin dedi......ama şimdi kendimi toparladım ve 2.denememin heyecanı içindeyimmm.....bu ay başlıycamm inş 2.denemeye....bbende çok umutluydumm hep olucak gözüyle bakıyodumm ama olmadııı....inşşşş diğer denemelerimizdee hepimizin yüzü gülerrr ve evlatlarımıza kavuşuruz......