Tüp mide ameliyatım ve annem…

Ameliyat sonrası 1 ay sıvıyla beslendik,midede dikişlerin iyileşmesi için.daha sonra bi 15 gün pürelere geçtik..ondan sonra herşeyden yiyebildik…2 hafta sonra midesi nasıl alabildi hayret ettim ben 2 kaşık yoğurt ya da çorbayla dünyaları yemiş gibi hissediyordum
Ben o kişinin 2 hafta sonra pizza yediğine şahit oldum uyanmalar rağmen hayır o öyle değil mamayla sıvıya alakası yok o işin diye yemeye devam etti.. 2 senedir yiyor kilo veremedi .. onu da geçtim ölmedi yaşıyor o dediğim

Ben o kişinin 2 hafta sonra pizza yediğine şahit oldum uyanmalar rağmen hayır o öyle değil mamayla sıvıya alakası yok o işin diye yemeye devam etti.. 2 senedir yiyor kilo veremedi .. onu da geçtim ölmedi yaşıyor o dediğim
Neden bıçak altına yattı ki o zaman? İyi dikişlerine zarar vermemiş allah korumuş bişey olmamış…ben hala ufacık mideyle oizzayı nasıl yedi anlayamadım..yerse veremez tabi ilginç bi arkadaşmış

Nasıl yemiş ya 😧 ben su içsem şişiyorum çok ilginç biriymiş kaldı ki iki haftada anca püreye geçiyorsun. Allah korumuş valla mideyi patlatmamış demekki yeme bağımlısıydı

Bende önermiyorum bu ameliyatı bir tanıdığım daha sizden genç yaşta İstanbul’da ameliyat oldu be ameliyattan kısa bir süre sonra vefat etti kuzenimde mide ameliyatı oldu ama sonra sorunlar yaşadı hem mide bulantısı kusma bir ama mide kanaması bile geçirdi ameliyattan kaç sene sonra .. ve şunu da söylemem lazım yemek yerken yanında su içemiyor ya su içecek çay tek içebilir yanında birsey yiyemez her yarım saat arayla düşünsenize yediginizin yanında sıvı alamıyorsunuz ne çay ne su nede başka birsey onu görünce içim sıkılırdı. Susardı mesela yarım saat bekler öyle içerdi bence diyetten daha zor bir süreç..
Onun yerine sağlıklı bir diyet yapmak varken hemde sporla beraber kilo verebilirsiniz kilonuzda öyle abartı degil /.
Mide ameliyatı cok riskli bir ameliyattır cok kilolu olan kişilerin masada ne yazıkki kalma ihtimali var.
Annenize sinirlenmeyin bir kaybı daha kaldıyamıyacagı icin öyle konuşuyor ama ne yazıkki haklı..

Bende önermiyorum bu ameliyatı bir tanıdığım daha sizden genç yaşta İstanbul’da ameliyat oldu be ameliyattan kısa bir süre sonra vefat etti kuzenimde mide ameliyatı oldu ama sonra sorunlar yaşadı hem mide bulantısı kusma bir ama mide kanaması bile geçirdi ameliyattan kaç sene sonra .. ve şunu da söylemem lazım yemek yerken yanında su içemiyor ya su içecek çay tek içebilir yanında birsey yiyemez her yarım saat arayla düşünsenize yediginizin yanında sıvı alamıyorsunuz ne çay ne su nede başka birsey onu görünce içim sıkılırdı. Susardı mesela yarım saat bekler öyle içerdi bence diyetten daha zor bir süreç..
Onun yerine sağlıklı bir diyet yapmak varken hemde sporla beraber kilo verebilirsiniz kilonuzda öyle abartı degil /.
Mide ameliyatı cok riskli bir ameliyattır cok kilolu olan kişilerin masada ne yazıkki kalma ihtimali var.
Annenize sinirlenmeyin bir kaybı daha kaldıyamıyacagı icin öyle konuşuyor ama ne yazıkki haklı..
Benim olma sebebim diyabetti ameliyat olmasaydım da diyabetin komplikasyonlarını yaşamaya başlamıştım gelecek çokta umut vaad etmiyordu yani. Çok aşırı kilolu olanların daha çok sıkıntılar çektiğini biliyorum evet. Doktor çok önemliymiş bu süreçte yaşayınca da daha iyi anladım.

Neden bıçak altına yattı ki o zaman? İyi dikişlerine zarar vermemiş allah korumuş bişey olmamış…ben hala ufacık mideyle oizzayı nasıl yedi anlayamadım..yerse veremez tabi ilginç bi arkadaşmış
Kendi istemedim zayıflamak hiçbir zaman çevrenin, doktorun israriyla oldu .. asla rahatsız değildi obeziteden .. kiloluyum derdi obezim demezdi .. ben 33 kilo diyetle verdim .. midem ufacık kaldı..
Dışarıdan bile bir şey yediğimde rahatsizlaniyorim .. fazla bir şey yersem fenalasiyorum . Aradan çok bi zaman geçti.. arakads yemeye devam ediyor gayet normal .. belki eskisi kadar olmasa da aynı işkembe 150 civarı suan

Nasıl yemiş ya 😧 ben su içsem şişiyorum çok ilginç biriymiş kaldı ki iki haftada anca püreye geçiyorsun. Allah korumuş valla mideyi patlatmamış demekki yeme bağımlısıydı
Pizza bir örnek ben kahvaltıda kocaman pizza dilimi yediğini gördüm. Yanında başka şeyler de vardı hatırlamıyorum.. her yaptığı normal .. kilosu normal kendini de normal gören biriydi asla kilodan rahatsız olduğu için değil,artık çevrenin baskısıyla oldu ameliyat olmadı olmasın diye .. istemedi ,istemediği için de çok az bir kilo verdi ve durdu tamamen

Benim olma sebebim diyabetti ameliyat olmasaydım da diyabetin komplikasyonlarını yaşamaya başlamıştım gelecek çokta umut vaad etmiyordu yani. Çok aşırı kilolu olanların daha çok sıkıntılar çektiğini biliyorum evet. Doktor çok önemliymiş bu süreçte yaşayınca da daha iyi anladım.
Cok geçmiş olsun suan yazabildiğinize göre demekki ciddi bir durum yok buna cok sevindim..
İnsALLAH ise yarar ve kilo verirsiniz lütfen yediginizin yeterli olduğunu düşündüğünüz halde daha fazla yemeyin mide büyüyor geri eğer dikkat etmezseniz.
Bütün sıkıntılarınızdan kurtulmanız dileğiyle.
Abiniz babanızın icinde basınız sağolsun mekanları cennet olsun.

Pizza bir örnek ben kahvaltıda kocaman pizza dilimi yediğini gördüm. Yanında başka şeyler de vardı hatırlamıyorum.. her yaptığı normal .. kilosu normal kendini de normal gören biriydi asla kilodan rahatsız olduğu için değil,artık çevrenin baskısıyla oldu ameliyat olmadı olmasın diye .. istemedi ,istemediği için de çok az bir kilo verdi ve durdu tamamen
Mide maalesef esnek bir organ. İstediğin kadarını aldır kestir büyümeye devam ediyor rabbimin hikmeti 🤷‍♀️ ama ne kadar büyüyebilse de ameliyattan sonraki birkaç ay midenin açılma riski var o yüzden verilen listenin dışına çıkmamak gerekiyor. Bir yıldan sonrada mide ortalama haline dönüyor işte asıl kısım o zaman başlıyor alıp almamak tamamen kişinin iradesine bağlı. Şanslıymış ki bir komplikasyon yaşamamış.

Selamlar herkese merak edip soranlara çok teşekkür ederim. ❤️❤️

Salı sabah ameliyatımı oldum hamd olsun korktuğum gibi olmadı. Bulantı kusma sadece ilk yürüdüğümde oldu sonrasında olmadı. İlk gün hiçbişey içilmiyor ikinci gün sadece su bugünde tavuk suyu, komposto, su içtim. Suyu içebiliyorum ama diğer ikisi iki kaşıktan sonra tıkadı midem şişti ağrıdı sanırım gaz olunca ağrı oluyor. Her saat başı kalkıp yürüyorum bi 5 bin adım atmısımdır hergün. Akşamları çok zorlamıyorum yatıp dinleniyorum gecede ağrı kesici veriyorlar uyku yapıyor. Kalktıkça yine yürüyorum ama koridorda. Yürümek iyileştirecek demişlerdi gerçektende yürüdükçe hafifliyorsunuz. Yarında on günlük sıvı beslenmeme (protein sütü vs) başlayacağım. Sonra püre bir ay dolunca da normal katı beslenmeye geçilecekmiş. Şimdilik durum bu. Hamd olsun rahat geçti yarın taburcu olur muyum bilmiyorum gece iki bardak suyu bitirebilirsen ederim demişti doktor. Doktor demişken bu süreçte gerçekten en önemli şey doktor seçimiymiş eğer olmayı düşünen varsa çok çok arsştırsın.
Bu arada onca seruma ve şekerli kompostoys rağmen kan şekerim normal seviyede gidiyor. Ben zaten diyabet için olmuştum bunu da belirteyim. Sorusu olan olursa cevaplarım ❤️
Ay maşallah aklımdaydın uzun zamandır.
Nasıl oldun şimdi daha iyi misin?

Teşekkür ederim daha iyiyim 🥰
Rüyalarında öldüğünüzü görenlerin niyetini de görmüş olursunuz yakında. İnsan yakını ameliyat olacağı zaman panikleyebilir, korkuları rüyalarına girebilir. Size kötü niyetle engel olmak isteyen olduysa çevrenizde zayıflmama sürecinizdeki tavırlardan anlarsınız. Umarım herkes yanınızda olur.

Rüyalarında öldüğünüzü görenlerin niyetini de görmüş olursunuz yakında. İnsan yakını ameliyat olacağı zaman panikleyebilir, korkuları rüyalarına girebilir. Size kötü niyetle engel olmak isteyen olduysa çevrenizde zayıflmama sürecinizdeki tavırlardan anlarsınız. Umarım herkes yanınızda olur.
Valla bana olma ölürsün şöyle böyle diyenler iyiki oldun diyor anlıyorsam arab olayım 😂

Konu sahibi çok geçmiş olsun. İnşallah bundan sonraki süreç istediğiniz gibi olur. Sağlıklı bir şekilde istediğiniz kiloya ulaşırsınız. Ama isterseniz konudaki ilk mesaja ameliyat olduğunuzu ekleyin.

Gecenin bu saatinde uykularımı kaçıran bir derdim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum zira ben içinden çıkamıyorum artık. Bu ayın sonunda başlıktada yazdığım gibi tüp mide ameliyatım var. Ergenliğimden beri obez olmam ve bu sorunu artık çözememem sonucu bu kararı aldım. Ayrıca diyabetim var ve bu ameliyatla %80-90 bir oranla iyileşecek. Senelerce diyet spor denemediğim yol kalmadı bu kararı kolay vermedim şuan güncel kilom 103 ve diyabetim de gittikçe kötüleşiyor. Doktorumu çok araştırdım çok doktorla görüştüm ve içime sinen tek doktor oldu. O kadar mutluydum ve ümitliydim ki yaşadığım onca kötü süreçten sonra içimde bir umut filizlenmişti.

Sorunsa annemin yaklaşımı. Masada kalırsın ölürsün televizyona çıkıyor hep insanlar ölüyor inşallah olamazsın kocan nasıl izin veriyor zayıf kadın istiyorsa gitsin bulsun gibi cümleler kuruyor. O kadar üzüldüm kırıldım ki. Bir hayırlısı olsun deyip geçmek çok zor olmamalıydı. 32 yaşında kocaman insanım. Annemi de anlıyorum yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Fakat yaklaşıkı o kadar kırıcı ki. Bende bu şans varken sende ölürsün ben yine acı çekerim oğlunu da düşünmüyorsun sen nasıl annesin sana bisey olsa ben üzülürüm kocam üzülmez hayatına bakar vs diyor. Ruhen bütün direncim düştü sanki. Baştaki o sevincim o heyecanım yerini ya gerçekten ölürsem korkusuna bıraktı.

Şu hayatta hiçbir zaman kendi tercihlerimi yapamadım. Hep aileme bağımlı yaşadım ve kararlar hep onlara göre verildi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık sanki bir kutunun içindeyim debeleniyorum. Azıcık umut etsem sevinsem o da kırılıyor…
Benim annemde ben ameliyat olacağım zaman heyecanla arayıp ameliyat olacağımı doktorla konuştuğumu randevu aldığımı söyledim. Bana buz gibi bir ses tonuyla çocuğun var ölmekmi istiyorsun inşallah bir aksilik çıkarda olamazsın kafana taktın ya illa burnunun dikine gideceksin fln dedi telefonu kapatıp o kadar çok ağlamıştım ki. Sonra ameliyat olacağım dönem ilçeden geldiğim ve evleri hastaneye yakın olduğu için oğlumu anneme bırakacaktım ben hastanedeyken orada kalsın diye evde 5 kişi bir tanesi bile ilgilenmedi çocuğumla apar topar geri ilçeye görümceme gönderdim oğlumu ve o psikolojiyle ameliyata girdim. Ben henüz narkozun etkisinden çıkamamışken gelip tepemde rahatladın mı dediğini yaptın diye başın göğe erdimi dedi ağrıdan cevap bile veremedim. 5 gün hastanede yattım dahada gelmedi yanıma sebepse grip olmuş kalkamamış. İlçeye döndükten sonra beni arayıp ne diye gittiğini söylemiyorsun diye hesap sordu trip attı. Ben canımın derdine düşmüşüm çocuğum uzakta onu merak ediyorum özlüyorum. O kadar kötü günler geçirdim ki. Neyse aradan 1 yıl geçti ben 60 kilo verdim görüntüm tarzım sağlığım herşeyim değişti bu sırada eşimin işi sebebiyle annemlere yakın taşınma durumu çıktı beni gördükçe annemde ameliyat olmaya karar verdi. Bana yaptıklarına (anlatmadığım daha bir sürü şey) rağmen ben her anında yanında oldum hastanede yanında kaldım (eşim sorunlu bir insan ve söyleneceğini bilmesine rağmen) eve çıktıktan sonra evde işimi erkenden bitirip koşa koşa gidip annemin işlerini yapıp akşam eşim gelmeden eve geri döndüm. Ama sorsan şimdi yapmasaydın der ağzından tek iyi kelime çıkmaz. Gerçi Allah rızası için yaptım ben karşılık için değil ama zorumada gitmiyor değil yani..

Benim annemde ben ameliyat olacağım zaman heyecanla arayıp ameliyat olacağımı doktorla konuştuğumu randevu aldığımı söyledim. Bana buz gibi bir ses tonuyla çocuğun var ölmekmi istiyorsun inşallah bir aksilik çıkarda olamazsın kafana taktın ya illa burnunun dikine gideceksin fln dedi telefonu kapatıp o kadar çok ağlamıştım ki. Sonra ameliyat olacağım dönem ilçeden geldiğim ve evleri hastaneye yakın olduğu için oğlumu anneme bırakacaktım ben hastanedeyken orada kalsın diye evde 5 kişi bir tanesi bile ilgilenmedi çocuğumla apar topar geri ilçeye görümceme gönderdim oğlumu ve o psikolojiyle ameliyata girdim. Ben henüz narkozun etkisinden çıkamamışken gelip tepemde rahatladın mı dediğini yaptın diye başın göğe erdimi dedi ağrıdan cevap bile veremedim. 5 gün hastanede yattım dahada gelmedi yanıma sebepse grip olmuş kalkamamış. İlçeye döndükten sonra beni arayıp ne diye gittiğini söylemiyorsun diye hesap sordu trip attı. Ben canımın derdine düşmüşüm çocuğum uzakta onu merak ediyorum özlüyorum. O kadar kötü günler geçirdim ki. Neyse aradan 1 yıl geçti ben 60 kilo verdim görüntüm tarzım sağlığım herşeyim değişti bu sırada eşimin işi sebebiyle annemlere yakın taşınma durumu çıktı beni gördükçe annemde ameliyat olmaya karar verdi. Bana yaptıklarına (anlatmadığım daha bir sürü şey) rağmen ben her anında yanında oldum hastanede yanında kaldım (eşim sorunlu bir insan ve söyleneceğini bilmesine rağmen) eve çıktıktan sonra evde işimi erkenden bitirip koşa koşa gidip annemin işlerini yapıp akşam eşim gelmeden eve geri döndüm. Ama sorsan şimdi yapmasaydın der ağzından tek iyi kelime çıkmaz. Gerçi Allah rızası için yaptım ben karşılık için değil ama zorumada gitmiyor değil yani..
Çok üzüldüm insan böyle zamanlarda en yakınlarından bekliyor ilgiyi. Annemde çok çok kırıcı şeyler söyledi bana inşallah olamazsın şöyleböyle. Anne dedim ya ettiğin dua benim aleyhimeyse? Sonra doktorla görüştürdüm onu. Durumumun ne olduğunu, ameliyat sürecini vs hepsini anlattı. Benim değerlerim çok kötüydü ameliyat olmazsam en iyi ihtimalle birkaç seneye daha çok sıkıntılar yaşayacaktım. Aslında olmak veya olmamak benim için aynı risk oranına sahipti. Annem bunları duyunca yumuşadı hatta benden daha çok istedi biran önce sağlıma kavuşmam için. Sanırım en başlarda estetik kaygıyla istediğimi düşündü. Belkide sizin annenizde sadece kilo odaklı düşünmüştür ve onu dinlemediğiniz için tepkisini öyle göstermiştir. Allah korusun herhangi birşey olduğunda görmek istememiştir. Karakterini bilmiyorum tabi belki onun istediğinizi yapmadığınız için egosal birşeyde olabilir. Sonuç olarak sağlığınıza kavuştunuz ve aynısını siz ona yapmadınız. Allah doğrunun yanındadır. 🙏

Çok üzüldüm insan böyle zamanlarda en yakınlarından bekliyor ilgiyi. Annemde çok çok kırıcı şeyler söyledi bana inşallah olamazsın şöyleböyle. Anne dedim ya ettiğin dua benim aleyhimeyse? Sonra doktorla görüştürdüm onu. Durumumun ne olduğunu, ameliyat sürecini vs hepsini anlattı. Benim değerlerim çok kötüydü ameliyat olmazsam en iyi ihtimalle birkaç seneye daha çok sıkıntılar yaşayacaktım. Aslında olmak veya olmamak benim için aynı risk oranına sahipti. Annem bunları duyunca yumuşadı hatta benden daha çok istedi biran önce sağlıma kavuşmam için. Sanırım en başlarda estetik kaygıyla istediğimi düşündü. Belkide sizin annenizde sadece kilo odaklı düşünmüştür ve onu dinlemediğiniz için tepkisini öyle göstermiştir. Allah korusun herhangi birşey olduğunda görmek istememiştir. Karakterini bilmiyorum tabi belki onun istediğinizi yapmadığınız için egosal birşeyde olabilir. Sonuç olarak sağlığınıza kavuştunuz ve aynısını siz ona yapmadınız. Allah doğrunun yanındadır. 🙏
Aslında tamamen egosal. Değişik bir yapısı var annemin. Kendisi 50 yaşında ve 16 yaşından bu yana hep 140lı kiloların üstündeydi. Ben evlendikten sonra bazı sıkıntılardan kendimi tamamen yemek yemeye vermiştim ve 1 yıl içinde 68 den 115e çıktım ve o kiloyla hamile kaldım sonra sağlığım bozuldu insülin direnci kolesterol ve tansiyon sorunu yaşamaya başladım ve kilo vermem gerekiyordu. Anneme ise babam ameliyat için izin vermediği için benimde olmamı istemedi. Yani sırf kendi istediğine ulaşamadığı için öyle söyledi 🤷

Bende diyabetliydim ve tip 1 diyabet insülin kullanmayı bıraktım yasak falan değil karbonhidrat ve şeker zehirdir buna emin olun
İnsanları yanıltmayın çalişmayan bir pankreas hicbirşekilde ,hiçbir dıyetle çalişmaya başlamaz.Tip 1 diyabetli birey için insülin bırakmak intihardır.Ketoasidoza girerseniz bu mesaji hatırlarsınız.imza:30 yıllık tip 1 diyabetli komplikasyonsuz birey

X