Tüp ligasyonu olanlar bakar misiniz ?

Esmerbrokoli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
615
466
103
37
Merhaba arkadaşlar,
Tüp bebek için rapor sürecinde çekilmiş olduğum hsg sonucunda sol tüpte genisleme olduğu tesbit edildi. Buna istinaden doktorum laparoskopi ve histeroskopi olmam gerektiğini bu şekilde tüp bebek yapilsa da tutma şansının düşük olduğu söylendi.

Doktor laparoskopi sırasında tüpte sikinti görülürse tüpün bağlanacağını söyledi. Benim durumumda olan bu amelliyati olup tek tüpü bağlanan varmi ? Tüpun bağlanması ile tüpün alinmasi arasında fark var mı?
Amelliyattan sonra gebelik elde ettiniz mi ?

Merhaba çok geçmiş olsun ben de yeni bir hsg çekildim. Zaten 2 yıl önce dış gebelik sonucu bir tüpümü almışlardı. Diğer tüpüm de de fimbrial fimozis ve ampuller ektezi diye yazıyor henüz doktora göstermedim ama ne demek bilmiyorum bunu da alırlarsa ne yapacağım. Şu an tüp bebek sürecindeyiz yumurtalar toplanmıştı. Transfer için Ocak adetimi bekliyordum dün de hsg çekildim ve sonuç bu Siz görüştünüz mü peki neye karar verdiniz

Merhaba çok geçmiş olsun ben de yeni bir hsg çekildim. Zaten 2 yıl önce dış gebelik sonucu bir tüpümü almışlardı. Diğer tüpüm de de fimbrial fimozis ve ampuller ektezi diye yazıyor henüz doktora göstermedim ama ne demek bilmiyorum bunu da alırlarsa ne yapacağım. Şu an tüp bebek sürecindeyiz yumurtalar toplanmıştı. Transfer için Ocak adetimi bekliyordum dün de hsg çekildim ve sonuç buSiz görüştünüz mü peki neye karar verdiniz

Merhabalar,
Tesekkur ederim size de çok geçmiş olsun.Benim hsg raporunda da sizinle ayni şekilde fimbrial fimozis ve ampuller ektazi yazılı ben doktoruma sorduğumda tupte genisleme anlamına geldigini söyledi. Hatta birden fazla doktor gordu rahim filmimi kimisi hafif genisleme dedi kimisi bu sekilde hamile kalınabilir dedi kimisi de tüpü almak gerektiğini dile getirdi. Bayagi kafam karsimisken 2 ayrı hastane bana amelliyat deyince bende bu amelliyati olmaya karar verdim. Şu an amelliyat günü için adet olmayı bekliyorum.

Peki doktor almamız gerek derken tam olarak neyi ifade etti. Yani gebeliğinizi engeller düşük yapmanıza sebep olur tarzı açıklamalar mı yapıyorlar? Bir de adetli olmak mı gerekirmiş

Peki doktor almamız gerek derken tam olarak neyi ifade etti. Yani gebeliğinizi engeller düşük yapmanıza sebep olur tarzı açıklamalar mı yapıyorlar? Bir de adetli olmak mı gerekirmiş
Doktor almamız gerek derken tüpleri çıkarmamız lazım demek istedi ama ben neyin ne olduğunu bilmediğim için bu amelliyata yaklaşmadim biraz da korktum.
Diğer doktor tüplerin bağlantısını keseceğiz çünkü tüpler şişmiş burda biriken sivi rahime akarak, embriyonun tutunmasını engeller ve gebelik oluşmaz dedi.
Adet bittikten sonra amelliyat ediliyormuş.

Anladım canım hangi ildesin nerde ameliyat olacaksın ben istanbuldayım. Belki senin doktoruna giderim bende

Gecmis olsun ,nasil bir operasyon cok agriniz oldu mu acaba ne kadar surede toparlandiniz ,bende tup bebek transferi yaptırmadan once hsgyi tekrar etmemi istedi doktorum tek tupumde genişleme varmis bu durumda sivi akisi nedeniyle embriyo tutunmasini engelleyebiliyormus ama son kararı bize birakti agir bir operesyonmu acaba

Merhaba,
Tesekkur ederim. Kapali amelliyat oldugu için diger amelliyatlara göre iyileşme süreci daha hızlı ve daha az acılı diyebilirim. Amelliyat esnasında karin gaz ile şişirildiği için gaz sancisi oluyor amelliyat sonrasi ama atlatilmayacak kadar sancılı değil.
Benimde sol tupte genisleme vardi meğerse yapisiklik oluştuğu için hsg de o şekilde görülmüş operasyon ile açıldı tuplerim.
Sizin operasyon mu hsg mi onu anlamadım?

Ben 2017 de hsg cekinmistim sorun yoktu gebelik olmayınca 2018de tup bebek denemiştim 2 defa olumsuz oldu .şimdi tekrar tup bebek tedavisi gördüm 2 tane pgtden saglikli embiriyom geldi doktorum hsg yi tekrarlamami istemişti transferen önce orda cikti haftaya görüşücez karar vericez . Ya ilkini transfer edip tutmazsa ikinciden önce operasyon yapicaz yada operasyon yapıp ilk transfer yapicz sanirim kararı bize bırakacak cok kararsızım

Bu arada cevabiniz için çok teşekkür ederim insallah tedavisinin sonunda saglikla kucağımıza aliriz bebisleri

Ben nacizane emeklerinizin boşa gitmemesi için operasyon geçirmenizi tavsiye ederim. En azindan sorun neyse tedbir alınır çözüme kavuşturulur tüp bebeğin başarı yüzdesi artar. Çok geçmiş olsun RABBIM kucaginizi en kısa zamanda doldursun

Amin ,insallah hepimizin yüzünü güldürsün Allahim .Cok tesekkur ederim bende sizin gibi düşünüyorum tum bu süreç yıpratıcı ve zorlu hakkımızda hayırlısı olsun

Amin ,insallah hepimizin yüzünü güldürsün Allahim .Cok tesekkur ederim bende sizin gibi düşünüyorum tum bu süreç yıpratıcı ve zorlu hakkımızda hayırlısı olsun
Aminnn inş ' ALLAH Evet zorlu yıpratıcı yol uzun çilesi çok ama inş ' ALLAH neticesi güzel olur RABBIM bizleri de annelik makamına kabul eder. ( Yolun sonundaki teselli bana hep iyi gelmiştir )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…