- 5 Ağustos 2024
- 177
- 58
- 26
-
- Konu Sahibi mavidiyebiri
Yapmazlar canım dün bizde doktora sorduk benimde ilk denemem ve 28 yaşıma gireceğim. Daha önceden tedavi olan 35 yaş üstü olanlara iki embriyo transferi yapıyorlarmış ama çoğu doktor ve benim doktorum onu önermiyormuş sağlıksız olurmuş. Yaş daha genç olduğu için ve eğer sizde sorun yoksa tutma ihtimali yaş faktörü sebebiyle daha yüksekmiş bana verilen bilgi bunlar olduYaş tutmuyor 26 yaşındayim. Transfer geçmişi ya da düşük vs de yok. Gebeliğim de olmadı başka tüp bebek vs de yaptırmadım. Ama iki transfer ve ikiz olmasını çok diliyorum. O yüzden sorayım dedim yaparlar mı diye
İşte eşimde sıkıntı var. Bende yok. Ama eşimin sperm sayısı epey az. Bir sene sonra bu değerleri görebilir miyiz bilmiyorum. Şimdi bile sperm sayısı az çıktığı için morfoloji bakilamadiYapmazlar canım dün bizde doktora sorduk benimde ilk denemem ve 28 yaşıma gireceğim. Daha önceden tedavi olan 35 yaş üstü olanlara iki embriyo transferi yapıyorlarmış ama çoğu doktor ve benim doktorum onu önermiyormuş sağlıksız olurmuş. Yaş daha genç olduğu için ve eğer sizde sorun yoksa tutma ihtimali yaş faktörü sebebiyle daha yüksekmiş bana verilen bilgi bunlar oldu
Tedaviye başladıysanız stres yapmayın hazırda embriyonuz varsa demek ki az da olsa embriyo oluşabiliyor. Eğer böyle bir durumunuz var sprm dondurma yapabilirsinizİşte eşimde sıkıntı var. Bende yok. Ama eşimin sperm sayısı epey az. Bir sene sonra bu değerleri görebilir miyiz bilmiyorum. Şimdi bile sperm sayısı az çıktığı için morfoloji bakilamadi
Yaş sınırı var ama benim doktorum yapmıştı bazıları yapıyorArkadaşlar ilk denemede iki embriyo transferi istesek tüp bebekte olur mu yaparlar mı ? Süreç nasıl ilerliyor bilen yazabilir mi ?
(Konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın paylaştıktan sonra farkettim)
Nereye yaptırdiniz acabaYaş sınırı var ama benim doktorum yapmıştı bazıları yapıyor
Hatay'da yaşıyorum orda bi merkezde yaptırdımNereye yaptırdiniz acaba
Evet bu konu da kafamı karıştıriyor. Ama işte sonradan da olmaz diye epey endişe ediyorumBen de 34 olmak üzereyim. AMH değerim çok düşük diye (0.15) geçen yıl embriyo dondurduk. Ben de seneye ya da ondan sonraki sene transfer düşünüyorum. Ben de ikiz istiyorum ama erken doğumlar, riskleri falan beni çok geriyor. Bir yandan iyi 2 bebek tek seferde, bir yandan da sağlık sorunları.
Nerde yaptırdı acaba tüp bebeği bilginiz var mı ?valla benım arkadaş öle ikizlere hamile kaldı ikiside tuttu
hiç bi bilgim yok canım sormadımNerde yaptırdı acaba tüp bebeği bilginiz var mı ?